Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
volte max t-mobile-nál van bár senki nem irt akinek t-mobile-ja van.
telenor-nál még nincs, v30-on, szerviz menöben bekel kapcsolni a volte funkcio kapcsolokat hogy emg jelenjen, de ugye csak akkor fog ha a szolgáltató engedélyezi, az viszont nem történt meg telenornál, igy még volte nincs,
t-mobile-nál talán
vodánál alapbol nincs volte még.
majd digi mobilnál lesz tavaszal . -
válasz
unravel
üzenetére
Ott a pont!

Én csak Stemp. írására reagáltam és ami főként megfogott, az a "2 Mbps sebességgel" volt... amikor indult a betárcsázós net, akkor még sok magyar web oldal sem volt, viszont külföldi annál inkább. Meg a rendszerváltás előtt és után mik voltak és mi(k) nem...az egy másik történet
Volte vagy nem Volte témára (korábbi) valaki tud valamit mondani V30 szériát illetően?
-
NandorHUN
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért lehet nem vagyok öreg, de mai 20 évesek nagy része is emlékszik még arra a modemes netre, amikor vagy telefon ment vagy a net

Vagy album letöltésnél kijött, hogy 23 év
-
unravel
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha azt nem tudják, akkor azt sem hogy milyen körülményes volt odatekerni a kazetta szalagját a kedvenc számodhoz.
-
válasz
stemplar07
üzenetére
Ha azt nem tudják, akkor azt sem, milyen volt 56k (FaxModem) (5KB/s -el max. letölteni) a jó zenéket (én a Német oldalakról szereztem be mindent, amiket akartam), mikor még az .mp3 volt az etalon/best music...és sok volt a havi net/telefon számla...(abban az időben az nagy pénz volt és a Matáv jól járt) tudnék mesélni, de ez nem az a hely és idő
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
stemplar07
őstag
-
Használja valaki a V30/V30+ készülékkel a Volte funkciót? (bármely szolgáltatónál)
-
NandorHUN
addikt
válasz
stemplar07
üzenetére
Nekem csak 60Gb van

Igaz, több mint 8500 zene van rajta. Ezért se váltok flac-ra. 320 helyett minden menne át flac-ba szerintem még 256-os kártyán se férnék el. -
stemplar07
őstag
-
Mik76
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Van valahol esetleg egy lista ezekrol a fejesekrol? Most igy hirtelenjeben azt se tudnam mire keressek ra a neten...

Az mdr1am2 bitang jo, volt alkalmam kiprobalni de 400 cad erre fele...
-
dajkapeter
senior tag
Én N9-en gondolkoztam még, elvileg az a legújabb hardveres gép és elvileg minden benne van. Nem estem hasra tőle. A ceruza miatt érdekelne, de sebességben nem éreztem különbséget. Nem vagyok nagy gamer, így nem hat meg a 100 giga ram témája. Hétköznapi használatban felveszi a versenyt a Note9-cel is. Pedig az "csak" fél éves.
Most egyre jobb az ára a V30-nak. Én egy éve vettem, akkor is ár/érték bajnok volt, most se hinném, hogy rosszabb lenne.
-
A "VOLTE" hogyan állítható a V30+ telón?

-
NandorHUN
addikt
Szerintem néhol érződik a kora.
Nálam PowerAMP volt hogy behalt ha sok progi futott. Gondolom RAM miatt.Igaz nekem elég sok progi fent van, Nova Beta, PowerAMP beta stb... Reddit. Szóval azért néhol már érzem hogy jó lett volna 6 Gb, de szerintem ár értékben legjobb telefon jelenleg. Nem cserélném semmire, max majd V40-re, ha normális lesz az ára.
-
-
wolfpet68
újonc
válasz
stemplar07
üzenetére
Sziasztok! Új vagyok a topicban. Elolvastam az összes hsz.t, mielőtt 3 hete megvettem az Alzánál akcióban 112k ért. Sokat hallgatok telefonról zenét. Mióta a V30 üzemel, nálam a Spotify minőség már nem jön annyira be, Tidal előfizetésem is lett. 😄 azt hiszem egyenlőre hangügyileg révbe értem. Sennheiser Momentum2, Kz Zs7.(köszi R_Andás)
-
stemplar07
őstag
az okos más kárán tanul,, kabáthoz a gombot ,, stb stb.. bölcselkedhetnék..de a lényeg nem írtad milyen fejeseid/füleseid vannak, mert olyat érdemes venni amik,,-hez nem kell variálni semmit sem , UAPP/Poweramp bitperfect-ben EQ nélkül ..és ezek a fejesek/fülesek, ugyanúgy jók egy A&K KANN-hoz is , Mondok 3 példát : Sennheiser HD 650 ,Sennheiser HD 630 VB ,Sony MDR-1AM2 . Sajnos ez ilyen, kb 4 fejest adtam el mire rájöttem.. :-) -
NandorHUN
addikt
válasz
babosmiki
üzenetére
Nyilván.
De mint írtam mire lemegy az ára az kb. tavasz vége. Addigra kint lesz az S10 is. Pár hónapot meg tudok várni akkor már a nyár végi bejelentésre meg V50 specs-re.Nyilván nem lesz egy egetrengető változás. Már anno 3 éve ez megy. Törpelépésekben halad előre az ipar és fejlesztés.
Anno még 5-6 éve 1-1 év okostelefonjai között hatalmas különbségek voltak, design, kijelző, hangszóró, sebesség kamera stb..
Ugyan csak 50-60 ezer ráfizetés volt váltani az új telefonra de bőven megérte a pénzt.Nem az mint ami ma megy. De ez van. Felőlem vegye a nép az újat, ők tartják életben a fejlesztéseket.
-
babosmiki
addikt
válasz
NandorHUN
üzenetére
Az tény, hogy egyik sem, de ez még mindig jóval kedvezőbb áron nyitott mint a konkurencia.. A V50-től, már ha tényleg így hívják majd amit most jelentenek be, meg szerintem ne várjatok sokat, szerintem csak kisebb frissítés lesz. Túl korai lenne még egy vadi új V-s készülék..
-
resist
tag
Sziasztok, mit mondotok, így 2019 februárban megéri még ezt a telefont vásárolni? A "nagyon komoly" igényeim a kiváló fényképek (már LG V10 is jó volt nagyon, de úgy néz ki ma halálozott el), jó hangzás meg hogy esetleg jöjjön még rá valami android update, de visszaolvastam itt a fórumban és jól látom, hogy még lesz rá Pie? A hardver meg gyanítom elég erős az Angry Birds 2-höz

Köszi. -
NandorHUN
addikt
válasz
babosmiki
üzenetére
Igen.
Csak többi csúcskészülék se ér annyit amennyit elkérnek értük
Utoljára HTC One-om és LG G3-amat vettem vadi újonan. Akkoriban még 150-be került egy-egy új készülék. 50-60 ezres felárat megérte nekem az évi váltás. Ma meg 150-170 rongy ráfizetés egy új készülék következő évben.
Ez így egy vicc.Én is megvárom, hogy a lemegy az ára, addigra kijön az S10 is (amit tuti nem veszek meg), de ha van benne olyan teknika amit szívesen látnék mondjuk egy V50-ben vagy G8-ban is, akkor lehet a 40 kimarad.
-
Tobiás
csendes tag
Az éjjel annyit variáltam az usb audio player pro beállításait, eq stb,hogy már egy idő után sehogy nem volt jó már a poweramp is sza...ul szólt.
Szétment az agyam.
Ti is jártatok már így? -
-
Tobiás
csendes tag
Megvettem az uappot is és valóban jó de az 5000 ft kicsit borsos érte.
De ha már direkt zene mobilt vettem a fene bánja.
-
Tobiás
csendes tag
Köszönöm!

-
stemplar07
őstag
tudja az UAPP a Tidalt/MQA-t is szépen szól (a Tidal offline-t nem tudja csak), vannak kiegészítők EQ stb amiket meg lehet venni +-ba , az alap bitperfekt hangminősége jobb mint a Poweramp Beta-nak , de az EQ nekem jobban tetszett a Poweramp-on , de amióta csak olyan fejest veszek amihez nem kell EQ azóta az UAPP-ot használom szinte kizárólag a V30-on .
-
aTe014
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
"" "Sajnos" én is hamarabb vennék LG-t, mint bármi mást. "
És "sajnos" én is, hiába nézeget(t)em a OnePlus 6t-t, vagy esetleg Pixel telefonokat, az LG felületét úgy megszoktam és megszerettem, hogy még a nem túl acélos (vagyis jobban mondva kevésbé acélos, mint más telefonoké) üzemidő sem zavar, vagy hogy kamerában sem a TOP-ok között sorolandó.
Most meg még teljesen frusztrált is vagyok, hogy kapható itthon a V40...

[link] -
Tobiás
csendes tag
Sziasztok!
Több lejátszót is ajánlottatok itt de az UAPP nevűt nem találtam meg.
Én egy Sennheiser Monumentum in ear rewiew fülest használok .
Teszteltem vele a Poweramp és a HibyMusic lejátszót is de a Poweramp nekem jobban bejött mert fülre szabhatóbb volt.
Szeretném kipróbálni az Uappot is de honnan lehet letölteni,megvásárolni? -
dajkapeter
senior tag
Én is gyári rommal használom, nem is gondolkoztam a nyitáson. Jelenleg nálam (ahogy szinte mindenkinél V30 esetén) V21o-EUR-XX a verzió. Itt a topikban nem találkoztam még bootloop hibával a V30 esetében. És nagyon cikkeket sem találtam róla. Korábban linkelt videókon pedig nem látszik a verzió, a leírásban sem. De nem egy új rom van rajta szerintem. A V30 rendszerét személy szerint úgy gondolom jól össze rakták.
"Sajnos" én is hamarabb vennék LG-t, mint bármi mást. Nézegettem mérete miatt a N9-et, de nem érzem sokkal jobbnak. Egyelőre én nem találtam a piacon olyan készüléket amire nekem megérné lecserélni. Eddig mindent visz.
Párom P20 pro-ja se jobb, talán csak kamerába egy kicsivel. De hétköznapi júzerekként, átlagos fotózásnál nem érezzük a különbséget, csak éjszaka. De akkor is állvány kell a P20 pro-nak, de az meg már nem egy egyszerű hétköznapi user mód... -
jutabe
csendes tag
Köszönöm szépen nagyon megnyugtatta tok. Valóban G4 volt előtte. V30 5 hónapja. Csúcs, de tegnap magától kikapcsolt pedig fel volt háromnegyedig töltve. Fél óráig próbálkoztam a bekapcsolás műveletét különböző módokon, de a végén sikerült. Azóta jó. Egyébként újonnan vettem és nem piszkáltam bele. Hát ilyen is van. Nem is akartam az Lg-t bírálni, csak megijedtem, hogy hasonló gondjaim lesznek, mint az előző el.
-
jimmedly
senior tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Samus voltam. Megtetszett a G4, kicsit félve, de megvettem mert betyár szép volt, nagyon jó volt kézbe venni. Bejött a rendszer is. Nincs úgy tele lommal mint másnál. Aztán G6, ami most is megvan, se bug, se fagyás. A V30 pedig két hónapos, szintén semmi probléma vele, eszméletlen jó számomra. 😊
-
NandorHUN
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
+1
Most így v30 után már nem tudnám elképzelni hogy zenei szinten visszalépjek Samsunghoz.
S7 óta DAC nem sokat fejlődőtt még S9-ben se ahogy olvastam és S7 esetén borzalmasan szar volt.Mikor Viper-rel felnyomtam az erősítést akkor borzalmasan zajos lett a hang. Gyakorlatilag élvezhetetlen.
Többi mai telefon pedg már jack-et se kap sajnos.Igy kizárásos alapon én jövőben is maradok LG-nél.
-
-
gretzky77
veterán
válasz
jimmedly
üzenetére
Sokan szidják az Lg-t,de megmondom őszintén a mai napig ezerszer inkább veszek tőlük telefont,mint mondjuk a samutól! Hibák mindenhol előfordulnak viszont nekem eddig soha semmi komolyabb gondom nem volt az LG-vel,viszont pl a zenei része az amit más gyártó hírből sem hoz! Nekem a szoftveres része is teljesen megfelelő komolyabb hibáktól mentes! Nekem bevált az LG és amíg lehet őket részesítem előnyben!
-
NandorHUN
addikt
-
jutabe
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok V30 bootloopot vagy komolyabb lefagyást?
Köszi, Tamás -
NandorHUN
addikt
válasz
Sunyista
üzenetére
Én eddig összes telefonon gyári alapú ROM-ot használtam. Azok mind támogatják a gyári cuccokat is csak általában gyorsabbak, jobbak, és több fukció van.
Anno utoljára talán G3 esetén tettem fel mindenféle Google meg egyéb ROMokat, S7, S6 Huawei telóknál is mind a gyári alapú Custom ROM ment.
-
dulu
csendes tag
Izgalmamban tévesen írtam supershopot a smart helyett. Egy hete fedeztem fel, hogy lehet kapni ezt a telót, azóta olvasom a fórumot, vizslatom a teszteket, meg várom már hogy meglegyen, mert amióta jobban utánanéztem, totál elfogott a "nekem kell ez a teló" érzés. Mégegyszer sorry a tévesztésért...
-
dulu
csendes tag
Nos, közben agyaltam, nem olvasok újra vissza, de ha emlékeim nem csalnak, vagytok itt páran akik supershop-tól rendelték a telót. Arra is emlékszem vodás simet adtak mellé. Nekem is belerakták a rendelésbe 0ft-ért. Ez nem zavar, nem is érdekel. A lényeg az ami konkrétan érdekel, hogy akik ezzel a vodás simmel kapták, bontatlan volt-e maga a készülék? Persze mielőtt kifizetem, kibontom a futárral és megvizslatom a dobozt, viszont ha bontott, nem fogom átvenni, mert még a turbadón is van belőle csak pár ezerrel többért. (igen, lehet fillérb@szóskodás) de az árkülönbség pont kifut egy tokot meg egy fóliát. Szal' mire számítsak szerintetek?
-
dulu
csendes tag
Sziasztok! Jövő héten tulaja leszek én is egy új ezüst példánynak. Smartshop. - ból rendeltem tegnap. Egy huawei p10-et fog váltani. Már nagyon várom. Elejétől végigolvastam a topicot, úgyhogy ez volt a legjobb döntés szerintem. Ára jó, számomra eleget tud sőt...
-
Sunyista
tag
válasz
BazsiBazsi
üzenetére
Nagyon jól optimalizált a gyári szerintem. Volt, hogy 2 hónapig nem indítottam újra. Akksival is nagyon jól bánik. Remélem a 9.0 sem lesz más és az is tuti lesz. (mondjuk sokat nem változtatnak semmin, inkább csak frissítik az UI alatt a droidot, pedig azért ráférne a felületre egy kis modernizálás szerintem, de az se kellene minden áron...)
-
motofi
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok is amikor beléptek a Chrome-ba a könyvjelzőket lassan tölti be? Ez akkor fordul elő ha bezárok minden alkalmazást és úgy próbálok belépni. Más készülékeknél még ilyet nem tapasztaltam.
A másik jelenség ami előjött, hogyha sokat használom a kamerát, fényképezek, egy idő után nem találja a fókuszt még jó fényviszonyok mellett sem. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem a méret számít, hanem a régió. Mivel EU-ban nem volt V30+ hivatalosan, így azok más régióból valók, amikhez még lehet nem jött újabb biztonsági javítás. Ez van.
De ez látható az összes készüléknél, régiónként eltért eddig is, és ez után is. Egyszer beérik egymást, aztán a másik vagy az egyik úgyis kap egy újabb javítást.
(Minden V30+ 128 GB-os, mert ettől V30+, semmi másban nem tud többet.)
-
barmar
aktív tag
Hello
Előző kérdésemre valaki? Augusztusi patch van az enyemen, érdeklődnek h ez valóban itt tart e. V30+Köszi
-
Sunyista
tag
válasz
BazsiBazsi
üzenetére
Én rootolt gyárival használom, mert az egyéb mindenféle ROM-ok általában nem támogatnak sok gyári funkciót, vagy hardver komponenest, pl. a széles látószögű kamerát, vagy a QuadDAC-ot.
Lehet témázni az LG felületét, próbálom a témákkal kiélni a telefont illetően a "kreativitást".
-
Tobiás
csendes tag
Sziasztok!
Két hete csatlakoztam a V30 tulajok közé.
Végig olvastam a fórumot kétezerig meg az utolsó százat hátha okosodom belőle. Az első ezret hiba volt.
Én samu fan voltam és S7edge után vagyok most elégedett,boldog tulajdonos. -
barmar
aktív tag
Sziasztok
meg tudja valaki mondani melyik havi security patch-nél tart most a telefon? v30 és v30+ is ugyan ott van?
Köszi
-
BazsiBazsi
aktív tag
válasz
Sunyista
üzenetére
Köszi a részletes választ!
1 simesben gondolkoztam mivel mindig 1et használtam + a duál drágább jóval. Romok helyzetében tudsz valamit mondani? Nézegettem xda-t, annyira nem élénk a helyzet de jó lenne a dolog mivel gondolom ha ki is adják a 9.0-t az se lesz valami nagy durranás és valószínűleg az lesz az utolsó official dolog.
pl. a G3 ra még mai napig fejlesztik a dolgokat, kisebb nagyobb bugokkal.
Micsoda avatar kombo amúgy lol -
Sunyista
tag
válasz
BazsiBazsi
üzenetére
Vissza tudod gyáriasítani szoftverileg (elvileg, felelősséget nem vállalok érte), de a gyári szoftver felflashelése előtt először unrootolni kell a SuperSU-val, utána mehet a gyári ROM vissza.
Illetve, ha a root szempont, az egy SIM-es variánst (H930. vagy a H930DS - V30+) egyszerűbb rootolni, mint a H930D jelzésű 2 SIM-est. -
BazsiBazsi
aktív tag
Sziasztok, lehetséges hogy erre fogok váltani G3-ról sok év után. Annyi lenne a kérdésem hogy rootolás estében ha visszarakom az lgup-al a gyári szoftot be lehet csapni a szervizt hogy a gari megmaradjon? Valamint még az hogy ha egy dokkolóra rárakom elfogad-e hálózati kábelt mint pl a samu telók dex esetében? Előre is köszi
-
stemplar07
őstag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Hát igen , egyszerűbb egy kapcsoló , pl. az AK KANN -nál ha high/low állásba kapcsolom akkor leveszi 50 re a hangerőt,(150 a max, és ez már balancedben 1W !/32ohm tehát veszélyes hangerő) ki is írja a fülvédelem okát.
Ez egyszerűbb megoldás mint az automatikus impedancia érzékelő..de magát a ,,dugdosást,, már megszoktam a V10 óta
Ps. Nekem tetszett a V30 -on a solo 3 , bár annyit tényleg nem ér , 40 volt a Sony Mdr1a2, és kigyensulyozottabb.. -
NandorHUN
addikt
válasz
stemplar07
üzenetére
Pedig szvsz beat solo 3 nem is egy jó fejes az árért.
Egyedül ami kicsit szar így V30-on hogy külön szórakozni kell az AUX moddal.
Tudom hogy megoldható ki be dugdosással, de azért jobb lett volna, ha ezt megoldják kapcsolóval, mert még 32Ohm on is van hogy kell a + kakaó (pl. YT esetén ugye nincs semmilyen Direct hangerősítő).Mondjuk rootal ez a probléma kiküszöbölhető, de azt most gari végéig nem fogok. Ha lenne valami jó CustomROM talán, de csak emiatt nem.
-
stemplar07
őstag
Tegnap egy ismerős család örömködött a gyermeknek vásárolt új BEAT solo 3 fejesen ,..előkerült ott iPhoneX,Note9 ,S8, megdicsértem a bumbum basszt magasak közepek nélkül .. kicsit vártam aztán mosolyogva AUX-ba helyezve (először kábel bedug utána a fejesbe a madzag)bedugtam a V30-ba .. mivel Tidal HiFi-n történt a többi készüléken is a ,,teszt,, körbeadtam a V30-at
ekkora a lesápadást még életemben nem láttam , csak azt hogy egy ,,unrated,,older (120 ezres) LG modell kb 5x szebben és nagyobb dinamikával szólt mint a Samuk/szifonok ..hát igen ezek miatt nézem el az LG némely dilettáns húzását .
(ps. elég szépen szólt amúgy a Beats Solo 3 , meg is lepődtem ..) -
unravel
őstag
válasz
gretzky77
üzenetére
én pont hétvégén akartam legépelni, hogy mennyi mindenben jobb mint az előző készülékem.
- sokkal gyorsabban feltölt
- erősebb a "lámpa" fénye
- ha a zsebemben van akkor érzem hogy rezeg, hallom a csengőhangot
- nem melegszik...csak töltésnél egy kicsit
- nagyon jól szól, elképesztően jól
ennyi jutott eszembe. -
NandorHUN
addikt
Gondolom rendesen működő GCam-ról még mindig nincs hír?
-
gretzky77
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De de!

-
-
gretzky77
veterán
Mi ez a nagy csend!? Mindenki maximális elégedettséggel használja a V30-at?
-
NandorHUN
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
Szerintem is jópofa, de Edge Gesture jobb, Fluid Gesture esetén oldalra csak 2 gesztus tudok hozzátenni.
Edge Gesture esetében meg több mint 10-et + hangerő csúszkát is hozzá tudok adni akar gesztusként, ami szerintem zseniálisan jó.
így gyakorlatilag nekem egy mozdulat a "vissza",home, recent apps, előző app, Sesame Shortcut, értesítések, beillesztés , hangerő váltás is.
(Ezzel együtt alulra meghagytam a Flud-ot én is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Óvodások homokozója
- LEGO klub
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)