Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlos Padre
veterán
Fejlesztőként biztos nagy élmény úgy tervezni egy dx12es játékot, hogy tudod, Dx11re is hoznod kell közel ugyanazt a látványt és teljesítményt, különben szét rúgják a segged. Ha én lennék ilyen helyzetben tuti nem a dx12vel kezdenék, hogy aztán egy reménytelen szopástenger legyen az életem a DX11es kód miatt, hanem a DX11es kódom maximumát lőnem be mint követelményszint Dx12 alatt is.
Aztán lehet, hogy mások is így vannak ezzel, mert amd kártyákon rendszerint nincs nagy különbség a két mód között, szemben az nvidiával, ahol igen nagy is lehet a különbség, DE ezzel együtt lehet élni, hisz a piac TUDJA, hogy az nvidia a király, a Dx12 meg bugos szar, amit csak az AMD erőltet, minden más "uncanny walley". -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha igazodnak, akkor jellemzően az Intelhez teszik. Ez lett a World of Warcraft DX12 módjának is a veszte, mert az Intel sok helyen ellentétes ajánlásokat fogalmaz meg, mint az NV. És ez nagyon rosszul érinti a GeForce-ok teljesítményét. De ez könnyen korrigálható lenne, ha az NV-hez igazodnának, de alig van olyan stúdió, amely ezt figyelembe veszi. Az AMD-hez pedig felesleges igazodni, mert a GCN-nek gyakorlatilag mindegy, akármilyen ajánlást követnek a teljesítménye nagyon konstans.
Egyébként az Intel tényleg furcsa dolgokat ajánl, oké persze a vállalat mondhatja, hogy csak a Microsoft előírásaihoz igazodik, de ezek az előírások sok többletterhelést okoznak az NV-nek, miközben az NV ajánlása semmi bajt nem okoz az Intelnek. Tehát valószínűleg az Intel így próbálja az NV-t lassítani, és az új WoW kódon látszik, hogy sikerül is.(#94) arn: Azért nem ennyire nagy a probléma. A DX12/Vulkan kódoknál a tipikus lassítást előidéző helyzet, hogy vagy az Intel, amúgy NV-re igen kellemetlen ajánlásait követi a fejlesztő, vagy a memóriavezérlés a gond, amire az NVIDIA egy igencsak dinoszaurusz implementációt csinált, és az nagyon nehezen kezelhető. Előbbi egyszerűen kezelhető, az NV-nek csak meg kell mondani a fejlesztőknek, hogy az Intel pár ajánlása számukra nagyon kellemetlen, és ne kövessék azt, mert a saját ajánlásaik az Intel hardverein nem okoznak lassulást. És tényleg logikus lenne ezt követni, mert ezekkel a kódokkal az Intel és az AMD hardverek is elvannak, de ugye az Intel a piacvezető, amivel nehéz mit kezdeni, meg amióta Renduchintala beleszól a grafikus részlegbe, azóta pénzzel nagyon kitömik a fejlesztőket, amivel szintén nehéz mit kezdeni.
A memóriavezérlés bonyolultabb ügy. Az NV át tudná alakítani az implementációját egyszerűbbé, de rengeteg kész és fejlesztés alatt álló program úgy készül, hogy két eltérő vezérlést használnak. Egy viszonylag általánost az Intelre és az AMD-re, és egy eléggé specifikust az NV jóval bonyolultabb struktúrájára. És itt lehet, hogy nyernek némi teljesítményt a GeForce-hoz, de egyáltalán nem szereti az NV amit csinálnak, mert gyakorlatilag bezárják őket erre a struktúrára. Ha ugyanis ezt megváltoztatják, akkor bezuhan az összes hardverük teljesítménye a meglévő DX12/Vulkan játékokban.
Nagyon nem egyszerű ám az NV-nél a DX12/Vulkan, mert tudnának ők már jobbak is lenni, de nem tudnak megszabadulni az eredetileg írt, memóriamenedzsmentre vonatkozó struktúrájuktól. Valószínűleg az lesz, hogy várnak még egy kicsit, hogy az alkalmazások távolodjanak a specifikus konfigurálástól, és amikor már ezekkel tesztelnek az oldalak, akkor megváltoztatják. Ezzel rengeteg régi program teljesítménye fog összeomlani, de a jövő szempontjából mindenképpen ez lesz a jó az GeForce-oknak. És akkor megszűnik az a hátrány is, amit manapság lehet látni a DX12/Vulkan programokban. -
Sinesol
veterán
Igen, a legtöbb Amd feature csak arra jó, hogy benchmarkban többet hozzon Nvidia kártyával szemben, viszont kinézetben semmi értékelhető, de legalabb lassabb. Komolyan kezdem azt hinni, hogy csak marketing fogásokra fejleszt az Amd, mivel előbbre nem visz semmit már egy ideje.
A másik meg az, hogy mintha totál világtalanok lennének, sosem fejlesztenek olyat, ami jelenlegi játékokra jó lenne, mindig jön az a mantra, hogy majd next gen jó lesz, időtálló. De b@ssza meg, mire itt a nextgen, lesz uj kartya, ami már jobb lesz, a régi meg kevés...meg amugyis a motorok fejlesztése, váltása nem pár hónap a mérnököknek, ez egy lassabb folyamat..
Valahogy nem csodálom, hogy örök másodikok minden téren..
-
keIdor
titán
Azért aki vett egy Hawaii-t annak idején, 290(X), 390(X) személyében azoknak ma is van egy erős kártyájuk, az nVidia Kepler-t (GTX-600/700) ezek már lehagyták teljesítményben, tehát annyira rossz vásár mégse volt.
nVidia uralja a piac 75%-át, persze, hogy hozzá igazodnak a fejlesztők is, nincs is más választásuk.
Ezt csak a "aztan meg mar nem az" kijelentésre írom, a többivel egyetértek.
-
arn
félisten
válasz
Carlos Padre #92 üzenetére
Az a gond, hogy gyakran dx12vel gyk olyan kodot eroltetnek, amivel jobban nem nez ki, de legalabb lassabb. A kulonbseg annyi, hogy amdn alig lassul, nvidian meg tobbet - de gyakran epp igy kerulnek hasonlo szintbe kartyak, ettol az amd nem lesz jobb, csak egy tobbet fogyaszto alternativa lesz.
Ha megfigyelted, az nv mindig akkor valt, amikor a tendenciak megerettek erre, mar x generacio ota ezt csinaljak, az amd meg epit vmit, ami meg nem aktualis, aztan meg mar nem az, kozben meg megy a csodavaras. Rendbeszedhetnek a gpus reszleget is a proci utan, de mivel mindig vmi mas piacra fejlesztett gpuval probaljak a pcs piacot is meghoditani, nehez lesz.
-
válasz
Carlos Padre #92 üzenetére
nem rajtuk múlik, hogy elengedjék, hanem a fejlesztőkön. Nincs gond dx 12 alatt sem, nem egy játékban gyorsabbak mint a radeonok, mint ahogy a radeonokkal sincs gond dx 11 alatt.
-
válasz
Carlos Padre #90 üzenetére
Cool story bro, mint mindíg..
Pár éáve már jól meg lehetett élni a bechmarkokból és találni egy egy játékot hogy bezzeg ezt tudná ha nem lennének gonosz zöld gyíkemberek..majd kíváncsi leszek az új gen alatt mi lesz a mantra.
A Titan V Dx 12 és Vulkan teljesítménye nem sok jót vetít a jövőre nézve a hitvallóknak, -
Carlos Padre
veterán
Ez jól hangzik, ha igazak a leakek, és szükség is lenne rá, mert ha igazak a leakek, jelenleg akár 30%-kal is lassabbak tudnak lenni Battlefield V alatt, és ha igazak a leakek még a 1080Ti is több mint 10% teljesítményt veszít HDR Gaming alatt, szemben a Vega 2%-ával. Persze nem kell félni, a DX11 királya mindig az Nvidia marad.
-
TTomax
félisten
válasz
Vitamincsiga #18 üzenetére
Mert pont az a baj,hogy tele vannak a raktárak azért.Egyébként semmiféle sietség nincs,söt magához képest az nV még így is késik.
-
arn
félisten
120-150-180 wattos kartyakrol irnak, 500-600-700 (750) euros arakon, es az 1080ti arat merseklik 600ra. ebbol mar sejtheto, hogy kb az 1170 lesz a 1080ti szintjen, az 1160at meg kb az 1080 szintjere lottek be, ami teljesitmenyben, de arban is szep ugras lenne.
tipp:
NVIDIA GeForce GTX 1060-6GB $250 - 12676 3dmark => $499 ~20000 3dmark
NVIDIA GeForce GTX 1070 $415 - 18085 3dmark => $600 ~27000 3dmark
NVIDIA GeForce GTX 1080 $550 - 21787 3dmark => $750 ~32000 3dmark
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti $700 - 27519 3dmark => ?? -
Cassi
őstag
A Digitimes egy új cikke is megerősíti az érkezést:
https://www.digitimes.com/news/a20180726PD211.html
Kezdetben lassan csörgedeznek majd az új kártyák, kissé emelt áron, amíg meg nem szabadulnak a régi készletektől. Tehát valószínűleg érdemes várni legalább október végéig-novemberig, amíg beállnak az árak és nem kell az első szállítmányra lecsapni.
-
válasz
Raysen623 #77 üzenetére
Össze vissza beszélsz legalább értelmezd azt amit te magad mit írsz
segítek próbáld értelmezni.:"1080 Ti-nél kevesebbet fogyasztani tényleg nem nehéz...de még úgy is igen szép meleg kazán lesz. Jó ha kapsz majd 10% körüli növekményt, ugyanis most nem lesz csíkszélesség felezés...A Vega tulajok meg majd ugyanúgy játszanak majd tovább mint eddig, te pedig a gatyádat is ráköltöd az új VGA-ra. Tényleg megéri..."
szerinted :
mind a kettőt te írtad:Jó ha kapsz majd 10% körüli növekményt=A 10% viszont a legkisebb ami várható ha nem nagyon mókolnak a Turin-al.
Turin = Turing?
Meg milyen Turingot emlegetsz és milyen mókolást? Mit mókolnának? nem is tudni még semmiről semmit annyi biztos hogy GV104 meg GV102 lesz meg van pár állítólagos leaked screenshot. de jó hogy te tudod hogy ez max 10 % lehet mert ezek szerint te már láttál egy működő architektet és azt is tudod hogy azt megmókolták és jó ha lesz 10%. a növekedés
Ilyenkor érzem azt , hogy kivételes emberekkel vagyok körülvéve itt a PH-n, meg hogy hiányzik BReal meg wwenigma, legalább náluk volt tartalom is a háttérben. -
Raysen623
addikt
Nálad meg állandóan a ződ lebeg. Nem értem mi köze van az Rx480-as kártyámnak a véleményformáláshoz. Te vársz 50%-ot, lehet lesz annyi, én nem tartom valósnak. A 10% viszont a legkisebb ami várható ha nem nagyon mókolnak a Turin-al. Ettől még lehetséges az 50, sőt 100% is, de az már fogyasztásban is meg fog látszani, az árról nem is beszélve. Itt pedig már vissza is kanyarodtunk oda ahonnan elindultunk.
-
Mamuska
őstag
Ezt nem tudtam, köszi a linket, így már nem annyira ciki. Adhatnának inkább új játékokat, vagy választási lehetőséget, hogy SSD, vagy játék.
Régen mintha több játékot is adtak volna a kártyákhoz, bár már annyira nem emlékszem.
Attól függetlenül nem olvasni jókat erről az SSD-ről.
-
Mamuska
őstag
válasz
->Raizen<- #73 üzenetére
De valami elég gagyesz SSD-t ami lehet a kutyának sem kell. Nem is ajánlott az A400 itt a Prohardveren. Nyilván a legolcsóbb béna Kingston SSD-t fogja használni aki GTX1080-at, GTX1080TI-t vesz, nem a Samsung Pro szériát ami minőségi és tartós.
-
marcarc
senior tag
Háát, ugye ott van maga a késlekedés a hatalmas raktárkészlet amit nyilván nem akarnak elpocsékolni. Hogy meglegyen a fix net árrés, tuti h kurva drága lesz az új generáció, mert a régi raktárkészlet leakciózása se a gyártó zsebéből fogja kivenni a pénzt - ilyen nincs. Szval, ha igaz, hogy a 1170 nagyjából párban lesz a 1080ti-al - tekintsünk el a fogyasztásbeli külöbségtől- akkor szerintem azért annyira nem egyértelmű, hogy az amúgy is teljes életciklusában drága 1080ti okat tömegesen fogják cserélni.
Persze mindig ott van az a réteg akinek tök mindegy, ez így van.
A 4k játék szerintem továbbra is felesleges és 1440p bőven elég lesz és akik versenyszerűen tolják még a fullHD fölé se fognak menni. A Causal "Hardcore" gamerek majd megveszik az OLED, 4K, G-synces monitort sli 1180 al.
-
Sinesol
veterán
Az Nvidia-nak meg ott az autós üzlet, ami talán önmagában veri a konzolbizniszt is, szóval ez nem lehet kifogás, arról nem is beszélve, hogy HPC piacon is elég erősek.
Amúgy remélem igaz a szivárogatás és tényleg megint akkora ugrás lesz, mint a jelen generáció esetében, mivel akkor szépen lenyomná a jelen generáció árát, vagy akár az 1080 teljesitményt megkaphatnánk reális áron az 1160-al.
Marcarc: Szerintem pedig nem is kérdés, hogy szabadulni akarnak majd az 1080ti-től, hiszen az 1170 egy vágott chip, az 1180 bőven jóval erősebb lesz. Plusz kb az lehet az első vga, amivel reális esély lehet a többé kevésbé kompromisszummentes 4k játékra, szóval az a pénzt nem sajnáló hardcore réteg, aki 1080ti-t vett, az tuti lép tovább.
-
syberia
veterán
-
Sinesol
veterán
Olvastam valami kiszivargott benchrol, elvileg az 1170 hozza az 1080ti teljesitmenyt. Ha igaz, akkor megint 0ba van verve az Amd.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
->Raizen<- #44 üzenetére
Miért esélytelen? Úgy viselkedsz az összes topikban mintha fizetést kapnál az nVidia-tól. Előttem válaszként leírták a lényeget. Olyan dolognak örülsz ami Neked SEM jó.
Mellesleg nagyon alkalmazás és driver függő, hogy melyik kártya a jobb választás. -
Dr. Akula
félisten
-
Fiery
veterán
"Mindenesetre ezt az információt tényleg olyan fél szállítja, ahol bőven elképzelhető, hogy van már valamilyen teszthardver is, tehát messze hihetőbb alapnak tekinthetők, mint a pletykaoldalak havonta változó sztorijai"
Nincs. Marmint a HWiNFO irojanal nincs se GV102, se GV104 teszthardver.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Televan74 #50 üzenetére
Ez eddig is így volt, A Ryzent se a lowcost árba lőtték be. Ők is pénzt szeretnének, csak amíg ilyen teljesítményre futja csak, addig nem tudnak többet kérni érte. Ezt már az Athlon64-nél is eljátszották, volt hogy drágább volt mint az Intel.
Viszont akármeddig nem emelhetik az árat, mert akkor a konkurrencia kezd el gondolkodni hogy kicsit alájuk megy és őket választják a tömegek, amire nekik is muszáj hasonlóan reagálni ha nem akarnak mindig csak "éppenhogy" lecsúszni.
-
Dr. Akula
félisten
Gondolom most a gyártók arra várnak hogy találjanak lúzereket akik megveszik a bányászoknak legyártott, de nekik már nem kellő prevgen kártyákat, az emberek meg arra hogy ennyi pénzért ne a lejárt árut tolják az arcukba, hanem a frisset. Ha mondanának időpontot, akkor az emberek tudnák mennyit kell kibekkelni, így meg úgy vannak vele, hogy addig amíg nem sikerül elég lúzert találni.
-
válasz
Raysen623 #53 üzenetére
vörös lepedő belebegett. Csak aztán nehogy keresgéld az álladat.
leaked screnshotok befutottak, amik ha nem fake képek, akkor az 1170 kb 1080TI-t.Én kb 1070 vs 1170 váltásra 50% előrelépést jósolok összesítve.
Fogyasztást meg inkább ne emlegessük, főleg a konkurencia terén mert azért ott nem sikerült olyan nagyon nekik kevesebbet fogyasztaniuk. Ezt azért majd közöld velük is, hogy nem nehéz dolog ez. -
Raysen623
addikt
válasz
->Raizen<- #39 üzenetére
1080 Ti-nél kevesebbet fogyasztani tényleg nem nehéz...de még úgy is igen szép meleg kazán lesz. Jó ha kapsz majd 10% körüli növekményt, ugyanis most nem lesz csíkszélesség felezés...A Vega tulajok meg majd ugyanúgy játszanak majd tovább mint eddig, te pedig a gatyádat is ráköltöd az új VGA-ra. Tényleg megéri...
-
marcarc
senior tag
válasz
->Raizen<- #39 üzenetére
Mondjuk akinek 1080ti van, nem hal bele egy erősebb tápba meg egy kicsivel magasabb villanyszámlába. Igen a minereknek jó lehet de nehéz az ő érdekeiket néznem amikor a gémerek meg szoptak miattuk.
Az egész mostani helyzet, javarészt nekik köszönhető. Szerintem meg az nvidia is korrigált miattuk nem egyszer az üzleti modellen. Bár ha valóban csak azért nem jött eddig új gpu a gemereknek akkor csúnyán szembe köpték azokat akik idáig jutatták őket.
-
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #44 üzenetére
Miért jó hogy esélytelen? Azért hogy magasabb áron kapod meg az új Nvidia kártyát? Ez van amikor nincs verseny. És a másik félő ok nekem mint AMD -s nek, hogy ha esetleg hasonló tudású új terméket hoznak a következő genre,ami megközelíti az Nvidia megoldását,én is drágábban fogom megkapni,mert hozzá árazzák a terméküket.
-
Dyingsoul
veterán
Én csak egy dologra lennék kíváncsi: mit csinál az NV ha elfogynak a neves fizikusok?
-
janeszgol
félisten
válasz
->Raizen<- #44 üzenetére
Ha nem versenyez, akkor honnan tudod, hogy esélytelen? Nem is esélyes és nem is esélytelen jelenleg.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
->Raizen<- #39 üzenetére
Úgy emlékszem és javítsatok, ha tévedek, de az 1080Ti ellen az AMD nem is adott ki kártyát.
1070 -> V56
1080 -> V64Nem hiszem, hogy az AMD vesztett volna bármit is. Processzorból most odatették magukat.
-
arn
félisten
válasz
->Raizen<- #39 üzenetére
csak kerdes, hogy mekkora lesz az elorelepes az aktualis szeriahoz kepest.
-
->Raizen<-
veterán
Komoly lesz a kis 1170 múltba teszi a vegákat teljesen és az 1080 ti-nál is alacsonyabb fogyasztása lesz. Az nv ezt a kört megint fölényesen megnyerte.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Eleve minek cserélnék le a memóriamodellt ha még nem ért el a limithez.
Ma már nem érdemes minden második generációra új ISA-t tervezni. Amíg a futtatható konkurens szálakat lekezeli a memóriamodell, addig ezen nem is fogják törni magukat. Ettől még persze vannak változások, néha sok is, csak sokan nem jutnak tovább a CUDA magon.
-
blackye99
csendes tag
Én is egy kisebb ráncfelvarrásra számítok, a jelenlegi fogyasztók még nem nagyon igénylik az erősebb kártyákat, így minek fektessenek bele dollármilliókat egy újabb, felesleges architektúrába.
Vagy eljátsszák azt amit az AMD az 5xx-es szériával, vagy nem... Átlag gamereknek ígyis úgyis jobb lesz, mert a 10xx-es karik ára csökkenni fog. -
Elég sok minden változott mind a Kepler->Maxwell váltásnál, mind a Maxwell->Pascalnál, függetlenül attól, hogy az alap-architektúra ugyanaz.
Az első esetben nehéz kimérni az azonos órajel és unitszám melletti sebességnövekedést, de sok számot összenézve durván 10-15% lehet. A második eset 4-5%.AMD oldalon sem nagyobb az előrelépés architektúrából kifolyólag, sőt.
-
Duddi
aktív tag
válasz
Mr. Spock #28 üzenetére
Hát lehet van az több is mint 2.5 éve.
[link] [link]
Ha lehet hinni a számainak akkor a Maxwell és Pascal architektúra között pont annyi a különbség amit a 28nm ről a 14 nm re való váltás okoz (több cuda core és magasabb órajel) de fizikailag nem változott semmi más.Sőt még anno lehetett olyan pletykákat is hallani hogy a Kepler és Maxwell között is csak topológiai különbség van. Már nem emlékszem milyen részegységet hagytak le a maxwellről hogy több cuda férjen rá.
Az egyenlet egyszerű Nvidia megtalálta az arany tojást tojó architektúrát és mivel nincs versenytársa ezt görgeti maga előtt, mindig több magot hozzáadva és csíkszélváltásból eredő magasabb órajellel. Én pont erre számítok a 11XX szériában is koppra ugyan az a cuda mag lesz csak több és a 12nm vagy mire váltás miatt magasabb órajel.
-
nejad
aktív tag
eléggé "kattintós" ez a cikk, persze valamiből túl kell élni a nyarat
-
Mr. Spock
csendes tag
majd látjuk én erre azt mondom
közel a megjelenés, de az tény hogy az NV 2,5 éve nem váltott generációt játékos fronton, szóval valami nagyobb volumenű dolog lesz, logikus hogy nem csak egy "átnevezés"
(#6) Keldor papa : bocs, elbasztam a dátumot, aug 21-25 között a gamescon-on tudjuk meg mi a valóság
-
Duddi
aktív tag
Gondolom tudta hogy a HDD (HArd Disk Drive) az SSD meg betippelte hogy puha
FDD (foppy Disk Drive) Hajlékony lemez meghajtó (ezt a fiatalok már nem ismerik)
HDD (HArd Disk Drive) Kemény lemez meghajtó szép magyarosan
SSD (Solid State Drive) Szilárd állagú meghajtó
CD (Cmopact disck) Kompakt lemez
DVD (Digital Versatile Disc) digitális sokoldalú lemez
USB (Universal Serial Bus) univerzális soros buszhirtelen ez jut eszembe mint értelmező szótár
-
Vitamincsiga
tag
Inkább az, az izgi, hogy miért sietnek
Jó a 10-es széria?
Jó!
Tele vannak a raktárak a bányász sztrájk miatt?
Tele?
A konkurencia?
Valami cicereg -
pengwin
addikt
A számok mindig ugyanazok, mert kategóriát jelölnek, a betükód meg az architektúrát.
A Kepler chipek GK, a Maxwell GM, a Pascal GP jelöléssel volt ellátva.
A második generációs Maxwell chipek pl. GM20x-ként voltak jelölve, vagyis ha átnevezett Pascal érkezne, azt GP20x-nek jelölnék az új stepping miatt. -
"A Turing valószínűleg létezik, de a Voltát váltó Tesla lehet."
A Turing szerintem a Tesla portfólióhoz hasonló termécsalád lesz, esetleg le is váltja azt. Simán lehetséges, hogy a Turing széria az Volta alapú kártyákat fog tartalmazni, de extra mennyiségű Tensor maggal, mesterséges intelligenciára. A Turing név ugye erre utal. Ha csak Tensorra hegyezik ki, akkor megmarad a Tesla mellett. Ha jó lesz általános számításokra is, akkor leváltja a Tesla szériát. Szerintem az utóbbi lesz. Ez nem új architektúra, hanem új széria.
Szóval szerintem ez nem architektúra lesz, vagy ha mégis, akkor speciális. De szerintem simán csak Turingnak fogják nevezni az a AI-ra kihegyezett kártyákat Tesla helyett. Sokkal jobban cseng a Turing.
-
Sonja
nagyúr
-
arn
félisten
a program fejlesztojenek szerintem kb annyi infoja van rola, mint nekunk. neki meg jo ingyenreklam
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU maga a lapka. A VGA a lapka a NYÁK-kal és a többi komponenssel. Nagy különbség van tehát a kettő között.
(#4) Mr. Spock: Ezek új fejlesztések. Korábban egyetlen VGA-n sem volt GV102 és GV104.
Értem én a Turingot, de az egyik, NV VGA-kat gyártó cégnél lévő emberke (akiktől szokott jönni pár infómorzsa néha) pont, hogy kineveti a Turing híreket. Eddig nem értettem, hogy miért, de most így a kódneveket látva a HWiNFO leírásában kezdem megérteni. A Turing valószínűleg létezik, de a Voltát váltó Tesla lehet.
-
berVi
senior tag
Konyorgom, Abu, szokjatok mar le a "VGA"-zasrol. Ez is ilyen hulye magyar konvencio, mint a "winchester", rajtunk kivul kb senki nem hasznalja mar igy, es ha mashol mondod, nem is ertik, mirol beszelsz.
A VGA jelentheti a '87-es kartyat, a D-Sub csatit, vagy a 640x480-at is. Felreertheto, es elavult fogalom.
A 21. szazadi, nemzetkozileg ismert elnevezes: GPU.
-
Mr. Spock
csendes tag
A logika nem azt diktálja hogy 2,5 év távlatából nem egy új fejlesztéssel álljon elő az NV. Márpedig a GTX család szinte biztos megkapja az új lapkát! (nem Volta, több helyen a Turingot valószínűsítik)
Aug 10-e körül úgy is kiderül az igazság, addig meg lehet mindenféle badarságokat állítani.
-
-
Baryka007
addikt
Szóval átnevezésre lehet csak számítani felső kategóriában
-
syberia
veterán
Tegnapi hír ugyan, de szerintem ez már nem kacsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest