- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crixtm
tag
Na most lett elegem. Felfrissítettem ezt a fost latest stock-romra. Erre megint visszajöttek a fantom érintések. Agyvérzést kapok és kispriccel a fülemen a vér.
ING appot megoldottam. Google paying akármiből kártya kidob. Play store-nak meg egy clear data.
Ugyanakkor gyilok. Nincs valakinek egy zuk z1 elfekvőben? -
Blizzardking
őstag
Itt írtam, talán pont Neked
"Ha most egy rom mind fölöttet akarnék megnevezni, az nekem ezidáig a RR 5.7, Marshmallow droidon. Az nagyon egyben van."
Ezen az oldalon a legfelső az, ResurrectionRemix-M-v5.7.4-20161020-kingdom_row.zip.Ami alatta van, az 5.8-as az már Nougát alapú, és az is elég jó, de sok idegesítő kis baromsága van, amikre egyenként lehet megoldást találni, de nem olyan olajozott a feeling mint az 5.7-esnél. Üzemidőben mindkettő kiemelkedő.
Az lengyel ING-re nagyon nincs ötletem, lehet hogy valami build.prop módosítással elhinné hogy lengyel vagy és felmenne. De csak tipp...
* szerk - a linkelt hozzászólásomban azt írtam hogy üzemidőben nem hoz semmi extrát. Ezt úgy értettem, hogy az 5.7-eshez képest. A többi romhoz képest mindkét ResurrectionRemix kiemelkedő.
-
Blizzardking
őstag
Dettó. Exchange kikerülhető ha a gmailét használod amúgy. Én most a RR 5.8-cal (a nugátossal) szenvedek.
Üzemidőben nem hoz semmi extrát, cserébe nincs exchange, nem lehet sim kártyánként külön csengőhangot definiálni, és a sok csillivilli új fícsör közt nem érzem azt a stabilitást mint 6-os droid alatt. Ja és a profilok között ha állítani akarod hogy 2G/LTE csatlakozzon, kifagy, úgyhogy a tasker/e-robot kapcsolgatás sem olyan sima ügy. A záróképernyő beállításai is hiányoznak, és a visszajelzések (notification settings) is túl van bonyolítva.
Szerintem ez a nugát azoknak lehet jó akik ájfónról akarnak váltani, de fanatikusoknak egyelőre inkább akadály mint előny. Majd kiforrja magát, és arról se felejtkezzünk el, hogy mekkora gyári támogatás van erre a telóra, ez alaján ítélni tudom hogy nem fair.
Headset először nekem se volt, kell egy kikapcs-bekapcs és meggyün
Ha most egy rom mind fölöttet akarnék megnevezni, az nekem ezidáig a RR 5.7, Marshmallow droidon. Az nagyon egyben van. Vissza is fogom tenni, ahogy vége a téli vakációnak.Oberon - sajnos ennek a valószínűsége igen csekély
Eddig akinek ilyen volt, az mind alaplap hibás volt. Meg lehet próbálni, de kicsi az esélye.
-
Blizzardking
őstag
Settings/Developer options alatt "Select USB configuration" ezt tedd MTP-re,
és ugyanitt a dev menü alatt "Revoke USB debugging authorizations".
Utána dugd rá a PC-re, húzd le fentről a visszajelzőt, hogy ne "charge"-on legyen, illetve ha nem dobja fel, nézz be a Storage/USB menöbe, hátha ott kell átállítani. Ennyit találtam, tesztelni nem tudom mert nekem csinálja rendesen. És szerintem az Android debugging is legyen bekapcsolba a dev menüben, jól jöhet. -
Blizzardking
őstag
Hát, az van, hogy hsználtam sokáig olyan MTK chipsetes telót, még a hőskorban, ahol tényleg beleőszült a fél topik mire rá tudta venni a telóját, hogy értelmes idő alatt (mondjuk fél percen belül) fixáljon. Akinek volt ilyenje, az megkapta a kiképzést MobileUncle tools-ból meg Agps injection-ból. Ennek fontos része volt egy jó GPS config. Most olyat kerestem, ami hasonló, de nagyon gyors, megnéztem milyen van a Cyanogen romban, és ahhoz hasonlóakat keresgétem. Egyébként a lényeg annyi, hogy szerepeljen benne az NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org és az NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org sor.
Jólesik amit írsz, köszi, de nem az én érdemem, nem én írom ezeket, csak meglévőkből összeollóztam.
Meg volt benne egy olyan sor, hogy NTP_SERVER=time.gpsonextra.net, azt kiszedtem mert többet ártott mint használt szerintem.
A 644 azért kell, mert az android jogosultség kezelése elég kötött, és magát az oprendszert is ki lehet tiltani a saját fájljai elérésétől. Ha megnézed, a system és a system/etc alatt minden fájlnak 644 a jogosultsága. Mivel a fájlt máshonnan másolod, azt a jogosultségot hozza magával. Lehet hogy úgy is működne, de erre egyszer nagyon ráfaragtam, azóta beállítom. Azt nem tudom hogyha mindenkinek minden jogot megadsz, az miért nem jó. -
Blizzardking
őstag
Valami régebbi. Augusztus 31. Nekem teljesen problémamentes, csak azért nem akarok frissíteni, hogy frissíthessek. Kernelből az van fent, amit Electry és Frantiseq hegesztettek hozzá (asszem eredetileg ez a rom Malaga build volt, de már a tököm se tudja)...
Érdekel a Resurrectin Remix rom, csak olyan szinten be van lakva/használom a telót, hogy fáj belekezdeni újra -
Blizzardking
őstag
A fél xda a halk és visszhangos hanggal van tele. Nálam nem jelentkezett (nem tudom miért) de az újraindulás hiánya, a szarabb kamera, a fél vaku led, és a sok kis apróság végülis arra sarkallt, hogy visszategyem a Vibe-os mentésemet. Ezt komolyan tetézi ez a legújabb frisstés, ez tényleg nagyon ott van. Két esetben tudom elképzelni hogy lecseréljem ezt a telót, az egyik hogy annyira beszarik, hogy használhatatlanná válik, a másik, hogy annyira elavul, hogy a 40 rugós telefonok leverik. Komolyan nagyon közel áll a tökéleteshez, különösen ezzel a legújabb +1 órás üzemidővel. 65%-on volt mikor hazajöttem, CM13-nál ez kb 20-25 lett volna.
Más; feltettem ezt. Egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy ettől vagy a frissítéstől, de nagyon megtáltosodott az akkuidő. Mivel a kettőt egyszerre raktam fel (ami amúgy nem a legjobb ötlet általában), nem tudom melyik okozza. -
Blizzardking
őstag
CM-nél nem kell külön root, a fejlesztői menüben van egy olyan menüpont hogy root access, és meg tudod adni egy kapcsolóval az ADB kapcsolathoz és külön a hagyományos telefonról történő eléréshez.
Ha nincs fejlesztői menüd, a verziószámoknál a build number-re kell bökdösni sokszor. Utána lesz a settings legalján egy developer menü, ez kell a roothoz. -
Blizzardking
őstag
Igen, azzal a kitétellel, hogy én a preloadert nem b@sztatnám a helyedben. Lementeni lehet, de visszaállításnál ne pipáld be. És az MD5 checksumnál legyen pipa, mert így el tudod kerülni hogy sérült állományt rátolj.
Luissimo - ezt? (leatherskin.jpeg)
Nagyon suttyó módszerrel nyertem ki, Next launcher alatt kikapcsoltam a felső- és az alsó sávot, hozzáadtam egy új lapot, és nyomtam egy screenshotot
Nem tudom más-e valamiben ha a téma centerből adod hozzá, én nem láttam különbséget... -
-
Blizzardking
őstag
Pont amire válaszoltál, abban van a link. Én is onnan szedtem le. Egy darabig biztosan marad, látszik hogy ez egy nagyon átgondolt rendszer. Ami hibája van, az csak a portolásból ered. (Most kapásból nem is tudnék mondani). És a kegyelemdöfés: működik a dupla koppos ébresztés.
Annyi megkötés van, hogy a gombokra kell koppintani és nem a kijelzőre, de ez talán még jobb is energiatakarékosság szempontjából.
WOT-H-A-C - amit itt írtam, az korrekcióra szorul; Vannak ugye a profilok, és azt nehezményeztem, hogy nem lehet időzíteni őket. Nos lehet, úgy van megoldva, hogy az ébresztőóránál meg lehet adni, hogy kapcsoljon be egy profilt. Kicsit faramuci megoldás, de mégse kihagyott ziccer.
-
Blizzardking
őstag
Lehet hogy én fogalmaztam félreérthetően. Az update-et megelőző factory resetről volt szó. Az ota update-hez a gyári reco kell, ezért úgy írtam, hogy "bebootoltatod ADBvel..." mert az nem cseréli le a gyárit, csak egyszer elindul abban, és lehet menteni benne. Ettől teljesen független része a hszemnek, hogy nekem TWRP van fent, rá is flasheltem. Sorry ha pontatlanul fogalmaztam.
-
Blizzardking
őstag
Az a modem zip honnan van?
Ebben nem vagyok annyira jártas, nem tudom mit kell tenni ha az imei vagy a modem összetevői hiányoznak.
Egy teljes twrp mentés tartalmaz modem-et is, én azt hiszem azzal kezdeném hogy azt visszarakom.
Az 1. és 2. közül kimaradt egy unroot.szerk: - azt olvastam, hogy az a mágnes a kábelben rohadt erős. Az nem ugyanúgy nyöszteti az usb foglalatot ha minden alkalommal úgy kell letörni róla..?
-
Blizzardking
őstag
Az összefoglalóban szereplő rootolási módszerben, illetve az itt szereplő root könyvtárban van egy "0_flash_recovery_230_K920Pro_dd.bat" ami visszateszi a gyári recót. Ha flashelni akarsz, ott van a fw könyvtárban az img.
tibtsy - nekem olyan volt, hogy folyton eldobálta a kártyát, naponta többször is, meg "nem elérhetőt" írt ki. Kértem egy technikai cserét a Telenornál, ingyen kicserélték, és azóta hibátlan. Érdemes lenne egy hétvégén pl megnézni anélkül. Esetleg ha megoldható másik kártyával, átirányítással.
-
Luissimo
veterán
néhány apró szösszenet piston3 ügyben.
végülis nagy baj nincs vele, megsüketülni biztosan nem fogsz vele, mert bármelyik gombot nyomod meg csak halkulni fog
A pillanatállj és a léptetés funkció az müxik csak jól el kell találni a középsőgombot a fogással, mert annyira nem hivalkodó a tapintása -
Igen, azt használok. Milyen működésre gondolsz?
A felvétel gomb és a hangerő le gomb rendben működik, a hangerő fel viszont nem, és ezzel semmit sem lehet kezdeni (pontosabban a fülest kell hardveresen módosítani). Sajnos ez a Lenovo hibája, mert nem az általánosan elterjedt szabványt használja.
-
Blizzardking
őstag
Itt egy kép arról, hogy conservative governorral melyik frekin mennyit töltött a cpu az elmúlt napon. Ebből az derül ki, hogy 1GHz fölött összesen nem volt 15%-ot. Hozzá kell tenni, hogy a conservative egy relatíve "lustább" governor, igyekszik alacsonyan tartani az órajeleket. Azt hiszem scoff módban maximálja 300-on az órajelet, de erre nem vennék mérget, majd el kell olvasni újra a leírását. Röcörgésnek, bénázásnak nyoma sem volt, volt benne másfél óra navigáció Waze-zel, meg kb negyed óra játék Shadowfight2, és több mint másfél óra telefonálás bluetooth-tal. Kipróbálom az intelli-demand, interactive és intelli-active governorokat, aztán jöhetnek a feszültségek finomhangolásai.
-
Luissimo
veterán
nem, nálunk tökéletesen teszi a dolgát
nemazért, hogy felhúzzalak, de tényleg, no.néhány panaszra nekem is van okom, de ez már régóta.
teljesen véletlenszerűen, pl. mikor a hívásnaplóból megakarok hívni egy számot, akkor nem kérdez rá, hogy melyik kártyáról szeretném, hanem ömkényesen eldönti.
mikor ilyenkor gyorsan kinyomom a hívást, hogy hagydöntsem már én el, akkor a második próbálkozásnál egyből felkínálja a választást utána , hogy Döntsél Kedves Gazdám.ilyesmi nagyságrendű gondok bosszantanak rajta, meg. pl. hogy a rögzített beszélgetéseket nem a telefonkönyv nevei alapján menti el, hanem a hívószámok neve a fájlnév, ami többmint bosszantó.
ilyen apró hülyeségek..
de azért tényleg aszondom, hogy nemcserélném el semmi másra
ezt úgytudnám megindokolni, hogy vannak hülyeségei, mint nekem, de együtt lehet vele élni (mint velem
)
csak a további kontraszt kedvéért... -
Luissimo
veterán
-
Luissimo
veterán
Mióta van meg ?
Az előző tulaj nem ezért adta el véletlenül?
Honnan tudja, hogy a downgrade használna?
lehet, hogy ő is végigjárta már ezt a kanosszát?nekem kicsit gyanús a muki.
(fiamnak volt SE telója, annak az kijelző közepe volt érzéketlen, nemtudta feloldani a lezárási mintát és a pinkódot sem, alul felül ment a display, de középen nem.
csinált egykét ujrahúzást más más romokkal, egy darabig működtek, aztán hosszabb rövidebb idő után megadták magukat, ujra behaltak.Végül ismerős kicserélte a touch panelt rajta okosban, azóta a barátnője használja, teljes megelégedéssel...
)
-
Luissimo
veterán
de még nem ragasztottál semmit a képernyőre ugye?
Nemlehet, hogy feszül valami és meghülyíti?
És azsem lehetséges, hogy a zsebedben hordva a szűk farmer miatt megfeszült a készülék, ugye ??mióta tapasztalod, tudod valami nevezetes dologhoz kötni ?
Factory reset segít ?
Nembiztos hogy rögtön downgrade kell neki... -
WOT-H-A-C
veterán
A kínai verzió nem tudja a b20 (800 MHz) -es 4G frekvenciát. Ami esetlegessen hátrányt jelenthet. Kínai rom van rajta és nem túl egyszerű ROW-os verziót csinálni belőle, viszont ettől még nem lesz B20. Ami jó hír lehet, hogy valahol olvastam, hogy a kínai verzió dual aktív, de nem bizonyított. Ezt kipróbálhatnád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Horgász topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest