- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
válasz
GeryFlash #121 üzenetére
Nem való itt mindössze felszabadítottak egy lefoglalt számolóegységet, amit a kinectre tartottak fenn kizárólagosan.
"DE akkor nem volt az, hogy már a kiadásoknál is különböző limitációkon kellett elgondolkozniuk és igénybe venniük "
de mindig így volt, mindig maximálisan kihasználták a hardvert. Csak aztán az optimalizációval ugyan azzal a hardverkihasználással többet hoztak ki. Nem spóroltak ám hogy na most az elején nem használjuk a gép erőforrásainak felét de majd 5 év múlva előhúzzuk a kalapból. Nagyon el vagy tévedve ha ezt hiszed...
tudod én is múltkor írtam egy programot, mind a 4 magot kihasználta a cpu-ban, maximálisan... aztán kicsit optimalizáltam, átrendeztem pár sort, és szintén mind a 4 magot kihasználta, csak hogy 10x annyi melót végzett el egységnyi idő alatt mint előtte -
pakriksz
őstag
válasz
GeryFlash #115 üzenetére
Én ilyet egyiktől sem hallottam. Nem a firmware hoz valamit (kb semmit sem hoz, szinte köze nincs hozzá) hanem a tapasztalat és az optimalizáció(ahogy pc-n is így volt már amikor még divat volt optimalizálni
). Nem tudom sikerült-e már egy korai ps3 játék grafikáját összehasonlítani egy későivel... elég nagy a különbség.
-
pakriksz
őstag
válasz
GeryFlash #104 üzenetére
nem tudtak szebb játékokat futtatni a régi konzolok az elején. Egyre szebbek lettek a játékok ahogy kitapasztalták, és ahogy most is lesznek.
Egyrészt a PS4-es játékok 1080p-k és az x1 is el fogja érni a tapasztalattal, másrészt a 4k-val nem érdemes példálózni, mert egy marketingmegoldás, parasztvakítás, értelme nincs, és pc-n sem igazán várható az elterjedése, max a gyártók szeretnék hogy elterjedjen, hasonló sors vár rá mint a 3d-re.
Mellesleg az 1080p-s tvken is elég jól eljátszogatnak a subhd ps3 és x360 játékokkal...A régi generációk csak papíron voltak erősek (pl a cell), gpu elég gyenge volt még az akkori pc-khez képest, memóriamennyiség meg már akkor vicc volt. Én nem csúcspcket veszek, de emlékszem hogy már az új konzolok megjelenése előtt 1-2 évvel 1 gigabájt ram figyelt a gépemben, mire kiadták a konzolokat 512 mega rammal, amivel aztán szenvedtek is sokat...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #104 üzenetére
A multiplatform játékokat eleve nem úgy tervezik, hogy bármelyik gép a padlóra kerüljön. Rengeteg területen kompromisszumot kötnek. Például az objektumok számát és a látótávolságot ma jellemzően a PC határolja be, mert a konzol tudna többet, míg mondjuk a post-process effektek és az AA esetében ez fordítva van.
Az exkluzívok azok, ahol látható most a konzol ereje Ryse, Infamous ...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #100 üzenetére
Olyan hamar biztos nem jön az új generáció. Inkább 2020-2022 között lesz a váltás. Egy 2018-as váltás csak 4 év, ami már a korábbi tapasztalatokból kiindulva is kevés idő a fejlesztőknek. Esetleg akkor fogadnák ezt el, ha nem változtatnák meg az új konzolok architektúráját, és akkor a fejlesztéseket továbbvihetnék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #94 üzenetére
A Broadwell nem támogat majd hardveres SVM és SA funkciókat. Ezek kellenének a FIFA14-nek és ezeket támogató APU-ból kell a megfelelő számítási teljesítmény. Másképp ez az egész nem működik.
A Skylake jó lehet, de az 2015 vége/2016 eleje körül jelenik meg. Úgy nem adhat ki játékot az EA Sports, hogy most vegyétek meg a Kaveri APU-t hozzá, aztán 2015 vége felé talán a Skylake is jó lesz. Így nem lehet ezt bevezetni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #25 üzenetére
Az IGP nem elég. Kell az olyan architektúra, ami nem kezel különálló memóriaterületet. Ez a kulcs a teljesítményhez. Mindegy, hogy van valamilyen IGP-d, ha másolni kell az adatot, akkor már nincs elég idő visszaírni a számítást a jelenetbe. Csak akkor működik ez, ha nem kell adatot másolni.
(#27) Egon: Igen ez olyasmi mint a Mantle. A fejlesztő felé kell lennie egy alapvető bizalomnak, hogy az alkalmazás nem csinál majd rosszat. Valaki felé ez kockázat, de a többség régóta dolgozik konzolra és arra tudnak stabil programot írni, pedig közvetlenül dolgoznak a hardverre. Szóval nem lehetetlen ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest