LG V30 - vezércsel

A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

Bevezető, tartozékok

Minden probléma nélkül, teljes elégedettséggel használom az LG G6-omat, amikor épp nem valamelyik tesztkészülékkel oldom meg a mindennapi teendőket, de az biztos, hogy ha majd évek múlva visszagondolok a telefonjaimra, nem a mostani LG-m lesz, ami először eszembe jut. Nagyon jól néz ki, stabil, problémamentes, de semmi olyan extra vagy különlegesség nincs benne, ami igazán emlékezetessé tenné, főleg a piacra kerülésekor is túlhaladott hardver és a több szempontból megcsonkított, vezeték nélküli töltésre nem képes, Sabre DAC-ot nélkülöző európai példányok miatt. Ilyen a V30 esetén szerencsére nincs. Ez ugyanis a cég idei igazi csúcsmodellje, aminek egyik előszériás darabját Bocha használja, és ahogy ő fogalmazott, nagyon rég volt ennyire menő és egyedi mobilja utoljára. Számomra pont ez a két dolog hiányzik a G6-ból. Köszönjük szépen az LG-nek, hogy a prototípus bemutatása után elküldték nekünk a végleges terméket, egy igazán friss, októberi gyártású eszköz hullott tesztasztalunkra.

A V30 több szempontból is szakít a V-szériában megkezdett hagyományokkal: nincs cserélhető akkumulátor vagy másodlagos kijelző, a robusztusságot sugalló készülékház pedig kecses és légies lett. Ettől függetlenül megmaradt az IP68-, illetve a MIL-STD810-minősítés (amihez egyébként semmi további ígéret nem tartozik), az elődökre jellemző, kiváló zenei képességek pedig csak fejlődtek, aki vezetékes fülhallgatót szeret használni a jacktelenedő okostelefonos világban, imádni fogja ezt az eszközt is. Hardveres és adatkommunikációs téren benne van minden, amire 2017-ben szükség lehet, az OLED kijelző pedig szintén rég látott különlegesség a kisebbik dél-koreai gyártó mobilos háza táján.

Példás mennyiségű és minőségű tartozék jár hozzá
Példás mennyiségű és minőségű tartozék jár hozzá [+]

A dobozban egy mikroszálas kendő óvja a mobilt a szállítási sérüléstől és az illúzióromboló zörgéstől, nem mellesleg a mobil tisztán tartásához is remekül használható kis extra. A telefon alatti, különálló kartoncsomagban van a szokásos leíráshalmaz, illetve a SIM-tű, alul pedig egy rendkívül aprócska, de annál fürgébb, váltakozó feszültségű gyorstöltő, egy USB Type-C kábel, illetve egy kiváló minőségű, B&O Play márkajelzéssel fémjelzett in-ear headset. Örömteli, hogy van microUSB-átalakító és OTG-adapter is a dobozban, erre manapság szinte egyetlen gyártó sem gondol.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés