Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oldschool_01

csendes tag

válasz Keiichii83 #5 üzenetére

Kompresszokról-pisztolyokról nincs tapasztalatom, hobby szinten rakok össze néha pár makettet. Egyenlőre elég volt ecsetet/spray-t használjak.
    Azt tanácsolnám, hogy ha már összeraktál pár makettet, és úgy gondolod, megéri rááldozni a festésére ezt a pluszt, akkor vásárolj be:)
    Sok türelem és gyakorlás, és néha nem kevés anyagi ráfordítás kell a makettezéshez. Kezdetben nem biztos, hogy minden úgy fog megvalósulni, ahogy eltervezed. (véletlen megfolyik a festés, hozzáérsz a friss festéshez/ragasztáshoz, nem olyan az illesztés-ragasztás ahogy eltervezted stb...) De ha elkészül a mű, nagyon hosszú ideig dísze lehet a lakásnak.

Festék márkának Revell-t, és Tamiya-t használtam. Pesten a boltok 99%-a ezzel van tele.
    Motip-al festettem hajómakett "vízvonal alatti" részét:) Kb. 1 méter hosszú hajótestnél jól takar, az illesztési/gyári hibákat is eltakarja. Talán vízre is tehetném, a festék olyan tartósnak tűnik. A festést úgy oldottam meg, hogy amíg lefújtam, kimentem a teraszra (szélcsendben), vártam pár percet míg a festés teteje megszilárdul és behoztam megszáradni. Így nem lett festékszemcsés a szóba, és nem lett poros/piszkos a festett felület.
    Ragasztónak pedig Revell 39604 (nagyon vékonyan is tudom a ragasztót adagolni), fotómarás ragasztásához pedig gél állagú pillanatragasztót (Loctite gel) (annyira megpuhítja a makettet,hogy a fém kiegészítőt bele tudom nyomni a műanyagba) használok.
    A videó jó ötleteket-hasznos tanácsokat tartalmaz.

Nagyon sok hasznos információt találhatsz itt .:) vagy festés

Új hozzászólás Aktív témák