Hirdetés
- Mire jó a mild hibrid?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Egy kamerát dobhat, egy fontos S Pen funkciót visszahozhat az S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
macman507
aktív tag
Hm nagyon tetszik ez a cikk, vagy mi
Safari mostanság még XP-n is sz*r lett (baromi lassú, még elindulni is alig akar.
(van Win7-em is nehogy valaki azt higgye..)Chrome a tuti!
-
Dakos
tag
Hűha ügyesen böngészőháborút csináltatok ebből a topikból.
Az egyik kézzel lábbal állítja h ő csak azért terelte erre a témát mert fikázták az IE-t közben ő meg lehordja a Firefoxot meg a Safarit.
Hát tudod mit az IE8 egyáltalán nem rossz böngésző sőt de kérlek már így is két éves és a megjelenésének időpontjában is mindenki megmondta h az összes nagy lekörözni pedig mik is voltak akkor még?
Firefox 3.0, Opera 9.x hol vannak már azok az idők azóta a Mozzilla nyugdíjazta a 3.0-át.
Az IE egyetlen problémája h a MS adja ki végül is ők voltak azok akik az IE-ből 6 évig nem adtak ki új verziót és miért mert jóformán monopol helyzetbe kerültek és szar...tak az egészre.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nesztek, elindult a Safari Extensions Gallery.
-
djozsi
senior tag
doc, veled pont ugyan annyira esélytelen érdemben vitázni, mint moonmannel. Más szemében a szálkát, sajátban a gerendát se esete forog fent.
A témához pedig: én totál gagyinak tartom a safarit. Sokáig firefox ment helyette, de amikor kijött kipróbáltam a chrome-ot, nagyon szuper.
-
Zwiebel
tag
Gyerekek elolvastam az első két oldalt és hát amit itt lenyomtatok sajnos siralmas. Sosem gondoltam volna hogy egy házigazda és egy szerkesztő ennyire beletud menni ilyen kicsinyes vitákba, dehát tévedni emberi dolog. Először még úgy láttam hogy moonman egy kicsit el van szállva / elfogult de aztán ez éppen megfordult a köv. oldal végére, igazat az égvilágon senki sem adott csak a magáét fújta. Sok helyen bezárták az óvodákat? Nem vagyok elfogult egyik böngészővel sem Chromeot használok. Ami a legéddekesebb hogy valakinek a Firefox a rossz valakinek a Chrome őket miért nem eszitek meg? Moonman azt mondta ő azt használja az tetszik... És mjért kellene hogy azt használja amit ti? Tesztekkel acid stb. szvsz hülyeség bármit is bizonyítani. Most már csak azon gondolkodkm hogy offba tegyem-e a hozzászólást vagy ne-e, de hogy ne legyek bannal fenyegetve így marad az off... További vitázást!
-
Xero
nagyúr
Nem kívánok belefolyni a vitába, csak a poszt-hoz szeretnék hozzászólni.
Safari valóban hajlamos eldobni kaszát kapát, de legtöbbször kettő oka van a dolognak:
1. Valamilyen flash megakasztja. Ezt kiküszöbölni piszok egyszerű click-to-flash -el!
2. Szerencsétlen túl sokat akar a szarka alapon csinálja a snapshotokat a top sites-hoz meg a visual historyhoz. Visual history-t ki kell kapcsolni a picsába és gond megoldva.Mindezeken túl érdemes 1-2 havonta nyomni neki egy resetet, had frissüljön föl a drága. Bookmarkok megmaradnak, jelszavak ott vannak a keychain-en, a többi mehet a levesbe.
Ha mindez megvan elviekben kb azonos sebességet kell hoznia a Chrome-al. Nálam a Safari csak egy hajszálnyival lassabb a Chrome-nál, pedig kb minden ugyan úgy van beállítva rajtuk (Chrome-on is tiltom a flasht). Ezeken túl még van egy Firefoxom, mert miért ne alapon, de a fasorban sincsen szerény véleményem szerint!
-
Ez közben még az én hsz.-emre közvetett reakció, most vettem észre. . .
Persze, be tudok lépni Office Web Accessre FF-el, Operával és Chrome-al egyaránt, de a mappakezelés csak az IE-ben volt eddig megoldva rendesen vagy a calendar bejegyzések megjelenítése, a többi böngésző eddig ezt nem hozta. Azért mostmár ha hazaértem lecsekkolpm, és ha ordas baromságot írtam, revidiálom magam. -
majom2
senior tag
oké, oké, hibáztam! hamarosan pótlom a hiányosságomat
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyaaah, végigolvastalak benneteket megint srácok. Azért jó dolog tudni, hogy vannak állandó dolgok
Kicsit a topichoz is tennék hozzá:
Nekem pont mostanában volt nagy "miafenévelböngésszekmertaFFténylegszörnyenlassu" dilemmám. Nagyon megszerettem a Chrome-ot, tényleg iszonyú gyors, és rengeteg dolog hipp-hopp működik benne. Stabil is.
Kicsit nem annyira szeretem az új Safarit, sok a hülyesége, és minden héten elő is veszem a Chrome-ot,de valahogy mégis jobban szeretem a Safarit használni. Nem tudom megmondnai miért,de valahogy jobban bejön.De melóban win alatt szóba sem jöhet az uj Safari. Tényleg egy borzalom
-
peterk
senior tag
válasz
passatgt #136 üzenetére
Azt hittem, bejövök ebbe a topicba és olvashatok egy csomó tapasztalatot Mac-es felhasználóktól a Safarival kapcsolatban. Hát ahogy látom, ezt itt nem fogok olvasni.
u.i.:
Ennek a mi a jobb vitának semmi értelme. Egyrészt van az a böngésző, amivel JóskaPista rámegy a zindexre megnézni a napi híreket vagy elmegy az indára röhögni a napi videókon, és van az a böngésző, amelyik mondjuk Active Directory környezetben LDAP authentikációval üzleti alkalmazásokat futtat. Mást igényel az egyik és mást a másik. Jóska Pista használja azt amelyik neki bejön a zindexhez, az üzleti alkalmazásokat pedig futtassa az, amelyik azt tudja. -
<NewL>
addikt
-
passatgt
aktív tag
Én meg rászoktam a safarira, pedig chrome-os voltam, de az most valahogy nemgyerebe...
Amúgy most már vannak bővítmények is safarihoz, Develop menünél lehet bekapcsolni, és neten rákeresni
Mondjuk én csak 1 dolgot használok, a flash kikerülése végett, a youtbe html5 konvertert
[link]Szerk: és most tényleg azon megy a vita, hogy az internetexplorer jobb mint a firefox/chrome/safari/opera?
vicces gyerekek vagytok ti
-
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #130 üzenetére
ha úgy vesszük, az ie és az oldalak együttes hibái miatt cseréltem le, egyébként még jóba vagyok az internet explorerel.
Vártam a frissítéseket hátha jobb lesz, de nem lett, csak a retkes kompatibilitási nézetet frissíttették, magát a böngészőt max 1 szer ahogy észrevettem, a többi csak biztonsági és nem teljesítménybeli/stabilitási update.
-
doc
nagyúr
nem tudom hogy mi csinalta, de ez nem keves alkalommal jott elo: attachmentre duplaklikk -> nem talalja a file-t, jobbklikk->save as->duplaklikk -> mukodik
ez teljesen MS-kornyezet volt (ms-levelezo, ms oprendszer, bar tobbnyire pdf-ekrol volt szo, ami kulso, de ugy emlekszem megesett kepekkel is, amiket az office kepnezegetoje szokott megnyitni)amugy ez a kodlap/karakterkeszlet problema nagy rakfeneje az IT-nek, remelem lassan kipusztul mindenhonnan, es tok altalanos lesz az UTF-8
-
doc
nagyúr
ujratelepites/gepcsere eseten is szoktak magukkal vinni a userek a pst-ket (gyakran megesett, hogy egy tobb evvel korabbi e-mailt kellett elobanyaszni), igy ez siman elerheto szam (a backup-szalagok kozott turkalni meg Qrvara nem szorakoztato, tudom, csinaltam sajna sokat
)
elolvasnia es foleg megvalaszolnia nem kellett mindet. nagyvallalati kornyezetben total megszokott, hogy mindenkinek CC-zve mennek a levelek akinek kicsit is koze van a temahoz, marpedig a gazdasagi igazgatonak mindenhez vanmondjuk sosem ertekeltem igazan ezt a megoldast, de baromira nem volt beleszolasom
-
Namelesske
addikt
természetesen figyelek az ilyen dolgokra... egy full alap ie. csak sima használattal u2date üres windowson böngészés közben flash tartalom mentes oldalon összeomlik, de olyan random, hogy tényleg nem lehet megmondani, hogy most a logout fog elhasalni vagy az ITCafe, vagy a youtube javascript része. Nekem a flash nagyon ritkán adja meg magát, de mondjuk amit ritkán használnak az ritkán megy szét.
-
fordfairlane
veterán
Ez egyébként megaokosság, nem a programoknak van külön-külön spellcheck funkciója, hanem globalice oldották meg, a levelezésemben, a böngészőben mindenhol, mindig működik.
Ez jól hangzik. Egyébként OS X-es Safarit Maces kollegám sem szereti, ő Firefoxozik.
-
doc
nagyúr
"a humorerzeked meg mindig nem az igazi"
tőled érvnek jó lesz, köszi.
ja bocs, azt hittem viccnek szantad, hogy fejbol nyomjam egy 5 evvel ezelott problemat okozo patch szamat. ha komolyan gondoltad, akkor azert az eleg durva...az informatika az ilyen "oldd meg" szakma. mentél volna szövőnőnek.
az 'oldd meg' es a 'akkor ma ingyen dolgozol delutan ottol holnap reggel nyolcig' nem egy kategoria... amugy nem veletlenul hagytam ott azt a melot, most fejlesztokent sokkal jobban erzem magam (es nem irigylem a rendszergazdankat, aki mondjuk ugyesen 'megoldja', verprofi a srac)biztosan egy mappában volt, mert ez egy dokumentált limit. ehhez pedig gratulálni tudok a mailbox tulajdonosának, 2000-es évek előtt 65ezer emailt tárolni egy mappában... szép.
mint mondtam, konnyen elkepzelheto (az tuti hogy volt sok mappaja, de attol meg a 64K lehetett siman az inboxban) -
drkbl
őstag
Valószínűleg nem az office csomag telepítője változtatta meg a hozzárendelést, mert akkor senkinek sem menne, akinek a documents and setting könyvtáron belül van a temp könyvtára, ha ez is volt az oka
Amúgy esélyes még egy kódlapeltérés okozta hiba, ha XP volt, bár kérdéses, miért ment volna át egy "konzol ablakon" a mentés (azaz nem unicode végig a fájlnévkezelés), bár ezt pl. a free download manager ma (2010) is tudja produkálni.
-
biker
nagyúr
azért kicsit hadd védjem meg a gány outlookot, amit én is használok egyik cégünknél.
65536 levél 250 munkanappal számolva 260 levél naponta egy évre. 4 évre is 65 körüli. aki ezt nem mappázza, nem törli a fölösleget, és sorolhatnám, az magára vessen.
ennyit elolvasni és megválaszolni is csak a munka róvására lehet. -
moonman
titán
"a humorerzeked meg mindig nem az igazi"
tőled érvnek jó lesz, köszi."ebben igazad van, de ezt a gazdasagi vezetonkkel kell megbeszelni, mert igy is boven tuloraztunk, nem hogy meg csomo idot elcsesszunk arra hogy az osszes lehetseges user-muveletet kiprobaljuk, hatha valami gikszer van..."
az informatika az ilyen "oldd meg" szakma. mentél volna szövőnőnek."egyebkent (amennyire emlekszem) nem egy mappaban volt, bar esetleg az is elkepzelheto, regen volt mar..."
biztosan egy mappában volt, mert ez egy dokumentált limit. ehhez pedig gratulálni tudok a mailbox tulajdonosának, 2000-es évek előtt 65ezer emailt tárolni egy mappában... szép. -
Gordiann
őstag
Én soha nem voltam Opera-s, de most a 10.6-ot használok, és nagyon kézreáll!
Nagyon kellemes böngésző, és semmi olyan tulajdonsága nincs már meg, amik miatt régen nagyon ridegnek éreztem....tetszett, de nem használtam végülis. De ez most nagyon szépen le tudja váltani a Safari-t. (firefox-ot nem szeretem, mostanság ez lett a "rideg" böngésző számomra, nincs lelke)
A Chrome meg nagyon google(viccet félretéve: nekem a history-kezelése nem jön be többek között.)
-
doc
nagyúr
melyik patch volt az?
a humorerzeked meg mindig nem az igazibármilyen vicces, a rendszergazda feladata, hogy a patch-ek terítése előtt letesztelje azokat, hogy nem ütköznek a vállalati szoftverekkel.
ebben igazad van, de ezt a gazdasagi vezetonkkel kell megbeszelni, mert igy is boven tuloraztunk, nem hogy meg csomo idot elcsesszunk arra hogy az osszes lehetseges user-muveletet kiprobaljuk, hatha valami gikszer van...65536 pst-elemtől nem hal be az Outlook, ez nem érv, hanem simán ordas nagy fasság.
ezt mondom en is, fassag. foleg hogy eloszor csak ott neztem hogy 'mifaszvan' mire leesett, aztan kello mennyisegu kurvaanyazas utan jott a pst-ben matatas
egyebkent (amennyire emlekszem) nem egy mappaban volt, bar esetleg az is elkepzelheto, regen volt mar... -
biker
nagyúr
szoktam mondani, hogy ha egy weblapon ennyit kell trükközni, akkor az alapjában el van cseszve. itt-ott előfordulhat egy-egy spéci IE-hack vagy valami, de ha valakinek több munkaórája elmegy arra, hogy IE-re optimalizál, akkor valamit nem jól csinál. (IE8-ról van szó
sajnos rendkívül magas az ie7 userek, és szintén említésre méltóan magas az ie6 userek száma ma is."pont mint a korábbi kézzel lábbal tiltakozás az iso szabvány opendocument formátum ellen..."
annyira tiltakoztak, hogy ők voltak a converter fő fejlesztői. a 2010-ben pedig default formátumnak is választható.majd a korábbi szó jelentését keresd meg egy szótárban, aztán azt a ballmer cikket, ahol közölte, "nem lesz odf támogatás az office 2007ben", csak az erős hiszti és nyomás ellenére az sp2 már tudja.
a konvertert meg gyanítom, annak kell kifejleszteni, aki a programjába akarja integrálni. ki másnak kellene megtennie? -
doc
nagyúr
elkepzelheto, de egy szazezer forintos csomagtol azert ez eleg csunya baki (bar mint leirtam, konnyen workaroundolhato, szoval senki nem fog ettol a falnak menni)
az OOo sztorikat meg elhiszem, bugok mindenhol vannak, de ilyenkor mindig elo lehet rantani a jolly joker ervet: "ingyen volt"
na, hulyeseget felreteve: mig egy ingyenes programnak az ember megbocsajtja az esetleges bugokat, egy olyannal, amiert kiadott 80-100ezer forintot, elvarja a megbizhato mukodest (termeszetesen ezekhez sem jar semmifele garancia, ha kinyirta az adataidat, akkor a gyarto csak megvonja a vallat: "es? rakd vissza backupbol")
az OOo kozel sem tokeletes, sok hibaja van/volt/lesz, de otthoni usernek siman a legjobb valasztasde ez tenyleg nagyon OFF, akkor mar a browsereket hasonlitsuk ossze, hogy temanal maradjunk (raadasul ezek mind ingyenesek, szoval korrekt is lesz a dolog
)
-
drkbl
őstag
Valószínűleg hozzárendelés hiba, %1 paraméterként adja át a fájl nevét a programnak "%1" helyett, pl. OpenOffice 2 / Windows default hozzáállás volt, hogy szóközt tartalmazó könyvtárból nem lehetett indítani, ha a hosszú név került átadásra, nem pl. docume~1.
Thunderbird 2 reprodukálhatóan meg tudta semmisíteni a leveleket IMAP mappák között egérrel áthúzva.
OpenOffice 2-vel láttam olyan egyéni nézetbeállítást menteni, hogy minden hangyányi volt, csak úgy tudtuk visszaállítani, hogy Excel formátumba mentettük, majd megnyitottuk - pedig a mítikus MicrosoftOffice nem kompatibilis saját magával, nem?
OpenOffice 3 első windowsos generáció egyszerű pdf exportnál felülírta a fájlt pdf tartalommal, megőrizve az odt kiterjesztést, igaz, rákérdezett előtte, hogy már létezik a fájl, felülírja-e - persze a júzer csak nézett, hogy létezhetne a pdf fájl, dehátbiztosjobbantudja.
Szóval innen indul a konkurencia.
-
moonman
titán
"mar meseltem, hogy nalunk megesett: egy windows-frissites kinyirta az IE-t, a masnap erkezo ujabb csomagig sehol a cegnel nem lehetett inditani"
melyik patch volt az?"tudom, miert nem vettunk fel meg egy embert aki windows-update-eket tesztelgetett folyamatosan - csak"
bármilyen vicces, a rendszergazda feladata, hogy a patch-ek terítése előtt letesztelje azokat, hogy nem ütköznek a vállalati szoftverekkel. szerinted én miért tartok 4-5 virtuális gépet és mivel szórakoztatom magam minden hónap második szerdáján? -
moonman
titán
"megesett egyszer hogy a gazdasagi igazgatonk pst-jebe megerkezett a 65535-odik elem, innentol az outlook megszunt mukodni"
voltak korlátozásai a régi pst-nek, de ilyen meséket nem kéne hozzákölteni, ez nem Excel 2000. max 2GB lehetett a mérete, mert ANSI-ban volt tárolva, 2002 óta utf-16-osak a pst-k, jelenleg 20GB a mesterséges limit, de nekem lassan 10 éves levelezésem belefér egy 4 gigás fájlba, úgyhogy ez nem probléma. -
doc
nagyúr
megaztán Microsoftnál nem úgy megy, hogy hopp, belenyúlunk egy program funkcionalitásába, elég sok cég függ attól, hogy a programok kiszámíthatóan működnek, ha egy átlagos havi patch-csel belepiszkálnak és ettől összedőlnek a vállalati szoftverek, az nem kis üzleti blama lenne.
mar meseltem, hogy nalunk megesett: egy windows-frissites kinyirta az IE-t, a masnap erkezo ujabb csomagig sehol a cegnel nem lehetett inditani(tudom, miert nem vettunk fel meg egy embert aki windows-update-eket tesztelgetett folyamatosan - csak
)
-
moonman
titán
"azért elkezdhetné az ms a szabványok követését."
elkezdte."az acid tesztek erre valók."
pont nem. az acid2 talán már véglegesnek mondható, de az acid3 csupa félkész ajánlásból áll, semmi köze a szabványokhoz."elég gáz, hogy egy weblapot meg kell írni egy css-el minden böngésző részére"
szoktam mondani, hogy ha egy weblapon ennyit kell trükközni, akkor az alapjában el van cseszve. itt-ott előfordulhat egy-egy spéci IE-hack vagy valami, de ha valakinek több munkaórája elmegy arra, hogy IE-re optimalizál, akkor valamit nem jól csinál. (IE8-ról van szó)"és miért nem adnak ki frissítést a 8-hoz? derogál? 8.1 pl?"
mert ez nem Chrome, hogy két pixel odébb helyezésétől .1-re változzon. megaztán Microsoftnál nem úgy megy, hogy hopp, belenyúlunk egy program funkcionalitásába, elég sok cég függ attól, hogy a programok kiszámíthatóan működnek, ha egy átlagos havi patch-csel belepiszkálnak és ettől összedőlnek a vállalati szoftverek, az nem kis üzleti blama lenne. kijön az IE9 új fícsörökkel és motorral, lehet majd tesztelni és koordináltan frissíteni."pont mint a korábbi kézzel lábbal tiltakozás az iso szabvány opendocument formátum ellen..."
annyira tiltakoztak, hogy ők voltak a converter fő fejlesztői. a 2010-ben pedig default formátumnak is választható. -
Skullkid
csendes tag
Ha jól láttam, még senki se válaszolt az alábbira:
"Egy dolgot nem tudok kikapcsolni: hogy ne dobálja fel a translation bar-t felülre, mert az roppantul idegesít, a Google a saját oldalán viszont azt írja le szájbarágósan, hogy Windows alatt hogyan kell kinyírni, OSX-ről egy büdös szó sem esik, s persze nincs is Tools menüpont."Az Alma ikon mellett kattints a Chrome-ra, ott Preferences és ott pedig az Under The Hood fül. Ott ha kicsit legörgetsz megtalálod.
Most ugyan nem Mac előtt ülök, de azt hiszem így van.
-
oO7
őstag
azzal a pontosítással, hogy lévén, hogy ő többek közt rendszergazda is így gondolom nem csak személyes tapasztalat hanem egy komolyabb géppark nevében beszél... mindazonáltal télleg lehet hogy páran előrébb lennének ha flamelés helyett a probléma okának felderítése menne...
-
doc
nagyúr
ja kutlokhoz meg:
mivel francia cegnel dolgoztam, nem volt ritka hogy idiota francia krikszkrakszokkal diszitett filenev volt a csatolmany, amire duplan klikkelve kozolte a windows hogy nem talalja a file-t. jobb klikk-szevaszra lementette, majd igy duplan klikkelve mar gond nelkul megnyitotta a tarsitott program... (hiaba probaltam lenevelni a juzereket az idiota filenevekrol, nem tudtam kiirtani a hosszu ő-ket meg egyeb szepsegeket...) -
doc
nagyúr
nyilvan nem hagyhatom szo nelkul ezt a topicot
a cikkhez: a Safari 5 baromi instabil, mondhatnam: szar... (bar ezt hasznalom szinte kizarolag, annak ellenere hogy Opera, FF es Chrome is van a gepen, szoval nem eletveszelyes a helyzet)
a 4-es verzio teljesen jo volt, stabil (Click2Flash telepitese utan), de az otost nagyon elszurtak almaek...
olyat viszont nem lattam meg, hogy magaval rantotta volna az OSX-et (ilyen egyszer tortent csak velem, de fogalmam sincs hogy mi okozta)
azt nem tudom, hogy az Outlook (vagy ahogy ex-munkahelyemen emlegette par agyonkepzett: "kutlok") hogy jon ide, mindenesetre nekem eleg siralmas tapasztalataim vannak vele: megesett egyszer hogy a gazdasagi igazgatonk pst-jebe megerkezett a 65535-odik elem, innentol az outlook megszunt mukodni
2GB-os meretet elerve rengeteg pst 'telt meg', meg sem tudnam szamolni hanyszor kellett kulon pst-kbe archivalni, aztan meg azokban turkalni(Office 2003, lehet (sot, szinte biztos vagyok benne) hogy az ujabb verziokban ezeket mar javitottak)
moonmannel meg az a fo problema, hogy barmilyen windowson tapasztalt problemat elmond az ember, arra ket valasza van: "marpedig ilyen nincs es kesz" vagy "akkor az a gep szar, nalam meg sosem volt ilyen", igy eleg nehez erdemben vitazni
pedig normalis hozzaallassal biztos teljesen jo, elvezetes, konstruktiv vitak alakulhatnanak ki koszonhetoen a windowsos szakertelmenek, de igy sajna eselytelen -
moonman
titán
válasz
Namelesske #97 üzenetére
"szoktam figyelgetni, hogy melyik program hibádzik a legtöbbet, és azokat szép sorban likvidálom."
ez így nem feltétlenül igazságos, mert nem mindig az a program íródik be, amelyik a hibát okozta. vegyük a böngészőt, ha elszáll benne a Flash plugin és ettől összeomlik a cucc, attól még az eseménynaplóba az iexplore.exe fog beíródni, mint appcrash. én egyébként abból szoktam kiindulni, hogy önmagától egy program nyilván nem fagy szét napi szinten, mert akkor elég hamar híre menne és javítanák. ha valami gyanúsan sokat esik össze, akkor valószínűleg egy beépülő modul, vagy egyéb a programmal együttműködő összetevő okozza a galibát. intéző is sokaknál lefagy, amikor képekkel, videókkal teli mappába lép, az esetek többségében ki is derül, hogy 3rd party codec hibáról van szó. -
kelekyle
őstag
A Safari egy igen jó böngésző... Felrakod az oesikszet és utána működik egy darabig jön egy pár ápdét aztán kezd behalni nekem állandóan random fagyott nem pörgött töltés jelző hanem kilépett és ugye ez a utolsó oldalak visszaállítása nem igazán működik... Flashtől meg igen, behal a szafari talán a végleges fless megoldja de az ezelőtti flashtől is fagyott nekem. De ez nem újdonság... Hozzá kell szokni. Nekem sebességben nagyon ottvan a szafari. IE-t nem is ismerem
Amúgy az nálam is feltűnt, hogy pár helyen mint pl. itt nem mentette a jelszót a név frankón ott volt de a pw nem. Voltak, lesznek, vannak idióta dolgai a safarinak
-
bmwk1200s
őstag
"ugyan ff -et nem használtam pár napnál tovább viszont outlook -ra olyat mondani hogy logikátlan az összetétele... háááát az szerintem user error"
Persze! Sőt! A user error miatt megy tökéletesen a thunderbird....
Innentől tényleg minden egyes mondatomba bele fogom tenni, hogy "nekem", mert talán akkor megértitek....Nekem sokkal logikusabb és ésszerűbb a thunderbird felépítése, sokkal gyorsabban beállítottam mindent és remekül tudom használni....
Mint mondtam használom az Outlookot (nem az expreszt), mert az iTunes azzal tud szinkronizálni, thunderbirdel nem....de ha majd fog, természetesen megy az outlook a kukába, mert ismétlem, nekem nem vált be....
Ennek mi köze van a user errorhoz -
biker
nagyúr
"összejött az acid2 2009-re (IE8)?"
2007 december lesz az.
"acid3: kár h a jelenlegi IE8 még csak 20%-on jár"
nem is fog előrébb járni, mivel egy meglévő verzión már nem változtatnak. IE9-nek menni fog, ha emiatt álmatlanok az éjszakáid. (itt komolyan mindenki acid teszteket futtat egész nap, vagy néha dolgoztok is?)azért elkezdhetné az ms a szabványok követését.
az acid tesztek erre valók.elég gáz, hogy egy weblapot meg kell írni egy css-el minden böngésző részére, és kell egy ie6 és alatta, és sokszor egy ie7 és felette css is emiatt.
és miért nem adnak ki frissítést a 8-hoz? derogál? 8.1 pl?
ja, azért nem, mert mindenki más kiad havi min. 1-et? értem...pont mint a korábbi kézzel lábbal tiltakozás az iso szabvány opendocument formátum ellen... nehogymá' nyissa/mentse.
-
oO7
őstag
+1
Win7 x64, IE8, Office 2010... 0 fagyás már nagyon nagyon régóta pedig az utóbbi időben az ms béta-dömpingjének köszönhetően rengeteg béta cucc fordult meg a gépemen...
ugyan ff -et nem használtam pár napnál tovább viszont outlook -ra olyat mondani hogy logikátlan az összetétele... háááát az szerintem user error -
oO7
őstag
válasz
Namelesske #34 üzenetére
azért a rendszernaplóba való írogatás nem olyan triviális... az adott programnak is támogatnia kell különben legfeljebb a nagyon komoy szintű összeomlásokat fogod csak látni ahol már tényleg közbelép a windows...
amúgymeg milyen perverzió az hogy a rendszernaplót figyeled ?
ez még annál is betegebb mint amikor bizonyos emberek 13 másodpercenként a feladatkezelőt figyelik és nézik milyen a memóriafogyasztás és ha 8GB RAM mellett 376MB fölé emelkedik a "szanaszerteszét optimalizált" windows -ukon a memóriafogyasztás már ugranak is neki a fórumoknak hogy ez-meg-az a program csitíthatatlan éhinséggel zabálja a memóriát -
moonman
titán
válasz
ManUnited #89 üzenetére
lassan indul, sok memóriát eszik, biztonságilag egy ementáli sajt, és sok usernél bizony instabil. legutóbb pedig már identitászavara is van, mert összegereblyézték az Opera és a Chrome UI-t. ettől függetlenül nem szoktam vitatkozni, ha valaki ezt kéri a gépére. azzal szoktam vitatkozni, ha valaki úgy kezdi el nyomatni az okosságokat, hogy közben 6-os volt az utolsó IE-amit látott.
a kérdésemre egyébként tudja valaki a választ? tehát hogyan tiltom le egyes alkalmazásokban a globális spell check-et?
-
ManUnited
aktív tag
"Firefox jelenleg az egyik legszarabb böngésző"
Ezt elmagyaráznád nekem átlagusernek is? Mert nekem amióta IE-ről váltottam FF-re hirtelen megszűntek a fagyások, és ÉN még az FF4beta-nál gyorsabb böngészőt nem láttam.
Remélem mutatsz vagy ezer linket amin az IE lealázza az FF-et és belekötsz hogy ne béta progikkal dobálózzunk.
-
Misály
addikt
csatlakozom moonmanhez
a cegnel fagyasmentes win7-outlook-ie kombot hasznalok semmi baja nincsen... soha nem fagy ellenben a firefox siman eldobja az agyat es tobb ramot eszik hiaba gyorsabb...
otthon ugyanez a helyzet.
a titok annyi hogy nem rakom tele szarral a gepet es egyenhardver van a gepemben.
-
Beantech
aktív tag
Látom megint megy a vita
Én alapjáraton FF-t használok megszoktam,szeretem, de múltkor valami oknál fogva nem akarta felrakni, így 1-2 hétig ie 8-at használtam és (anno ie6 egy sz@r volt) kellemesen csalódtam benne, gyors volt és nem fagyott egyáltalán, ehhez képest sztem a safari macen és PC-n is egy kaki, suliba macen dolgozok és első lépésem volt chrome-t feldobni
Nem mondom, hogy tökéletes az ie8 mert akkor azt használnám de ff-t használok, de a safarit azért szétszedi az Ie8, (macen múltkor 1 óra alatt 5x fagyott meg a semmitől:S 5 perc strandlabda után kilőttem a progit). -
s_zozoka
csendes tag
Nincs két egyforma felhasználó, nincs két egyforma rendszer és mindenkinek mások a böngészési szokásai.
Egy kicsit sarkos, de csak ezért írtam így, mert megint nem látom értemét a vitáknak. -
majom2
senior tag
nekem nem volt sok bajom a safarival eddig. olyant meg még soha nem láttam eddig h bármi (beleértve a safarit is) kifektette volna az osx-et. sem a 4es safari, sem az 5ös nem szokott problémát okozni (clicktoflash-t használok persze, mert az adobe nem alszik
). mondjuk pont ma eldobta magát az 5ös
, de amióta fent van, azóta nálam eddig problémamentes volt. persze ettől még simán lehet h másnak gondjai vannak vele. egyszer lehet h én is megnézem a chrome-ot. ami talán a legzavarób, h induláskor nagyon belassul... talán a topsites miatt (amit egyébként én is nagyon szeretek).
-
Jaffafa
aktív tag
Nem nevezném alázásnak, azt, amikor nincs jobb érved a "szar"-nál. Kicsit olvasd végig elejétöl-végéig a hozzászólásokat (én pont most értem a végére). Semmi mást nem csinált, mint ÈRVEKKEL "védte" az IE-t, abszolut nem fanatikusan sztem. Bár lehet, hogy csak azért látom úgy, mert én is MCITP agymosáson mentem át.
Igaz, most is FF alól írok.
-
Jaffafa
aktív tag
Moonmannak abban igaza van, hogy nem kellene már állandóan (szó szerint) a semmiért a MS-ot fikázni. XP-d van? Lol, eleve több, mint 8 éves a rendszer, csoda, hogy kitolták még így is a supportot (sztem abszolut nem helyesen). Az IE télleg egy rakás kaki volt a 8-as verzió elött, de azóta télleg ritkán fagy (nálam, ha egyszer fagyott). Sebességben nincs a toppon, de nem mindenkinek az számít. Nekem az Operán (azokra a ********-ra nem pazarlom a bitjeimet) kívül mindegyik fenn van vmelyik gépen és olyan húdenagy különbség már nincs köztük. Aki a millisekundumokra veri a farkát, meg a többi baromságra az nyilván hibát talál az "ellenségnél". Kb annyira uncsi már ez az MS fikázás, mint a másik oldalról az Apple fikázás.
-
<NewL>
addikt
fél éve használok win-en safarit, imádom. pedig néhanapján összeomlik, de nem őrülök meg tőle.
a legjobban a top sites tetszik, ezért is használom.ájj én nem értem ezt, a mobilaréne a folyamatos flamekeltés miért nem jutalmazza.
-
Kumite
aktív tag
Igen, valószínű a piaci fölény miatt kell kötelezően böngészőválasztó a Windowsba.
Meg talán azért, mert az Opera még nem indította meg a hasonló perét az iPhone ellen
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Namelesske
addikt
Mert elvileg, csak azért használnak az emberek IE-t mert az bele van heggesztve a Windowsba, az okosok felfogása szerint. És ez előnybe juttatja a többi böngészővel szemben. Milyen jogvédők azok akik mások jogait sem tarják tiszteletben, szegény MS lassan már minden ki fog venni a Windowsbol, mert az a kevés ember aki WMP-t használ az csak azért használja mert nem ismeri a Winampot meg a VLC-t... Lassan már Windows intéző se lesz benne mert a TotalCommander bejelentette, hogy kevésbé fogy mint tavaly és ennek a mocsok microsoft az oka, mert beleintegrálta a Windowsba a saját fájlkezelőjét.
-
bmwk1200s
őstag
Szerintem eleve azért, mert ha Macet feszel, azon az Mac Os X lesz fenn, és nyilván tudod, hogy azon safari lesz...de természetesen ezt a winnél sem értettem, hisz ha nem tetszik az IE leszedsz egy másik böngészőt és jólvan...
Ettől függetlenül el tudnám képzelni első indításnál, hogy Macbe is lehessen választani... -
Alexios
veterán
ezért a pár napja beszerzett, rendszerszintű helyesírás-ellenőrző is tökéletesen működik vele.
Ilyet honnan lehet beszerezni? Most rágoogleztam, de nem igazán találtam
-
Kumite
aktív tag
Kicsit off, de azért ide tartozik / tartozhat.
Miért nincs kötelező böngészőválasztás OSX-en / iOS-en / Androidban stbstbstb? Egyáltalán nem vagyok MS fan, de azért érdekesnek találom, hogy csak náluk kell ezt kötelezően megcsinálni, míg a többek azt csinálnak, amit akarnak.
-
Namelesske
addikt
"meg akarsz mindenkit győzni, hogy az MS és termékeik jobbak minden másnál"
Én nem így látom, inkább csak próbál rámutatni a sztereotípiák mennyire nem állnak helyt a valóságban a Windowsról. A legjobb az a MAC VS Windows cikk megválaszolása volt ami egy nagy szakértő lapon jelent meg... Nincs ezzel semmi baj, ameddig tényleg nem megy át a dolog egymás elleni hadjáratba.
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #62 üzenetére
"meg akarsz mindenkit győzni, hogy az MS és termékeik jobbak minden másnál"
ezt most őszintén szólva melyik hozzászólásomból szűrted le?folyamatosan fikáztok én meg mondom, hogy így nem igaz, úgy nem igaz. van egy kis különbség aközött, hogy beesek egy fórumba és nyomatom, hogy minden más szar, csak az enyém a király, meg aközött, hogy ne legyünk már barmok, attól, hogy x embernek szétesik a gépe, még nem a szoftver a hüje...
-
bmwk1200s
őstag
Értem...akkor még jobban érdekel a kérdésem második része...milyen élvezeti faktorral fut?
moonman: tényleg minden tiszteletem, mert tisztában vagyok, hogy mennyire értesz a winhez, és tisztelem, hogy kiállsz mellette...
de ne is haragudj, nem te vagy az, aki a legjobban oltja azokat, akik ki mernek állni a mac mellett? Te pontosan ugyan azt csinálod, meg akarsz mindenkit győzni, hogy az MS és termékeik jobbak minden másnál...szó szerint kopírozod azokat, akik ellen állandóan lázadsz...mire jó ez -
bmwk1200s
őstag
Bog!
Macen Safari illetve Chrome alatt van hardveres gyorsítás hd tartalmak lejátszásánál?
Pl. egy youtube videó 720p, 1080p felbontáson milyen élvezeti faktorral fut? -
Namelesske
addikt
íííhajjj mi megy itt. imádom a flame szagot így ebéd előtt
-
pzstm
titán
a legújabb safariba belekerült a "reader" funkció is, blogok olvasánál egész kellemes...Viszont nekem 10-ből 5 alkalommal reader gombra kattintva strandlabdát kapok, sőt néha maga Safari is elhasal. Ilyet ti is tapasztaltatok, vagy ez csak virtuális masina sajátossága?
-
moonman
titán
felőlem röhöghetsz rajtam, de ha neked napi kétszer összeomlik az XP-d, akkor hadd mosolyogjak már én is egy kicsit.
"Te vagy az egyetlen helikopter, akinek nemcsak laboratóriumi körülmények között hibátlan a Windows-a, meg IE-je"
akkor nyithatnátok egy egész repülőteret, mert a Win7 topicban is találkoztam már néhány helikopterrel."Köszönöm, leülhetsz."
kemény. -
moonman
titán
"Én kb január óta nem láttam IE-t. És nem is hiányzik."
frappáns válasz, csak kicsit gyerekes. egy techblog szerkesztőjének talán nem kéne ennyire struccként viselkednie."már egyszer szóltam, hogy ne mossál össze a "mekesekkel"
nem mostalak össze, tulajdonképpen igaz, amit mondanak, épp ezért nem értem, miért hozod fel a piaci részesedést, amikor a termék minőségéről van szó."Az átlagjózsi annak ellenére, hogy a keze alá van rakva egy szerinted állatirohadtjó böngésző, mégis veszi a fáradtságot, felmegy a google, az opera és a mozilla oldalára, letölti, telepíti és használja az ingyenes alternatívákat."
ez különösen akkor nyomós érv, amikor delikvensünk büszkén veri a mellét, hogy egyszer nyitott IE-t, amíg letöltötte a firefokszt."egy olyan post topikjában, amiben megemlítésre sem kerül a szerinted kiváló MS böngésző"
nem én hoztam szóba, elkezdték agyatlanul fikázni én meg kiálltam mellette, mert engem teljesen jól kiszolgál nap mint nap. -
Stimpy001
aktív tag
Én kb 4 éve használok Safarit mac-en, sosem volt gondom, teljesen elégedett vagyok vele. Ezek szerint bennem van a hiba...
-
Gubro
senior tag
Most képzelj ide egy fetrengve röhögő szmájlit.
Mindenesetre ügyesen off-irányba toltad a topikot. Mivel úgy fest, hogy Te vagy az egyetlen helikopter, akinek nemcsak laboratóriumi körülmények között hibátlan a Windows-a, meg IE-je, javaslom állj le most itt egy Mac topicban ezzel.Köszönöm, leülhetsz.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Én kb január óta nem láttam IE-t. És nem is hiányzik.
Viszont ez megint demagóg duma a részedről:
múlt hónapban megállt a zuhanás, valami pár tized százalékot még hozott is. de hát pont a Mac-esek szokták kinyilatkozni, hogy az elterjedtség nincs összefüggésben a minőséggel. (Firefox jelenleg az egyik legszarabb böngésző, mégis IE után a második helyen van.)Egyrészt már egyszer szóltam, hogy ne mossál össze a "mekesekkel", mert ennyi erővel le is nácizhatnál, ugyanaz a sértésfaktora. Másrészt hogy gondoltad, hogy összehasonlítod egy ingyenes alternetíva elterjedtségét egy túlárazott sznobcucc elterjedtségével? Az IE gyakorlatilag folyamatosan csökkenő részesedése nehezen magyarázható mindenféle tesztekkel és "én nem láttam IE fagyást január óta" dumákkal. Az átlagjózsi annak ellenére, hogy a keze alá van rakva egy szerinted állatirohadtjó böngésző, mégis veszi a fáradtságot, felmegy a google, az opera és a mozilla oldalára, letölti, telepíti és használja az ingyenes alternatívákat. Ezt ismerve itt foggal körömmel védeni egy IE-t egy olyan post topikjában, amiben megemlítésre sem kerül a szerinted kiváló MS böngésző, vidáman kimeríti ugyanazt a kategóriát, amire te annyira köpködsz mac oldalon.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske #46 üzenetére
nem "bántom" én, csak semmivel sem jobb, mint a keveset bántott IE.
-
Namelesske
addikt
"Firefox jelenleg az egyik legszarabb böngésző"
Windowson mindenképpen. Linuxon nagyon jól teljesít.
De én nem bántanám a Firefoxot, ameddig nem kezdik nekem bizonygatni, hogy azt kell használnia mindenkinek, meg ne használd már azt a szar Operát, a firefox rulz... Mert dicséretes mit ért el az FF egy kis google hypeppal meg ie posványozással, aminek megvolt az alapja egyébkéntis... Hajrá szabad szoftver, csak ne nyomják le a torkomon.
Egyszer összeszedtem, egy kis txtbe pro és kontra minden általam kipróbált böngészőt.
Arra jutottam, hogy mindegyikhez feltudok sorolni legalább 2 indokot, hogy miért NE használjam. A legkevesebb mínusz pontot meglepetésként a Chrome kapta, de az a pár negatívum épp elég komoly, hogy ne használjam.
-
majom2
senior tag
mindez egy fejlesztői blogról, ami még a beta1 előttről származik... az IE8 2009 március 19én jelent meg hivatralosan.
tudod egyéltalán mi a kettő között a különbség (fejlesztői vs végleges)?
- ha igen, az gáz mert akkor szándékosan mondasz valótlanságot
- ha nem, az talán mégnagyobb gáz, mert akkor nem tudod miről beszélszde én vagyok a hülye, h leállok veled bármiről is vitázni
pedig már voltak pillanatok amikor azt hittem h normálisan is lehet veled, de sajnos tévedtem.
-
Viktor77
titán
Nagyon sokáig IE-t használtam. Most már jó ideje FF-ot (ne kérdezzétek miért, csak úgy)(lehet, a következő a Chrome lesz, abba is belekostóltam). Szerintem pont semmi különbség a kettő között. Mindkettő jól használható, gyors. Ami az FF ellen szól, az a mérhetetlenül lassú indulás.
-
Gubro
senior tag
Oké.
A munkagépem WinXP, IE-vel. Minden nap legalább kétszer összeomlik az IE kompletten. Megy mellette egy Chrome és egy FF és érdekes módon azok nem omlanak össze.Mindez nem Macen - bolond lennék a saját gépemet tönkretenni.
Szerk: még mielőtt belekötnél, a munkagépem szigorúan no plugin.
-
Alexios
veterán
válasz
bmwk1200s #29 üzenetére
Az outlook express tényleg sz*r de azért az nem épp egy mai szoftver. Az office outlook viszont az egyik legjobb levelező program amit próbáltam(igen, a thunderbirdet is próbáltam)
ezért a pár napja beszerzett, rendszerszintű helyesírás-ellenőrző is tökéletesen működik vele.
Ezt hol lehet beszerezni?Egy dolgot nem tudok kikapcsolni: hogy ne dobálja fel a translation bar-t felülre, mert az roppantul idegesít
Nekem nem dobálja fel, gondolom azért mert magyar a chrome-om. -
-
moonman
titán
"én egy olyan júzer vagyok, aki akkor telepít add-ont, amikor a böngésző ezt külön akarja (java és flash, ennyi), akkor igazából megint az van, hogy zsákutca."
ezzel tisztában vagyok, de ha pontosan tudjuk, hogy a Flash plugin száll el, akkor ne jelentsük ki, hogy az IE szar, mert nem igaz. (egyébként 9-es sorozat vége óta teljesen jó lett a Flash, mondom kb. január óta nem láttam IE fagyást.)"Ha olyan rohadt jó lenne az IE, akkor rendszerbe integrált böngészőként nem zuhanna ennyire a részesedése.""
múlt hónapban megállt a zuhanás, valami pár tized százalékot még hozott is. de hát pont a Mac-esek szokták kinyilatkozni, hogy az elterjedtség nincs összefüggésben a minőséggel. (Firefox jelenleg az egyik legszarabb böngésző, mégis IE után a második helyen van.) -
bmwk1200s
őstag
Sajnos nem az!
Bár ő maga lenne egyszemélyben a megye egyetlen informatikusa...azt hiszem sokan örülnének neki! Mert ugye amilyen az infós "szakaemberek" (tisztelet a kivételnek) vannak...na az szégyen
Ő olyan dolgokat is meg tud csinálni, amiről te nem is álmodnál...talán ezért is olyan elfoglalt... -
Magnum_
nagyúr
csakhogy növeljem a kommentszámomat. én google chrome-ot használok win alatt.. más rendszer alatt is ezt tenném.
-
Namelesske
addikt
Amikor kijött az IE8, egyből visszatértem rá Opera-ról, ment a hudeboldog vagyok, csak olyan sok bejegyzést hagyott az eseménynaplóban, hogy egy rossz kattintástól is képes volt összeomlani mindenféle különc igénybevétel nélkül, akkor azt mondtam, hogy köszi srácok, majd az IE9. Az IE8 nekem mindenben favorit, csak valahogy egy kalap szar kb olyan szinten mint almának a szafari, de legalább nem a flasshel volt baja, és nem vitte magával a rendszert, csak esztétikai rondaságokat okozott a megbízhatóság figyelőben
Szóval Opera vissza, és most legalább nem látok mindennap "Hibajelentés küldése" opciót a monitor közepén. Az oldalak meg kb ugyan olyan szinten hullanak szét mind két böngészőben, csak Operában van esélyem valamit próbálni, hogy mennyen.
Addonokat nem keresek/akarok, azt meghagyom vérpistikéknek, szóval örömvan meg bódottá'.
-
Nekem sem jött be az IE. Sokáig használtam, fagy, lassú.
Egy helyen használom, mert ott még mindig a legjobb:
Remote elérése az exchange szervernek. Ezt még egyetlen böngészőben sem tudták implementálni rendesen.PC alapon használtam hosszú ideig FF-et, de bizony nekem (és egy pár ismerősömnek) a 3.5 fölött folyamatosan fagyott, és szívtam vele - sokszor egy linkre kattintva is megadta magát, pedig akkor indította volna a process-t. Felbosszantottam magam, és váltottam Chroma-ra. Azzal még semmilyen problémám nem volt (bár az exchange elérése lehetetlen, valamiért nem kezeli rendesen). FF 4 bétát nem próbáltam még, de szerintem a hétvégén lekapom.
iMac-en és MacPro-n amúgy én is szívtam csúnyán a Safarival, képes volt egyszerű driverek letöltésekor szétfagyni.
Amúgy moonman egyik mondatát megerősítve: Win7 alatt még nem találtam olyan szoftvert, ami magával rántotta volna az oprendszert, a böngészők sem produkáltak ilyet. XP alatt volt bőven, Vista alatt is, de a 7-es ebből a szempontból nagyon bevált (és nem atomerőműveim vannak, irodában office gép, otthon X2 AMD).
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nézd, ha én egy olyan júzer vagyok, aki akkor telepít add-ont, amikor a böngésző ezt külön akarja (java és flash, ennyi), akkor igazából megint az van, hogy zsákutca. De igazából halálosan mindegy is a dolog, lévén a ZEMBEREK (akiket most mindenki képviselni akar) jelentős része SZOP az IE miatt, s ezért alternatívákt keresnek. Ha olyan rohadt jó lenne az IE, akkor rendszerbe integrált böngészőként nem zuhanna ennyire a részesedése.
-
moonman
titán
"összejött az acid2 2009-re (IE8)?"
2007 december lesz az."acid3: kár h a jelenlegi IE8 még csak 20%-on jár"
nem is fog előrébb járni, mivel egy meglévő verzión már nem változtatnak. IE9-nek menni fog, ha emiatt álmatlanok az éjszakáid. (itt komolyan mindenki acid teszteket futtat egész nap, vagy néha dolgoztok is?) -
moonman
titán
nézd, ha egy gépen folyton összeomlik az IE, egy másikon meg évekig fut jól, akkor nyilván nem utóbbi helyen van a csoda, hanem előbbinél használnak valami olyan plugint, ami magával rántja a programot. a Firefox-ban nyilván nem ugyanazokat az addonokat használtad, így elég könnyű megmagyarázni, miért nem produkálta ugyanazokat a hibákat. esetleg próbáld ki ezen az összeomlós gépen no add-ons módban indítani és máris kiderül.
"mutassál már rá akár a blogbejegyzésben, akár az eddigi kommentjeim között, hogy hol tettem én ilyet"
nem te írtad, nem is neked céloztam, de a topicban elhangzott, nekem meg ökölbe szorul az arcom az ilyen fasságok láttán. -
majom2
senior tag
összejött az acid2 2009-re (IE8)? az jó. a safari ezt már 2005ben is tudta.
acid3: kár h a jelenlegi IE8 még csak 20%-on jár. gondolom mondanom sem kell h a safari 2008-óta hozza a 100%-ot.
egyébként bizonyára azért dolgozik az MS is az acid3-on, mert majd valamikor 15 év múlva véglegesítik. na ez a lol. vagy akkorra várható az IE9? -
Dave™
nagyúr
It just works!
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ne ferdítsél már, jó?
mellesleg ha napi szinten omlik össze ráadásul a rendszert is viszi, akkor azzal a rendszerrel valami kurva nagy gáz volt.
Firefox-szal ilyen valahogy sosem történt, ugyanazon a rendszeren. Ennek vajon mi lehet az oka, de érdekes, mi?arról van szó, hogy kicsit szánalmasnak tartom, hogy az Apple legótvarabb szoftveréről van szó (az iTunes mellett), ami még sok Mac-es szerint is egy rakás szar, de azért kényszeredetten oda kell tenni, hogy deazértazienélsokkaljobbabb, mert nehogymár ne legyünk egy pillanatig se felsőbbrendűek.
mutassál már rá akár a blogbejegyzésben, akár az eddigi kommentjeim között, hogy hol tettem én ilyet, köszi. Ja, hogy nem tettem? Akkor fogd vissza az általánosításaidat.talán az is elég beszédes, hogy az OS X is összeomlik egy Flash tartalomtól, ha Safariban nézed, Chrome-mal, Firefox-szal és a többivel meg valahogy nincs probléma.
Erről szólt a post. Pont erről.Off: mellesleg én is inkább Thunderbirdöt használtam a kukluk helyett, mert úgy zabálta fel a kiváló MS termék a rendszer erőforrásait, hogy másnak nem is jutott. És lehet jönni azzal, hogy "ne komolytalankodjunk", de dolgoztam nem kicsi multinál pár évet, ahol 1400 gép volt az active directoryban, de a legtöbbször mindegyik az Outlook miatt fagyott szarrá. Én sem kedvelem a sok apple fanboyt, akik azt hiszik, hogy steve jobs szarta a számítógépet, mint olyat, de azért egy MS fanboyság, az talán még cikibb.
-
joey04
titán
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #19 üzenetére
"azóta Thunderbird-ot is használok a hm...nem tudok nyomdafestéket tűrően jelzőt írni...outlook helyett."
ne haragudj, de Thunderbird-öt felhozni Outlook ellen kb. olyan, mintha egy lovaskocsival próbálnád meg legyorsulni a TGV-t.
azért egy kis komolyságot vigyünk már a dologba.
-
bmwk1200s
őstag
Én kb. 2éve tértem át firefoxra és egy áldás volt az IE-hez képest.
Természetesen azóta Thunderbird-ot is használok a hm...nem tudok nyomdafestéket tűrően jelzőt írni...outlook helyett.Az iTunes megszokást igényel, de egyáltalán nem szar. Napiszinten használom zenére, syncre, net rádióra.
Ehhez képest az egész vines alapprogik is olyanok, hogy na becsesszük őket (persze ctrl c, ctrl v készítik őket lásd MS perek) és a net választó sem véletlen van. -
moonman
titán
"az IE nálam XP alatt (IE7) úgy omlott össze napi szinten, hogy magával rántotta a komplett rendszert is."
gondolom a Puma-n a Netscape sokkal stabilabb. mellesleg ha napi szinten omlik össze ráadásul a rendszert is viszi, akkor azzal a rendszerrel valami kurva nagy gáz volt.arról van szó, hogy kicsit szánalmasnak tartom, hogy az Apple legótvarabb szoftveréről van szó (az iTunes mellett), ami még sok Mac-es szerint is egy rakás szar, de azért kényszeredetten oda kell tenni, hogy deazértazienélsokkaljobbabb, mert nehogymár ne legyünk egy pillanatig se felsőbbrendűek.
talán az is elég beszédes, hogy az OS X is összeomlik egy Flash tartalomtól, ha Safariban nézed, Chrome-mal, Firefox-szal és a többivel meg valahogy nincs probléma.
-
scyllafren
senior tag
Elvileg minden böngészőben megy az about:config "weboldal" és ott sokmindent át lehet állítani. Én FF párti vagyok, gondom szinte semmi nem volt vele
-
ManUnited
aktív tag
Én mindig is utáltam az IE-t. Nálam állandóan összeomlott. Aztán váltottam Firefoxra. Azóta bár kipróbáltam a Chrome-ot is, Firefox párti lettem és most a 4beta-t használom és azt kell hogy mondjam hogy már így béta állapotban is ez a legjobb böngésző nekem amit eddig használtam. Hihetetlen gyors és még nem omlott össze egyszer sem.
-
Gubro
senior tag
Hibáztam, nem néztem utána. Lehet, hogy van benne tab process szeparáció, csak éppen nem használja, sokszor a böngésző kompletten a rendszert is magával rántja. Részemről köszönöm, de nem.
Szerk: látom, Bog is írta.
Minden, hangsúlyozom, minden tesztben fényévekre van a rendes böngészőktől. Bármit mondasz, ezt nem lehet megcáfolni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tudod, az a baj, hogy lehet, hogy neked minden csilli-villi és überfrankó MS rendszerek alatt. És mindenre van kész válaszod, mindenféle adatokkal és tesztekkel.
De ettől még az IE nálam XP alatt (IE7) úgy omlott össze napi szinten, hogy magával rántotta a komplett rendszert is. És innentől mondjuk igen nagy ívben szarok a tab processz szeparációra, mert rohadtul nem vagyok tőle bentebb. Elég beszédes adat talán, hogy az IE a komplett PH szerkesztőségben egyetlen embernek van napi használatban, neki is csak azért, hogy lássa a lapcsaládot erről is, mert böngészni igazából SZAR vele.
-
joey04
titán
A Safari szerintem sem egy jó böngésző, de azért az IE-nél persze jobb.
-
moonman
titán
"és mindegyikről kiderült, hogy sebességben a fasorban sincs a többiekhez képest"
igen, a szintetikus javascript teszteken milliszekundumokkal lassabb valóban."az olyan apróságokról, mint az összeomlott ablak esetében nem omlik össze az egész böngésző tudományáról mégcsak nem is hallott..."
legalább néznél utána. IE-ben volt elsőként tab processz szeparáció. még az elküldetlen űrlapok szövegét is visszaállítja. -
Gubro
senior tag
...és mindegyikről kiderült, hogy sebességben a fasorban sincs a többiekhez képest, az olyan apróságokról, mint az összeomlott ablak esetében nem omlik össze az egész böngésző tudományáról mégcsak nem is hallott...
Szerintem ciki az IE mellett kampányolni, köztudottan a leggyengébb mind között.
-
moonman
titán
a rendszerszintű hejessíráselenörzöt egyébként hol lehet kikapcsolni? engem baromira szokott idegesíteni. úgy értem, egy-egy alkalmazásban kikapcsolni, nem globálisan.
az meg dícséretes, hogy egy flash tartalom miatt összeomlik az operációs rendszer.
#1: szerintem IE hüjére veri, de ez meglátás kérdése. biztonságban nyilván.
-
RepeatSector
senior tag
Szokott ilyeneket csinálni most már én is inkább visszatértem firefox-ra, amúgy nálam csak restart-nál oldódott meg a net probléma az új safari-val aztán 3.ik restartnál töltöttem a FF-t
-
hemaka
nagyúr
A Safari ritka sz*r egy böngésző szerintem. Minimal, mint a Chrome, de sebességben sehol nincs... Safari, a Machintos Internet Explorerje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ha egyébként minden más frankón fut a gépen, akkor baromira kiborító, hogy pont a böngésző a gyenge láncszem.
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest