- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbela87
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #40 üzenetére
Engem meglep, hogy kellene mennie amd kártyával is. Egy quadro k600-zal vagy egy quadro k620-szal nem lehet probléma viszont, ennyit lehet megérne a dolog.
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #43 üzenetére
Most néztem, hogy a HP G8-akból ez(ML350p) nem tudja a BIOS-ban az UEFi-t é a Safety Boot-ot sem.
Ez lehet gond vajon?
Legalább is én nem találtam. Ha vki tud ilyenről ennél a típusnál szóljon lszives.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy az egy hónappal korábbi probálgatás után előrelátóan megrendelt és még érkezett Fire Pro W7000 jó lehet-e.
Ezzel van egy mechanikai problemám, mert a
képen látható 2x4 RAM-chipeken van egy mechanikai rögzítő fém hátlap:
, ami miatt csak a korábbi szerverek/munkaállomások sínjeihez illeszkedik az én ML350p-m házába ezzel nem fér be.Ez a fém hátsólap következmény nélkül leszerelhető?
Sok kép van a kártyáról enélkül is, de ... ??
-
5leteseN
senior tag
válasz
A Yt-on sem találtam AMD-VGA-s P40-et, "játszósat".
Nem vagyok nemzetközi fórumokon, ott esetleg rátudnál kérdezni?
Szerintem nem az ML350p vmi spéci hw-je okozza a problemám.
AI-ben használták ezt a HP-szervert is 3-4 darab P40-nel is, egyszerre, vagyis alapvető hw-ütközések nem lehetnek.Kérdezem tovább Gugli-barátom, bár eddig nem tudott segíteni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #37 üzenetére
Szép!
Nem érdeklődtek a Hogyan? iránt? -
válasz
MasterDeeJay #25 üzenetére
Legalább nem akadozna a start menü
-
válasz
MasterDeeJay #23 üzenetére
Kár...
-
válasz
MasterDeeJay #21 üzenetére
Alaplap két cpu foglalatos?
-
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Azért kipróbálnám , már mint 2696-ot pár Solid progival.
-
válasz
MasterDeeJay #17 üzenetére
Ahhoz már kell a hűtés, hogy azt a "kis" óra jelet felfelé "mozdítsd"
-
válasz
MasterDeeJay #15 üzenetére
Kívánja 1650v3 & v4-et
-
szbela87
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #11 üzenetére
Hm. Nekem k80-asom volt/van, egy nem túl hangos, de nem is csendes sanace prímán hűtötte. Hadd kérdezzem meg, az m40-et mivel pasztáztad, arctic mx-2 jó neki?
Szerinted a p4-hez ez a fajta hűtés is elegendő lehet?
https://www.amazon.de/-/en/euroharry-Graphics-Supports-Motherboard-Interface/dp/B08TZSYJ8J/ref=sr_1_5?crid=UMBM7T4X4GV8&keywords=gpu%2Bcooler&qid=1683541732nyunyu
Húzni még nem mertem sosem, nem is baj, a lekorlátozást használom én is.
Hülye kérdés: egy p40 esetén azért ez a parancs még működik 200W-ra korlátozás céljából?
nvidia-smi -i gpu_id -pl 200 -
szbela87
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
,,két házventi fúj át rajta'' Ezt hogy érted?
Levetted a burkolatot és oldalról?Ebayen találtam hozzá egy jópofa megoldást, de megvárnám a további tapasztalataidat.
A k80, m40, p40 double-je is gyenge (a techpowerup szerint legalábbis).
-
szbela87
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Kiváló ötletet adtál.
Két P4 elméletileg már 11.4 Tflop számítási teljesítményt tud, az a gyakorlatban inkább 10.5 lesz, és 11.7 Tflop a P40 teljesítménye (m40-é meg 6.8 Tflop). A fogyasztása együtt a két P4-nek is csak 150W. Mindez csak akkor értelmes összemérés a részemről, ha olyan dolgot használunk, ami gpu-ra parallelizálható.
A hűtésre nagyon kíváncsi lennék. Az nagyon meglepett, hogy nem kell neki az "above 4g decoding". -
válasz
MasterDeeJay #3 üzenetére
A szervertérben egyértelműen azt a paradigmát követik, hogy high-end chipek sok memóriával alacsony órajelen, számomra meglepő volt például, hogy az A100-ok CUDA-ban nem gyorsabbak a top 30-as kártyáknál, cserébe jóval energiahatékonyabbak az alacsonyabb órajelek miatt.
Ezért gondoltam erre a kártyára. Linux és támogatás hiánya miatt nem akarok Intel Arcot venni még egy hosszabb ideig az otthoni szerverembe, ez viszont egy nagyon érdekes kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest