Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz Chaser #139 üzenetére

Ez a DVB-T hagyományos TV antennás digitális vételhez kell, a szabadon nézhető csatornákhoz való (illetve később valószínűleg lesz ugyanúgy előfizetéses része is a DVB-T -nek mint a műholdas DVB-S -nek és a kábeles DVB-C -nek); az m1HD, m2HD -t ilyen módon csak akkor nézheted ha belül vagy a teszt adás vételi körzetén, lásd: [link]. Második lehetőség ha veszel DVB-S beltérit (fent már látom sokan kitárgyalták hogy a DVB-S2 -t érdemesebb venni, mert ugyan drágább, de errefelé halad az átállás, így az az időtállóbb), így bárhol nézheted ingyen az országban HD-ben, de az ilyen vevők ára még drágább ahogyan néztem mint a linkelt DVB-T beltérinek.

Ha kábeles vagy műholdas szolgáltatónál kötsz előfizetést, akkor általában a beltérit adják a szolgáltatás idejére, vagy bérelni tudod, vagy részletekben megvenni. (Apropó a DVB-T -hez lesz {van már??} ilyen havidíjas konstrukció is: [link] sajnos nem sokan örülnek itt neki pedig szerintem a havi 600 ft bőven jó ár addig amíg az ember nem tud olyan TV -t venni amiben már beépítve van MPEG-4 (AVC/H.264) -es DVB-T tuner.) Ezzel az utolsó mondattal meg is válaszoltam az utolsó kérdésed: sajnos jelenleg csak inkább a horror árú TV-kben van olyan DVB-T vevő ami az MPEG-4 -et is tudja, a régiekben csak MPEG-2 képes vevő van. Az MPEG-4 a hátránya is a dolognak, de ugyanakkor az előnye is, mert így több adás lesz fogható és a minőség is jobb lesz.

Jelenleg talán a legolcsóbb megoldás lehet ha van egy géped ami képes az 1080i HD -t dekódolni, veszel hozzá egy DVB-T vevőt (az apróhirdetések között van már 10 ezer forint környékén) és a notit összekötöd a TV -vel mondjuk DVI kábellel. Bővebben: [DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI)]

Új hozzászólás Aktív témák