Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Némileg változott a 8-ast vissza rakva az akkuidőm. Tegnap 3 óra jött össze, melyből pihi nap lévén majd 1,5 órát toltam a fiammal együtt a darkness rises-t. Az egykori G3-mamat használja ő, neki ennyi idő alatt lemerült. Nekem olyan 25%-on volt.
Most 78%-on vagyok másfél órás kijelzővel.
Nekem sokkal jobban bevált a 8.0-a, mint a 9.0. Ez a pite nekem valahogy nem adja, az oreo sokkal jobban dolgozik a telóval.Tölteni én 90%-ban vezeték nélkül töltöm egy régi Nokia fatboy-on éjszakánként, nap közben sosem etetem. Esténként 15-35% közötti állapotról kezdi a töltést.
Ritkán töltöm madzaggal. Akkor négyféle opcióval. Az egyik a gyári adapterrel Blitzwolf, vagy BASEUS gyorstöltős kábelen. A másik ORICO 5 portos asztali töltő segítségével, az említett kábelekkel. A harmadik a HP ProBook 430-as laptopom C-s csatiján keresztül AUKEY type c kábellel. Vagy az autóban egy "régi" Blitzwolf autós töltővel. -
dSERiES
senior tag
válasz
unravel
üzenetére
Én mindig 10% körülire merítem és 100%-ra töltöm új kora óta. QC 3.0 gyors töltővel, de csak töltés idejére hagyom fent mindig, éjszakára soha.
Nem vettem észre még, hogy kevesebbet bírna. Vezetéknélküli töltést nem használok.
Üzemidőm átlag 2 nap, ~2,5-3ó SoT-tal, mikor hogy. -
unravel
őstag
Ti hogyan töltitek?
Minden este, egész éjszaka a töltőn van, hogy kibírja a napot?
Viszitek mindenhova a töltőt? -
Brett001
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
OK,, köszi.
Anno a G3-at rootoltam, meg nyitogattam bootloadert meg ilyesmit, de az régen volt. Jó ideje nem foglalkoztam ilyesmivel. Nagyszerű, akkor én is megcsinálom. Bár én nem tapasztaltam laggolást, de a GPS érezhetően rosszabb lett. Szobában alig talál jelet, Oreoval gyorsan ment. Majd ha megcsinálják normálisan felteszem. Jó lesz addig a 8-as. 
-
koxmatyi
tag
Sziasztok valakinek van valami használható vízalatti tokja?
-
Brett001
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
De gondolom előtte bootloadert azért kell nyitni?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó kis cucc, az biztos!

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az van épp. Bétateszter vagyok. Frissen vettem hozzá egy sony wh1000xm3 fejest, mert untam a kábel-bábelt és érdekelt az ldac-aptxHD; elég killer kombó 👌
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ki is próbáltam és marad (fene tudja mikor Updateltem, talán még beta verzióm volt használatban)
Megfelelő beállítások és a telefon hangszóró is brutal allat lesz és tiszta!. /HiGh Imp.-be meg a füles ledarálja a dobhártyát ügye... olyan eszeveszett hangos és tiszta!/Szóval ráfért ez a kis szoft. Update "modding" a V30+ DS ThinQ telefonomra, aki ilyet használ (PowerAmp) az Updatelje !

-
Valaki használja a "Poweramp-v3-build-841" verziót?

-
unravel
őstag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Én is visszajöttem Oreora, mert hivatalosan is szarnak minősítették. De azért néhány pite fícsőr hiányzik 😕.
Viszont a fülemnek szebben szól a DAC a régebbi rendszeren. -
sonkuci
tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Azt megmondanád nekem, hogy pontosan melyik kdz-t töltötted le?
-
Marad a 8-as droid a V30-on. Legalábbis számomra ez lesz a végállomás.
-
válasz
dajkapeter
üzenetére
Még szerencse, hogy ilyen gondom nincs és ha 1x ki is jön a 9.0-s na akkor elgondolkozom rajta, hogy Updateljem vagy sem a 8.0-t

-
gretzky77
veterán
válasz
dajkapeter
üzenetére
Akartam is írni korábban,hogy LG esetén kdz fájllal sztem felesleges a root!
-
dajkapeter
senior tag
No emberek! Szeretném kijelenteni, hogy visszatértem a 8.0-ra! A folyamat baromi egyszerű! Nekem nagyon gyorsan ment! (mondjuk C-C kábellel kötöttem össze a telót és a gépet, pikk pakk felmásolta a 3.1-es USB-n) Alig fél óra volt az egész folyamat! A factory resettel együtt!
Nincs szükség root-ra! Az enyém teljesen gyári, független H930 a turbado-tól, 9.0-ás droiddal.
A menet egyszerű: (amúgy az XDA-s leírást követtem)
1, kell a kívánt kdz, én az lg oldaláról szedtem
2, feltettem az LG Bridge, majd az LGUP (letölthetőek a driveomról)
3, az LGUP futtatásához előbb a SetDev.bat rendszergazdaként futtatása kell
4, LGUP futtatása, letöltött kdz betallózása és mehet a start.
5, ha kész intézi magát.6, factory reset
7, öröm a 8.0-nak
-
Sigma7
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
A Váci úti, központiban mondták ezt? Ma beszéltem onnan egy szervízessel és azt mondta amit fent írtam.
-
Mikemend
senior tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Csak mellékesként, azért ez vicc, hogy nem lehet visszatérni egy korábbi rendszerre. Windowsnál is van rollback funkció, hogyha inkompatibilitás van. Oké, itt a gyártó elvileg tesztelte, a gyakorlatban meg látjuk. Szóval röhej, hogy a korábbi rendszerre való visszaállást nem oldotta meg a Google.
-
válasz
dajkapeter
üzenetére
Szervíznek garantáltan nincs igaza, csak mindig a könnyebb utat választják.
Minden megoldható, csak esetleg nem lg, vagy google által hitelesített módon=szerintük lehetetlen.
A beégés, illetve inkább ghosting lehet az ota következménye is; előfordut több telefonomon. Próbálj egy factory resetet első körben. -
dajkapeter
senior tag
Személyesen voltam bent most. Azt mondják, hogy a pitét nem lehet oreóra visszafelé frissíteni. Az android nem engedi.
Más:
Mintha foltos lenne a kijelzőm, a beégést megkérdeztem. Egy V30-nak se cseréltek kijelzőt és nem tudnak ilyen hibáról. A szervizes egyből mondta, hogy korábban ő is ilyet használt és nem tapasztalt. Igazából én sem, mindaddig, míg meg nem jött a pite... -
Sigma7
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jobban jár a telefonom ha elviszem egy szervízbe... ;)
-
-
aya
addikt
Másodszorra vonják akkor vissza, már a pre is visszament egyszer. Azért csúszott a végleges.
-
Sigma7
aktív tag
Én is ma érdeklődtem meg, hogy a szervízben vissza tudják-e rakni a 8-ast. Azt mondták, hogy nem biztos, de meg lehet próbálni.
Jövő héten viszem. -
dajkapeter
senior tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Az első, hogy egybeolvasztotta a google a GPS-t és a helymeghatározást. Most már vagy van, vagy nincs. Nincs energiatakarékos mód.
A második, hogy az alkalmazás váltásra én korábban nagyon is használtam a négyzetet (alkalmazásváltó gomb). Most, ha duplán, gyorsan nyomom meg, akkor sem csinál semmi mást, csak kilép az alkalmazásból.
A harmadik, hogy az alkalmazás váltás (multitasking) borzalmas a 8.0-hoz képest. Nem maradnak meg az alkalmazások, mindig újra elindul. Sokat waze-zok és pl most ha kilépek a gmail-be címet keresni, majd vissza lépnék a dupla négyzettel akkor ugye nem megy. De ha magamtól választom ki a négyzeten belül a wazét, mint korábban megnyitott alkalmazást, akkor az újra elindul, elfelejti a beírt címet. Ahogy a pinterest is újra elindul, de a naptár is. Utóbbi azért is zavaró, mert ugye egy megkezdett naptárbejegyzést simán eldob a rendszer.
A negyedik, hogy 3 full reset után is a rendszer laggol. Nálam a 8 egyszer sem akadt meg. Itt várnom kell 2-3 mp-et mire felveszi a telefon a hívást, mert nem akarja...
Szinte minden problémám a multitasking miatt van. Egyszerűen borzalmas. És az akkuidőm legalább 20%-kal rosszabb, mint a frissítés előtt. Eddig este 1-2%-ot mertül, ha nem használtam (korábbi alakmazásokat nem törölve), most 6-7%-ot merül úgy hogy kisöpröm az alkalmazásokat. Ha ezt nem teszem meg akkor simán merül éjszaka 12-14%-ot. És hát eddig estére 3 órányi kijelzővel 45%-on volt. Most a héten 3 óra kijelzővel 15% alatt volt. És ugyan azokat az appokat használom, a felhasználói szokás nem változott.Szóval délután rootolom és megy rá vissza az utolsó 8-as rendszer.
-
gretzky77
veterán
válasz
dajkapeter
üzenetére
Mi bajod a pitével úgy általánosságban?
-
dSERiES
senior tag
Visszavonták a Pie frissítést, olvastátok? Valami csak van..
Legalább reszelnek még rajta kicsit, és nem is olyan sokára, reméljük. -
Helló, a cstark-féle 5.1 (v4.2) gcam fele-fele hibára fut, ha a dng mentés is be van állítva. Elsüti a képet, de a galériában csak a hibás fájl szimbólum van. Ez ilyen, vagy valami beállítást elrontok?
-
-
Mikemend
senior tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Igazság szerint tényleg a beáramló fény lehet a kulcs, mert hiába van sötét és állítok be reális rekeszt és/vagy ISO-t, akkor sem tud élő képet mutatni, habár a fotó már jól készül el. Viszont így "vakon" kell próbálnom az értékeket. Viszont ha már van némi támpontja, akkor már jól igazodik a környezethez. Csak ezt a jelenséget korábban nem vettem észre, ezért nem értettem, miért tart sötétben, amikor kellő kraftot kap.
-
Mikemend
senior tag
Azt vettem észre, ha egy sötét helyen akarok manuálisan fotózni, mindegy, milyen értékeket állítok be, nem mutatja a kijelzőn, ellenben fotózáskor már világos képet ad. Viszont ha van már némi fény, akkor már képes élő előképet mutatni az ISO és zárérték módosításra.
Mitől lehet, hogy szinte teljes sötétben nem megy az előnézeti kép e két érték állításakor? -
-
gretzky77
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia én Nova-t használok,nem gondolom,hogy jobban merülne tőle,igaz nincs összehasonlítási alapom,mert szinte mindig ezt használtam! Néha próbáltam mást vagy gyárit de nagyjából pár óra múlva mindig visszatértem Novára!
-
Nova launcher hogyan megy a telón?
V20 valamiért nagyon utálta, merült tőle. De ez a gyári verzió rémesen buta. Nehezen bírom
Még egy: custom romon buktam a hd felvevőt és kamerát (raw), videót, vagy megoldott?
-
n.gab
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Mikemend
üzenetére
Ha viszont már root-olom, akkor inkább vissza teszem a 8-at, mert azzal nekem gördülékenyebbnek érződött a rendszer. Pl, ha kétszer megnyomtam az alkalmazás váltó gombot, akkor simán vissza ugrott az előző alkalmazásra. Most nem, hiába nyomkodom. Plusz, amint elhagyok alkalmazásokat azokat be is zárja, pedig nincs beállítva ilyen jellegű korlátozás...
Köszi az infót!
Hétvégén szerintem neki esek egy korábbi komment béli xda-s leírás alapján a visszafrissítésnek.
-
Mikemend
senior tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Találtam erről egy angol nyelvű cikket itt, ami hosszabban tárgyalja, hogy semmit sem tehetsz.
Az XDA-n azt írják, csak rootolva lehet kikapcsolni Taskerrel -
-
Mikemend
senior tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Valahol úgy olvastam, hogy ez a Pie egyik "újdonsága", hogy már nincs kétféle mód, csak egy, a nagy pontosságú, mert már kevesebbet fogyaszt a feature. Kerestem a cikket, de nem találom, viszont emlékszem, amikor anno felhúztam a szemöldököm emiatt.
Itt például kommentben írtak arról egy éve, hogy a Wi-fi és a GPS is egy gomb alá került.Engem ez a több kamerás használat érdekelne, hogy van-e olyan app, ami kihasználja?
-
dajkapeter
senior tag
Igen, erre gondolok. Csak itt a 8.0-án volt egy olyan lehetőség, hogy energiatakarékos mód. Ez egy korábbi rendszer, de akinek a 8-as van még a telón az meg tudja nézni. A lényeg itt látszik.
9-es rendszeren nincs ilyen lehetőség. Vagy használsz helymeghatározást GPS-szel, vagy nincs helymeghatározás... Pedig én kihasználtam. Lehet, hogy vissza állok a 8-ra, mert pont azok a rosszak ezen a rendszeren, amit én használnék...
DonMaster (#6435)
Nálam sincs gond a GPS-sel. Én horvátot is megjártam. A waze, a google maps, a Lidl alkalmazás mind pontosan jelezte. A waze nekem korábban is ugrált
-
n.gab
aktív tag
cstark27_GCam_5.1.018_24_v4.2t3-nál milyen beállítást használtok V30hoz?
-
-
Nundee K.
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia!
A kód: *#546368#*930#
A legördülőben SVC Menu, majd Version Info. -
Sziasztok,
A teló pontos verzió típusát valami szervízmenüből ki lehet találni?
Ha igen, a kódot is kérem 😚 -
gretzky77
veterán
Hát nem tudom! BKK futár, here, sygic,maps, igo szülinapp gond nélkül talál jelet! Egyedül az iGO gondolkodott kicsit!
-
n.gab
aktív tag
Mióta frissítettem a rendszert 9re nálam Waze-nél a mért sebesség össze-vissza ugrál.
Eddig beállított tempomatnál mindig fix sebességet mutatott.
Másnál is van ilyen jelenség esetleg? Illetve a helymeghatározás se mindig pontos. -
n.gab
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Már megbékéltem azzal, hogy az értesítési sávon a sorozatos értesítések (több e-mail, több üzenet) összecsúsznak elsőre és csak ismételt lenyitásnál látszódnak jól. Abba is bele nyugodtam, hogy nálam nagyobb az akkumulátor használat (eddig másfél óra alatt 6-7%-ot merült, ugyan azokat az appokat használva ugyan annyi idő alatt mire beérek melóba simán lemegy 15-17%).
Hogy lehet kikapcsolni a GPS-t? Az előző verzióban volt akksi kímélő mód, ahol csak a hálózatokat használta , a GPS-t nem. Itt akárhogy kerestem nincs meg. Se magyar beállítással, se angollal. Ötlet valakinek?
-
-
David3
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az LG UP-ot ajánlanám inkább, vagy ha nem KDZ-vel frissítenél, akkor LG Bridge.
-
Helló, úgy nézem vettem egy ilyet használtan, átmeneti egy évre a kihalt V20 pótlására.
Az lg flash tool erre is ugyanúgy jó, gyaluláshoz? Persze kiguglizhatom, de itt biztos gyorsabb a válasz
Köszi
-
-
David3
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Várok én is vele, mert nagyon bizonytalannak tűnik nekem így az egész. Nekem a sima V30 DS van, mondjuk OTA frissítést még nekem se ajánlott fel...
-
-
David3
őstag
Sziasztok!
A Dual SIM-esektől kérdezném, hogy nektek jött már Pie? Csak mert időközben az LG-Firmware oldalára felkerült a 9.0-ás verzió AUS régiókóddal.
Próbálta már valaki?
-
Írtam a boltnak ahol vettem a telefont (B-Tel) és felhívtak a szervizüktől és ajánlottak egy opciót amit próbáljak meg és bevált. A GooGle Play áruház alkalmazás ami be lehetett "ragadva" mert vissza állítottam a gyári alap értelmezésre magát az áruház programot és egyből jelezte is ki, hogy 2 program frissítés elérhető. Felraktam vez.nélküli töltőre és Updatelte is automatikusan. Szóval, problem solved

-
-
DonMaster
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
jah, azt hittem 9.0-lán. az más, lehet play bug,
nem rég huaweii készülékkel jártam ugy , hogy fr-t nyomtam neki és utána nem lehetet letölteni x alkalmazást ami 10p-e még ment rajta mert nem kompatibilis play szerint.
-
válasz
DonMaster
üzenetére
Kizárt, mert WiFi-re van csatlakozva itthon (saját hálózat) és nem is szakad meg a hálózat amúgy sem - szolgáltató - mobilnet) ez V30+ ThinQ (SEA régió) és nem PiE-s Updatelt verzió.
Lényeg: Eddig jó volt, ment az auto update (GooGle Play) és most FR / Full rendszer (mentés) vissza töltés után nem megy... nekem jó lenne, ha menne, mert most manuálisan kell a Play-be menni és Updatelni és ez kényelmetlen így.
-
DonMaster
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
az szerintem a megszakadó net kapcsolat miatt
-
Nekem szervizben volt a telefon (amúgy semmi baja) és FR volt felküldés előtt, de teljes rendszer mentés is volt PC-re. Vissza jött majd vissza toltam azt a mentést és minden vissza is állt. Egy problémám van csak: GooGle Play nem Updatel automatikusan, mikor töltőre teszem fel. Ezt hogyan/mivel lehet orvosolni?

Szeretném ha újra menne ez így... -
DonMaster
addikt
válasz
Mikemend
üzenetére
akksi jobb.
adat kapcsolat nekem random ledobál(kb mintha eltűnne vagy kikapcsolnám, majd egyszer vissza jön.)
gps szerintem meghalt vagy nem tudom mert maps-on betalál, 1sec-en belül, de gps fix alkalmazás nem találja meg, ahogy más gps alkalmazás sem, vagy nagyon lassan. ami eddig pik-pakk ment.laggolás nincs. vagy én nem vettem észre.
-
dulu
csendes tag
válasz
Mikemend
üzenetére
Nálam nem laggolt előtte sem (vagyis én nem vettem észre. A névjegyzék még ugyanolyan, viszont ha váltasz, a kábeles frissítés (szerintem) előnyösebb. Aztán egyből factory reset és teljesen újként újraállítani a telót mert az előző rendszer bekavar az tuti.......
Szerintem érdemes rászánni az időt....
De ez egyébként minden készüléknél így van szerintem márka és készülék típus - (alsó-közép-felső kategória) - tól függetlenül.
-
Mikemend
senior tag
válasz
DonMaster
üzenetére
Bekukkantottam, hogy így egy-két hét után mi a helyzet a Pie fronton? Jöhetnek a tapasztalatok, illetve a lagzi is elhárításra került a trükkel? Próbálta valaki? Telefonkönyvre jött megoldás?
Érdekelne, mert még nem váltottam, de elég sok appot használok, hogy csak úgy szimplán átálljak Oreoról. -
unravel
őstag
Képzeljétek, egyre lassabb és lassabb lett a Spotifyom, aztán már sűrűn lefagyott. Delete data, delete cache, reinstall. Nem értettem. Megpróbálkoztam egy gyári visszaállítással, akkor sem lett jó.
Ekkor lett egyértelmű, hogy az SD kártyát nem tudja írni - olvasni. Kicseréltem a kártyát és elképesztő sebességen fut minden.
De ez már nem az első memóriakártyám ami feladja, ha más készülékeket is figyelembe veszek.
Felmerulo kérdés, hogy
milyen SD kártyát kell venni LG V30 hoz? -
dulu
csendes tag
Sziasztok.
http://www.2l.no/hires/
Akinek még nem lenne meg, egy kis ingyenes ízelítő a nagy felbontású zene részletességéből... Imádom ezt a telót.....
-
motofi
aktív tag
Sziasztok! Akkor a Pie-on az ACR hangrögzítő Unchained verzió működik rendesen???
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Anno a G3-at rootoltam, meg nyitogattam bootloadert meg ilyesmit, de az régen volt. Jó ideje nem foglalkoztam ilyesmivel. Nagyszerű, akkor én is megcsinálom. Bár én nem tapasztaltam laggolást, de a GPS érezhetően rosszabb lett. Szobában alig talál jelet, Oreoval gyorsan ment. Majd ha megcsinálják normálisan felteszem. Jó lesz addig a 8-as.