2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Lenovo A820 - kínai kvartett

Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.

H​i​r​de​té​s​

Bevezető, tartozékok

A technológia világában a legtöbb fejlesztés a piacra kerülés után csak keveseknek válik hozzáférhetővé. A legdrágább, legújabb modellekbe kerülnek először a friss újdonságok, aztán egyre inkább elterjednek, és a végén teljesen megszokottá, általánossá válnak. Így van ez a mobiltelefonok területén is, hiszen míg néhány éve igazi csemege volt, ha például egy telefonban akár több gigabájt memória volt, manapság ez már nem nagy szám, főleg, hogy a microSD ára a padlón van, néhány ezer forintért óriási tárhelyet vásárolhatunk magunknak.

Lenovo A820
[+]

Az okostelefonok egyik fejlődési ága a központi egység, a processzor és a chipset. Akárcsak a PC-k világában, most itt (is) dúl a nagy harc, egyre erősebb és jobb egységek kerülnek a telefonokba, lassan már egy kisebb laptop erejét préselik beléjük (persze a teljesen más technológia miatt nem lehet közvetlenül összehasonlítani őket). A Samsung már nyolcmagos processzornál jár, de most a négymagos egységek kezdenek hódítani. Ezek is a csúcstelefonoknál kezdték, ám most a kínaiak is beszálltak a buliba és drasztikusan olcsóbb áron kínálják magukat.

Lenovo A820
[+]

Az egyik ilyen alacsony árú készülék a Lenovo A820, melyet az XXL GSM biztosított számunkra. Szerintem a világ egyik legjellegtelenebb dobozát kapjuk, a Lenovo talán 10 percet se foglalkozhatott a csomagolás tervezésével. Hófehér, semmi kép, némi kínai szöveg, meg egy böhöm nagy logó, azt csókolom. A benne lévő műanyag tálca rekeszeiben sorakoznak a tartozékok és maga a telefon. Szokásosan kapunk hálózati töltőfejet (az országnak megfelelő adapterrel), USB kábelt és egy sztereó fülest.

Lenovo A820
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​e​tés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.