Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Winner_hun #75 üzenetére

Így van, bármelyik itthoni automatából megy a keret. Csak a posta esetén a kártyás fizetés azzal volt szinoníma, mintha a cib-es kártyámmal egy otp fiókba mentem volna és az ügyintézőnek odaadtam volna a kártyát, hogy most én pénztári kivétet akarok vele csinálni. Ha ilyenkor felszámolják a díjat, akkor úgy tűnik ez kimaradt a törvény hatályából. Persze ez már azért elég extrém használat.

Szerk, az mnb erre vonatkozó oldalán külön ki is térnek rá:
    "A jogszabály a fizetési számláról forintban teljesített készpénzkifizetésre vagy a Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből (ATM) történő készpénzfelvételre vonatkozóan állapít meg kedvezményt. Azok a fogyasztók, akik 2013. november 22-én (a törvény hatálybalépésekor) nem rendelkeznek a folyószámlájukhoz bankkártyával, 2014 december 31-ig a kedvezményt a bankfióki készpénzfelvételkor érvényesíthetik. Azok a fogyasztók akik 2013. november 22. napján már rendelkeztek bankkártyával, csak az ATM-ből történő készpénzfelvételre vonatkozóan érvényesíthetik a kedvezményt. A postai készpénzfelvétel POS terminálon keresztül történik, tehát a kedvezmény arra nem vonatkozik. "

A vonatkozó törvény értelmében a kedvezmény bármely Magyarországon elhelyezett automatából igénybe vehető. A bankkártyával nem rendelkező ügyfelek esetében a bankkártya nélküli készpénzfelvétel számlavezető bankjuk bankfiókjaiban lehetséges.

A kedvezmény fizetési számlára vonatkozik. Hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik.

Új hozzászólás Aktív témák