- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Sidious
senior tag
Nem kell szinkronizálgatni egyáltalán.
Filmeket pl. VLC-n szeretem lejátszani, mert igényes a Flat desing felület és jók a funkciók is. Wifin rádobom és kész. Ugyan ez van pl. ISO fájlokkal is, 60 GB-os fájlokat Megára rádobod, rámegy és viheted is világnak
Az AirPlay is elég kedves dolog, főleg, hogy rengeteg gyártó támogatja.
AirDrop is nagyon hasznos iOS device-ok között. Ha nincs wifi a közelben és gyorsan kell valakitől egy nagyobb képcsoport, akkor simán áttolod 4.1-4.2 BT-n egyszerre akár több embernek is pikk-pakk. iMessage-be már tudsz zenét is küldeni, (Apple Music fehaszn. között, és rengeted dolgot (iOS 10-től) de már most is nagyon sok mindent lehetett, viszont az iMessage fejlesztése elég jó lett. Igen, sok hülye, gyerekes f*szság is belekerült, mert a népnek emoji kell, de azért máson is dolgoztak máson is.
Érdemes megnézni ezt a videót. (Baromi idegesítő ez a Horváth "Apple" András, de néhány szünettel végig lehet nézni a videóját)
-
buvartacsko
addikt
mert mindkettőre fejleszt, ha dual simes lenne akkor is kettő lenne nála, arra próbáltam célozni, hogy felesleges köpködni meg vérengzeni úgy hogy nem ismered az emberek háttér sztoriját... honnan tudod miért volt az illetőnél két telefon? ugyan honnan tudnád? akkor láttad először és utáljra 5 perc erejéig.. de te látnok vagy, tudod hogy azért mert nem dual simes..
a másikra:
Igen, én is így vagyok vele, ha meglátok egy csinos nőt, aki épp a telefonjáért nyúl, imádkozom, hogy csak ne iPhone legyen Roadhammer
érdekes dolgokért megy itt az imádkozás....
-
Lord Sidious
senior tag
Amikor egy sima masolas miatt elkertdm a telojat
Itt jönnek ki a bajok, sok embernél iOS fronton, mert ahogy látom azok a userek, akik régóta iOS-en vannak sincsenek tisztába az új feature-ökkel. Egyszerűen azokat használják, amiket megszoktak és az újakat nem vágják. Én iOS 4 óta tolom napi szinten az OS-t és kb. az összes funkciót ismerem. Sok iOS-t és Droidot használó ismerősöm is csak nézni szokott, "hogy jééé ezt is tudja". Ilyenkor döbbenek rá, hogy az emberek legnagyobb része igazából a funkciók 70-80% tisztába sincs, nem hogy használná őket.
Az én iPad-emen, pl. fent van a Mass Effect 3 ISO-ba, és azon cipelem el haverhoz, mert gyorsabb 20+ GB-t NAND Flashről rátolni a gépére, mint Pendrive-ról
Igazából, már baromi régen nem használtam fájlmásolásra se kábelt, se iTunes-t az iOS-es eszközeimre, pedig a telómon is van 4427 zeneszám, 17 videó, 385 fotó, 89 alkalmazás és 576 könyv.
Az iPad is meg van tömve rendesen, Mass Effect 3 összes DLC-vel, 16 FullHD MKV film/sorozat, 362 fotó, 66 alkalmazás és 576 könyv.Kicsit bele kell mélyedni az OS funkcióiba és lehetőségeibe és máris rájön az ember, hogy nem olyan zárt világ ez.
-
Lord Sidious
senior tag
Nem tudom mikor volt utoljára huzamosabb ideig a kezed ügyébe iOS-es termék, de pont, hogy a funkcionalitás stock szinten az, amibe nagyon durván sokat fejlődött iOS 8-9 és most 10-el a iOS.
Mail, Photos, iMessage, iBooks, Health, Jegyzetek, Emlékeztető, Naptár, Friends, Find my iPhone, Wallet, iMovie amik stock szinten a rendszerbe vannak, rengeteg finomhangolható és ténylegesen hasznos beállítással, amik egy egész ökoszisztémát lefednek minden iOS és Mac eszköz között. Próbáld ki egyszer, hogy úgy használsz egy iPhone-t és egy iPad-et, hogy a két eszközön u.a. az ID-val vagy bejelentkezve és az adataid, beállításaid, megkezdett mail/message-eid mennyire durván össze vannak kapcsolva.
A diktálás magyar nyelven úgyszintén mérföldekkel jobb iOS-en, mint dridon.
WWDC-n elhangzottak, nagy része sajnos az volt, amit Phil Schiller-ék kommunikálni akartak a nagyközönségnek és nem célzottan a fejlesztőknek. Pedig nagyon durván sok dolog került bele az iOS 10-be. Meglepődtem, amikor haverom iPhone-jába és iPad-jébe elkezdtem barangolni, ami fent van a Béta, hogy mennyi rejtett feature van.
és ezekről szó sem esett. Csak én 30 perc alatt több, mint 60 új dolgot vettem észre. Konkrétan valószínű, hogy valamilyen fájlrendszerbeli frissítést eszközölt az Apple. Erre abból is következtetek, mert itt egy sreenshoot összehasonlítás iOS 9.3.2 vs iOS 10.0 közötti rendelkezésre álló tárhelyről. Azért ez elég durva...
-
.Szaki.
addikt
Nem vagyok egy nagy Apple-buzi, mert ahogy korábban írtam az árpolitikájukkal nem nagyon vagyok kibékülve, igaz erre nagyban rátesz a 27%-os ÁFA is, és általánosságban még egyet is értenék, de az SE a külsőn kívül nem sok mindenben hasonlít az 5S-re, nézz még egy specifikációs összehasonlítást.
Egyébként esküszöm nem fogom megérteni, hogy ez a hatalmas nagy rivalizálás mire jó az Android és az iOS felhasználók közt. Mindkettő rendszernek megvan a maga előnye, a sztereotípia pedig minden csúcsmodellre igaz, nem csak az iPhonera. Én csak ismerősi tapasztalatokat tudok megosztani, legjobb barátomnak van egy i4-e és egy 5S-e. A 4 most kezd döglődni, eredetileg semmi baja nem volt, kicsit lassú volt,most egy Huawei-t szeretne venni helyette. (Az i4 elődje is az volt) Az 5S-t is nagyon szereti, viszont már kétszer kellett cserélni, most pedig valószínűleg az akkuval van valami gond. Ugyanilyen történeteket tudnék mondani egyébként Samsunggal is, csak ott nem cserélnek azonnal telefont. Az egészséges élcelődést pedig amiből ez az egész (amúgy nevetséges önigazoló) vita kialakult szerintem illene minden tábornak,minden topicban normálisan viselni, mert ilyen mindig lesz és ezzel szerintem nincs is semmi gond.
A fejlődés terén viszont biztos könnyebben elengedi magát az Apple, mert nincs az a versengés, mint az Androidnál, hogy egy platformon van több csúcskészülék, itt ha valaki iOS-t akár, az vagy iPhone-t vesz, vagy semmit.
-
joey04
titán
-
Roadhammer
tag
Jó is hogy szóba hoztad ezt a fotózás dolgot, utána néztem kicsit, hogy milyen programok vannak iPhone-ra, amikkel jobban bele tudsz nyúlni a kamera használatba, és manuálisan be tudsz állítani pl. fehéregyensúlyt, ISO-t, záridőt, meg teljesen manuális fókuszt is használhatsz egy görgő segítségével. Lehet a képarányt is 16:9-re állítani. Ezt a Camera Plus-t próbáltam ki, lehet hogy nem a legjobb program, de nem tudom mindet kipróbálni, és pozitívak a tapasztalataim vele kapcsolatban. Főleg gyenge fényviszonyok között nagyon hasznos, mert az alap alkalmazás automatikusan felnyomja az ISO-t, hogy rövid tudjon lenni a záridő, akkor viszont nagyon szemcsés a kép, viszont ezzel az alkalmazással alacsony ISO-n, hosszabb záridővel egész jó képet lehet készíteni. Hogy szemléltessem a különbséget, készítettem is két képet. Hozzá kell tenni, hogy nem értek a témához, teljesen amatőr vagyok, most néztem 1-2 videót az említett beállítási lehetőségekről, de szerintem a két kép közti különbség akkor is önmagáért beszél.
[link]
Az alkalmazás különben 3 euro, ha valakit érdekel. -
Roadhammer
tag
Igen, én is így vagyok vele, ha meglátok egy csinos nőt, aki épp a telefonjáért nyúl, imádkozom, hogy csak ne iPhone legyen.
De ezek elég hülye általánosítások igazából. Olyan ez, mint mikor ránézel valakire, és azt gondolod, mekkora hülye, és ha meghallod a hangját, kiderül, hogy jóval értelmesebb, mint feltételezted. És hogy ki milyen telefont használ, szerintem semmilyen összefüggésben nincs az illető intelligenciájával, nagyon sok embert nem is érdekel az egész, csak vesz valamit, használja, és elégedett, de ha mást vett volna, akkor ugyanolyan elégedett lenne. Én azt nem értem, ha valaki annyira elfogult egy márka iránt, hogy mást nem is hajlandó kipróbálni, és úgy osztja az észt, hogy mi a legjobb.
-
Tibee86
nagyúr
Sd kártya eddig se volt, nem is lesz. Lassú, külön kis nyílás neki stb... A 16gb felhasználói szempontból szívás, üzleti szempontból viszont érthető, ha 32 lenne az alap a kutya nem venné a 64-est, és a sok fb és szelfi uzernek bőven elég a 16 is.
Kamera hasonló, az emberek döntő többsége nem akar percekig állitgatni, előkap és lő, azért akárki akármit mond, az iPhone ebben elég jó. Van már rengeteg app amivel tudsz állítgatni, jb után pedig beépül a gyáriba is akár.A fikázással nincs baj, en is naphosszat tudnám sorolni, hogy miért gáz az ios, csak amikor a kolléga (akinek ment a kérdés) bedob egy ilyen kommentet az már gáz szerintem, és azóta is hallgat.
-
Tibee86
nagyúr
Ezek mind pletykák voltak, az Apple soha nem mondta, hogy dupla kamera lesz benne.
Pont ugyanaz, mint amikor kijött az 5C, mindenhol úgy közölték (szintén nem az Apple, hanem a pletyka oldalak akik kattintásért bármit), hogy jön az olcsó iPhone, majd utána ment a fikázás, hogy át lett mindenki verve.... -
Roadhammer
tag
A 6S hardvere lényegesen gyorsabb, mint a sima 6 hardvere, az 5S-nél meg pláne. Elképzelhető, hogy valaki a hátlapi kamera miatt, a nagyobb sebesség, és a 2 giga memória miatt vált, én nem tudom, nekem az 5S, meg az SE is kicsi lenne, a 6 pont megfelelő, én azért vettem. Ez az "egyszerűen nem értelek titeket" nem tudom, hogy kinek szól, mondtam már, hogy nem vagyok Apple fanatikus, végig androidos telefonjaim voltak, Galaxy S, Galaxy S2, Galaxy S5, HTC One M7, aztán vettem egy iPhone-t, ami bevált, és most ez van. Ha valaki csinál jobbat, akkor veszek olyat. És ezt se értse félre senki, ami másnak jobb, az lehet, hogy nekem nem jobb. Tudom, hogy pl. a Galaxy S7 kamera fókusza és az iPhone 6 között olyan, mintha nem 2, hanem 5-6 év különbség lenne, a kép minőség már az S6 esetén is jobb volt, ott van optikai képstabilizáció, itt nincs. De amire most nekem kell egy "telefon", arra ez megfelel, és amíg így lesz, addig nem cserélem le, de nem vagyok elvakult Apple rajongó, sőt rajongó se, ez is csak egy telefon, vehettem volna Sony-t is, vagy mást, lehet, hogy akkor ugyanilyen elégedett lennék.
-
Roadhammer
tag
Készletkisöprés az lenne, ha a megmaradt készleten lévő termékeket akarnák eladni. De az SE teljesen újra gyártott telefon, az 5S semmilyen alkatrésze nem kompatibilis vele, max. az előlapi kamera modulok. A külső dizájn nem változott, viszont a belsejét teljesen újratervezték, és azért döntöttek így, mert az 5S formája mindenkinek nagyon tetszett, az iPhone 6-ot megcsinálni kicsiben, az nem lett volna olyan szép telefon. A 4"-os méretre pedig van igény, van aki a 6S-t cserélte SE-re, biztos nem a szarabb előlapi kamera miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged