Új hozzászólás Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
Én úgy vagyok ezzel, hogy az akksi van értem, és nem fordítva! Ha előbb megy tönkre, előbb kap egy újat, de ha maga a készülék lesz addigra csereérett, az új tulajnak mindenképpen érdemes akksicserével kezdenie
-
dezz
nagyúr
Ránéztem néhány mai telefonakkura, mindegyiknek 3,8V körül volt a névleges feszültsége. Ez is arra vall, hogy egy cella van bennük, mivel ha sorosan lennének kötve, akkor két cella esetén 7,6V-osak lennének, párhuzamosan pedig nem szokás a cellákat (főleg lítiumos) kötni, mert nem lehetne biztonságosan követni, mikor van feltöltve mindkettő.
A linkelt szövegben az 1C, 2C, 3C nem a cellák száma, hanem egy ráta, azaz a C-ráta, az Ah-ban mért kapacitás és a töltési vagy merítési áram (A) hányadosa. Pl. egy 3000 mAh-s akksit 3A-rel töltve/merítve 1C lesz a ráta, 6A-rel töltve/merítve 2C, stb.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Hátrébb a kérdőjelekkel! Én kérdeztem először: hol van abban a szövegben, hogy több cella van a telefonakksikban?
Láttam már néhány ilyen méretű akkut szétszedve (szétjőve), mindben egy cella volt. Ezért van az iPhone X-ben két cella, mert két akksi van benne. (Gyengébbek kedvéért.)
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz kbyte1024 #15 üzenetére
Kinek mi. Azért egy vezetékmentes töltőpad nem éppen olcsó. És nekem még mindig egyszerűbb 1 kábelt hurcolászni egy pad-dal szemben. Vagy venni 2-3 padot, ami nem éppen olcsó buli. Arról nem is beszélve, hogy vezetéken lógva én simán használom a telot, padról levéve ez nem igaz. Akár már negyed óra alatt is képes annyi energyt belerakni, hogy órákig használhatom még. Nekem a type c kábel lényegesen jobbnak tűnik a régi usb csatitól.
Érdekes hogy a jack-től sajnálják a helyet, míg a vezetékmenetes töltésnek kerül azért hely. És az üveg hátlap se zavar senkit se, pedig a súlya nő ez által a telónak.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
gusthy
veterán
Ez alapján a cikk alapján egyértelműen több cella van bennük.
http://batteryuniversity.com/learn/article/ultra_fast_chargers
-
-
samu74
addikt
Az kemény, s7-en is tetszik hogy pikkpakk feltölti 60%-ra.De fél óra alatt 90%,az nem semmi.
-----------
-
papelado
aktív tag
válasz pusszycat #33 üzenetére
Cpu Z vagy ,Aida vagy valamelyik hasonló progi megmondja ,stb megmondja nem emlékszem pontosan mivel néztem.(Lehet kellett root mert mintha anélkül csak ,good,bad stb van android 7(linage)alatt.Majd ránézek)
A lényeg az,hogy nem csökkent az akku teljesítmény kb ugyanazt 4 órás Sotokat tudta első perctől addig amíg eladtam
[ Szerkesztve ]
Drágaszágom....
-
-
papelado
aktív tag
Ez nem kis merítés ,Sehol senki nem jelzett még problémát.Linkeld már csak innen a több tízezres fórumról hány embernek volt gyorstöltésből fakadó akku probléma?
Fogadd el vagy ne engem különösebben nem izgat.A tények magukért beszélnek az emberek 99.9% nak megfelel arra a 2 évre míg átlagosan használja a készülékét .
A 0.1 meg mindig mint te szkeptikus kákán csomót kereső lesz
A legújabb fejlesztésről meg hogyan lenne bármi is ?
Én megbízok amúgy ebben is hiszen már a supercharger + a 4000akksi is fényévekkel jobb mint bármi amit eddig használtam...(Talán az oppo find 7 vooc volt még hasonló döbbenet)megjegyzem akinek eladtam mai napig használja vooc-al töltve és 3 év után is még 87 % az akku állapota...)[ Szerkesztve ]
Drágaszágom....
-
dezz
nagyúr
Itt nem különösebben ajánlják a szupergyors töltést, ha nem muszáj.
(#18) t72killer: "Asszem tölthetném nyugdíjig egy tesla akksiját 22.5W-al..."
A Tesla teljes akkupakkját többtíz amperrel tölthetik. Az a kérdés, hogy 1-1 cellára mennyi jut ebből.
"1C-vel (4A, ha 4000mAh-s akksiról beszélünk) nyugodtan lehet tölteni egy lítiumcellát."
Csakhogy itt nem 4A van, hanem 4*(10/4,2) = 9,5! Mivel nem 10V-ot kap az akksi, csak 4,2-t. Ez 4000mAh-s akksi esetén 2,38C.
"Ezek legjobb esetben is csak 95% körüli hatásfokúak"
Nem egészen, a mai legjobb kapcsüzemű DC-DC konverterek 99%-os hatásfokúak.
-
totgab02
junior tag
Nem hiszem hogy eszrevehetoen fogja rontani az akksik elettartalmat, pont ezert tevodik ossze egy toltesi folyamat tobb ciklusbol, meg ha rendesen toltod akkor tovab birja.
-
törölt tag
Ok legalabb jot csinalnak vegre.
-
RRamstein
tag
Az aksi meg még annyit sem fog bírni talán a gari időszakot kihúzzák
-
jacis
nagyúr
Basszus ez nagyon durva lesz ha igaz.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
-
zeon.hu
nagyúr
-
Mr.Silkó
veterán
Attól függetlenül, hogy én készséggel elhiszem, hogy ezek a tapasztalataid, ez nyilván egy kis merítés, ami alapján azért nem tudunk általános következtetéseket levonni, ezért kellene valami általánosabb statisztika, pláne erről a legújabb fejlesztésről, amiről a cikk is szól.
-
papelado
aktív tag
-
-
t72killer
titán
Asszem tölthetném nyugdíjig egy tesla akksiját 22.5W-al...
#5: 1C-vel (4A, ha 4000mAh-s akksiról beszélünk) nyugodtan lehet tölteni egy lítiumcellát.
"sose értettem, hogy hozzák össze a dc-dc konvertert ilyen apró helyen"
Fején találtad a szöget, nem a cella, hanem a közvetlen mellé zsúfolt töltőáramkör fog megnyekkenni. Ezek legjobb esetben is csak 95% körüli hatásfokúak, ami azt jelenti, hogy 20W töltőáramból 1-2W megy fűtésre.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
wednesday
őstag
Én úgy tudom "önmagában" a gyorstöltés nem csökkenti jobban az akku élettartamot. A kulcs elvileg a töltés közbeni melegedés, ami kihatással lehet az élettartalomra. Természetesen a nagyobb fesztől pont, hogy jobban melegedhet a cucc. De ha jó a fejlesztés, akkor elvileg annyival nem csökken az élettartam, mint, amilyen előnye van a gyorsaságnak.
-
Gusztáv
addikt
válasz pusszycat #12 üzenetére
Tudok róla, de azért még az sem olyan gyors. Plusz a jelenlegi telefonom estére olyan 50% szokott merülni, szóval ritkán van szükségem arra, hogy napközben töltsem.
De pl a cégnél az össze vezetőnek ott figyel az asztalán a Samsung vezeték nélküli gyorstöltő, és használják is (én szoktattam rá őket a Nokiás időkben ).Laci
-
Mr.Silkó
veterán
Persze, nem mindenki igényli, számomra viszont igencsak kényelmes: este felteszem a padra a telefont, reggel leveszem. A nappaliban is tartok egy töltőpadot, ha napközben merülnék egy szabadnapon, akkor picit feldobom a padra, majd ha feltöltött vagy közben hívnak/írnak/menni kell, akkor lekapom egy pillanat alatt a telefont róla. Plusz tehermentesítem a csatlakozót is.
-
-
Mr.Silkó
veterán
válasz Jeanne d'Arc #7 üzenetére
Nem rossz dolog a gyorstöltés, alkalomadtán jól jöhet, de én inkább a vezetéknélküli padokhoz vagyok szokva évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
direwolf
őstag
Az elektromos autókban van 2-3 ezer cella, amit ügyes szoftver menedzsel, de itt egyetlen celláról beszélünk, amit az álmoskönyv szerint nem túl jó nagy árammal tölteni.
Amúgy sose értettem, hogy hozzák össze a dc-dc konvertert ilyen apró helyen
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
Mr.Silkó
veterán
Nem hangzik rosszul, bár szokás szerint az a kérdés merül fel az emberben, hogy az aksi élettartamára mennyire lesz ez kihatással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Ipad Smart Keyboard Folio /// iPad Air - iPad Pro // Újszerű // Számla + Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest