- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oldschool_01
csendes tag
válasz
Keiichii83 #5 üzenetére
Kompresszokról-pisztolyokról nincs tapasztalatom, hobby szinten rakok össze néha pár makettet. Egyenlőre elég volt ecsetet/spray-t használjak.
Azt tanácsolnám, hogy ha már összeraktál pár makettet, és úgy gondolod, megéri rááldozni a festésére ezt a pluszt, akkor vásárolj be
Sok türelem és gyakorlás, és néha nem kevés anyagi ráfordítás kell a makettezéshez. Kezdetben nem biztos, hogy minden úgy fog megvalósulni, ahogy eltervezed. (véletlen megfolyik a festés, hozzáérsz a friss festéshez/ragasztáshoz, nem olyan az illesztés-ragasztás ahogy eltervezted stb...) De ha elkészül a mű, nagyon hosszú ideig dísze lehet a lakásnak.Festék márkának Revell-t, és Tamiya-t használtam. Pesten a boltok 99%-a ezzel van tele.
Motip-al festettem hajómakett "vízvonal alatti" részétKb. 1 méter hosszú hajótestnél jól takar, az illesztési/gyári hibákat is eltakarja. Talán vízre is tehetném, a festék olyan tartósnak tűnik. A festést úgy oldottam meg, hogy amíg lefújtam, kimentem a teraszra (szélcsendben), vártam pár percet míg a festés teteje megszilárdul és behoztam megszáradni. Így nem lett festékszemcsés a szóba, és nem lett poros/piszkos a festett felület.
Ragasztónak pedig Revell 39604 (nagyon vékonyan is tudom a ragasztót adagolni), fotómarás ragasztásához pedig gél állagú pillanatragasztót (Loctite gel) (annyira megpuhítja a makettet,hogy a fém kiegészítőt bele tudom nyomni a műanyagba) használok.
A videó jó ötleteket-hasznos tanácsokat tartalmaz. -
oldschool_01
csendes tag
A festéket, ill. a higítót én mindenképp használat előtt kipróbálnám, hogy jó-e a makett felületén. Szerintem megmarja /és vagy tompítja a higító a felület színét, a festék is lehet megmarhatja a műanyagot.
Javaslom próbáld ki a makett hátoldalán, egy kis helyre fújva (nem sokat!) a festékből, és/vagy a nitróból rákenve.
A RAL pedig nem a festék márkájaaz egy színkód: RAL 9017 mat (azaz matt fekete RAL színkód alapján
)
Ha elfogyna a festék, eme kód alapján tudsz ugyanilyen színű festéket venni.
Szegecseket pöttyözni jó mókalehet meg kell majd kopasztani az ecseteket, mert egy picit vastagnak tűnnek
Sok sikert, és örömmel teli összeszerelést kívánok! S várjuk majd a végeredményt
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest