- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Egy picit el is olvashattad volna miről szól a topic
A Magyar Televízió M2-es adásának (még a kereskedelmi tévék előtt az volt a TV2, csak felköltözött műholdra egy darabig ) földfelsziní HD felbontású sugárzásáról, és nem az M2-es laptopról.
Viszopnt tuner témában szívesen segítünk.
Amúgy 512 rammal te nem fogsz olyat kapni, csak többel:
[link] -
kacsa04
csendes tag
Helló, nemtudjátok, hogy mennyiért lehet most venni toshiba tecra m2-es laptopot, 80-as HDD-vel meg 512 rammal, előre is köszi.
Vagy valami oldalt tudnátok linkelni, ahol utánajárhatok -
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #50 üzenetére
Sorba szedve a hibaforrások:
Hardver:
GF 7900 GS videókártya
Ez önmagában elegendő a megjelenítési problémákhoz. Helyette:
ATI Hdxxxx kártya, vagy Nvidia GF8500 vagy újabb kártya, kivéve 8800 széria.
Magyarázat:
Ezekben a kártyákban teljes AVC (h.264) hardveres támogatás működik. A HD adások megjelenítése, nálam 5-8%-ra terheli a processzort. Az SD adások 8-12% processzor terhelés mellett nézhetőek, GF8600GTS kártyával.Szoftver:
Windows Vista 64
Hauppauge és Terratec kártyákkal is próbálkoztam. Ha a megjelenítés beindul, rövid időn belöl megszakad az adatfolyam. Mintha kihúznák az antennát. Ez csak HD adásoknál fordul elő.
Jelen állapotban Vista64 = NoHD állapot van nálam is. -
MrTwister
őstag
Senkinek nincs infója, hogy a m2-n milyen adások mennek HD-ben. Egyáltalán van erről valami hivatalos infó a neten ? Egyébként a földi sugárzású DVB-T elindult már a Dunántúlon vagy még semmi? Ha elindult akkor HD-ban megy vagy SD-ben?
-
MrTwister
őstag
Fél12-kor HD adás ment az M2-n. Olimpia óta ez volt az első tudtommal. Saját készítésű! kb. 15 perces volt valami balett történeti. Ezek szerint mát tesztelik a rendszert élesben is. Ez jó hír. Kár, hogy pl port.hu-n nem tüntetik fel melyik a HD adás. Megnézem M2 honlapját hátha ott kiírják melyek lesznek HD minőségűek.
-
MrTwister
őstag
válasz
Pizzafutar #197 üzenetére
Az szuper lenne! A 24 az király! Akkor azt a kb. fél évet még ki kell böjtölni SD-vel
. Na akkor 2009 a HD éve.
-
MrTwister
őstag
Vége az Olimpiának
Most várhatunk 4 évet
Remélem Londonból már 5.1-ben fogják nyomatni a hangot
Azért ugye fognak még HD tartalmat sugározni az m2-n?
-
Hmm, vajon az augusztus 20-ai tüzijáték is HD-ban lesz közvetítve?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Nekem a következő problémám van a HD adásokkal:
Jelen pillanatban egy Pinnacle Hybrid Pro USB-s Tunerem van (330e), ami korábban a sima nem HD-s adásokat kitűnően behozta (most is) és lejátszotta a gépemen. Mikor elindult az Olimpia, kereséskor megtalálta az M1 és M2 HD-t, de nem engedte lejátszani. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy csak a szoftveren (Media Centeren) kell frissítenem. Azóta a Notebook-on és az asztali gépemen is végre elérhető a 2 csatorna. Az M1 viszonylag akadásmentesen (HW-es videokártya rásegítés nem segített), de az M2-vel egszerűen nem bírkózik meg.
10 másodpercig, inkább 5, ,minden rendben van, utána hang, majd az sem és 30 másodpercenként frissül a kép vagy hallok valami hangot egy másodpercig. A kérdésem az lenne, hogy ez HW (USB-s Tv-Tunerem), SW (Média-Center) vagy kodek probléma lenne?
Mivel tudok játszani, hogy esetleg jobb legyen a vétel vagy a lejátszás minősége? Elméletileg a jelerősséggel nincs gondom. -
bzoley
veterán
Nem igazán tudnék dönteni, hogy melyik előnyösebb a hasznos képméret, ahogy írod, vagy a hasznos tartalom. Ha visszavágják 4:3-ba, akkor ugyanúgy kevesebbet fogsz látni. Azt meg gondolom valami alapján eldöntik, hogy milyen képarányokat használnak. Én kiegyeznék egy anamorf megoldással is, de azzal meg mások nem mennének sokra.
-
az m2-vel az a baj, hogy az analóg képet most összenyomva adják és rosszabb az adás minősége is, mint az m1 analóg SD. Ez az átállás óta van náluk. Erre azért figyelhettek volna. példa ITT. Sokkal kisebb a hasznos képméret... Ezt miéert kellett?
A víz pedig valóban egy problémás terület, mert a prediction, motion estimation eljárások se nagyon tudnak mit kezdeni vele és nyilván nem lesz annyira jó tömörítés után, mint pl. egy fehér fal.
-
sbc87
újonc
válasz
MrTwister #155 üzenetére
Szia Twister!
Nekem is DVB Dreammel jön be, szintén szaggatott, de én vettem tegnap egy új viedeo kártyát (Radeon 4850), már nem szaggat, tökéletes, 20% CPU a H.264. A normál TV adás is jobb minősgű lett (azt hiszem hw felkonvertálja nagyobb felbontásra vmilyen post processinggel). A codec tök indegy...Ez van
Üdv
sbc87 -
DarkByte
addikt
válasz
Stylewars_kp #181 üzenetére
Nem hiszem hogy sokat kellett volna visszalapozni, de tessék: [link] közvetlen térkép pedig itt: [link]
Más: úgy tűnik a Magyar televízió Sony F23 -asokból vásárolt be, legalább is ebben a hírben erről esik szó.
-
Stylewars_kp
őstag
Akkor most HD-ben m1+m2 lehet csak fogni? És az ország mely pontjain?
-
bzoley
veterán
Nem adjátok fel?
Tényleg nem a tömörítés miatt van. Az agyontömörítés miatt.
Kikerestem az első, és a harmadik képet a felvett megnyitóról, össze lehet hasonlítani.
Ezek is eléggé össze vannak nyomva, de sokat nem rontottak a felvétel képéhez képest. Az pedig szintén rosszabb képet ad, mint amilyen az élő adás volt, mert más dekódert, és valamivel gyengébb DI-filtert használ a player, de a képek között így is jól látható a különbség, nyoma sincs artifact-nak, blokkosodásnak.
[link]
[link]
Képek, és felvételek alapján ne akarjátok eldönteni, hogy milyen az élő adás. Van abban is hiba, ez együtt jár a tömörítéssel, a mozgással, és képi elemekkel, de messze nem olyan vészes, mint amiket mutogattok. Ez 720p meg nem túl nyomós érv. 15"-os monitoron talán előnyösebb lehet, kevésbé kell visszaméretezni, de tömörítés szempontjából nem sok különbség van a két felbontás között, képminőség szempontjából hasonló eredményre kell számítani. -
PuMbA
titán
Ja, ez az alacsony bitsebesség miatt van,mivel egy rendes 720p film mozgásban sincs ilyen csúnya. Képminőségben mindenképp jobban jöttek volna ki,ha 720p mellett döntenek
.1280x800as felbontásnál is simán látható,hogy gyengébb mint egy 720p,hát még egy Full HD LCD TV-n milyen lehet.
-
PuMbA
titán
Nem ugyanaz készítette,de szerintem ~5800kbps-es x264 akármilyen beállítással jó képet kellene hogy adjon.
Közben letöltöttem egy NBC-HD-s videót (200m gyorsúszásról) ~4500kbps de a víz ugyanolyan - mozgásban nagyon mosott. Úgy látszik akkor,hogy ez van,de állóképnél vagy kisebb mozgásoknál olyan éles a kép ,mint egy HD filmnél. -
MrTwister
őstag
"Ezzel együtt viszont még mindig szívesebben nézem ezt az adást - és még tetszik is - mint ami eddig elérhető volt."
Maximálisan egyet értek! Nagy respect a M2-nek! -
bzoley
veterán
Ugyanaz készítette mindkettőt? Akár jelentős különbségek is lehetnek két azonos felvétel között. Párszor már pofára estem, mert a mérete alapján döntöttem egy film mellett, és siralmasabb volt a minősége, mint egy fele akkora, viszont nagyobb felbontású filmé.
Azt láttam az élő képen is, hogy a víz tömörítése gondot okoz a technikának, és ez több esetben meg is látszik, de ezt még újratömörítve, csak még rosszabb lesz az anyag.
Ezzel együtt viszont még mindig szívesebben nézem ezt az adást - és még tetszik is - mint ami eddig elérhető volt.
Azt nem tudom, ide milyen formában érkezik az adás, de gyanítom már odaát ilyen lett a felvétel, és nem a 12Mpbs miatt van(ebben nem vagyok annyira biztos). -
PuMbA
titán
A BBC-HD is újratömörített volt 1080iből az mégis jobban nézett ki,de nem ez a lényeg,hanem ,hogy elmarad az összes HD cucctól amit eddig néztem(mind újratömörített volt,mivel 1080p felesleges az 1280x800as kijelzővel rendelkező laptopomra).
Ez az újratömörítés ~5800kbpses x264 tehát jó képminőségű kellene ,hogy legyen.Ennyi bitrate bőven elég 720p-nek.Szek: Transformers 720p ~4300kbps verzió van nekem és sokkal szebb a víz benne meg az egész kép (tisztább,részletesebb).
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
MrTwister #163 üzenetére
Most nem tudok neked sportközvetítést belinkelni,de például amikor vízilabdában felúszás van a víz felcsapódása kb. egy mosódott szürkeségnek felel meg. Ezt tudom belinkelni ,mert ingyenes : igaz ,hogy ez felvétel meg nem élő közvetítés ,de a vége fele van ilyen vizes jelenet és itt jól látszik simán minden[link]
-
lorenzen
aktív tag
A magyar televízió, mint ahogy a többi tévé sem, saját technikával dolgozik.
Az összes közvetítést, a szervezők biztosítják. Az országok, pedig válogatnak, hogy miket raknak adásba. (Ha mindenki saját technikával dolgozna, nem jutna hely az eseménynek.)Az m1 és m2 csatornán, csak az a valódi HD, ami élőben megy. A felvételről látható események, kivétel nélkül, SD minőségű rögzítésből vannak felkeverve HD felbontásra.
(Az új eszközpark még nincs megvásárolva. Az új székházba fogják beüzemelni, a HD berendezéseket.) -
MrTwister
őstag
válasz
Wolverine #161 üzenetére
Ok ok ezt tudtam, hogy az M2 csak bérli a kamerát csak arra gondoltam, hogy egyik sporteseményen csak SD kamera van máshol meg HD kamera és ezzel kell beérniük ezek szerint ilyenkor többek között az M2-nek is. Bár lehet amelyik TV-nek(amcsik, németek) több pénze van annak mindenhol van lehetősége HD kamera adását bérelni. Nem tudom csak találgatok.
-
PuMbA
titán
Szerintem nem kellet volna eröltetni az 1080i-t,főleg ekkora bitrate mellet (15mbps). Van vízilabda mérkőzésről egy felvételem (M1 HD) ,de egyszerűen rossz a kép (homályosabb,nincs annyi részlet ,mint más HD cuccnál).Rosszabb ,mint egy 4300kbps-es 720p és rosszabb mint a Foci EB döntőjéről készült 720p-s HD-Rip (BBC HD).
Összegezve : ekkora bitsebesség mellett az 1080i rosszabb képminőséget ad még 720p-nél is. -
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #159 üzenetére
Na most meg kb. 10 perce M2HD lett, ezt ki érti? A bringások sima M2 logo alatt mentek, aztán reklámblokk és egyszer csak átváltott M2HD-ra a logo és persze a kép is tűéles lett
Úgy látszik nincs mindenhol HD kamerája az M2-nek Pekingben. Én meg azt hittem nálam van a hiba.
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #158 üzenetére
Köszi már nagyon várom. Nekem csak a cyberlinkkel megy sajna(szaggatva de legalább megy), viszont most mintha nem HD-ban menne a M2HD a logó sem olyan, hogy M2HD hanem csak sima M2!
Ilyenkor mi van, néha HD-ban nyomják a műholdra, néha nem? Ja és a jelfolyam H.264, a hang MPEG-1, tehát tuti a HD csatornán vagyok, viszont ez mégsem HD! Nektek milyen most az M2HD?
-
Nézzünk FULL HD-ben színbárt
Igaz ez még nem 16:9 kompatibilis, de majd idővel...
Sorry, ezt nem tudtam kihagyni
-
csakegyreg
tag
ma nekem is volt szerencsém nézni HD ben az olimpiát bár itthol is lehetne csak most nincs keret a parabolára meg a beltérire
-
MrTwister
őstag
Szia Lorenzen megvan a parabolám, de megőrülök! Az m2HD is megvan a DVB Dream-mal semmi mással nem jön be.Nem baj a lényeg, hogy bejön. Viszont iszonyat szaggat. Ennyit bír az USB vagy mivan? A sima SD adások szépen mennek, de a M2 HD az aztán diavetítés! Pedig a procim 3.3GHz-re húzott Core2 a vidkari 8800GT. Ennek bírnia kell. A DVB Dreamen belül az optionsban a Video résznél már mindenféle kombinációt kipróbáltam. Egy gyanúm van, hogy a H.264 codecknél nem bírom átrakni a Cyberlink féle szarságról ffdshow-ra! Ott miért nem jelenik meg az ffdshow mint HD dekóder?! Légyszi segíts mert már vagy 3 órája szenvedek, hogy ne szaggasson a kép és megőrülök.
-
lorenzen
aktív tag
Törölve.
-
lorenzen
aktív tag
-
DarkByte
addikt
válasz
MrTwister #142 üzenetére
Ez a megnevezés, teljesen meghatódtam!
Komolyra fordítva a szót: gyakorlati tapasztalatom nincs DVB-vel, csak már elég sokat olvastam a témában így próbálkozom segíteni akinek tudok. A műholdak megkereséséhez a legegyszerűbb ha beszerzel egy műhold kereső eszközt amit említettek már itt páran, pl. [link] viszont az árak megnézése előtt szerintem keress egy széket.
(az a legelső nem műholdhoz való)
#147: huh ez egy jó kérdés, engem is érdekelne DVB-S -hez milyen tányér kell minimum, de gondolom kisebb is megteszi hiszen a földi sugárzásnál is pont ez a lényeg hogy egy kis zaj vagy gyengébb jel még nem gond.
-
MrTwister
őstag
Ja még egy kérdés. Most derült ki, hogy 0,5 dB-es(Univerzális LS112) a fejegységem ez elég egy 60cm-es tükörhöz, akkor ha csak digitális(HDTV) adásokhoz fogom használni?
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #143 üzenetére
Az uncsitesóm a szerelő és még nem olyan régen van ebben a szakmában ráadásul nem ez a fő területe. Tudod ajándék lónak ne nézd a fogát és örülök, hogy segít. Meg persze annak is örülök, hogy te is segítesz. Akkor veszek egy ilyen kütyüt ez a legegyszerűbb gondolom. Ja és nem tartóoszlopra hanem egy emeletes ház 3. emeletére rakjuk fel a lakásablak belső ívére. Szóval kicsit nehéz felszerelni, ezért is kérek segítséget.
-
válasz
MrTwister #142 üzenetére
Biztos jól akarod használni a progit?
Itt van egy részletes leírás, hátha mond valami újdonságot neked.
Egyébként ajánlom a DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI) nevű topikot. Az szakmai. Ez sajnos nem.
Szerk.: lorenzen-nek igaza van, milyen szerelő az, aki nem tudja hol vannak a műholdak?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #142 üzenetére
A szerelő, nem szerelő, akinek nincs egy néhány ezer forintos satfinder nevű műszere.
A PC-s vevőegységek, jel és minőség mérője, alkalmatlan az antenna beállításához.
Egyrészt, már régen túlfordult az antenna, mire térerőt jelez a "Műszer".
Másrészt mostanában ezek a jelzők, elég digitálisak. Nem mutatnak köztes állapotot.
(A régebbi kártyák szoftvere, ebből a szempontból, használhatóbb volt.)Lehet, hogy akkor jársz a legjobban, ha veszel magadnak egy satfindert, és felszereled magadnak. Ha van tartóoszlop, akkor azt a néhány csavart, te is megtudod húzni.
-
MrTwister
őstag
Lorenzen vagy Darkbyte tőletek szeretném kérdezni mint főszakértőktől(ha más valaki segít azon sem sértődöm meg
), hogy most járt nálam kint a szerelő és felmérte a terepet, hogy holnap fel tudja szerelni a parabolát. Az volt a kívánsága(jó ismerős
), hogy neki nincsen műszere a műhold megkeresésére az égen és mutassak neki olyan opciót a Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB szoftverében ami méri a jelerősséget és a jelminőséget, mert csak így tudja megtalálni a Hotbird-et az égen. Na most az a probléma, hogy amíg nincs rálőve a műholdra a parabola, azaz jobban mondva rá sincs kötve addig nem keres jelet a szotver és így nem elérhetőek ezek a jelszint mérők. Pontosabban az se biztos, hogy a szoftver tudja mérni mindként jelszintet, csak a program helpje (Pinnacle Media Center) alapján gondolom, hogy képes rá. Tehát abban kérnék segítséget tőletek, hogy mondjatok már egy olyan progit ami együttműködve a Pinnacle-mel méri a jelszinteket és segíti a műholdra való hangolást. Egy progit próbáltam a neve TSReader Lite de az sajnos nem ismeri fel a kütyüm pedig DVB-S BDA Source rakom (BDA képes az USB dobozkám, mert az eszközkezelőben úgy jelenik meg, hogy Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB 2.0 BDA Device ) az indulásnál és mégi hibaüzivel indul, hogy aszondja: "Loadfilter(): cannot find 11m_pTunerDevice Filter". Légyszíves ajánljatok már egy progit ami méri a jelerősséget és a jelminőséget! Köszi és örök hála!
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #140 üzenetére
Sajnos mindig ez van ha utólag javítgatok, szóval a végén az nem csak noti lehet egyértelműen.
A többi pedig talán így érthetőbb:
DVB-x: Digital Video Broadcasting, ahol az x lehet:
- T: Terrestrial (ez a földi hagyományos szórt sugárzású)
- S: Satellite (műholdas, az S2 egy újabb szabvány de az is műholdas)
- C: Cable (kábelTV -s) -
DarkByte
addikt
Ez a DVB-T hagyományos TV antennás digitális vételhez kell, a szabadon nézhető csatornákhoz való (illetve később valószínűleg lesz ugyanúgy előfizetéses része is a DVB-T -nek mint a műholdas DVB-S -nek és a kábeles DVB-C -nek); az m1HD, m2HD -t ilyen módon csak akkor nézheted ha belül vagy a teszt adás vételi körzetén, lásd: [link]. Második lehetőség ha veszel DVB-S beltérit (fent már látom sokan kitárgyalták hogy a DVB-S2 -t érdemesebb venni, mert ugyan drágább, de errefelé halad az átállás, így az az időtállóbb), így bárhol nézheted ingyen az országban HD-ben, de az ilyen vevők ára még drágább ahogyan néztem mint a linkelt DVB-T beltérinek.
Ha kábeles vagy műholdas szolgáltatónál kötsz előfizetést, akkor általában a beltérit adják a szolgáltatás idejére, vagy bérelni tudod, vagy részletekben megvenni. (Apropó a DVB-T -hez lesz {van már??} ilyen havidíjas konstrukció is: [link] sajnos nem sokan örülnek itt neki pedig szerintem a havi 600 ft bőven jó ár addig amíg az ember nem tud olyan TV -t venni amiben már beépítve van MPEG-4 (AVC/H.264) -es DVB-T tuner.) Ezzel az utolsó mondattal meg is válaszoltam az utolsó kérdésed: sajnos jelenleg csak inkább a horror árú TV-kben van olyan DVB-T vevő ami az MPEG-4 -et is tudja, a régiekben csak MPEG-2 képes vevő van. Az MPEG-4 a hátránya is a dolognak, de ugyanakkor az előnye is, mert így több adás lesz fogható és a minőség is jobb lesz.
Jelenleg talán a legolcsóbb megoldás lehet ha van egy géped ami képes az 1080i HD -t dekódolni, veszel hozzá egy DVB-T vevőt (az apróhirdetések között van már 10 ezer forint környékén) és a notit összekötöd a TV -vel mondjuk DVI kábellel. Bővebben: [DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI)]
-
Chaser
legenda
válasz
DarkByte #138 üzenetére
Hiinye, először 4k pár száz hufnak néztem, de aztán megláttam a valóságot
Ilyen kondíciók mellett nem fogok HD-t nézni a tvn még jó sokáig...tvben ez nem lehet benne?
Ha kell mondok majd pontos típust is. Ha megrendelném kábelen a HD szolgáltatást, akkor is kellene egy ilyen vacak?
-
Chaser
legenda
Kell valami extra kütyü ahhoz, hogy az Olimpiát HD-ben tudjam nézni? A tv tudná, de én nem HD-nak látom az adást. Kell valami külön dekóder hozzá?
-
MrTwister
őstag
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #134 üzenetére
Én pesszimista vagyok a villámvédő használatával kapcsolatban.
Távolabbi villámcsapás esetén, nincs mitől megvédeni a berendezést.
Közelebbi villámcsapás esetén, is csak akkor van értelme, ha az USB vevő elé van bekötve.
Rosszabb esetben a tányérban lévő fej (LNB) elektronikájának, így is - úgy is vége. Nagy valószínűség szerint a motor is megkapja a maga adagját.Közvetlen villámcsapás esetén, ez az eszköz, annyit ér, mint halottnak a beöntés.
Viharveszélyes időben, egyszerűbb a kábelt levenni a vevőegységről.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #129 üzenetére
Nem.
Az Astra 19.2 (kelet) fokon, A Hotbird 13 (K) fokon áll, az egyenlítő fölött. A mi látószögünkből ennél kevesebb fok az eltérés, de nem látható a két hold egy pozícióban.Ezt kétféle módon lehet áthidalni.
Több fejet tesznek fel és egy un. diseqc kapcsolóval állítja a vevő, hogy melyik fej jelét lássa.
Forgatóberendezésre rakják a tükröt. Ez utóbbi megoldással, minden műhold elérhetővé válik, amire rálátás van. -
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #126 üzenetére
Bocsi egy kis félreértés én a Hotbirdre gondoltam, a képen csak példának van jelölve az Astra, hogy jól lásd a pipát a DVB-S2 opciójában. Akkor mondanál ilyen Hotbird-es csatornákat is, amik kihasználják a DVB-S2-t, mert ugye az MTV2 HD nem használja a DVB-S2-t ha jól tudom? Ja és köszi, hogy ilyen sokat segítesz!
U.I.:
Minek a rövidítése a tp? Tudatlan vagyok még
Ja és megy a DVB Dream is a kártyával BDA módban és nem natívban, de nem baj. -
lorenzen
aktív tag
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #122 üzenetére
Ma voltam a Med**Mar**-ban és megvettem a Pinnacle-t mert a dobozára rá volt írva a DVB-S2. Idézek: "USB 2.0 satellite (DVB-S2) HDTV tuner..." Gondoltam ha már rá írják csak benne van, aztán feltelepítettem és láss csodát : [link] elvileg benne van. Ugyhogy megnyugodtam. Persze kipróbálni még nem tudtam, míg nincs hozzá parabola felszerelve, arra meg várnom kell Szerdáig. Türelem, türelem,tür...könnyű ezt mondani
Remélem jó lesz Lorenzen, majd írok mik a tapasztalataim vele. Végülis, hogy tuti viszi-e a DVB-S2-t valamiféle tesztprogram megtudja mondani, vagy ehhez be kell állítanom egy olyan adót ami DVB-S2-es? Ha van ilyen adó(a Hotbirden!) akkor annak megadod az elérhetőségeit(GHz, stb.) Lorenzen? Ja és a rendszerben az Eszközkezelőben Hang-, video- és... alatt Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB 2.0 BDA Device-ként látszik. Tehát elvileg akkor BDA kompatibilis ugye? Mindjárt ráengedek egy DVBDreamet vagy mit, hogy kezeli e a kártyát. 3rd party progikat ajánlottok még hozzá, hogy miket rakjak még fel? Köszi!
-
bzoley
veterán
válasz
lorenzen #122 üzenetére
"A gyári szoftverrel nem lehet HD-t nézni."
Bocs, hogy itt reagálok, de itt otthonosabban mozgok. A mondatból hiányzik egy "jellemzően" szó. Valóban nem arról híresek a gyári szoftverek, hogy minden feladatra alkalmasak, de Zorro-nak igaza van, Leadtek tuner esetén elegendő lehet a gyári szoftver is. Még a PIP funkció is használható, igaz egy harmadik adás már túl sok(DXVA nélkül).
Talán ezért is dicsekszenek annyira -
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #121 üzenetére
iszont USB-s, ami elvileg DVB-S2-es BDA-t nemtudom, hogy ismeri-e, viszont bazidrága és ezt itt helyben meg tudom venni (PCTV Sat HDTV Pro USB VDE452E),
Ez csak a DVB-S, nem ismeri a DVB-S2 modulációt.
A HDTV onnan jön, hogy régebben volta mpeg2 1080i tesztadások. Ezt tudták venni
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #120 üzenetére
Akkor a parabola meg a fej adott, már csak a kártya hiányzik. Tegnap éjszaka áttúrtam az összes gyártó összes modelljét a neten és nem volt olyan amelyik a kritériumaimnak megfelel. Ezek a feltételek: 1.tudja a DVB-S2-t, ez a jövő tehát feltétlenül kell tudnia 2.nincs több PCI slotom a bazi nagy videókártya hűtés miatt(egyetlen szabad PCI-ban csücsül az X-Fi azt nem akarom kivágni) tehát maradt a PCI-express(ez a videókártya jobb oldalán van így pont jó) vagy az USB 3.legyen BDA meghajtó programja lehetőleg
A kritériumokért versenyzők a következő gyártók istállóiból kerültek ki:
1. Hauppauge
2. Technisat SkyStar
3. Technotrend
4. Leadtek
5. Pinnacle
6. LifeView
7. Avermedia
8. TerratecNézzük sorjában: 1.Hauppauge: csak PCI-os van DVB-S vevői között, USB-s nem tudja DVB-S2-t tehát ez a gyártó NEM NYERT
2. Technisat: szintén nincs PCI-Express van viszont USB-s a Technisat Skystar USB2 HD CI személyében ezen oldal szerint([link]) tudja a DVBS2-t, a Technisat honlapja([link]) viszont bölcsen hallgat róla, de a legnagyobb baj, hogy csak külföldről rendelhető.(Svájc, Németország).
3. Technotrend: PCI-exp. nincs, USB-s van TT-Connect S2-3600 vagy 3650-n néven, tudják DVB-S2-t([link])
Egyetlen baj, hogy itthon egyetlen helyről rendelhetőek(EU-ból hozzák valahonnan) és mire megjön lehet vége az Olinpiának
4. Leadtek se PCI-exp se USB-s
5. Pinnacle: PCI-exp. nincs, van viszont USB-s, ami elvileg DVB-S2-es BDA-t nemtudom, hogy ismeri-e, viszont bazidrága és ezt itt helyben meg tudom venni (PCTV Sat HDTV Pro USB VDE452E), nameg régen volt PCTV Pro Pinnacle-m és borzalmas volt(fagyott a gyári szoftverrel, sőt még néha a Dscalerrel is kiakadt a Windows), más fórumokon is csak szidják, úgyhogy félek ettől is. Bár ez USB-s és mivel nincs benne a gépben hátha...
6.Lifeview: ezt találtam [link] tökéletes lenne de a DVB-S2-ről ez is mélyen hallgat tehát valószínű nem is ismeri.Ja és sehol nem találom árlistákban.
Tehát kishazánkban ez is egyelőre beszerezhetetlen.
7. Avermedia: se USB-s, se PCI-exp.-es
8. Terratec: itt sem jártam sikerrel
Hát ennyi! Maradt tehát a bugos és drága Pinnacle és a nehezen beszerezhető(ha egyáltalán beszerezhető) Technotrend. Szomorú. PCI-Express terén pedig még nagyon siralmas a választék, pedig ez a jövő, szinte minden alaplapon van belőle és mégsem erőltetik a gyártók. Példát vehetne az IDE és SATA evolúcióról, ahol is utóbbi már teljes egyeduralomban van.
Ha valaki tud nekem segíteni még és talál egy nekem megfelelő kártyát azt a hálám a sírig üldözni fogja -
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #116 üzenetére
Jó a mostani berendezés.
Holdon, csak m2 HD van. Tudomásom szerint nem tervezik az m1 műholdas továbbítását az m2 mellett.A holdról érkező digitális jel, mpegben tömörített adatfolyam. Ezt nem kell tovább tömöríteni az USB kapcsolat miatt. Sőt, egy frekvencián érkező összes adás is átfér az USB2 sebességével.
Például PIP estén érdekes. -
bzoley
veterán
Korábban már jeleztem, hogy másnak is van gondja ezzel a típussal, vagyis lehet, hogy nem a jelszinttel van probléma. Sajnos amíg nem szerzek belőle egyet, nem tudom megmondani, hogy tuner, szoftver, vagy felhasználói hibáról van-e szó. Kis szerencsével, valamikor a héten kapok belőle. Ha nálam nem rosszabb, mint a többi, akkor a hibát máshol kell keresni. Ha viszont a tunerrel van gond, akkor azon semmilyen antenna nem segít. Addig nézd meg pl. TSReader-rel, hátha az mást mond.
-
Yoshida
aktív tag
Segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok már
Vettem egy Leadtek DTV Dongle H tunert, szobámba természetesen semmi jel, így a tetőre kitettem egy szobaantennát, sima 75 ohm-os kábellel összekötve, ezzel bejöttek a DVB-T SD adások a leadtek progija szerint a kb 10 pöttyből 1 pötty erősséggel. A HD adás 610MHz-ére azt írta nem talál adást rajta.
Nosza vettem egy nagy lepke antennát (majdnem 1m magas, és 40cm széles kb.), ezzel annyi lett a változás hogy az 1pöttyből 2pötty lett a DVT-T SD adásoknál, és megtalálja már a HD adást is, 1pöttyre jelzi, és néha-néha bejön egy kicsi hang foszlány, néha még egy fél mondatot is el lehet csípni, ilyenkor este (ugye jobb a hullámterjedés valamivel) néha egy egész mondat is érthető, kép persze semmi.
Viszont ennél már nem tudok jobb jelet kinyerni, most egy 20m-es koax kábel van az antenna után, ígyhát kipróbáltam hogy felvittem a notit az antennához, és egy 30cm-es koaxal kötöttem rá (az antennában van illesztő, egyből mehet bele a koax), és az antenna a tetőn rálát a Hármashatár-hegyi adóra -egy kis "ablakon", alatta házak, mellette falevelek-. (kipróbáltam egy emelettel felljebb, onnan már az egész budai hegység látszik, a Széchenyi hegy is, de semmi javulás) persze ez a két hegyi adó van 1kw-os teljesítménnyel, a Száva utcai megy 3kw-al, amit kiárnyékol kb 40ház, és vagy 400faKérdés hogy hogyan lesz nekem HD adásom
A yagi antennákról azt olvastam hogy nem sokkal jobbak mint a lepke, de lehet pont ez a plussz már elég lenne?
Szerencsére rövid a hajam, így nem tudom kitépni mind, de már eléggé kész vagyok, legalább 6-8 órát szenvedtem az antennával is, hogy hova rakjam, stb.
HELP!
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #112 üzenetére
Köszi a választ! Egyébként félreértettél, mert én a parabolát csak a Hotbird-re állíttatnám rá (M1és2HD miatt), a UPC Direct része nem érdekel. Gondolom az erdeti UPC Direct-es fej jó a Hotbird-höz is ugye? Buta vagyok ebben a témában bocsi. Ja és még valami PCI expreszes kártya nem létezik a Haupagge vagy a Technotrend modellből? Ugyanis az a gondom, hogy a bazi nagy videókártya hűtésem és a SB-X-Fi lefoglalja az összes PCI foglalatom, így már csak egy PCI-exp. foglalat marad ahová még beférne egy kártya. Illetve ugye az USB a másik alternatíva, csak attól félek, hogy nagyon leterhelné a gépem, vagy hogy esetleg ront(tömörít?) a HD jel minőségén amikor átpasszírozza az USB2-őn. Gépem egyébként C2D 2.6@3.3 GHz-en, 8800GT, 2GB RAM,32"-os HD ready Samu TV@monitor
.
-
lorenzen
aktív tag
DVB-S kártyáról van szó.
Ott a hardveres támogatás azt jelenti, hogy az mpeg2 adatfolyamot, a kártya csomagolja szét.
A videokártya,csak egy üres keretet ad, a megjelenített képnek.
Ezeknek a kártyáknak, egyre rosszabb a szoftvertámogatása. Egy videó, és egy hangsávot tudnak kezelni. (DVB-C (kábel) kártyákat gyártottak mpeg2 hardveres támogatással.DVB-T vevőknél nincs hardveres mpeg2 megjelenítés támogatás. Az analóg kártyarésben lehet mpeg2 támogatás, de ott a hardver, mpeg2-be csomagolja be, a digitalizált adást.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #110 üzenetére
Antenna:
Ha csak az UPC és a magyar2HD érdekel, akkor érdemes többfejes rendszerben gondolkodni.
A két hold eltérő szögben látszik. A mostani antennád mérete határeset,
Kártyák:
Technotrend
Hauppauge
Skystar
(Ez nem minősített sorrend.)
További alternatíva az összetett kártya. pl. analóg+DVB-T+DVB-S (+DVB-S2) Hauppauge HRV-3000 (HRV-4000)
Az USB és a PCI kivitel egyenértékű. Árban, tudásban nincs eltérés közöttük.
Kerülendő kártyatipusok: Skystar1, Technotrend Premium, és minden kártya, amiben hardveres mpeg2 támogatás van.
Összes kártya jó, aminek BDA meghajtó programja van.Pinnacle: Nem ismerem, az ismeretségemben sincs. Ezért se jót, se rosszat nem tudok mondani.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Pizzafutar #109 üzenetére
A DVB-T modulációi QPSK, 16QAM, 64QAM.
De nem csak a modulációban tér el a két sugárzási forma. -
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni főleg tőled Lorenzen. Szereztem egy UPC direct parabolát(60cm-es) fejjel együtt. Nem tudom, hogy ez jó e a Hotbird-re, ha nem cseréltetem. Ezt szeretném rákötni egy belső PCI-os vagy egy kűlső USB2-es káryán keresztül a szg.-re. Mivel a szg. monitorom egy Samu HD ready TV DVI-HDMI-n keresztül. Melyik DVB-S kártyát javasoljátok nekem amelyik jól együtműködik az alternatív programokkal is (DreamDVB,stb) Skystar, Hauppage, Pinnacle? Itt Nyíregyházán a Pinnacle-hez tudnék pillanatnyilag hoozáférni(USB, S2-es), erről mia vélemény. Köszi a segítséget. -
vazsoka
csendes tag
Sziasztok !
Nekem egy Sony 37" V4500-as lcd-m van, amiben már benne van a digitális beltéri (mpeg4 is!). Nincs sima szoba-, ill. tetőantennám, így fogtam egy sima kéteres árnyékolás nélküli 4-5 méteres kábelt és egy T-elosztóval becsatlakoztattam a tv-be.
Simán jön az M1 és M2 HD erős jellel.
Igaz kispesten lakom és az egyik adó a száva utcai. Csak az olimpiai közvetítéseket adják HD-ben, de az valami hihetetlen.
Végre a királyi tv is fejlesztett valamit, és ingyenesen lehet fogni és nem kell fizetni a kábeleseknek pluszban !Üröm az örömben, hogy így a házi-barkács bezavar a kábeltv-be. Kásásabb lett az eddig is trutyi kép ( emktv-digikábel), de mivel most csak olimpiát nézünk szinte, így nem zavar. A dugókat cserélhetném amikor analógról átkapcsolok digitálisra, vagy vehetnék valami + kütyüt, de egyenlőre jó ez így ideiglenesen. Nincs annyi szolgáltatás egyenlőre. Az olimpia utáni hd jel sem biztos egyenlőre, illetve nem sok adás megy majd hd-ben.
A többi hd "szolgáltató" ( Hellohd,Antenna digital, upc) egyenlőre felejtős szerintem, mert azért az 2-4 hd adásért nem éri meg előfizetni. Később ha beindul, és lesz 20-25 (nem felskálázott)hd jel, majd akkor.
+ érdekesség: hiába hd az M1-2, a kábelszolgáltatónk nem ezt adja (már a logón is látszik), hanem a régi rosszminőségű jelet.
Amikor behangolom a digitális adást, akkor a tv megtalál 1 kábeles multi-t, de ott csak tv2,rtlkl,sportkl, sport1-2 van sd-ben.Üdv: Vazsoka
-
Hali.
Nekünk vmi gázos. egy samu le32R88b készülékünk van és van benne dvb-t, sőt meg is találja a digitális csatornák között az M1, M2-t és van M1HD és M2HD is de azoknál csak hang van. A kép sötét. De miért -
GYÖNYÖRŰ!!!
Most megy a magyar-svéd kézilabda, 11:6-ra vezetünk 20perc után
Jól nyomjuk.
Elképesztően tiszta, színtelített és részletgazdag; minden kis apróságot lehet látni, így aztán tényleg lehet élvezni a sport közvetítéseket. Még a végén visszaszokok a tévézésreRájöttem, hogy nekem Overlay Mixerben kell nézni, VMR9-ben szaggat valamiért...
Mi e között a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Cyberpunk 2077
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest