- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatyor95
senior tag
Itt a fordítónak (Dalvik vagy ART) nem sok köze van a stabilitáshoz. Ami okozza az instabilitást, az a rosszul megírt rendszer. Ez viszont akkor jellemző, ha nem egy Vanilla Android fut a telefonon (tehát nem Nexus lényegében). Ugyanis a gyártók nem csak a felületet szabják át, hanem a rendszer egyes funkcióival is babrálnak, arról nem is beszélve, hogy a driverek sem mindig stimmelnek egészen. Sajnos ez van akkor, ha csak a pénzre mennek a gyártók.
-
BTonyk
csendes tag
Már a KitKat is gáz volt szerintem
-
Lomha 8V
addikt
Azt a csoki támogatta, ezt meg a párt.
-
jozso1989
őstag
válasz
dozsabalint #84 üzenetére
Na, hát amit most írtál az maga az igazság... Épp 1 hete "csináltam" meg egy ismerősöm régi huawei telefonját, mert tele lett a tárhely és a google szolgáltatásai egyszerűen nem tudtak működni. Még hívni sem tudott, FC-zett a tárcsázó is (meg úgy minden). Mondhatni a telefon használhatatlan lett... megnéztem, a Chrome valamiért 300 megát foglalt... letöröltem a frissítéseit, letiltottam, meg még 1-2 olyan appot letöröltem, amit nem is használt (csak tudnám, akkor minek töltötte le). Újraindítottam, azóta tökéletes lett újra a cucc. Sőt felhívott és még egyszer megköszönte, mert még gyorsabb is lett.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
#40993792 #86 üzenetére
Nálam pedig tökre jelen van... Dalvik a futtatókörnyezet (nem is lehet átállítani ART-ra) és a legfrissebb KitKat-re (4.4.4) épülő MIUI build.
Persze simán meglehet (sőt) hogy az alap Android tökéletes, elhiszem, de nálam nem igazán van toppon (mondjuk annyira nem zavar, tök gyorsan elindulnak az appok, csak böngészőnél fáj ha a tabokat elvesztem).
-
tDr1v3r
veterán
válasz
dozsabalint #84 üzenetére
Én ezt a stabilitást pont nem érzem személy szerint... Androidos telefonom van, nem is rossz (Xiaomi Mi 3), de mindig force quit-el valami (hol a böngésző dob ki, hol Spotify, etc). Persze ez az alkalmazás hibája de én a rendszerre kenem.
Az iOS 7 meg egy kiforratlan valami.
-
dozsabalint
senior tag
Még a legócskább 30ezres telefonom sem volt sohasem instabil (maximum lassú. de ez más tészta).
Bár tény és való, hogy ebben a kategóriában a konkurenciához hasonlóan erősen meg kéne nyirbálni a futtatható programok számát.Máris kevesebb lenne a "szarazandroid", mert a 512MB RAM-os telefonon nem lehet az összes "közösségi" hulladékot egyszerre feltenni. Egyébként a belső tárhely telepakolását is erősen szigorítanám az alsó kategóriában, mert jön egy rendszerfrissítés (érdemes megnénzi a Google Play Szolgáltatások Goolge Play oldalán a sok intelligens hozzászólást), aztán a rendszer nem tudja feltelepíteni a sok hulladék miatt.
(Bár még mindig az android a legstabilabb platform. Amin én is meglepődtem, hogy egy múltkori felmérés alapján a legújabb iOS-nél is jobb stabilitásban.)
-
wortz
tag
Bocsi, én nem vagyok szakértő, így csak azt mondom, amit látok, amire vágyok (tehát benne van, hogy zöldeket beszélek). Viszont, ha nem a Dalvik-kal van/volt a baj, akkor - ezek szerint, valószínűleg - az ART sem lesz semmivel sem stabilabb... vagyis, az általad elmondottak alapján nem is az ART nem lesz stabilabb, hanem az "L"-es készülékek nem lesznek semmivel sem stabilabbak.
Ezt nem nagy örömmel hallom, mert nálunk igazából csak a nexus device-ok voltak igazán stabilak, az egyéb brand mobilok meg az ár csökkenésével egyenes arányosságban egyre instabilabbak voltak. Tehát ha jól értem, akkor az "L" csak gyorsulást fog hozni, stabilitás béli változást nem. Na ez kár. Amúgy elég frankó lesz ez az LMP. Most nézem az új funkciókat, impozáns. -
Ali G.
senior tag
L mint Lóf.sz
ez kell a népnek
-
subset
senior tag
Én már a somlói galuska verziót várom...
-
wortz
tag
Bocsi, félreérthetően fogalmaztam. Nekem nem az ART-al van bajom (még nem is próbáltam), hanem a Dalvik-kal, szóval azt akartam mondani, hogy remélem, hogy az ART stabilabb lesz jóval a Dalvik-nál, ezáltal az egész Android ökoszisztéma alá hozhatna némi stabilitást.
A Dalvik-ka ugyanis igencsak eltérő tapasztalataim vannak. Volt a családban pár Dalvikos cucc, volt ami atom stabil volt, és volt, ami használhatatlanul instabil.
Azt reméltem, ezen a fronton javít az ART. Tudom, hogy már 1 éve elérhető, de tudtommal még csak kevés készüléken, ott is csak opcionálisan, úgyhogy ez lesz az első főverzió, amiben már fixen ART lesz.
Az Androidnak, mint platformnak nagyon jót tenne, ha a Google ráfeküdne erre a kérdésre.Persze ez az "L" most elég jónak tűnik. Behoztak egy csomó-csomó hasznos dolgot, pl az üzemidőt kitoló szolgáltatásokat, stb. ez mind baromira bejön, most már csak az kéne, hogy az egész ökoszisztéma elérje azt a stabilitási szintet, ahol már nem csak a Nexusok stabilak, hanem az olcsóbb cuccok is. Persze tudom, hogy legtöbb esetben a gyártók tolják el a saját hoaxolt felületükkel, de az lenne jó, ha nem lenne annyira "optimalizácó érzékeny" (van ilyen kifejezés? remélem azért érthető, hogy mit akarok mondani) a platform.
-
osztraksajt
őstag
válasz
ravensky13 #72 üzenetére
Igen, csak míg a Kitkat egyértelműen azonosít egy édességet és a nagy többség az adott csokira asszociál, addig a a Lion egy sokkal általánosabb kódnév lenne.
Alma bácsi mindenben kötekszik.
Majd arra leszek kíváncsi mikor eljutnak a Z-iga, akkor kezdik előröl, vagy jönnek a páros betűk?
Ott lehet aztán szép dolgokat összehozni.
-
Csapoati
nagyúr
-
Kékes525
félisten
A tudására lennék kíváncsi. Erről tudna valaki valamit mondani. Mik a legfőbb újítások a Kit-Kat-hoz képest?
-
takacsbotond
őstag
Ühümm, értem...de mikor jön az Android Jobbik és az Android Fidesz??
-
jozso1989
őstag
Kit érdekel, hogy mi a neve, adják már ki, azt a HTC dolgozhat rajta!
-
Orf3usz
tag
-fránya duplázás-
-
Orf3usz
tag
A következő rendszerverziónál a Rigó Jancsi egész jó név lenne. Android RJ
-
batai15
félisten
Nekem mindegy csak jöjjön.
-
Milyen jo lenne ha a verziok a politikusok nevet viselnek.
5.1 gyurcsany, 5.2 torgyan, 5.3 orban. -
catroot
veterán
Én is Art-on vagyok, cca. 100 app van fent (plusz még azok, amiket nem hagytam fel, mert nem jöttek be), de eddig egy app sem problémázott.
Volt régebben (félév?) 1-2 alkalmazás, ami nem indult el akkor, de közel sem biztos, hogy az Art miatt lett volna. Viszont mostanában ránéztem ezekre az alkalmazásokra és mennek azok is gond nélkül.
-
HKorn
veterán
Reméljük az android M nem MSZP lesz
-
catroot
veterán
Hiánypótló egy cikk.
-
osztraksajt
őstag
válasz
Mr President #30 üzenetére
Akkor a Kitkat már Kacsatepertő lenne.
-
BlackSoft
addikt
"LMP, vagyis Lemon Meringue Pie lehet az egyelőre csak Android L-ként emlegetett új főverzió hivatalos neve."
-
dsr
senior tag
Csak jönne már hivatalosan.
-
Badboys
őstag
Úgy gondolom nem a stabilitással vannak a gondok. Amint olvastam és hallottam sajnos sok program nem fut sehogy nem,hogy stabilan az art környezetben. Kihangsúlyozom én konkrétan nem tudom mivel 4.4.3 at használok. Csupán egy program amit sokan használnak a 3 betűs ami a dalvikon fut az nem megy az arton. Valószínű,hogy ezért nem fogok váltani és újra buherálni,hogy működjön. Hirtelen ez jutott eszembe pedig van sok ami nem megy. Meg valószínű,hogy a gugli még gondoskodik egyéb bosszúságot okozó meglepetésekről. A szokásos idióta magyarázattal,hogy a biztonságunk érdekében történt.
-
Ali G.
senior tag
válasz
hallerlaller #43 üzenetére
LMP - Lógó Magyar Pucák
-
Marci.32
csendes tag
Én konkrétan arra gondoltam, amit nálunk - mármint magyar honban - "ekler fánknak" csúfolnak.
Biztos ez is nagyon sokféle lehet (én somlói galuskából is többfélét ismerek, pedig egynek kéne lennie
), és az is lehet, hogy semmi köze az eclairhez, de mint szó nem ismeretlen.
-
janos1988
addikt
Miért nem amlatorta?
-
zola96
senior tag
legyen macaron
az is olyan kis letisztult meg azt azért ismerik. hmmmmmmmmmmmm
-
azopi74
addikt
válasz
gyurkikrisz #27 üzenetére
Mondjuk, amit idehaza árulnak egy két cukrászdában eclair-ként, annak nincs sok köze az eredeti francia eclair-hez, az inkább csak egy hosszúkás képviselőfánknak nevezhető, csokiöntettel. Meg az, amit US-ben eclair-ként árulnak, az sem eclair, az valójában Long John:
-
törölt tag
Szerintem tök mindegy, hogy az itthoni magyarok, nagymamák mit ismernek vagy mit nem. Nem jó példa, amikor élen járunk az idegennyelvi tudatlanságban.
Amúgy a felvetés vagy tipp sem lenne rossz.
-
szili.tamas1
senior tag
Lábszag
-
NeRo28
aktív tag
válasz
MuzikJunkie #25 üzenetére
Ez az elnevezés nekem is bejön!
-
MuzikJunkie
aktív tag
válasz
Mr President #30 üzenetére
+1!!!
-
Mr President
senior tag
válasz
MuzikJunkie #25 üzenetére
Vagy lehetne Libaterpertő.
-
Ali G.
senior tag
elég elkúrt név lenne ez egy android verziónak
-
HZoli87
veterán
Nem lenne rossz, ha N4-re is jönne.
-
BOBAKILL
őstag
Bízom benne hogy nem LMP lesz a rövidítése.. (lehet más a politika? hát Nem!
)
Ha Android L-ként emlegetik talán mégis Lollipop lesz és nem lmp. Nagyon utálnám kimondani hogy az lmp-t várom a telefonomra. -
MuzikJunkie
aktív tag
L, mint Lilahagyma!
Mézzel serpenyőben karamellizálva már majdnem édesség. Édes-savanyúság.
-
azopi74
addikt
".mondjuk az eclair szerintem pont ismertebb lehet világszerte (már a nagymamák is emlegették a fánkot),"
A fánkot vagy az eclairt? Mert az eclair-nek nincs túl sok köze a hagyományos "szalagos" vagy "fasangi" fánkhoz.
De még az amerikai donutnak sincs sok, de annak legalább a formavilága emlékeztet a mi fánkunkra, még ha a tésztája teljesen más is... (Gondolom, arra gondoltál inkább, nem? ) -
Švejk
őstag
Lehet Más az Android.
-
Valzor
aktív tag
A Lollipop jobban tetszene, azt is emlegetik már egy ideje
-
halkow
őstag
LMP, vagyis lehet más a politika
ezzel fogják demonstrálni az ország házban hogy nekik ilyen is van bi-bi-bi
-
Szatyor95
senior tag
Na a magyar politizáló embereknek külön fog tetszeni a rövidítés.
Más: Mi a problémátok az ART-vel? Nálam hibátlanul üzemel hónapok óta. -
banhammer
veterán
Tolem aztan piece of shit is lehet a neve csak kijojjon a Samsung Galaxy Note 3-ra es a Samsung Galaxy Tab Pro 8.4-re.
-
dinnje
aktív tag
Kedves Mobilaréna! Itt nincs helye a politikának
-
pusszycat
nagyúr
Legyen 4 variáns abból meg szavazzon az Android társadalom.
-
Chrys_
addikt
Kinder tojás, úgysem tudjuk, milyen szar védelmekkel pakolják tele, lesz majd meglepetés.
-
szupermacs
veterán
Ez a cikk semmiről nem szól én meg balf*sz vagyok, mert rányomtam, hogy elolvassam.
-
ak76
senior tag
Lehet Menni a P...ába?
-
vimes
senior tag
Most komolyan, egyszerűbb nevet nem sikerült kitalálniuk?
Remélem egyszerűsödni fog a dolog. Amúgy a KitKat példaján felbuzdulva, ha mégis Lollipop lesz, akkor kiadhatnak limitált példányszámban droidformájú nyalókát
Most, hogy Andorid L-ről van szó, a Lúdláb-pártiak hol vannak ? -
wortz
tag
Szerintem valami egyszerűbb neve lesz. Amúgy meg engem sem az érdekel, hogy mi lesz a neve, hanem hogy miként teljesít. Jó lenne, ha stabilitás terén mutatna némi fejlődést az ART.
-
babkukta
senior tag
Azta.. ez aztán a név. Remélem ilyen idióta nevet nem fognak neki adni. Eddig tök korrekt nevek voltak, nehogy már ezzel b.sszák el.
Egyébként várós lesz! Kíváncsi leszek, h fog működni az új motorral. Főként az energiatakarékossága fog még érdekelni -
saelin
veterán
Hidegen hagy hogy mi lesz a neve, csak az alkalmazások legyenek már kompatibilisek az új futtatókörnyezettel.
-
Goblin12
őstag
LMP, hírtelen IT Cafe-s cikkre számítottam. Kis politikával.
-
taramta
csendes tag
Nemcsak sokáig Key Lime Pie-nak emlegették a 4.4-et, hanem ott is több helyen felbukkant a forráskódban a KLP betűtrió. Egyébként nem igazán hinném, hogy ez lesz a neve - nem igazán ismert az egész világon. A sokat emlegetett Lollipop viszont ismert, és illene a Google-höz is
-
HawerKing
őstag
Banja a franc mi lesz a neve csak jonne mar kifele s legyen mihamarabb CM os verzio belole....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest