- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"a humorerzeked meg mindig nem az igazi"
tőled érvnek jó lesz, köszi."ebben igazad van, de ezt a gazdasagi vezetonkkel kell megbeszelni, mert igy is boven tuloraztunk, nem hogy meg csomo idot elcsesszunk arra hogy az osszes lehetseges user-muveletet kiprobaljuk, hatha valami gikszer van..."
az informatika az ilyen "oldd meg" szakma. mentél volna szövőnőnek."egyebkent (amennyire emlekszem) nem egy mappaban volt, bar esetleg az is elkepzelheto, regen volt mar..."
biztosan egy mappában volt, mert ez egy dokumentált limit. ehhez pedig gratulálni tudok a mailbox tulajdonosának, 2000-es évek előtt 65ezer emailt tárolni egy mappában... szép. -
moonman
titán
"mar meseltem, hogy nalunk megesett: egy windows-frissites kinyirta az IE-t, a masnap erkezo ujabb csomagig sehol a cegnel nem lehetett inditani"
melyik patch volt az?"tudom, miert nem vettunk fel meg egy embert aki windows-update-eket tesztelgetett folyamatosan - csak"
bármilyen vicces, a rendszergazda feladata, hogy a patch-ek terítése előtt letesztelje azokat, hogy nem ütköznek a vállalati szoftverekkel. szerinted én miért tartok 4-5 virtuális gépet és mivel szórakoztatom magam minden hónap második szerdáján? -
moonman
titán
"megesett egyszer hogy a gazdasagi igazgatonk pst-jebe megerkezett a 65535-odik elem, innentol az outlook megszunt mukodni"
voltak korlátozásai a régi pst-nek, de ilyen meséket nem kéne hozzákölteni, ez nem Excel 2000. max 2GB lehetett a mérete, mert ANSI-ban volt tárolva, 2002 óta utf-16-osak a pst-k, jelenleg 20GB a mesterséges limit, de nekem lassan 10 éves levelezésem belefér egy 4 gigás fájlba, úgyhogy ez nem probléma. -
moonman
titán
"azért elkezdhetné az ms a szabványok követését."
elkezdte."az acid tesztek erre valók."
pont nem. az acid2 talán már véglegesnek mondható, de az acid3 csupa félkész ajánlásból áll, semmi köze a szabványokhoz."elég gáz, hogy egy weblapot meg kell írni egy css-el minden böngésző részére"
szoktam mondani, hogy ha egy weblapon ennyit kell trükközni, akkor az alapjában el van cseszve. itt-ott előfordulhat egy-egy spéci IE-hack vagy valami, de ha valakinek több munkaórája elmegy arra, hogy IE-re optimalizál, akkor valamit nem jól csinál. (IE8-ról van szó)"és miért nem adnak ki frissítést a 8-hoz? derogál? 8.1 pl?"
mert ez nem Chrome, hogy két pixel odébb helyezésétől .1-re változzon. megaztán Microsoftnál nem úgy megy, hogy hopp, belenyúlunk egy program funkcionalitásába, elég sok cég függ attól, hogy a programok kiszámíthatóan működnek, ha egy átlagos havi patch-csel belepiszkálnak és ettől összedőlnek a vállalati szoftverek, az nem kis üzleti blama lenne. kijön az IE9 új fícsörökkel és motorral, lehet majd tesztelni és koordináltan frissíteni."pont mint a korábbi kézzel lábbal tiltakozás az iso szabvány opendocument formátum ellen..."
annyira tiltakoztak, hogy ők voltak a converter fő fejlesztői. a 2010-ben pedig default formátumnak is választható. -
moonman
titán
válasz
Namelesske #97 üzenetére
"szoktam figyelgetni, hogy melyik program hibádzik a legtöbbet, és azokat szép sorban likvidálom."
ez így nem feltétlenül igazságos, mert nem mindig az a program íródik be, amelyik a hibát okozta. vegyük a böngészőt, ha elszáll benne a Flash plugin és ettől összeomlik a cucc, attól még az eseménynaplóba az iexplore.exe fog beíródni, mint appcrash. én egyébként abból szoktam kiindulni, hogy önmagától egy program nyilván nem fagy szét napi szinten, mert akkor elég hamar híre menne és javítanák. ha valami gyanúsan sokat esik össze, akkor valószínűleg egy beépülő modul, vagy egyéb a programmal együttműködő összetevő okozza a galibát. intéző is sokaknál lefagy, amikor képekkel, videókkal teli mappába lép, az esetek többségében ki is derül, hogy 3rd party codec hibáról van szó. -
moonman
titán
válasz
ManUnited #89 üzenetére
lassan indul, sok memóriát eszik, biztonságilag egy ementáli sajt, és sok usernél bizony instabil. legutóbb pedig már identitászavara is van, mert összegereblyézték az Opera és a Chrome UI-t. ettől függetlenül nem szoktam vitatkozni, ha valaki ezt kéri a gépére. azzal szoktam vitatkozni, ha valaki úgy kezdi el nyomatni az okosságokat, hogy közben 6-os volt az utolsó IE-amit látott.
a kérdésemre egyébként tudja valaki a választ? tehát hogyan tiltom le egyes alkalmazásokban a globális spell check-et?
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #62 üzenetére
"meg akarsz mindenkit győzni, hogy az MS és termékeik jobbak minden másnál"
ezt most őszintén szólva melyik hozzászólásomból szűrted le?folyamatosan fikáztok én meg mondom, hogy így nem igaz, úgy nem igaz. van egy kis különbség aközött, hogy beesek egy fórumba és nyomatom, hogy minden más szar, csak az enyém a király, meg aközött, hogy ne legyünk már barmok, attól, hogy x embernek szétesik a gépe, még nem a szoftver a hüje...
-
moonman
titán
felőlem röhöghetsz rajtam, de ha neked napi kétszer összeomlik az XP-d, akkor hadd mosolyogjak már én is egy kicsit.
"Te vagy az egyetlen helikopter, akinek nemcsak laboratóriumi körülmények között hibátlan a Windows-a, meg IE-je"
akkor nyithatnátok egy egész repülőteret, mert a Win7 topicban is találkoztam már néhány helikopterrel."Köszönöm, leülhetsz."
kemény. -
moonman
titán
"Én kb január óta nem láttam IE-t. És nem is hiányzik."
frappáns válasz, csak kicsit gyerekes. egy techblog szerkesztőjének talán nem kéne ennyire struccként viselkednie."már egyszer szóltam, hogy ne mossál össze a "mekesekkel"
nem mostalak össze, tulajdonképpen igaz, amit mondanak, épp ezért nem értem, miért hozod fel a piaci részesedést, amikor a termék minőségéről van szó."Az átlagjózsi annak ellenére, hogy a keze alá van rakva egy szerinted állatirohadtjó böngésző, mégis veszi a fáradtságot, felmegy a google, az opera és a mozilla oldalára, letölti, telepíti és használja az ingyenes alternatívákat."
ez különösen akkor nyomós érv, amikor delikvensünk büszkén veri a mellét, hogy egyszer nyitott IE-t, amíg letöltötte a firefokszt."egy olyan post topikjában, amiben megemlítésre sem kerül a szerinted kiváló MS böngésző"
nem én hoztam szóba, elkezdték agyatlanul fikázni én meg kiálltam mellette, mert engem teljesen jól kiszolgál nap mint nap. -
moonman
titán
válasz
Namelesske #46 üzenetére
nem "bántom" én, csak semmivel sem jobb, mint a keveset bántott IE.
-
moonman
titán
"én egy olyan júzer vagyok, aki akkor telepít add-ont, amikor a böngésző ezt külön akarja (java és flash, ennyi), akkor igazából megint az van, hogy zsákutca."
ezzel tisztában vagyok, de ha pontosan tudjuk, hogy a Flash plugin száll el, akkor ne jelentsük ki, hogy az IE szar, mert nem igaz. (egyébként 9-es sorozat vége óta teljesen jó lett a Flash, mondom kb. január óta nem láttam IE fagyást.)"Ha olyan rohadt jó lenne az IE, akkor rendszerbe integrált böngészőként nem zuhanna ennyire a részesedése.""
múlt hónapban megállt a zuhanás, valami pár tized százalékot még hozott is. de hát pont a Mac-esek szokták kinyilatkozni, hogy az elterjedtség nincs összefüggésben a minőséggel. (Firefox jelenleg az egyik legszarabb böngésző, mégis IE után a második helyen van.) -
moonman
titán
"összejött az acid2 2009-re (IE8)?"
2007 december lesz az."acid3: kár h a jelenlegi IE8 még csak 20%-on jár"
nem is fog előrébb járni, mivel egy meglévő verzión már nem változtatnak. IE9-nek menni fog, ha emiatt álmatlanok az éjszakáid. (itt komolyan mindenki acid teszteket futtat egész nap, vagy néha dolgoztok is?) -
moonman
titán
nézd, ha egy gépen folyton összeomlik az IE, egy másikon meg évekig fut jól, akkor nyilván nem utóbbi helyen van a csoda, hanem előbbinél használnak valami olyan plugint, ami magával rántja a programot. a Firefox-ban nyilván nem ugyanazokat az addonokat használtad, így elég könnyű megmagyarázni, miért nem produkálta ugyanazokat a hibákat. esetleg próbáld ki ezen az összeomlós gépen no add-ons módban indítani és máris kiderül.
"mutassál már rá akár a blogbejegyzésben, akár az eddigi kommentjeim között, hogy hol tettem én ilyet"
nem te írtad, nem is neked céloztam, de a topicban elhangzott, nekem meg ökölbe szorul az arcom az ilyen fasságok láttán. -
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #19 üzenetére
"azóta Thunderbird-ot is használok a hm...nem tudok nyomdafestéket tűrően jelzőt írni...outlook helyett."
ne haragudj, de Thunderbird-öt felhozni Outlook ellen kb. olyan, mintha egy lovaskocsival próbálnád meg legyorsulni a TGV-t.
azért egy kis komolyságot vigyünk már a dologba.
-
moonman
titán
"az IE nálam XP alatt (IE7) úgy omlott össze napi szinten, hogy magával rántotta a komplett rendszert is."
gondolom a Puma-n a Netscape sokkal stabilabb. mellesleg ha napi szinten omlik össze ráadásul a rendszert is viszi, akkor azzal a rendszerrel valami kurva nagy gáz volt.arról van szó, hogy kicsit szánalmasnak tartom, hogy az Apple legótvarabb szoftveréről van szó (az iTunes mellett), ami még sok Mac-es szerint is egy rakás szar, de azért kényszeredetten oda kell tenni, hogy deazértazienélsokkaljobbabb, mert nehogymár ne legyünk egy pillanatig se felsőbbrendűek.
talán az is elég beszédes, hogy az OS X is összeomlik egy Flash tartalomtól, ha Safariban nézed, Chrome-mal, Firefox-szal és a többivel meg valahogy nincs probléma.
-
moonman
titán
"és mindegyikről kiderült, hogy sebességben a fasorban sincs a többiekhez képest"
igen, a szintetikus javascript teszteken milliszekundumokkal lassabb valóban."az olyan apróságokról, mint az összeomlott ablak esetében nem omlik össze az egész böngésző tudományáról mégcsak nem is hallott..."
legalább néznél utána. IE-ben volt elsőként tab processz szeparáció. még az elküldetlen űrlapok szövegét is visszaállítja. -
moonman
titán
a rendszerszintű hejessíráselenörzöt egyébként hol lehet kikapcsolni? engem baromira szokott idegesíteni. úgy értem, egy-egy alkalmazásban kikapcsolni, nem globálisan.
az meg dícséretes, hogy egy flash tartalom miatt összeomlik az operációs rendszer.
#1: szerintem IE hüjére veri, de ez meglátás kérdése. biztonságban nyilván.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha egyébként minden más frankón fut a gépen, akkor baromira kiborító, hogy pont a böngésző a gyenge láncszem.
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest