- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen USB töltőt vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Végre elértünk odáig, hogy a postán a csekkbefizetésnél az automata használata nem készpénzes felvételnek minősül. Talán csak egyszer kényszerültem erre a kártyahasználatra. Eleve, ha csekken fizetek, akkor van nálam készpénz. Egyébként meg az OTP Telebankban is van csekkes felület de ez valójában átutalás.
-
azbest
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Így van, bármelyik itthoni automatából megy a keret. Csak a posta esetén a kártyás fizetés azzal volt szinoníma, mintha a cib-es kártyámmal egy otp fiókba mentem volna és az ügyintézőnek odaadtam volna a kártyát, hogy most én pénztári kivétet akarok vele csinálni. Ha ilyenkor felszámolják a díjat, akkor úgy tűnik ez kimaradt a törvény hatályából. Persze ez már azért elég extrém használat.
Szerk, az mnb erre vonatkozó oldalán külön ki is térnek rá:
"A jogszabály a fizetési számláról forintban teljesített készpénzkifizetésre vagy a Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből (ATM) történő készpénzfelvételre vonatkozóan állapít meg kedvezményt. Azok a fogyasztók, akik 2013. november 22-én (a törvény hatálybalépésekor) nem rendelkeznek a folyószámlájukhoz bankkártyával, 2014 december 31-ig a kedvezményt a bankfióki készpénzfelvételkor érvényesíthetik. Azok a fogyasztók akik 2013. november 22. napján már rendelkeztek bankkártyával, csak az ATM-ből történő készpénzfelvételre vonatkozóan érvényesíthetik a kedvezményt. A postai készpénzfelvétel POS terminálon keresztül történik, tehát a kedvezmény arra nem vonatkozik. "A vonatkozó törvény értelmében a kedvezmény bármely Magyarországon elhelyezett automatából igénybe vehető. A bankkártyával nem rendelkező ügyfelek esetében a bankkártya nélküli készpénzfelvétel számlavezető bankjuk bankfiókjaiban lehetséges.
A kedvezmény fizetési számlára vonatkozik. Hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik.
-
Vodar
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A kp. felvétel csak saját banknál ingyenes, ha postán veszed fel, az idegen bank.
-
azbest
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Saját banktól függ, hogy a postai terminált minek sorolják be és milyen tarifát kérnek. A cibnél például idegen banki pénztári kivét, ahol majdnek ezer forint a díj. Máshol meg csak százas nagyságrendű. Az biztos, hogy a kp felvétel díjtalanság automata és saját fiókbeli kivétre érhető el, gondolom idegen banki kivétnél nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest