- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm, vajon az augusztus 20-ai tüzijáték is HD-ban lesz közvetítve?
-
Nézzünk FULL HD-ben színbárt
Igaz ez még nem 16:9 kompatibilis, de majd idővel...
Sorry, ezt nem tudtam kihagyni
-
válasz
MrTwister #142 üzenetére
Biztos jól akarod használni a progit?
Itt van egy részletes leírás, hátha mond valami újdonságot neked.
Egyébként ajánlom a DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI) nevű topikot. Az szakmai. Ez sajnos nem.
Szerk.: lorenzen-nek igaza van, milyen szerelő az, aki nem tudja hol vannak a műholdak?
-
GYÖNYÖRŰ!!!
Most megy a magyar-svéd kézilabda, 11:6-ra vezetünk 20perc után
Jól nyomjuk.
Elképesztően tiszta, színtelített és részletgazdag; minden kis apróságot lehet látni, így aztán tényleg lehet élvezni a sport közvetítéseket. Még a végén visszaszokok a tévézésreRájöttem, hogy nekem Overlay Mixerben kell nézni, VMR9-ben szaggat valamiért...
Mi e között a különbség? -
Jaja, láttam azt a képet, valóban szép, meg a másik is.
Bár itt azért mások a körülmények, viszonylag állóképről van szó, kevés mozgással, jó megvilágítással (nappal) és kicsi mélységgel.
Ez mondjuk kifejezetten szar lett. Még a logó is veszített minőségéből
Ezen meg teljesen rendben van. Juj, ez meg kifejezetten okádék lett. Pedig mindegyik ugyan olyan körülmények között készült.
Jól látszik ezekből, hogy mikor fix, álló képet kapsz le, az szép, viszont ha éppen kameramozgás közben, akkor sokat romlik.
Ez az interlaced miatt van vajon?Jobb lenne progresszívben?
Amikor már HD-ben az ismétlés előtt bemondta az m1-en a csaj a stúdióban, hogy akkor most mi következik, akkor nekem ott leesett az állam, az annyira kristálytiszta volt.
Talán majd a nemsokára kezdődő előtt is lesz ilyen, megpróbálom lekapni.
-
Félek codec beállítással lesz nálam valami bibi, mert folyamatosan nézve jó és szép volt, de aztán a lementett képek már nem annyira, lehet a PVR2 képlopója nem az igazi, meg capture-ölés közben durván beszaggatott.
Időintervallumnak 500ms a minimum amit be lehet neki állítani, lehet az túl sok.No para, már 02:45-kor (2,5 óra múlva) készíthetsz további képeket, amint Tóth Anita sportlövész a női 10m légpuska selejtezőjén vesz részt
-
Jólvan, látom azért neked is készültek szar képek
Hasonlóan rosszakat lőttem én is, codecre gyanakodtam, illetve az akadásokra, mikor megnyomtam a capture-t. Illetve lehet az interlace miatt hirtelen váltásokkor elmosódott kicsit.
Vagy akár az adás is lehetett ilyen, fasse tudja. Ezis még teszt időszaknak számít?Tőlem is akkor néhány teljes felbontású kép:
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép1
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép2
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép3
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép4
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép5
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép6
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép7Lehet a PNG-->JPG konvertálás minimálisan rontott rajta, 90%-os JPG lett belőle.
bzoley: ugye-ugye?
-
Főleg az eredeti felbontásukban! 1920x1080-ban. Ráadásul nekem "csak" 22"-os wide moncsim van, aminek ennél kisebb a natív felbontása.
A FULL HD tartalmat csak 24"-oson (azoknak 1920x1200) lehet 100%-ban élvezni.És a legjobb az egészben, hogy nem kell semmilyen különleges antenna, még parabola sem, én is egyszerűen a jó régi bevált tetőantennánkat használtam, amin a földi adások jönnek be.
Ideje volt már ennek a technikai váltásnak.
Jöhetne már a többi adó is. Nomeg a lottó 5-ös...
-
Ez elképesztően szép!
Lecseréltem az analóg tv-tunerem egy DVB-T képesre.
Egy picit szenvedtem a beállításokkal, meg hogy minden fasza legyen, de nagyjából sikerült. Kodekekkel elég sokat kell szenvedni, és még így sem vagyok biztos, hogy jók a beállításaim... na mind1. Majd valaki biztos ír egy jó cikket, hogy mik az optimális beállítások.Elég nagy a gépigénye is sajna, azt kell, hogy mondjam
3,4GHz HT P4, 2giga ram, 7600GS, néha beszaggat, mást mellette nem igazán lehet csinálni, hardveres gyorsítás nélkül élvezhetetlen lenne... 100%-os proci kihasználtság
Pedig videókártya támogatja a HDTV-zést.
Nem akarom elvenni a cikkíró kenyerét, de megosztok néhány screenshotot kis méretben.
Harcművészek
Magyarok bevonulása 1
Magyarok bevonulása 2
Magyar lányok
Stadion a megtelt delegáltakkal -
Sajnos csak ezt az egy típust láttam 2 antenna csatlakozóval. Igen, valóban egy kicsit régebbi típus (2006-os kb.), de az újak közül nem láttam hasonlót.
Mit javasolnál akkor, hogy tudjam a DIGI.TV-s kábelről jövő cuccokat, meg a tetőantennáról jövőket egyesíteni 1-be gond nélkül? Az oldaladon ezt a CardMate-et láttam, mint megoldás. Viszont ez ahogy írtad, csak valami Deluxe csomagban van, én meg olyat nem láttam itthon.
Hogyha megoldható az egyesítés hibátlanul, akkor a WinFast DVR3100 H lenne a kiválasztottam
-
Jaja, ismerem az oldalt.
Egyébként Leadtek tulajdonos vagyok, egy TV2000XP Expert-tel.
Most egy WinFast DTV2000 H-t tervezek venni. Ami szimpatikus benne, hogy két antennát lehet rádugni, és így majd tudom váltani a DIGI.TV-t (analóg jel), meg a tetőantennát (HD digitális adások).
Gondolom a progija, a PVR2-vel menni fog. Meg, hogy a tetőantennán is minden fasza lesz.Remélem majd minden úgy müxik, ahogy gondolom, és majd az olimpiát nézhetem full HD-ben
-
Bár most olvastam valamit és megint megzavarodtam
Sat.hu-n a Leállt az M2 műholdas analóg sugárzása - mit tegyek? című cikkben olvastam:
Földi Digitális átvitel (DVB-T): Jelenleg Budapest és Kabhegy vételkörzetében vehető hagyományos antennával és bármilyen földi digitális vevővel, vagy a laposTV-kbe épített DVB-T tunerrel.
Földi digitális HD (DBV-T): Budapest vételkörzetében az UHF 38-as csatornán MPEG4-es, HD vételre is alkalmas földi vevővel SZABADON nézhető. Sajnos a legtöbb LCD TV-be gyárilag beépített földi vevő nem alkalmas a vételre. Ugyanitt már megy az MTV1 HD-s adása is.
Akkor ezek szerint van DVB-T és DBV-T. Tehát a DVB-T kártyámmal mégsem fogom tudni nézni az m1 HD adását, mert ahhoz DBV-T-s kártya kéne?
Akkor mit fogok tudni nézni DVB-T-n?Mi van ott, ha nem az m1-2 HD?
-
Ahha! Asszem mostmár értem!
Köszi!
Tehát a DIGI.TV-ből most nem fogok tudni jobb minőséget kicsikarni, hiába az új DVB-T képes hibrid (analóg/digitális jelet is vevő) tv-tuner (meg ehhez egyébként is DVB-S kártya kéne, de azzal meg nem működik együtt), mert tőlük úgyis csak analóg jelet kapok egyenlőre a beltériből.
Illetve ez majd egy esetleges beltéri cserével oldható meg, majd ha lesz ilyenre lehetőség...Azért lesznek majd ilyen szabadon fogható földfelszíni digitális tévék szép számmal idővel, ugye? Mert úgy tudom, az a cél, hogy mindenki arra álljon át, hogy sok ember számára elérhető legyen.
Izé, egyenlőre még csak az m1 és m2 fogható földfelszínin HD-ban, mi? -
Huh, akkor ezt most nem értem...
A kártya, amit tervezek venni, az DVB-T-s, tehát földfelszíni sugárzásra szakosodott, de a DIGI meg akkor DVB-S-es, mert műholdas.
És ha a beltéri analóg formában küldi tovább a jelet a digitális tv-tuneremnek, akkor abból nem lesz digitális jel... Vagy jelenleg küldi analógban és majd később fogja digitálisan?Akkor mire vonatkozik az, hogy jobb minőségű képet és hangot élvezhetek? A sima tetőantennán keresztül pl.?
Itt van egy ábra. Ezen látszik, hogy a kártyába majd lehet 1 tetőtéri antennát dugni (analóg) és 1 másik kábelt (analóg/digitális). Így tudok majd e kettő forrás között váltani.
DIGI-t miért nem tudom majd venni a digitális tv-tunerrel? Most is tudom az analóggal.
-
válasz
Pizzafutar #59 üzenetére
Nincs gond a vétellel, mert most is gépen nézem.
Hyundai társdekóderes beltérink van, azaz 2db kártya van a beltériben. Egyiket szülők nézik, másikat meg én a gépen. Teljesen külön vagyunk, nekem is, nekik is távirányító, külön beállítások, stb. Tehát mintha 2db beltérink lenne.Kérdés az, hogyha lecseréltem a mostani analóg tv-tunerem egy digitális tv-tunerre, akkor látok-e majd változást az eddigiekhez képest, illetve élvezhetem-e az új M2, meg majd a többi digitálisra váltó csatorna előnyeit?
A kártya amit vennék, az DVB-T-s lenne. A DVB-S az micsoda? És mi a -T?
lorenzen: Hát ez nagy érvágás...
Remélem majd akciósan, vagy ingyenesen cserélik őket.
-
Azt tudja valaki, hogy a DIGI.TV is átáll egyből és a HD M2-t adja? Újra kell keresni/beállítani, vagy velük mi van?
Ők egyáltalán digitálisan adnak a nevükhöz híven? A beltéri amit adnak, az digitális? Tehát ki tudom használni, ha mondjuk digitális tv-tunert veszek?Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest