Új hozzászólás Aktív témák
-
Clorf
tag
Bocs de azzal kezdtem, először csak azt hittem az Exfat-ot nem csípi. De Ntfs re formázva sem bírta. Az a szuper "jobbklikk-gombos" formázás nem ad "elsődleges partíciót" a kártyára, legalábbis nálam akkor nem.
De ha kétled az alap problémát, tessék egy cikk ha érdekel:https://www.thurrott.com/windows/windows-10/4711/microsoft-postpones-windows-10-ability-to-install-apps-on-sd
-
arnd
senior tag
Már volt egy hasonló kolléga aki ezt az android-x86 -os droidot favorizálta, de ezekre az inteles tabokra nem ez való, nincsenek a megfelelő driverek beforgatva, optimalizálva stb. szóval ez nem való erre a tabra sem.
Az inteles droidokat az intel saját flashelő/particiónáló progijával kell felrakni. -
Clorf
tag
Win10 ben egy update után letiltja, effektív pl Firefox ot meg Notepad++ telepítőben hiába adtam meg neki hogy az SD re rakja, azt írta 0gb hely van rajta.
Időközben megoldottam btw. Youtube videón végig veszi hogyan kell fdisk el particionálni a kártyát és elsődleges particiót adni neki. Azóta megy.
https://www.youtube.com/watch?v=8ZlOjtcBv4w
-
SirAlo
aktív tag
En probaltam de csak live cd modba :
a 4.4-es r3-at , azzal nem ment a touchscreen, es az elforgatas forditva mukodott
4.4r2-nel volt touchscreen de ott meg wifi nem volt es elforgatas egyaltalan ha jol emlekszekLehet ki kellene probalni regebbi verziokat is? ( Amugy ha csak live cd-rol bootolom, igy nincs telepitve csak a pendrivrol fut ugyanazokat a drivereket hasznalja mintha rendesen telepitenenk nem ?)
-
MasterMark
titán
Na végülis megcsináltam a visszaállítást,
A kamera rendbe jött, cserébe most az automatikus elforgatás nem megy.
szerk.: Felrakva a Kionix drivert innen már jó. De érdekes, úgy látszik valami szoftveres rész is kell neki, nem elég csak a driver, mert ahogy látszik a képen az már fent volt alapból.
-
SirAlo
aktív tag
Erre gondolsz? Ezzel az a gond hogy en WIndows 10el kaptam gyarilag a tabletet es a leirasba Windows 8 van mellekelve, szerintem ha a 8-at raknam fel ra nem tudnam beaktivalni
Most siman MediaCreation tool-al csinaltam egy USB pendrivot es arrol telepitem mint sima PC-n, remelem nem lessz gubanc
-
bisti79
tag
Na, most ezzel a fajta frissítéssel csak egy gondod lesz (és most igazán nem elvenni akarom a kedved, vagy hasonló), hogy mivel 9 GB-os a rendszerpartíciód, azon csinál egy frissítést, és marad cirka 2,5 GB helyed a folyamat után. Lesz egy 4,5 GB-os win8.1-es recovery particiód (ami csak a helyet rabolja, mivel semmire nem jó, mert "csak" 8.1-es), és lesz egy aktivált win10-es egy 9 GB-os partición használhatatlanul kevés helyel. A megoldás a tiszta telepítés: vagy felnyomod a WIMBoot-os készletet amit én csináltam (7,6 GB szabad hely), vagy marad a normál telepítés (kb. 6,5 GB szabad hely). A telepítésed mindkét esetben automatikusan aktivált lesz (élő internetkapcsolat esetén), ha végigvitted már előtte a frissítést!
-
bisti79
tag
Azóta már volt fejlemény, kicsit régi a cikk...
A lényeg, hogy gyakorlatilag ingyen kapsz egy Windows 10 Pro változatot, mindig a legfrissebbet.
Valamit valamiért: nem kapcsolhatod ki a frissítéseket, és ez alapvetően béta rendszer. Viszont fél évig kitolható egy-egy fő update (ennyi ideig él egy-egy licensz). Persze, a licenszben benne van, hogy a Microsoft fenntartja a jogot, hogy adatokat gyűjthessen, de ha végig gondoljuk józanul ez nem lehet kémkedés, naplózás... hányan vehetnek részt az Insider-programban? Milliónyian? Nincs az a kapacitás, ami elég lenne ennyi adatnak a tárolásához, és ha el is tárolják, mit érnek vele?
Mindenki eldöntheti marad-e... ha nem, és lesz "okosított" változat, vagy veszel egy licenszet akkor áttérsz... mindenesetre arra jó, hogy kipróbáljuk, kitapasztaljuk, használjuk.
És persze lehetőségnek megmarad a gyári 8.1... -
törölt tag
Első körben a 10130-assal próbálkoztam, majd utánaolvastam.
10122 felrakva.
Innen levadászott driverek felrakva.
Van egy csomó felkiáltójel az eszközkezelőben, mert többek között a touchscreen se megy.
Az Update általában elszáll, már a letöltésnél, de ha mégis lejön, akkor telepítés közben hal le, és a következő újraindításnál rendszer visszaállítással kezd.
Ez elsőre még user error, de ötödjére már anyázhatnékom támadt tőle. -
Rita77
csendes tag
Akkor , jó !
Én még próbálkozom a töltéssel hátha. Durván 6 órája semmi. Csak halkan zúg. Remélem nem most vágom haza teljesen. Az hogy csak így hipp hopp ne töltsön , számomra hihetetlen. Family guy-al játszottam délelőtt rajta közben kapcsolt ki. Lehet sokkot kapott tőlük
-
DasH_001
tag
A legidegesítőbb hibája, szerencse, hogy egy újraindítás megoldja.
Azt vettem észre, hogy ha pontosan abban a helyzetben ébreszted fel alvóból, mint amiben leraktad, akkor nem jelentkezik. Azaz valószínű, hogy a gyorsulásérzékelő driverével van a gond, sajnos ebből nem találtam frissebbet. -
Zeuszos
csendes tag
Van hozzá de eddig mások driver mentéséből nem sikerült még hibátlan alap Windows 8.1-ből 100%-ban használhatót csinálnom. Nem tudom, hogy másnak sikerült e de ha igen arról itt nem találtam hozzászólást. Persze itt most nem ez a cél mert akkor ugyanott tartanánk ahol a Loloke féle gyári, minusz a felesleges recovery partíció. Ezért most lementettem a saját cuccommal a drivereket, hogy aztán egyenként vissza tudjam állítani, hogy lássam mi mit csinál illetve, hogy az alap telepítéskor mit lehet és mit nem energiagazdálkodás szempontjából.
-
-
Zeuszos
csendes tag
Nem értelek. Miből gondolod, hogy ez a funkció nem lehetséges? Ki mondta? Mi mondta? A Windows? A meggyőződésed? A hited? Komolyan ezen már csak nevetni tudok
Elhiszem, hogy senior tag vagy a negyven millió hozzászólásoddal és marha kellemetlenül érintene ha kiderülne, hogy egy újonc talán esetleg neagyisten urambocsáss jobban ért a dolgához mint Te mert ez a szakmája és 20 éve napi 10 órát ül a gép előtt de van ilyen. Sokszor van igazad lehet. Én nem tehetem meg, hogy nincs igazam mert az másokat károsít meg pénzben, időben. De előre engedlek a sorban hisz Te vagy a Senior. Tessék uram...
-
Zeuszos
csendes tag
Mint ezt írtam feljebb igen a monitor kikapcsolása egyenlő az alvással Windows szerint. Van abban igazság amit kgbs67 írt. Ha az ilyen miracast vagy chromecast jellegű cuccok alvásba raknák a gépet miközben az adott készülék képét a tévédre továbbítják használhatatlan lenne a funkció. Tehát ha mindeközben ki is kapcsolódik a tábla kijelzője akkor bizony tudja ezt a funkciót. Abból látszik, hogy Te viszont nem vagy informatikus, hogy mindent elhiszel a Windows-nak amit kiír
-
Zeuszos
csendes tag
"mindig a telepítő alkalmazkodik a hardverhez, nem engedélyezhet olyan opciót amit a hardver nem támogat!"
Tapasztalatból tudom mondani Neked mivel informatikus vagyok, hogy ez bizony egyáltalán nem így van
Illetve ennek az ellenkezője igaz. Tilthat le olyan funkciókat a Windows amiket a hardver egyébként támogat.
-
kuruczz
tag
Nem tudom miről beszéltek...
Itt van mellettem kikapcsolt kijelzővel a cucc, (nem a bios-a, és nem a driverei ugyanazok, hanem a típusa is), és másolhatok ide-oda a megosztott meghajtóról, -ra...
További energiagazdálkodási beállítások - téma beállításainak módosítása - speciális energiaellátási beállítások módosítása - Képernyő - monitor kikapcsolásaNem tudom a wifi-t hogy kellene leellenőrizni másként, megpróbálok átmásolni egy filmet is...
-
Zeuszos
csendes tag
Igen bocsi 1500mA-t akartam írni
Amiatt kérdezem mert van egy eszközöm ami jobban merült ha erősebb mA-s töltőt adtam neki mint a gyári. Ez lehetséges? Továbbá kárt nem lehet tenni a töltendő eszközben ha komolyabb mA-t kap mint a gyári töltővel? Aztán nem offolom tovább a dolgokat
-
Zeuszos
csendes tag
-
jFox
addikt
"win update működik alvás közben is!"
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Ha elindítottam a frisstést és otthagytam, hogy elaludjon, akkor nem fejezte be a frisstést, hanem megállt hibával. Mondjuk volt vagy 800Mb-nyi frissítés. Lehet egy idő után elmegy mély alvásba. Vagy itt nincs ilyen mint androidon? -
-
zotyesz66
őstag
Talán pongyola voltam egy kicsit. Nem a töltés miatt kell újraindítani, az megy, ha a hubot 2-esre kapcsolom. És bizony úgy van, ahogy envagyok fórumtárs mondja; feltöltés után a külső áramforrásról megy, nem kezd el merülni. Viszont újraindítás után látja csak az USB-s eszközöket. És ez Allview tablet, ha gondoljátok, próbálok majd screenshotot csinálni.
Bár azt el kell mondanom, hogy az enyém nem nagyon szokta elérni a 100% töltöttséget, 99-nél nem nagyon megy tovább. Csak 2-3szor láttam teljes töltöttségi állapotot. -
envagyok
veterán
Ezt inkább nem véleményezném.
Az összes z373x hardver ua. az alaplapra, processzora, stb. Épül.
A ti driverpackotok tökéletes volt az én tablamra.
Csak az egyik kamerához kellett driver.
Ugyanaz a külső ugyanaz a felbontás, ugyanaz a "valódi " gyártó (emdoor)
Segíteni próbáltam, de mostantól nem fogok. -
-
envagyok
veterán
Szerintem meg igen, nagyon sok minden lesz, mert egy nagyon jó célhardver lehet bármire.
Kicsi fogyasztás, stb.
Én is pl. médialejátszónak vettem, arra tökéletes, a töltés közbeni usb használat nálam már megy, usb-s lan, dvb-t, dvb-s2 vevők mennek, hibátlan a képe minihdmi-n, sokkal többet tud, mint egy 50-60000 forintból összerakható lejátszó, vagy htpc.
Ráadásul kisujjból tudja még a szamba szervert, torrent klienst, mindezt 5-20w fogyasztásból.
Bár a ti Allviewetekkel én nem sok mindenre jutnék, mert a tieteken nincs hdmi. -
rum-cajsz
őstag
Ezt hogy érted, Internet explorerrel és chrome-mal is próbáltam a youtube-ot, de mindketőtnél megáll a lejátszás.
Értem én, hogy elmegy alvó módban, de nincs olyan lehetőség, hogy csak a képernyőt kapcsolja ki (végül is az egy elég nagy fogyasztó), a youtube meg működik tovább? A képernyőkímélő pont ezért nem megoldás, mert a képernyő olyankor is megy, de én azt akarom, hogy pont úgy működjön, ahogy az asztali gépen is működik a windows.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 7
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged