Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• forgonati

őstag

válasz Dominó85 #1514 üzenetére

Igen, V8-ra gondoltam, nekem az volt fenn. De a V7 már fel sem került a V8 után, mert az összes MIUI szívja az akkut. Legalábbis ahogy a kommenteket látom.

• forgonati

őstag

válasz mikrofon #1513 üzenetére

Ja, vagyis akkor itt csak azok írogathatnak akiknek ilyen telefonjuk van, és csak dicsérni lehet, negatív kritikával illetni nem, nehogy az emberfia a kedves tulaj lelkébe gázoljon? És akinek más van, az meg csak annak a fórumjában írjon. Okéééé, bocs, nem tudtam. Megyek is oda akkor. Ja és amit az OP2 meg 3 körül írtál azt nem is értem, hisz írtam hogy a OP 2 csak használtan alternatíva, és akinek új telefon kell mindenképp, akkor nem szóltam. Csak az a baj hogy nem olvasol. De semmi gond, nem tehetsz róla.

• forgonati

őstag

válasz nemethbalazs #1511 üzenetére

Z3 volt nekem is, részben a kamera miatt adtam el. Ott is nyűgök voltak a kamerával. Hiába volt 20MP, nem voltam megelégedve. Bár lehet hogy az enyém egyedi hibás volt. De a jobb szélen olyan durva mosódás-lágyulás volt, hogy rettenetesen zavart. Lehet hogy pechem volt és hibás optika volt benne.

Nekem a K3 Noten most a Cuoco (lehet rosszul írom a nevét) S427 romja van, ez egy több romból összeollózott kigyomlált és tökéletesen magyarított rom, és szinte hibátlan, bugmentes. Illetve a fórumozók szerint ezzel a rommal hozza a legjobbat a kamera.

• forgonati

őstag

válasz nemethbalazs #1508 üzenetére

Igen más liga, viszont a megemlítése teljesen jogos, mivel 170-ért már kapsz újszerű állapotban, és nekem személy szerint inkább egy használt OP2 mint egy új Vibe Shot. És kamerában meg hajjaj de mennyivel jobb. Legalábbis a Vibe Shot képeit nézve... Persze ha valaki mindenképp újat akar, akkor nem szóltam.

A K3 Note pedig lő ilyen képet, ha tetszik ha nem. Legalábbis azzal a custom rommal ami most nekem rajta van. Mert azt tapasztaltam hogy azon is múlik. Pl. a MIUI-val elég ratyi képeket lő. Nem a levegőbe beszélek, este rakok fel fotókat, mindenki eldöntheti.

• forgonati

őstag

válasz nemethbalazs #1507 üzenetére

Tudom hogy nem fényképező. Én sem állítottam. Viszont a Lenovo úgy adja el, mint fotós mobil, fotózásra kihegyezve. Tehát elvileg ennek kellene lennie a húzó dolognak benne. Mert pl. hardveresen nem a legerősebb. A baj csak az, hogy ezeket a képeket hozza egy nem fotós mobil is, ugyanilyen áron, vagy olcsóbban.

És igen, 100% nagyításon egyik mobil képe sem tökéletesen éles, de élesebb. Ez meglátszik akkor is ha nem 100%-ban vizsgálod.

Azt meg szerintem már mindenki tudja itt hogy nem a megapixel a lényeg, ez nem újdonság. Nem kell a 23 megapixel, mert csak fölösleghesen lesznek 10MB-os képek. És ennek a telefonnak sem a megapixel számával van a baj, hanem inkább az optika minőségével, illetve a kamera szoftver/firmware optimalizálatlanságával.

A te képeid egyébként jobbak mint a másik kollégáé, lehet hogy eltérő romot használtok és amiatt. De még mindig állítom hogy a K3 note házon belül hozza ezt a szintet, pedig nem fotós mobil, és olcsóbb. Az abban lévő chipset pedig kb. egálban van ezzel, mondjuk az igaz hogy abban "csak" 2GB RAM van. Délután ha otthon leszek rakok fel pár képet, csak érdekességképp.

• forgonati

őstag

válasz mikrofon #1504 üzenetére

Nem, nem fényképező helyett, vagy annak a kiváltására akartam volna. Csak úgy voltam vele, hogy ha már telefont veszek, és kiadok pár 150-200 Eurót egy új telefonra, akkor az legyen olyan, hogy lehessen vele átlagosan jó, vagy akár kissé átlag fölötti képeket lőni. Esetleg legyenek benne manuális beállítások is, hogy ha olyan kedvem van, tudjak esti, hosszú záridős képeket lőni, stb. Esetleg optikai stabi ha belefér az árba. Tudtam hogy nem fogok olyat találni ami hozza a mai legjobbak szintjét (S6, S7, P9, G5, stb) mert annyi pénzt elvből nem adnék telefonért, mégha tellne is rá. Szóval olyan kellett amivel viszonylag olcsón lőhetek szép képeket, mert semmi kedvem nyaralásnál még egy drága cuccot cipelni a strandra. Elég ha egy kütyü húzza a zsebem, és csak egy cuccra kell vigyázni.

150-200 Eurt szántam a dologra, és örülök hogy egy OP2 lett, még ha picit használtan, fél évesen is, mert teljesen más szint a 2 telefon minden tekintetben, kamera terén is, vagy a nyers hardveres erőt nézve is.

De mondom, a K3 Note is lő ilyen képet, istenuccse. És az olcsóbb.

• forgonati

őstag

válasz son007 #1461 üzenetére

Hát szerintem ezek a képek eléggé gyengék... Egy fotózásra kihegyezett mobiltól meg pláne. A nappali képek fakók, és túlságosan zajszűrtek még a jó fényviszonyok mellett is. És mindegyik úgy néz ki mintha kissé fókuszon kívül lenne, be lenne mozdulva, vagy nem tudom. Optikai stabilizátor hol van??? A dinamikatartomány nagyon gyenge, majd mindegyik kinti képnél brutálisan ki van égve a háttér. Az esti képek meg nagyon zajosak, még annak ellenére is, hogy a zajszűrés keményen beavatkozik. És a fókusz sincs a helyén, a 2 bicajos képnél (sem).
    Én is szemeztem ezzel a telefonnal, de szerencsére halogattam sokáig, aztán végül teljesen letettem róla. Szép, igényes telefon, de pont azt nem tudja hozni, ami az erőssége kellene hogy legyen.
    Van nekem itt másodtelefonnak egy K3 Note, az nem kifejezetten fotótelefon, de megkockáztatom hogy tud ilyen képeket lőni. Ha kell, dobok fel pár képet, azok is vannak ilyen szinten.
    Azzal meg nem nagyon tudok egyetérteni hogy nyaralásra feltétlen fényképezőgépet kellene venni. 5-6 éve még én is ezt mondtam, de pl. most is egy Oneplus 2-vel fotóztam végig Bulgáriát, ás hát nem nagyon hiányzott még egy kompakt gép is, nagyon jók lettek a végeredmények. A mostani jobb telefonok hozzák egy olcsóbb kompakt szintjét, legalábbis nappal, de szerintem többé-kevésbé még este is. Persze akinek tényleg nagyon komoly minőség kell, mondjuk későbbi feldolgozásra, az vesz egy jó gépet. De átlag felhasználónak aki csak kattint, annak teljesen jó lehet egy jobb fotós mobil.
    Szerintem ez a Vibe Shot ere csak korlátozottan alkalmas. Pedig nagyon akartam mikor megjelent, mostanra bőven alábbhagyott al lelkesedésem, a fotókat látva.

Esetleg ha még lenne rá valami jó rom, amiben a kamera nyűgök javóitva lennének, akkor talán. MErt szoftveresen lehetne fejleszteni az AF működésén, meg a zajszűrésen is. De pl. a szűk dinamikatratományt nem hiszem hogy javítani lehet. Azí ilyen, az az optika hibája, hiányossága.

• forgonati

őstag

válasz rdt89 #83 üzenetére

A méretről vitázni, hogy kinek mekkora kényelmes, nem sok értelme van, szubjektív, maradjunk annyiban. Nekem volt 1+ is, és eladtam mert ha bárhova leültem a zsebemben a csípőmet nyomta mint állat, nem értem át a kijelzőt, kényelmetlen volt. Pedig jó telefon volt. Na most a Z2 Pro a 6 colljával tuti nem kisebb mint az 1+ akármilyen vékony a kávája. Szóval nekem mindenképp nagy. És így számomra ez az összehasonlítás (Z2 Pro vs. Vibe Shot) irreleváns.

"sok 5-5.5"-os telefon van aminek olyan kávája van, mint egy tabletnek"

Igen, hogyne. De szerintem a Vibe Shot-nak azért pont nincs akkora böszme kávája, mint pl. a legocsóbb kínai 5" telefonoknak... Teljesen jó átlagos kávája van, a legtöbb normális 5" telefonnak hasonló van.

• forgonati

őstag

Nekem nem teljesen világos hogy a tesztben miért a Z2 Pro-t hozzák fel ellene, meg itt a fórumon is páran. Ez 5" az meg 6", nem egy kategória méretben. Nekem ez pl. rohadtul nem mindegy. Volt már a kezembe 6" "telefon" hát tuti nem kéne ingyen sem. Nálam 5" a határ, most is egy Z3C-m van, sajnos 5" alatt nem sok jó alternatíva van.
    Szóval nem nagyon értem. Ha nekem kamerára kihegyezett mobil kellene, hiába lenne a Z2 Pro jóval olcsóbb, akkor is hamarabb venném ezt, egyszerűen mert nekem a 6" irtó kényelmetlen, és csak a bajom lenne vele. Olyannal kéne összevetni ami hasonló méretben van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés