Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok már
Vettem egy Leadtek DTV Dongle H tunert, szobámba természetesen semmi jel, így a tetőre kitettem egy szobaantennát, sima 75 ohm-os kábellel összekötve, ezzel bejöttek a DVB-T SD adások a leadtek progija szerint a kb 10 pöttyből 1 pötty erősséggel. A HD adás 610MHz-ére azt írta nem talál adást rajta.
Nosza vettem egy nagy lepke antennát (majdnem 1m magas, és 40cm széles kb.), ezzel annyi lett a változás hogy az 1pöttyből 2pötty lett a DVT-T SD adásoknál, és megtalálja már a HD adást is, 1pöttyre jelzi, és néha-néha bejön egy kicsi hang foszlány, néha még egy fél mondatot is el lehet csípni, ilyenkor este (ugye jobb a hullámterjedés valamivel) néha egy egész mondat is érthető, kép persze semmi.
Viszont ennél már nem tudok jobb jelet kinyerni, most egy 20m-es koax kábel van az antenna után, ígyhát kipróbáltam hogy felvittem a notit az antennához, és egy 30cm-es koaxal kötöttem rá (az antennában van illesztő, egyből mehet bele a koax), és az antenna a tetőn rálát a Hármashatár-hegyi adóra -egy kis "ablakon", alatta házak, mellette falevelek-. (kipróbáltam egy emelettel felljebb, onnan már az egész budai hegység látszik, a Széchenyi hegy is, de semmi javulás) persze ez a két hegyi adó van 1kw-os teljesítménnyel, a Száva utcai megy 3kw-al, amit kiárnyékol kb 40ház, és vagy 400faKérdés hogy hogyan lesz nekem HD adásom
A yagi antennákról azt olvastam hogy nem sokkal jobbak mint a lepke, de lehet pont ez a plussz már elég lenne?
Szerencsére rövid a hajam, így nem tudom kitépni mind, de már eléggé kész vagyok, legalább 6-8 órát szenvedtem az antennával is, hogy hova rakjam, stb.
HELP!
-
Yoshida
aktív tag
A PC-de vásárolt DVB-T kártya tudja fogni az M1 M2 HD adást, csak program függő. A kártyához adott programnak kell ismernie az mpeg2 illetve mpeg4 kódolást, és a HD jelzés se árt hogy rajta legyen.
Maga a kártya csak átadja a digitális jelet a proginak. (www.lhsite.hu - itt van pár jó cikk erről Bzoley jóvoltából)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
aztmeghogy #27 üzenetére
azt nemtudom hogy a műholdas m2 mpeg2 vagy mpeg4 (h.264), de ha ez utóbbi (ha a földi így megy kézenfekvő lenne ugyanúgy adni a hódon is), akkor az alap ffdshow codec sokat terhel, annál jobb a coreavcpro (fizetős), meg van valami arcsoft totalmedia (DVB-S-t nemtudom kezel-e, DVB-T kapcsán olvastam, de lehet szabvány codec-et rak fel, persze ez is fizetős), powerdvd-nek is van h.264-es decodere(miért pont ez lenne ingyenes
). Ez a 2 utóbbi ha nvidia 8-9 ezres sorozatú karid van, akkor hardveresen tud kikódolni DXVA vagy milyen kapcsoló bekapcsolásával, és kevésbé terheli a procit, jóval kevésbé.
-
Yoshida
aktív tag
Ja és a TV-kben ugye általában csak mpeg2-es dvb-t tuner van (legalábbis a magyar "szakirodalomban" ezt írják) ha van egyátalán. A most elnyert tenderben pedig mpeg4-es tömörítés lesz, így csak a PC-ben digitális tunerrel rendelkezőknek nem lesz gondja, aki LCD/Plasma TV-t vett vesz, annak az mpeg4(/h.264) kompatibilitás is lényeges
-
Yoshida
aktív tag
szerk:
ügyesen csak 5hsz jött le, én meg leírtam amit ti is, csak most látom hogy több hsz van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest