Új hozzászólás Aktív témák
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
Keiichii83 #5 üzenetére
Kompresszokról-pisztolyokról nincs tapasztalatom, hobby szinten rakok össze néha pár makettet. Egyenlőre elég volt ecsetet/spray-t használjak.
Azt tanácsolnám, hogy ha már összeraktál pár makettet, és úgy gondolod, megéri rááldozni a festésére ezt a pluszt, akkor vásárolj be
Sok türelem és gyakorlás, és néha nem kevés anyagi ráfordítás kell a makettezéshez. Kezdetben nem biztos, hogy minden úgy fog megvalósulni, ahogy eltervezed. (véletlen megfolyik a festés, hozzáérsz a friss festéshez/ragasztáshoz, nem olyan az illesztés-ragasztás ahogy eltervezted stb...) De ha elkészül a mű, nagyon hosszú ideig dísze lehet a lakásnak.Festék márkának Revell-t, és Tamiya-t használtam. Pesten a boltok 99%-a ezzel van tele.
Motip-al festettem hajómakett "vízvonal alatti" részétKb. 1 méter hosszú hajótestnél jól takar, az illesztési/gyári hibákat is eltakarja. Talán vízre is tehetném, a festék olyan tartósnak tűnik. A festést úgy oldottam meg, hogy amíg lefújtam, kimentem a teraszra (szélcsendben), vártam pár percet míg a festés teteje megszilárdul és behoztam megszáradni. Így nem lett festékszemcsés a szóba, és nem lett poros/piszkos a festett felület.
Ragasztónak pedig Revell 39604 (nagyon vékonyan is tudom a ragasztót adagolni), fotómarás ragasztásához pedig gél állagú pillanatragasztót (Loctite gel) (annyira megpuhítja a makettet,hogy a fém kiegészítőt bele tudom nyomni a műanyagba) használok.
A videó jó ötleteket-hasznos tanácsokat tartalmaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest