- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
trafoka
tag
+1
Kb. ezért is próbálok minden hitelesnek mondható IQ tesztet elvégezni amit találok, hogy a mérési szórás alapján tudjak közepelni, és akkor kb. pontosan meg tudom mondani, hogy én 123-mas okosságú egyed vagyok
Viszont az alap problémát nem itt látom. Az IQ teszt tulajdonképpen kizárólag a logikai készséget méri. Oké, ez egy rohadt fontos dolog, és tény, hogy akinek jobb a logikai képessége annak általában nem kell kétszer elmondani ugyanazt, de ettől még ez csak egy fajta intelligencia. Ahogy mondtad is, a lexikális tudás, a gyakorlati inelligencia, az érzelmi intelligencia stb. mérésére nem alkalmas. Biztos hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel sokkal pontosabb képet lehet kapni az egyén "általános" intlligenciájáról, de akkor sem lehet egy konkrét mérőszámot mondnai. Jó példa erre pl. Cristiano Ronaldo és Messi összehasonlítása (bocs, ha az aktuálfoci nem jó téma
). Az egyik gyorsabb, amásik jobban cselez - az egyik több gólpasszt ad, amásik kevesebbet - az egyik kétábas, a másik nem. Viszont ettől függetlenül mindkettő annyi gólt lő mint a szar és a hátán cipeli a csapatát. Most akkor ki a jobb? El lehet rajtuk végezni egy valag tesztet, de olyan eredményt nem fogunk kapni mint a fifa 98-ban: A 91 pontos, B pedig 93: hurrá, B a jobb. Úgyhogy az IQ egy szép és jó dolog, főleg ha sok van, de ez csak részben határozza meg az ember "általános" intelligenciáját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Update 08.27. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest