- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbc87
újonc
válasz
MrTwister #155 üzenetére
Szia Twister!
Nekem is DVB Dreammel jön be, szintén szaggatott, de én vettem tegnap egy új viedeo kártyát (Radeon 4850), már nem szaggat, tökéletes, 20% CPU a H.264. A normál TV adás is jobb minősgű lett (azt hiszem hw felkonvertálja nagyobb felbontásra vmilyen post processinggel). A codec tök indegy...Ez van
Üdv
sbc87 -
PuMbA
titán
válasz
MrTwister #163 üzenetére
Most nem tudok neked sportközvetítést belinkelni,de például amikor vízilabdában felúszás van a víz felcsapódása kb. egy mosódott szürkeségnek felel meg. Ezt tudom belinkelni ,mert ingyenes : igaz ,hogy ez felvétel meg nem élő közvetítés ,de a vége fele van ilyen vizes jelenet és itt jól látszik simán minden[link]
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #159 üzenetére
Na most meg kb. 10 perce M2HD lett, ezt ki érti? A bringások sima M2 logo alatt mentek, aztán reklámblokk és egyszer csak átváltott M2HD-ra a logo és persze a kép is tűéles lett
Úgy látszik nincs mindenhol HD kamerája az M2-nek Pekingben. Én meg azt hittem nálam van a hiba.
-
DarkByte
addikt
válasz
MrTwister #142 üzenetére
Ez a megnevezés, teljesen meghatódtam!
Komolyra fordítva a szót: gyakorlati tapasztalatom nincs DVB-vel, csak már elég sokat olvastam a témában így próbálkozom segíteni akinek tudok. A műholdak megkereséséhez a legegyszerűbb ha beszerzel egy műhold kereső eszközt amit említettek már itt páran, pl. [link] viszont az árak megnézése előtt szerintem keress egy széket.
(az a legelső nem műholdhoz való)
#147: huh ez egy jó kérdés, engem is érdekelne DVB-S -hez milyen tányér kell minimum, de gondolom kisebb is megteszi hiszen a földi sugárzásnál is pont ez a lényeg hogy egy kis zaj vagy gyengébb jel még nem gond.
-
válasz
MrTwister #142 üzenetére
Biztos jól akarod használni a progit?
Itt van egy részletes leírás, hátha mond valami újdonságot neked.
Egyébként ajánlom a DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI) nevű topikot. Az szakmai. Ez sajnos nem.
Szerk.: lorenzen-nek igaza van, milyen szerelő az, aki nem tudja hol vannak a műholdak?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #142 üzenetére
A szerelő, nem szerelő, akinek nincs egy néhány ezer forintos satfinder nevű műszere.
A PC-s vevőegységek, jel és minőség mérője, alkalmatlan az antenna beállításához.
Egyrészt, már régen túlfordult az antenna, mire térerőt jelez a "Műszer".
Másrészt mostanában ezek a jelzők, elég digitálisak. Nem mutatnak köztes állapotot.
(A régebbi kártyák szoftvere, ebből a szempontból, használhatóbb volt.)Lehet, hogy akkor jársz a legjobban, ha veszel magadnak egy satfindert, és felszereled magadnak. Ha van tartóoszlop, akkor azt a néhány csavart, te is megtudod húzni.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #134 üzenetére
Én pesszimista vagyok a villámvédő használatával kapcsolatban.
Távolabbi villámcsapás esetén, nincs mitől megvédeni a berendezést.
Közelebbi villámcsapás esetén, is csak akkor van értelme, ha az USB vevő elé van bekötve.
Rosszabb esetben a tányérban lévő fej (LNB) elektronikájának, így is - úgy is vége. Nagy valószínűség szerint a motor is megkapja a maga adagját.Közvetlen villámcsapás esetén, ez az eszköz, annyit ér, mint halottnak a beöntés.
Viharveszélyes időben, egyszerűbb a kábelt levenni a vevőegységről.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #129 üzenetére
Nem.
Az Astra 19.2 (kelet) fokon, A Hotbird 13 (K) fokon áll, az egyenlítő fölött. A mi látószögünkből ennél kevesebb fok az eltérés, de nem látható a két hold egy pozícióban.Ezt kétféle módon lehet áthidalni.
Több fejet tesznek fel és egy un. diseqc kapcsolóval állítja a vevő, hogy melyik fej jelét lássa.
Forgatóberendezésre rakják a tükröt. Ez utóbbi megoldással, minden műhold elérhetővé válik, amire rálátás van. -
lorenzen
aktív tag
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #121 üzenetére
iszont USB-s, ami elvileg DVB-S2-es BDA-t nemtudom, hogy ismeri-e, viszont bazidrága és ezt itt helyben meg tudom venni (PCTV Sat HDTV Pro USB VDE452E),
Ez csak a DVB-S, nem ismeri a DVB-S2 modulációt.
A HDTV onnan jön, hogy régebben volta mpeg2 1080i tesztadások. Ezt tudták venni
-
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #116 üzenetére
Jó a mostani berendezés.
Holdon, csak m2 HD van. Tudomásom szerint nem tervezik az m1 műholdas továbbítását az m2 mellett.A holdról érkező digitális jel, mpegben tömörített adatfolyam. Ezt nem kell tovább tömöríteni az USB kapcsolat miatt. Sőt, egy frekvencián érkező összes adás is átfér az USB2 sebességével.
Például PIP estén érdekes. -
lorenzen
aktív tag
válasz
MrTwister #110 üzenetére
Antenna:
Ha csak az UPC és a magyar2HD érdekel, akkor érdemes többfejes rendszerben gondolkodni.
A két hold eltérő szögben látszik. A mostani antennád mérete határeset,
Kártyák:
Technotrend
Hauppauge
Skystar
(Ez nem minősített sorrend.)
További alternatíva az összetett kártya. pl. analóg+DVB-T+DVB-S (+DVB-S2) Hauppauge HRV-3000 (HRV-4000)
Az USB és a PCI kivitel egyenértékű. Árban, tudásban nincs eltérés közöttük.
Kerülendő kártyatipusok: Skystar1, Technotrend Premium, és minden kártya, amiben hardveres mpeg2 támogatás van.
Összes kártya jó, aminek BDA meghajtó programja van.Pinnacle: Nem ismerem, az ismeretségemben sincs. Ezért se jót, se rosszat nem tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest