Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Azok a csúnya gonosz érvekkel és a témába vágó tudással támadó emberek, bizony. Sokakat megrémítenek ezek a szavak, de az edzett embereket, mint te is, nem rendíti meg és elegánsan átlépi ezen részleteket és telierőből nyomja tovább a showt a megszokott elemekkel. Imádom
-
bayarena
aktív tag
Biztos, hogy lehetne jobban is csinalni, ha nagyon erdekelne oket, de azert igy sem olyan rossz, kulon kellett megrendelnem a toltot, hat jo, nem haltam bele.
Persze lehetett volna ugy megoldani, hogy vasarlasnal pl kivalaszthatod, hogy kell-e a tolto + 20 dollarert vagy sem. Biztos meg van az okuk, hogy nem igy tettek.
Minden dragul, regebben mar egy jo autot kaptal 8 millioert, ma meg mar lassan csak vmi szutyok Suzukit adnak ennyiert. Elektromos Hyundai 20 millio...Nah, jonnek a trollok kozben....
-
Szabi®
addikt
válasz
bayarena #206 üzenetére
Én egyáltalán nem akadtam fent rajta, rossz embernek címezted az előző kommented, mivel én stateman-nek írtam, közel azonosan ugyanazt amit te nekem.
""Jo, de miert kene tobbet tegyenek a penzert, ha kevesebbert is ugyan annyit fizetnek.""
Ez meg egy hatalmas torzítás, mert akkor ezen analógia mentén, tényleg már lassan telefont sem kell adniuk, mert előtte úgy is vettél már " - mi meg védjük a környezetet".
Azért egy vállalatnak, aki így is a világ legprofitorientáltabb cége lett, talán 25 év távlatából annyi tisztelettel tartozna a vásárlói felé, hogy nem egy ilyen sunyi, kismájer szintű húzással hülyíti a már amúgy is hülyének nézett vásárlókat. A forintunk szar, az áfa is szar, de ezekre az árakra még Amerikában is csálén állnak a szájak. Ez egy visszás/gusztustalan üzletpolitika, még annak fényében is, hogy Jobs jelmondata anno az volt "- Adunk mindent" .
Sajnos Kuki bácsi elfelejtette miért is volt az a cég szerethető. És abba már bele sem mennék, hogy a készülékenkénti "fejlődés" is erősen megkérdőjelezhető évről-évre. Ne azért kerüljön egy iPhone 600 ezerbe, mert adnak plusz 64-128gb helyet...Ez egy vicc . Egy kijelzőcsere meg többe kerül, mint amennyibe az Apple legyártat éhbérért egy komplett készüléket ....
nagyon rossz irányba haladunk, és tudom most jönnél azzal a vicces rigmussal hogy "akkor nem kell megvenni" igen ám, de attól még gondolkodó lények maradunk, akik ha látják a hibát és van összehasonlítási alapjuk, azoknak ez nagy tüske lehet. -
bayarena
aktív tag
Jo, de miert kene tobbet tegyenek a penzert, ha kevesebbert is ugyan annyit fizetnek.
Az arazassal sincs baj, max otthon az afaval illetve a forinttal.
Semelyik ceg nem fog olcsobban tobbet adni, plussz meg tenyleges kornyezetkimelest vegrehajtani.
Az Apple azt hazudja, hogy kornyezetet ved ezert nem ad tolto.
A 2 es fel tonnas elektromos SUV gyartok meg azt hazudjak, hogy a kornyezetet vedik, holott teljesen felesleges boszme 4-500 loeros tankokat gyartanak, amik jobban szennyeznek mint egy atlagos 2 literes benzines szedan.
Mindenki hazudik.
Ez a vilag ilyen, folosleges ezen fennakadni. -
Szabi®
addikt
válasz
bayarena #203 üzenetére
Én tudom hogy kamu az apple felől ezen lózungok. Tisztában vagyok vele, nem engem kell meggyőznöd. Azzal sincs gond hogy 5 évig 5 gombóc fagyit adott ugyanannyiért, és most drágábban ad 3 gombócfagyit, csak ez a képmutató "környezetvédelem" nem kéne a képbe, így is rengeteg hiszékeny ember van, és ők tévesen ezzel egyeztetik az apple-t. Az igazság meg az, hogy rengetegen megveszik a töltőfejeket, a fröccsentett gumi karpántokat watchokhoz, 1 órához 5-öt is akár ....
Ne azzal legyen az apple környezetvédő, hogy ami elemi tartalom lenne egy termékhez, azt nem adja, de a nagy védelem égisze alatt, azért megveheted 16 ezerét a töltőt/füles kombót ... Jó vicc.....
Legyen azzal környezetvédő hogy limitáltan gyárt/ad el termékeket, jahh, hogy az már úgy nem ?Védem a környezetet a te tulajdonoddal .... Nevetséges az egész.Pár év és 800 ezres telefonokat kapsz egy üres dobozban ...
-
-
bayarena
aktív tag
Nezd, ez egy ceg, csak a profit erdekli, mint az emberek 99%at. Semelyik ceg sem tesz komoly intezkedeseket a kornyezetvedelem miatt amig nem muszaj.
De ez ugyan ugy igaz az egyes emberekre is, leszarjak a korneyezetvedelmet, vagy eppen a tulszaporodast, van ismerosom, akiknek mar a negyedik gyerek jon es nem ertem, hogy mi a f@asznak. Ez ilyen, benne van az emberiseg genomjaban.
Nade mi a rosszabb, ha a kornyezetvedelemre hivatkozva megsporol az Apple a toltot, vagy pl az, hogy az osszes autogyarto hazudik a valos fogyasztasrol, es megtehetik, hogy papirra leirjaak, hogy az auto 3 litert fogyaszt, majd mikor megveszed rajossz, hogy van az 8 is? -
Szabi®
addikt
válasz
thiclyoon #201 üzenetére
Nem erről van szó, de biztos neked is feltűnt a tonnányi megvezethető korlátolt felhasználó, akik látás/hallás híján is bólogatnak mindenre, ha a brand azt kívánja.
A sok magyar "szerencsétlen", akik akár hitelre is, akár a veséjük árán is megvesznek egy 4-szeres profittal eladott készüléket, és elégedetten bólogatnak, amiért meglettek rövidítve egy töltőfejjel, és egy fülessel, a környezetvédelem oltárán. De lehet letörne a szarvuk, ha egy francia állampolgár mellettük bontaná ki azt az iphone-t amit ott teljes szettel árulnak, mivel ott adnak mindent. (ennyit az apple féle környezetvédelemről)
Környezetet akar védeni az apple ? Nincs gond, limitálják be a watchok fröcsentett gumi szíjainak darabszámát, limitálják a tokok számát, limitálják az Airpod-ok darabszámát stb. stb. stb. ...
Egy olyan cégről elhiszi bárki is hogy környezetet véd, amelyik egyre nagyobb/szélesebb spektrumú piacot akar lefogni a termékeivel ? Iphone mini ? Sima iPhone ? Iphone Pro ? Iphone Pro Max ? Évente ?
Imádom az Amerikai üzletpolitikát, a leghatásosabb, legnehezebben átlátható. -
thiclyoon
aktív tag
Senki nem mondta, hogy egy nyavalyás töltőfej miatt pusztul a Föld, de ha jól érzem, a mai ellenséget megtaláltad bennem. Bemásolom, mit írtam a töltővel kapcsolatban:
"a (vélt vagy valós) környezetszennyezés elleni Apple lépésbe (kisebb dobozok stb.) bele lehet látni ezt is meg azt is"
Ebbe ha bele szeretnél kötni, hát tessék. Biztos messze vezet, szóval én jelenleg úgy gondolom, hogy nem szállok bele mélyebben, aki akar, beszéljen róla
-
Szabi®
addikt
válasz
thiclyoon #198 üzenetére
Ezt mondd a szuperhatalmak hadászatainak, a mérhetetlen túlvadászatnak/halászatnak, és az olyan szupergazdagoknak, akiknek a hobby rakétái egy-egy fellövésnél annyi káros anyagot bocsájtanak ki, mint 5 tankerhajó 5000km alatti út megtételénél.
Nem egy nyavalyás töltőfej miatt pusztul a föld. Kár hogy ilyen sok a naiv ember .... -
thiclyoon
aktív tag
válasz
Ezekiell #192 üzenetére
Nyilván erre nincs jó válasz, hiszen egyik lehetőséget sem lehet bizonyítani.
Apple haterek szerintem bele tudják magyarázni még azt is, hogy ezt csakis az Apple akarta, hiszen így a sok ügyetlen (egy szervizeshez mérve) otthoni felhasználó a zsíros kezével majd nyomkod meg csavar mindent ide-oda, aztán kétszer annyiért fogja megjavítani utána, mert a felhasználó mégjobban elrontja. Nem a saját véleményem, csak arra szerettem volna utalni, hogy ahogy a (vélt vagy valós) környezetszennyezés elleni Apple lépésbe (kisebb dobozok stb.) bele lehet látni ezt is meg azt is, itt is hasonló a helyzet (szerintem).
(Edit: lásd a 194-es választ, még a képbe is bele lehet látni azt, amit szeretnél. Akár azt is, hogy az egy folyamatábra, ahogy kétszer próbálkozik a felhasználó, aztán harmadjára bemegy, és inkább az Apple-re bízza a dolgot.)
-
thiclyoon
aktív tag
Remélem mindenki, aki hasonlóképp gondolkodik, most örömmel fogja nyitogatni a pénztárcáját a szervizen megspórolt összeget nézegetve
[Apple announces Self Service Repair]
(Bár biztos ez is szörnyű. Csak úgy, mert Apple.)
-
Picco
addikt
válasz
johnyblaze #188 üzenetére
Mennyi egy evre mondjuk egy mostani kozepes iphonehoz?(szeriaszamot ker, nem tudom megnezni)
-
johnyblaze
aktív tag
válasz
GreenGoblin #187 üzenetére
https://www.apple.com/support/products/iphone/
Nemtudom europára mi vonatkozik,de a laza fogyasztói törvények miatt gondolom nem sok jóra lehet számítani.
29 $ egy kijelző cseréért bagó. Elég távol áll a “nemérdemes megcsináltatni”tól. -
GreenGoblin
őstag
válasz
johnyblaze #186 üzenetére
Minthogyha az mindent coverelne?!
-
johnyblaze
aktív tag
válasz
GreenGoblin #5 üzenetére
Applecare
-
Szabi®
addikt
""Usánka területein is fogyasztóiság van.""
Az igaz, csak az mellé ott nem társul semmi, nem látnak többet egy tárgyban, mint ami. Megveszik/használják/összetörik és vesznek másikat. Egy olyan országról beszélünk, ahol már a családon belüli "terviség" is intézményesítve van.Nekik mindenre van valami plánjuk. A szülök mindent sulykolnak, 16 éves kissrácok Pick-upra gyűjtenek (akár egy levertre), mert apu és anyu kiadta az instrukciót hogyan lesz rá pénze, és mennyi idő múlva lesz egy saját Pick-upja. Ott egy ilyen jelentéktelen dolog, hogy "telefon" /meg milyen, az senkinek nem mond semmit. Sokkal nagyobb dolgokban gondolkodnak egészen fiatalon. Nem mondom, hogy pl nem lenne példa arra, hogy Amerikai fiatalok tárgyakkal "vagiznak", de ez nagyon ritka.
Nagyon sok mindennel van egy ottani fiatal lekötve. Sokkal színesebb kint a paletta, mint itthon, minden téren. A bulira sincs ráfeszülés, hogy milyen márkás cuccokban menjenek, mivel a buli gyakran egy másik ház helyszíne, így az ezen való érlelődés is kilőve.
A németek állnak ehhez közel, ha kimentek németbe (vagy már voltatok is sokan) agyondivatozott/márkázott cuccú fiatalt alig fogtok látni, ellenben ezrével fognak teljesen egyszerű kinézetű karakterek szembejönni. Tavaly találkoztam a Robert Bosch GmbH egyik vállalati fejes fiával, és egy agyonvert iPhone 6s-t nyomkodott, értelemszerűen nem azért használta azt, mert nem lett volna újabb típusra való ...
Magyarországon sok fiatalnál/középkorúnál ez gyakran egy elterelés, van ez is, van az is, mindenből a legújabb, de azt lehet hogy már nem akarja, hogy lásd, hogy hol lakik, hányad magával stb. stb. -
totron
addikt
Engem meg azért vonz, mert néha szeretnék Hallmark-egyszerűségű filmszereplő lenni, meg műszaki analfabéta is, ez a kettő, így, együtt. Ránézésre boldogabbak.
Tulajdonképpen ugyanúgy életérzés. Van, hogy jól jön az ember életébe egy ellenpont vagyis valami, ami egy totális ellenpontot hivatott képviselni. Csak úgy, saját maga felé.
A tokban én sem hiszek, legyen szó bármilyenről. Legyen gorillabőrrel/egyéb korunkvívmánya-bevonattal megáldva, aztán bírja a strapát. Hátlapból is van arany középút, persze árban fentebb (nem sivatagba való strapatelefon-dizájn, de nem is keletkezik rajta karc, ha rá nézel). Persze azért vigyázok rájuk, de mindkét oldalról legyen meg a szépmegtartási képesség, akarat (anyagminőség-ember).
A hogyan változtatta megben én nem a blokkot, múltat látom, hanem mezei szlogenismétlést, amerikai kiindulással. Elképesztő tényleg, amennyire működik a szómágia. Karikatúrai elemnek gondolhatnánk, de hát nem... nagyon nem az
Mondjuk ott már eleve komoly hiányok vannak, ha tárgyi döntésbe fektetnek ekkora dilemmát. Bár az is lehet, hogy ők csinálják jól: annyira kigörcsölik magukat ezeken, hogy a magánéleti-szakmai döntéseket lezser oldalágon, csípőből meghozzák, még az is lehet, hogy jól.Létező jelenség. Ki tudja, hogy náluk is-e.
Há' én nem tudom, de a megnézés az a magyar valóság része. Usánka területein is fogyasztóiság van. Ugyan rárakódhat egy, az említett keleti blokki plusz itt, azt nem tagadom.
Nagy egyetértés, hogy ez káros. Mindez csupán ballaszt, cél kell a polgárnak! Ha pattanásos, ha nem, mindegyiknek kell. Úgy értem igazi. Az elvezethet akár az ún. érett önazonosság állapotába is, úgyis az a legvonzóbb, legmenőbb. -
Szabi®
addikt
25 éve nem M.o.-n élek. és amikor ránézek ezen eszközökre, akkor valahogy soha nem próbálom magam meggyőzni, hogy "- igen, valami olyasmit adnak nekem 450 ezerért, ami hihetetlen", hanem valami olyat, amibe én mindig az eredeti árát láttam, hogy mennyit is ér, én minden iPhone-al úgy vagyok, hogy 500 dollárnál nem ér többet, valahogy engem nem tudnak "átcseszni", azt a marketinget még nem tudta a cég villantani, hogy azt mondjam:
"- enélkül élni sem tudnék", ezért nagyon könnyelműen vagyok e tekintetben, mert ezen eszközök számomra semmilyen értéket nem képviselnek, és számtalan topikban is kifejtettem, hogy tokba sem rakom őket, ha betörik- törjön, használom úgy, ameddig él.
Egészen elképedek amikor olvasom, hogyan változtatta meg az életüket embereknek, ezen eszközök, milyen életük volt előtte ? Szinte már szürreálisnak hat. Ez vagy a keleti blokk "hagyatéka", vagy egyeseknek tényleg annyira tompa/vagy nincs érzelmi intelligenciájuk, hogy egy tárgy miatt éveken át tartó blődségekkel csapják be saját magukat is. És terjesztik az önigazolásukat, hogy " - én döntöttem jól".
Hál istennek ez nyugaton nincs jelen, csak itthoni tévképzetekben/sztereotípiákban létezik, hogy megnézik milyen készüléket raksz ki az asztalra, vagy milyen márkájú pulóver van rajtad.
Amerikában sokkal-sokkal reálisabb az értékrend, mint itthon. Az ottani fiatalok nagyon hamar megtanulják mi az a "hitel", és mennyi idő visszafizetni, és mire fogják legközelebb felvenni, sokkal hamarabb vannak tudatosítva a fiatalok a felnőtt életre, a családra, a komoly kapcsolatra stb.
Nálunk meg vannak a pállott szájú 25 éves, pattanásos szűz srácok, akik azt sem tudják mit kezdjenek magukkal, és folyamatosan az itthoni környezetnek akarnak megfelelni, és ez rohadtul káros a szociális jellemfejlődésre.Bocsi, jó hosszú lett.
-
totron
addikt
Jól kereshetsz, mert törötten is érdemes felrakni az apróra, az a kategória, na de nyilván tudod mit csinálsz.
Épp most veszek jó áron ismerőstől egy előző modellt, jó lesz majd megint kontrasztba állítani a 2 világot, felváltva használni iOS-t és Androidot. Magamat valóságot/annak mögötteseit/dinamizmusait/árnyalatait látó techbuzinak tartom, ilyen felindulás is van. Meg van az egyházhívő vásárló, zemellenzővel és mantrai főelemekkel a kommunikációjában. Van különbség a kettő között, mégis ugyanabban a hajóban evez mindkét típus. Úgyhogy végül egyek vagyunk, vagy mi, az űrből nézve, mégha nem is, akkor is. Ámen. -
Tikakukac
titán
Én tojok az egészre, mert minden cég egyforma ebből a szempontból, csak igen, vannak olyanok akik kicsit jobban túltolják a szekeret.
Másik gond meg ugye, amikor nem csak nettó hülyének nézik az embert, hanem majdnem konkrétan a képedbe is dörgölik. Itt a kisegyházakat amik épülnek márkákra még nem is számítom bele.Amikor egy 20 perces meló, anyagárban 2 dolcsi szinte minden második sarkon és erre amúgy ezer dodó feletti komplett főcsere darab a gyári megoldás, boi, ott azért engedtessem meg magamnak, hogy hevesebben reagáljak, mert úgy érzem eléggé megvan rá a jogalapom.
-
Szabi®
addikt
válasz
Tikakukac #179 üzenetére
És pontosan az körvonalazódik ki, hogy azoknál státuszszimbólum ez, akik foggal/körömmel védik, és eljátsszák a világ legtehetősebb emberét (akinek nem inge), miközben lehet részletre vették a telefont. Nálam nem státuszszimbólum, csak egy telefon, semmi több, így azt írom le, amit valójában gondolok, de hát erre valóak ezek a hsz szekciók. Ha betörne a 11 Pro-m kijelzője, akkor kuka, és vennék használtan egy másikat, a megmaradt pénznek meg jó helye lesz, ha megyek a Húsvét-szigetekre, Balira vagy hasonló szép helyekre. (Nekem ezek az értékek, nem egy nyomorult telefon)
-
Tikakukac
titán
Nem, nem lehet. De komolyan. A sorrend a kövi:
mit keresel itt egyáltalán, közöd nincs a topikhoz
nincs rá pénzed
ha van rá pénzed akkor miért nem vetted meg mégsem
ha megvetted akkor meg szimplán hülye vagy használni de az tuti, hogy nem az eszköz a hunyóEz így a sorminta, nyugodtan, bátran megnézhető a bizonyos topikok felépülése, ez egy visszatérő motívum
-
Mekkora k.csög ez az Apple, De emiatt a leggazdagabb….és hát a profitért bármit!
Tök jó, hogy 13 pro-m van, remélem nem töröm össze -
Szabi®
addikt
válasz
bayarena #174 üzenetére
" senki nem mondta hogy mindenkinek ilyet kell venni.""
Ezzel a mondattal kizárod magad a topikokból. Mert a tárgyakról való véleményünk nem egyenlő azzal, hogy akkor meg is kell vennünk.
Itt beszélgetés szintjét bárki leirthatja az érveit/véleményét, vásárlási szándéktól függetlenül...
Én nem fogok Ferrarit venni, de véleményem sem lehet róla ? -
Szabi®
addikt
100% hogy kap érte gempát, ennyire fétise senkinek nem lehet egy tárgy csak úgy natúrba, az már pszichiátriai esetnek számítana. Ha valaki képes egy tárgyat minden fölé is helyezni, ott már súlyos személyiségi torzulás van. Egyik ismerősöm éjt nappallá téve a motorjával "volt", ráment a családja, miután gazdasági csődbe vitte azokat, a mániájával. (állandó tuning,festés,egyedi váz építtetése stb. stb. )
Sajnos létező dolog. -
Szabi®
addikt
válasz
bayarena #154 üzenetére
Sajnos te vagy nagyon eltévedve, ugyanis nem tudod, de joey barátod nem is olyan régen, amikor android tulaj volt, akkor az apple-t járt fikázni, számtalan hír alá, tehát ő azzal, hogy képtelen önazonos lenni, még belőled is bohócot csinál, elég ha azt írja, amit "hallani" akarsz, másik hír alatt meg az "apple" a szemét, szerinte is és legyen nyílt az ios ....Javaslom mindenkinek, keressen rá a nickjére a hírcsatornákba, és életetek legjobb "vígjátéka" elevenedik fel ...
-
Ezekiell
veterán
Na, az Apple is visszakozott - ennyit arról, hogy biztonsági dolog volt ez.
-
Picco
addikt
na de kedves Timer ur, ezt a hozzaszolasat nyilvanvaloan csak az on kissebbsegi erzese szulte...kerem ertse meg
bayarena:
en sem MOn elek bayarena,de soha nem vennek £500 folott telot, minek? azert a "mindenben 3%al jobb"-ert fizessek dupla arat?
tavalyi csucsmodellt megkapom £400-ert, ujan, fuggetlenul, gyartoi garival, szeretnek egy pixelt, de a lassan 3 eves Mate 20 Pro csak nem akar megdogleni.node vegyuk a szegeny UK atlag beret ami: £29,600 per year // netto £1950/ho
iphone pro max 256gb (legaljatol egyel fentebb) £1149
100 orat dolgozik az atlag jozsi hogy ilyen telefonja legyen, ez 2.5 munkahetnek felel meg, napi 8 oraval szamolva.
kijelzo csere vagy £300, avagy 20 orat dolgozol erte a corporate overlordoknak....ez itt is csak annak szotyi penz aki csilliardos vallalat felsovezetoje, ok jellemzoen 5 evente vesznek legolcsobb iphonet/galaxy S szeriat es minden mas penzuk ertelmesebb dolgokba van teve. volt szerencsem megismerni egy parat, hazukra £milliokat koltottek, telefonra pedig a leheto legkevesebbet.
bayarena es meg par egyennek, sikerult olyan magasra feldugni az orrukat a fenekukbe, hogy a metan miatt mar hallucinalnak.
-
válasz
bayarena #158 üzenetére
ROTFL, ne hagyd abba, ásd csak még magad lejjebb! Idéznék a hozzászólásaidból, amelyek mind azelőtt születtek, hogy a sznobság szóba került volna egyáltalán ebben a topikban:
"Ez nem egy erv, hanem idiotasag amit mondasz.
Erzodik, hogy magyarul gondolkodsz.""A hozzaszolasod tobbi reszerol meg erosen erzodik, hogy kisebbsegi erzesed lehet, vagy van vmi frusztraciod..."
És ezek után még Te kéred ki magadnak, hivatkozva egy a fentebbi megnyilvánulásaidra intézett válaszomra, és próbálod beállítani az egészet úgy, mintha a folyamatos prolizgatásod csak valamiféle reakció lenne!
Végülis, egész ügyes!
Persze az általad bőszen emlegetett "kisebbségi érzés" részt továbbra se sikerült még indokolnod, de sebaj, pedig felvilágosíthatnál, ha már annyira "el vagyunk tévedve". Na, ennyit rólad.
-
carl18
addikt
Szerintem egyértelmű hogy az Apple a régi készűlékek javítását akarja ezzel kivégezni.
Természetesen lehet javítani de csak az Apple által, ahol majd nem ott hagyod egy készülék árát. És ilyenkor eljutt oda az ember vesz egy új apple-t mert a régit már nem éri meg megjavítani.
Vagy a régi javítod eladót, és veszel egy újat. (Adatok miatt )
+ Ott volt mér nem olyan rég hogy kihagyják a töltött csak hogy "Védjék a környezetett"
De a külön árult töltött ugyan úgy le kellet gyártani................+ CSomagolni...
A Marketing volt a lényeg hogy milyen jól hangzott, a zsíros haszon meg a zsebben maradt. -
Tikakukac
titán
Azt a rohadt élet. Azért most lehet 1-2 kis részletet eltennék az utókornak, mert itt azért sikerült megszülni 1-2 olyan hsz.-t, ami elfér a PH legendákban
-
bayarena
aktív tag
Igen, sajnos nagyon el vannak tevedve, de mentsegukre legyen szolva a magyar valosagbol alkotnak velemenyt. Aki azzal jon, hogy az Apple felhasznalo sznob, az valszeg kobanyan lakik a gettoban, es lehet igaza is van, hogy aki az ottani korulmenyek kozt vesz Apple-t az sznob.
Nyugaton ez csak egy fos telefon, semmi koze a statusszimbolumhoz. Az vesz Iphone-t akinek tetszik. Foleg, hogy semmivel se dragabb mint a tobbi. -
joey04
titán
válasz
bayarena #143 üzenetére
ezek nem kisebbségi érzéssel rendelkezők, ezek sajnos teljesen komolyan gondolják amiket leírnak, elhiszik, hogy átlátnak a szitán, és komolyan gondolják, hogy akik nem úgy gondolják ahogy ők, azok megvezetett és/vagy buta emberek. Pont hogy lenézik a sok kis butát. Félelmetesen magabiztosak, ami a beképzeltségből fakad. de ez már pszichológia inkább.
-
válasz
bayarena #143 üzenetére
"kisebbsegi erzessel rendeljezok,"
Másodszorra jössz elő ezzel. Alá tudnád végre valamivel támasztani is az állításod, mert ez így önmagában egy nettó parasztság. Az persze eszedbe se jut - pedig írtam is -, hogy az emberek jórésze nem azért nem vesz szifont, mert nincs rá pénze. Azért nem vesz, mert rühelli a sznobizmust, ami a brand köré rakódott. Utóbbi észrevételemet majd indokolom akkor, ha te is a tiédet, mielőtt kérnéd, bár H.András egykori munkássága egy az egyben mutatja, mi az, amit jóérzésű ember rühell az Apple-ben és holdudvarában.
Ha már az androidosok "kisebbsegi erzessel rendeljezok", akkor ennyi erővel a vásárlók meg nagyképű sznob gyökerek, hogy ellenpólust adjak a logikád mentén haladva. Mindkettő erős sarkítás, természetesen. Ahogy írtam, ideje lenne reálértéken kezelni a tényeket, nem a saját ízlésvilág szerint narrálni mindent.
-
Szabi®
addikt
-
joey04
titán
nem tetszik az apple hozáállása? ok, vegyen mást. én nem akarok meggyőzni senkit. a másik oldal győzköd, hogy szar ahogy az apple csinálja, és csinálják máshogy. legyen nyíltabb a rendszer, legyen 6000 követhetetlen store, legyen barkácsolható, legyen ez, legyen az. mégis miért? van más márka, ami ezt megadja, azt kell venni. ezt meg meghagyni azoknak, akiknek így jó. (én sem pampogok, hogy legyen zártabb a droid, hogy ne lehessen millió store, meg egyedi felület ami lassítja a frissítéséket, stb, stb. akinek ezek fontosak, és így jó, az használja azt.) ezen megoldásoknak is van előnye user szempontból. hogy közben szakít rajta az apple is? pont lesz_rom.
-
totron
addikt
Igen, bocsi, az í másnak ment.
Azt figyeltem meg, hogy még a régi, rendszerváltás előtt világból van egy ilyen áthordozott berögzülés, vagyis hogy addig használjunk valamit, amíg szét nem foszlik alattunk/a kezünk között és még azon is túl, én az ezt követőben nőttem fel, ezt sulykolták belém a szüleim és mondhatom, megőrjített. Miért? Mert csak azt felejtették ki - alapvetően hiánygazdaságban nevelkedett elméjükkel - hogy ha nem az igazi, ne adj isten egyenesen antipatikus az eszköz a használója számára, akkor nem fogja szívesen birtokolni, használni azt. Ellenben ha passzolás van, nagy szerelem, no meg minőség, összecsiszolódottság, akkor semmi akadály nem gördül a megújítások majd' vételen sorába. Már jó ideje van opció kiválasztani a megfelelőt. A megfelelő, amihez megérkezünk és maradunk is pedig keresgetéssel kristályosodik ki. Kínálat az van, de aligha nyugszik az elme és a lélek, amíg ott sejlenek a bejáratlan utak (alapvető sokaság nyomása, kíváncsiság, meglátás és megszeretés).
Időközben körbeértünk, lassan ismét kényszerű globáldivat lesz a recycle, ami persze nem baj, alaposan túltoltuk a termelést. Egyéb vonzatait illetően nagyon kíváncsi leszek, hogy hány munkahely szűnik meg, ha ténylegesen visszaveszünk a tempóból, elég sok feleslegessé válna, amit csak tetéz a robotok általi (munka)átvétel. Rossz vagy, ha fogyasztasz, rossz, ha önkeresésedben ficánkolsz-nézelődsz-vásárolsz-tapasztalsz, de akkor is az vagy, ha nem fogyasztasz, mert éhen halnak a bolygó valamelyik pontján távoli embertársaid. Persze üdvös eljárás támogatni a helyi zöldségkistermelőt, de nem cukkinivel telefonálunk ugyebár.
Mindemellé javaslok nem múló nyitottságot, lehet, hogy jobb technológiák gyűrűztek be a megszokottságban, összenövésben töltött 10-20-30 év alatt. -
+1 a véleményednek, de a rövid "i" felvetést remélem, nem nekem szántad, ha jól látom, mindenütt jól írtam le.
Én kifejezetten ügyetlen vagyok a kézügyességet tekintve, de azért vannak olyanok, akik nem azok, és rájuk érdemes cuccokat bízni. Van itt egy srác Aprón, fülpárnákat cserél a fejeseken. Olyan pengén megcsinálta néhány éve a Sennheiser fejesem, mintha gyári lett volna. Dobtam volna el? Minek, csak mert elrepedt a fülpárna? Lóf@szt. Most is elrepedt, hamarosan megkeresem vele ismét. A székemet is kábé negyedszerre bőröztetem újra hamarosan. Egyszerű jyskes 50k sorozat olyan 2011-ből, de egy gázrugó ment tönkre benne ennyi idő alatt, meg rendszeresen elválik a textil műbőr. Már ráköltöttem az árát szerintem, de vegyek egy noble-t, csak mert mindenben jobb? Megtehetném, de inkább kijavíttatom ezt negyedjére is, mert mindent NEM dobhatunk el. Persze, ha nem lenne a kárpitos, akkor most nem lenne más opció. Szerencsére a széket még nem védi chip meg egy raklap fanboy, így javítható...
-
Ezekiell
veterán
válasz
GreenGoblin #128 üzenetére
This is the way!
-
Tikakukac
titán
Én azért értékelem, hogy próbálod a nettó pénzlehúzást valahogy minőségi értékké teremteni, mert azért na, ehhez is kell egy kis túráztatás.
Más kérdés, hogy igen, a védhetetlent védeni piszkos nehéz. De jó szemetelést kívánok és minden szutyok IC és biztosíték kiégés miatti alaplapcsere után jó erősen mondd bele a tükörbe: megérte
A mosogatógép szórókarjából elkopott a tömítés és csak a teljes felső részt egyben megvéve lehet javítani a dolgot a márkaszerviz szerint. Úgyhogy sajnos a hibátlan mosogatógép megy a kukába. Véletlenül egy tolómérővel azért megnéztem azt a karocskát és amúgy a régebbi gépekhez még árultak külön tömítést is gyorsan összevetve mit ad Isten pont ez a hiányzó láncszemem, de nem tudom, szerinted hallgassak a márkaszervizre és GTK a gép vagy kókányoljak egy másfél percet és szánjak rá 1500 forintot? Istenem, annyira tanácstalan vagyok.
-
torma99
aktív tag
válasz
dajkapeter #119 üzenetére
Nagyon tetszik ez a hozzáállás, én csak a saját eszközöket javítom, de milliós tételt lehet így évek alatt megspórolni, mondjuk egy négytagú családnál 5 évre kitolt készülékcserékkel. Meg persze nem növelni az E-waste halmokat. Meg a mostani telóknál is egyszerű/alsóközép nehézség egy akksicsere tutorialból, vagy a töltőelektronika, esetleg kameramodul, stb.
-
totron
addikt
extra figyelmet érdemel
Ő maga - a júzer - érdemel (igényel) extra figyelmet. Van az a réteg, aki nem szükségszerűen Appe-fan, de szereti a szemre is, műszakilag is szépet és jót, csak annyira sem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, beleássa magát az adott terület aktuális szegmensébe, ne adj isten a múlt modelljeiből akarjon levadászni egy jót, sok a márkanév, mégtöbb a modell, nem szeretne a zavarosban halászni. Ehelyett a készre szerelt megoldás (1, szent brand + aktuális modell) csak várja, hogy sokadikként magára alkalmazza, de hát erről szól a fogyasztóiság. Én azt mondom, legyen, talán nem is működhetne máshogy ez az egész. Az utána jövő panaszáradat és 1st world problemek sora viszont már fáj, neki is, a külső szemlélőnek is, persze tulajdonlás közben, menet közben sem lesz széleslátókörűbb a felhasználó. Nem meglepő, csak véget nem érő spirált gerjeszt a már egyébként is majd nagy fájdalmakban végződő spirálon belül is. Az armageddon állapotából majd lehet visszafele mutogatni, hogy lám, legjobban az Apple-fanok tehetnek a világégésről.Ha nem is a legjobban,de mentalitásukkal mindenképp az élbojban lesznek (vannak).
A szerviz röid i-vel sem egyszerű kérdés, nem mindenki tud bravúroskodni otthon, kezeivel. Mezei új SIM írásánál is olyat éltem meg mobilszolgáltató dolgozójával, hogy azt mondtam, soha többet. Fikázta a mobilom, kifejezett ellenérzésekkel viseltetett - szóban és metakommunikációban is - a SIM kártyámat illetően, még ha ez így leírva röhejesen hat is, tényleg így történt. Menet közben többször úgy nyúlt a telefonhoz, ahogyan én soha nem tenném, szóval, kösz, nem, nincs több, erősködésnek való engedés (nem mellesleg a probléma sem oldódott meg).
Szervizben, otthagyva ugyanez emelt szinten. Ilyen szintű személyes tárgynál nem tudja eltalálni az egyik ember a másik rezdüléseit. Akinek persze nem tűnik fel semmi, annak jó, de a már említett szépet és jót szerető réteg tartalmaz olyanokat, akiknek meg de, az a nehezebb.Nem tudom, hogy a többivel összevetve hol állhat ez a gyerek szakmai rangsorban és hírnévben a szervizesek közt, de megismerve az embert a tevékenység mögött, indokolt esetben nem tartom kizártnak, hogy őrá rábíznám az adott cuccot. [link] Nagyobb garancia egy ilyen, mint a szerviz megnevezése előtt a hivatalos jelző.
-
dajkapeter
senior tag
Az előttem hozzászólók egy részével egyet tudok érteni. Én magam kézügyességből adódóan magam szervizelem a készülékeket otthon. 2 gyereknek eddig 4x cseréltem kijelzőt, mert mindig lezúzták. Páromnak kamerasziget burkolatot, magamnak akksit. És még sok más ismerősömnek is kijelzőt, hátlapot, akksit. Nem értem pl. egy akksi cserébe mi kerül 30e amikor az akksit 6-10e Ftért meg lehet vásárolni alkatrész cégektől. Én a saját telómba pl 4500 Ft-ért vettem gyári akksit, 490 Ft-ért pedig hátlapi ragasztót (hátlapra formázott, nem folyékony izét (pl. B7000). Hőlégfújóm és precíziós csavarhúzom is van. De mondhatnám, hogy cimbi laptopján 347 Ft alkatrészköltséggel cseréltem töltőcsatlakozót (forrasztással). Persze itthon azt mondták a szervizbe, hogy nem javítható. Ahogy egyik barátom arra állt rá, hogy tranzisztorokat forraszt laptopokon és így segít néhány 10 Ft-os anyagköltséggel javíthatatlannak mondot laptopokon.
Értem én az almások ömlengését arról, hogy csak szakszervíz csinálja... De, nálam nem ül 3 hetet az adott eszköz. Általában egy délután alatt meg is csinálom. És mindig adok fél év garit ismerősöknek is.
És amúgy is támogatom az újrahasznosítás, újrahasználat lehetőségét! És ellenzem a jelenlegi hulladéktermelő gyártást... -
Tikakukac
titán
válasz
GreenGoblin #116 üzenetére
Ezen a gondolkodásmódon az segít majd, amikor piszkos nagy tétekkel játszadozunk és tényleg látni fogja az egyszeri paraszt, hogy heloka, itt van egy ilyen kis bigyó és emiatt kuka GTK az egész autó. Az autóknál lesz az első ilyen nagy pofára esés, amikor nem lízinges kocsikkal fognak emberek sorban eljutni oda, hogy hubazeg, gari már nincs, egy turbó letérdelt és az egész leömlőcsonk, hengerfej, turbó az 1 cikkszámon van és annyiba kerül beszerezni, mint amit a kocsija ér
Akkor majd lesz öröm, hogy a kis szakik megoldják ezt is és huszadárban megoldják a gondját, de előtte teliszájból lesz elküldve mindenki, aki nem márkaszerviz.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Hintalow #113 üzenetére
És a cégek elérték amit akartak. Nem véletlen drága a szerviz, nem véletlen drágák a refurb cuccok. Ugyanaz az érzést hoz ki a legtöbb emberből. Akkor már inkább veszek egy újat. A gyártó így jól jár, de akkor is ha fenti két opciót választod. Ki nem jár jól? A vásárló.
-
Szabi®
addikt
válasz
janeszgol #112 üzenetére
A telefonok esetében eleve megszorít a gyártó, egy olyan árat fognak kitalálni, ami még nem éri el az eladási árat, viszont akár a valós értékének legalább a 4-5-szöröse lesz.
Ha már írtad a monitort, már az iPhone 7-hez is közel 100 ezer forint volt egy kijelző csere, pedig egy mezei ips megoldásról van csak szó, 100 ezer forintért mekkora méretű ips monitor is vehető ?
Ugye így már mindjárt más aspektusba helyeződik.Akárhogy nézzük ár/érték arányban a felhasználónak a mobil piac a legveszteségesebb, ha szervizről van szó.(meg majdnem amúgy is)
-
Hintalow
senior tag
Hát saját tapasztalatból telefon én sem hordok szervizbe gariidőn túl. Lelkes voltam, az eddigi telefonjaimnál 2x vittem szervizbe, és egyszer cseréltem alaplapot magam. Mindháromszor szarabb lett mint volt
Azóta kösz nem, ha meghibásodik és már nem garis, szépen eladom alkatrésznek olyanoknak akik szeretik a szabadidejüket szopásra becserélni, én meg veszek egy újat -
janeszgol
félisten
Ez így igaz. Nem vitatom drágák a kijelzők javítása, de ez mindig is így volt. Monitor, TV, bármi más esetén. Laptop pl.
A másik. Mindent úgy áraznak be, mint mikor felszerelik azt a gyárban? Tehát pl egy autóra a négy gumi az a gyárban felszerelve is annyi, mint csere esetén a márkaszervizben?
Vagy egy hűtőajtó? Hogy ne csak az idióta autókról legyen példa. -
törölt tag
Semmit se javíts, cserélj azonnal!
Epöl! -
Szabi®
addikt
válasz
#20749568 #20 üzenetére
Azért ellentmondásosak ezek az árak, mert egy iPhone 13-at 500 dollárból hoz ki az Apple, itt meg csak egy kijelzőcsere van, majd 500 dollárra árazva.
Azt a kijelzőt árazták közel 500 dollárra, ami teljes készüléklegyártásakor jó , ha 100 dollárba fáj ...
Kínában az 1db telefonra jutó összeszerelési költség megáll egy 3dl űrtartalmú tál rizs áránál ... -
bayarena
aktív tag
válasz
GreenGoblin #105 üzenetére
Megneztem es egy frusztralt sirankozo embert lattam.
Igen, van amiben igaza van, de konyorgom, a cegek penzt akarnak keresni.Ha neked ezek draga arak, akkor nem neked valo az Apple termekei.
Nincs ezzel baj. Valassz vmit ami neked jobban tetszik.
Egyszeru dolog ez. -
Tikakukac
titán
válasz
bayarena #100 üzenetére
A betartja a szabályokat azt jelenti, hogy egy 10 centes IC csere helyett repül az 1000 dolláros alaplap befelé? Mert most ezt írod le és helyesled, csak mondom, mert ez a hivatalos eljárás amúgy.
Gyorsan tegyük hozzá, hogy ugye környezetvédelem van, és ez így még logikusabb is. Esetleg lehetne még úgy, hogy a laptopot meg telót 1 töltés után csak hivatalos ponton lehetne tölteni, nehogy a csúnya nem ellenőrzött elektronok behatoljanak az akkuba. Végtelen sok retard ötletem van, amit amúgy egy jó marketing simán eladna, meglátod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A 13-as széria esetén a Face ID apró hitelesítési chipje az alaplap és a panel közötti átvezető kábelben van, kódolva.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok