- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
December:
December szokás szerint teljesen máshogy alakult, mint terveztem
Befizettem akcióban a PS+ Extrát a hátralévő időre és hát persze, hogy nem egy új játékot próbáltam ki a lehetséges több százból, hanem újra végigjátszottam inkább a Death Stranding PS5 változatát
Másodszorra is remek élmény volt (most easy-n), nekem valahogy passzol a játék hangulata a hideg téli, sötét estékhez.
A karácsonyi leállásban hazautaztam családhoz, vittem magammal pár játékomat, de végül megleptem magam a Chained Echoes Switch-re. Ez egy SNES/Mega Drive időket idéző RPG játék és maga a csoda. Elképesztő minőségű indie játék, tökéletes pixel art és animációk, remek harcrendszer, komoly, de megfelelő pillanatokban humoros történet. Kb. 20 órám van a játékban és a beszámolók alapján még legalább ennyi tartalom van hátra. Csakis ajánlani tudom.
Maga a 2022-es amúgy remek volt játékok szempontjából, elég sok nagyobb játékot befejeztem (Dark Souls III, Star Wars Jedi: Fallen Order, Final Fantasy VII Remake, Deathloop, God of War) és sok indie cím is sorra került. Egész évben pörgött a Destiny 2 (hol nagyobb, hol kisebb fordulatszámon), ment a Magic Arena napi küldizés, szóval a korábbi évek állócsillagai még jelen vannak és így is marad 2023-ban is
-
ldave
félisten
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #174 üzenetére
lol
-
ldave
félisten
Nemsokára én is összegszem a 2022-es évet. Köszi mindenkinek az egész éves kitartó részvételt
Jó volt olvasni a beszámolókat.
Folytassuk idén is? -
ldave
félisten
Szeptember - Október - November:
Hú, nagyon megcsúsztam most ősszel a dokumentációval
Óperenciát megvettem akkori akcióban Switchre, PS-en már játszottam, de be még sajna nem fejezetem. A Dorfromantik egy jó kis nyugis puzzle játék, kicsit a Carcassone társasra hasonlít.
A Signalis nagy kedvenc lett idén, ez egy PS1 korabeli játékokat idéző túlélő horror játék, pixeles grafika, ötletes feladványok, nehéz harcok. A végén vagyok már, de még nem volt a stáblista.
PS5-ön végre elkezdtem és be is fejeztem a 2018-as a God of Wart, szóval majd valamikor jöhet a Ragnarök is
A Happy Game egy nagyon durva puzzle játék, 3-4 óra az egész, a kontrolleres irányítást kicsit szokni kell, ugyanis a jobb analóggal mozog a karakter, a bal analóg a kurzort irányítja.
A Dominaria United és a The Brothers' War a két aktuális Magic kiegészítő.
A Destiny 2 most egy ideje pihen, de jövő héten indul az új szezon, szóval pár hétre biztos visszaránt majd. Közben pedig újrakezdtem a Shin Megami Tensei V-öt, már 25 óránál tartok, remélem kitart a lendületem a végéig.
-
ldave
félisten
Július - augusztus:
Viszonylag eseménytelen volt a nyár játékok szempontjából. Akcióban megvettem a Deathloopot PS5-re és két hónap alatt sikerült is befejezni ezt a 20-25 órás játékot
Nekem nagyon tetszett a Deathloop, de nem ér fel a Dishonored, Prey szintre, azok szerintem jobb játékok, azokban jobb a szabadság illúziója.
Emellett megvettem Switchre a Live a Live japán RPG-t és egy kisebb indie játékot, az In Other Waterst. Ezt utóbbit végig is játszottam, amit kalandjátéknak írnak, de lényegében ez egy visual novel, semmi fejtörő, semmi akció. Ez a nemrég megvett Citizen Sleeperes csapat korábbi játéka, gondoltam előbb ezt játszom végig.
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #119 üzenetére
Lemostál mindent?
-
ldave
félisten
válasz
RangerFox #107 üzenetére
A Theme Hospitalban nekem is sok-sok órám van, a Two Point Hospitallal sokáig szemeztem, de egyelőre még nem vettem meg, nehezen ülök le már a napi meló után a PC-n még ilyesmiket játszani, ezekhez több óra kell, 30-60 percre nem sok értelmét látom. De örülök, hogy van még fejlesztő, aki sikeres tud lenni ilyen játékokkal.
-
ldave
félisten
Június:
Kicsit bevásároltam júniusban, még a 400+ euró árfolyam előttSwitchre diitálisan megvettem a Citizen Sleepert és Death's Doort, előbbi egy scifi RPG, utóbbi pedig egy klasszikus felülnézeti akció játék. Lemezen pedig a Triangle Strategyt, a demója nagyon tetszett.
PS-re a Resident Evil 2-3 Remake-t vettem az akciók során, ebből a második részt már elkezdtem, de még nagyon ügyetlenkedem benne.
Befejeztem a The House in Fata Morgana fő sztoriját, nagyon kemény történet, több benne a szenvedés, mint az ifjú Werther naplójában... Vannak még ilyen melléktörténetek, azokat majd valamikor később. És szintén befejeztem, legalábbis normálon, az FF7 Remaket, most PS5-ön, az eredeti PS4-es kiadásnak nem értem a végére, amikor azt játszottam. Ezt hardon mindenképp folytatom majd, mert még van bőven fejlesztési lehetőség és az extra bossokat is szeretném majd legyőzni.
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #97 üzenetére
A vásárlási kedv
-
ldave
félisten
A június már most megszaladt nekem vásárlás terén, megyünk picit mínuszba
-
ldave
félisten
Május:
Hát, ez a hónap most főleg a Destiny 2-ről szólt, de mellette kerestem valami lazább játékot, amit alvás előtt tudok játszani, ez lett a The House in Fata Morgana. Ez egy visual novel, de olyan szinten, hogy a 25-30 órás történet alatt talán ha két-három alkalommal kell benne valami döntést hozni. Játszottam már korábban pár VN játékkal, de ennyire könyvszerűvel még sosem. A történet egy ház lakóiról szól, nagyjából egy évezredet ölel fel. Utolsó fejezetnél tartok, még pár este és vége.
A Dune: Spice Wars egyelőre korai hozzáférésben érhető csak el, ez egy Civ-szerű játék, csak realtime rendszerrel, de nagyon lassú, szóval nem egy pörgős Starcraft meccsre kell gondolni. Amúgy inkább emlékeztet egy komplexebb táblás társasjátékra, mint egy videójátékra, de a hangulata nagyon jó és eléggé nehéz is.
A Stella Glow megvan már régről lemezesen 3DS-re, most az utolsó akciók során megvettem digitálisan is. A listámban 2018-ig tudok visszamenni, addig nem szerepel a játék, szóval ezt még korábban vettem és játszottam eredetileg. Visszakerestem 3DS fórumban, 2016-ban játszottam végig, 6 éve, de rohadt gyorsan telik az idő.
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #91 üzenetére
Ni no Kuni: Wrath of the Lich King?
-
ldave
félisten
Március és április:
Viszonylag kevés játék volt utóbbi két hónapban, a Crysis 2 után megvettem a harmadik részt is PS-re, de még nem kezdtem el. Gondolom az előzőhöz hasonlóan majd 2-3 nap alatt végigjátszom, ha sorra kerül. A Ni no Kuni megvan lemezen, most megvettem digitálisan is.
Két online co-op játékot játszottam végig innen a fórumról egy kedves taggal az EA Play előfizetés keretében, a Way Out-ot és az It Takes Two-t. Ebből a kettőből az utóbbi fantasztikus élmény volt, most már értem miért kapta a sok-sok év játéka díjat tavaly.
A Destiny dlc most megkapja a +1 pontját, ez után már csak a szezonok jönnek majd az év során.
Megjelent a soron következő Magic lapcsomag is, egyelőre ebbe még nem merültem bele, már alig bírom ezt is követni a sok más mellett.
-
ldave
félisten
Még egy hónap végi gyors hajrával lehet pontokat szerezni, befejezni valamit, vagy akcióban venni pár játékot
-
ldave
félisten
Február:
Sikerült a Dark Souls 3 végére érnem (DLC-k nélkül), kis save game trükközéssel több befejezést is megnéztem. Bloodborne után ezt a második Souls játék, amit befejeztem. Tervben volt az Elden Ring, de végül úgy döntöttem, hogy egyelőre ebből a stílusból most ennyi elég volt, majd valamikor később biztos sorra kerül.
És ha már akciójáték, akkor elővettem és végig is játszottam a Star Wars: Jedi Fallen Order-t (szintén 2020. júniusi vétel volt, egyszerre vettem a DS3-mal). Ez egy jóval könnyedebb játék volt még nehezebb fokozaton is, de azért pár rész megizzasztott a történet során. A játék több éves kora ellenére eléggé bugos, többször is volt, hogy átestem a pálya túloldalára egy ugrás során, az átvezető jelenetek alatt a hang nem volt tökéletes, szóval tech oldalról nem a legjobban összetett játék, de a Star Wars hangulat egész jó volt.
Végre megjelent a Witch Queen és így az első hét után azt kell mondjam, hogy a Bungie remek munkát végzett, az új terület fantasztikusan néz ki, de azért már kezd kicsit elavulni ezt a fajta pályakészítés, nagyon statikus és élettelen az egész. A történet végre halad valahova, a sokéves előkészítés, végtelen kérdések sora végre elkezd válaszokkal szolgálni. Jövő héten jön az új raid, kíváncsi vagyok ott miként emelik a tétet.
Aztán a Jedi után de még a Witch Queen előtt gondoltam kéne valami rövidebb, egyjátékos, történet központú fps, ami végül a Crysis 2 lett. A játék megvolt már régóta PC-n, még a régi asztali gépemen (560 GTX!) játszottam, de most PS5-re vettem meg a Remastered kiadást és majdnem a végére is értem, de közbejött a DestinyA Crysis 3 is tervben van, a következő akció során biztos megveszem azt is.
A Vampire Survivors egy ilyen 2 eurós játék Steamen, egyelőre még early access, lényegében egy 2D-s survivor játék, 30 percig kell túlélni az egyre erősebb támadó szörnyek hordái ellen. Egy karakterrel és fegyverrel kezdünk és menet közben lehet a többit megtalálni, megnyitni. 10-12 óra alatt sikerült minden megcsinálni, ami jelenleg benne van a játékban, szóval várom a frissítéseket. Egyszerű megvalósítása ellenére bőven van benne játékmeneti mélység és eléggé addiktív.
Végezetül pedig az aktuális Magic kiegészítő, a Kamigawa: Neon Dynasty, ami az egyik legjobb dolog, ami a játékkal történet az utóbbi években, fantasztikus hangulatú lett az egész (tematikus japán cyperbunk), csomó új lehetséges pakli és egyik sem olyan idegesítő, mint ami az elmúlt években ment -
ldave
félisten
Január:
Játék terén mekem lassan indult az év, a PS4 már visszaköltözött a nappaliba, így gondoltam azon kezdek el valamit, ami végül a Dark Souls 3 lett. Lemezen megvan a játék (2020. júniusi vétel, milyen jó ilyenkor, hogy megvan a lista
), de most a PSN akcióban megvettem digitálisan is. Sajnos még nem értem a végére, 2-3 boss van még hátra. Szerettem volna most a hónap utolsó hétvégéjén befejezni, de a Nameless King (
hogy rohadjon meg) kicsit megakasztott, nem fért már bele időben a többi.
Előrendeltem egy PS5-öt, remélem február során megérkezik a gép és akkor már azon fogom folytatni a DLC-ket. -
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #22 üzenetére
Az is a pontgyűjtés egy formája
-
ldave
félisten
Még egy hetünk van ebben a hónapban pontokat gyűjteni, hajrá
-
ldave
félisten
Most néztem, 2014-ben kezdtük el ezt a fajta pontozós játékot, akkor nagyon más volt még az egész játékos világ. Meg ugye alapvetően a saját helyzetemből indultam ki, én elsősorban veszem a játékokat, másodsorban játszom velük és nagyon ritka, ha eladnék valamit. Erre simán ráhúzható volt az alapötlet.
Azóta minden évben bonyolódott a helyzet, nem igazán tartható már az eredeti megoldás. Több ötlet, egyedi megoldás is jött az évek során itt a topikokban, szerintem mindenki megtalálhatja azt a fajta módszert, ami neki a leginkább megfelelő.Nekem egyedül PS+ előfizetésem van már PS3 idők óta, de szerintem nincs összesen 10 játék, amit abból letöltöttem volna és ötnél kevesebb, amit végig is játszottam. Számomra az elsődleges ok itt a felhőbe mentés és az esetleges multi a PS-es társasággal. Ha egy játék sem lenne a szolgáltatásban, akkor is fizetném.
-
ldave
félisten
+ és - pontokban gazdag új évet mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest