- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
A legtöbben úgy húzzák le az Atomot, hogy csak eeePCn vagy egyáltalában nem használták! Engem ez zavar csupán.
Jelenleg egymagos Atomot használunk 1GB OCZ Rammal. Rövid, 30 perces, nem full HD-t elvisz, Windows 7 van rajta és megy az Aero is (néha be-be fagy 4-5 másodpercre a rendszer, de 1GB mellett + hogy nincs még Windows 7 alá optimalizált VGA drivere a lapnak ez azt hiszem elnézhető).
Call of Duty I. kb két helyen a Soldier of Fortune II kb 4-5 helyen szaggatott be, egyébként 1024*768-on szaladt mindkét a játék. A Return To The Castle Wolfenstein röccenésmentesen megy. Tnl támogatást igénylő játékokat ugyanakkor alapból nem visz. Tudom a felsoroltak relatíve régi játékok, de azért sokat elárulnak a "harmatgyenge" gépről.
Komoly játékra alkalmas gépre hamarosan lecseréljük, mert ezeket meguntam és két hardvert nem bírunk kifizetni, de akinek nem játékra kell és nem HD nézésre annak kompromisszumok nélkül tökéletesen elég az Atom! Egy drágább gép erre a célra egyenesen pénzkidobás!
Márkától függően az alaplap+proci+RAM 20-27eFt-körül már simán megvan.
Ennyibe kerül egy 600Mhz-s "internetezésre, szövegszerkesztésre" (azért megnézném rajtuk az Office 2007-et) alkalmas gép belsejének lecserélése erre.
Ha meglesz a komolyabb gép és összegyűjtünk pénzt pluszba, akkor garantáltan beszerezzük az újgenerációs Atomot HD ide vagy oda! -
WonderCSabo
félisten
Vajon a FullHD-s anyagokat viszi szaggatásmentesen?
-
footy
addikt
A nettopok között durva különbség nincs:
ASROCK ion
ASROCK 945gse -
footy
addikt
Éppen azért nem "csövik" a nagy gyártók, mert meg merik és tudják kérni az áraikat.
Na ezt mondom, hogy nem is kell őket sajnálni...Néhány hónap múlva majd remélem megosztod velünk mi lett a tökéletes megoldás
Tökéletes megoldás nincs(már írtam fentebb), viszont eddig az ion a nyerő. -
CsíkosMókus
aktív tag
nehogymár baj legyen, hogy az atom túl erősre sikerült
-
footy
addikt
Azért ne várd, mert neki is kell a profit... Persze ettől még várhatod.
Néhány hónap múlva lesz esedékes a váltás, addig kíváncsi vagyok hogy melyik gyártó mivel rukkol elő. Azzal gondolom te is tisztában vagy, hogy egyik gyártó sem "csövi", ha valakinek nem éri meg az nyilván nem csinálja. (Az ár/érték arányában azért jelentős különbségek tudnak lenni)...egy rendszert ami nem rossz, csak épp neked nem megfelelő
Maradjunk annyiban, hogy a jó nem ilyen... -
BloodRay
veterán
Azért ne várd, mert neki is kell a profit... Persze ettől még várhatod. Sok sikert hozzá.
"Éppen azon vagyok, hogy megfelelőt keressek, de ez nem zárja ki azt hogy legyen véleményem arról ami nem felel meg." -> Természetesen ezt senki nem vitatta, csak az a vicces, hogy folyamatosan fikázol egy rendszert ami nem rossz, csak épp neked nem megfelelő.
-
footy
addikt
Vannak(neked) megfelelő hardverek, csak fizesd meg és ne várd, hogy azokat 50-100k ért adják...
Miért is ne várjam?
Akkor vegyél olyan rendszert, ezt nem arra tervezték és valószínűleg jóval olcsóbb is lesz.
Éppen azon vagyok, hogy megfelelőt keressek, de ez nem zárja ki azt hogy legyen véleményem arról ami nem felel meg.kokyt
A fentiek szerint te jól kondicionált vagy az atomra, ha neked annak ellenére is kellene, hogy a platform eleve nem megoldás a problémádra
Szerintem a negatív véleményem nem ezt mutatja. (Az ION az más kérdés, de ott is a tesztek győztek meg nem egy vigyorgó fickó egy képen.)Nincs olyan platform, ami gagyi. Maximum éppen nem a te igényeidnek megfelelő.
Amikor egy több éve kifutott fejlesztést akarnak eladni újként az bizony gagyi. -
kokyt
senior tag
Így még jobban alátámasztja amit írtam. (Csak azért mert van egy brand és jól van tálalva, attól az még nem jó)
A fentiek szerint te jól kondicionált vagy az atomra, ha neked annak ellenére is kellene, hogy a platform eleve nem megoldás a problémádraNincs olyan platform, ami gagyi. Maximum éppen nem a te igényeidnek megfelelő.
-
BloodRay
veterán
Vannak(neked) megfelelő hardverek, csak fizesd meg és ne várd, hogy azokat 50-100k ért adják...
"A te igényeidre nem az atom van kitalálva.
Épp ezt mondom hogy az én igényeimnek megfelel az atom, ha ion-nal van karöltve, a cikkben említett formában viszont 0." -> Akkor vegyél olyan rendszert, ezt nem arra tervezték és valószínűleg jóval olcsóbb is lesz. -
footy
addikt
Arra, hogy lejátszd a videókat a tv-n szerintem van jobb megoldás
Én meg azt szeretném ha nem kellene 25különböző célhardvert vennem, hanem integráltabb megoldások lennének.Éppen ezek miatt nem lesz olyan az új atomos platform, mint amilyet szeretnél. Azokat is el kell adniuk.
Na itt a lényeg, hogy igazából így magában korlátozottan lehet használni bármire is.Azért ez nem a teljes mondat. Ha tovább olvasod, akkor ott van az is "vagy amire kondicionálják". Így azért kicsit más az értelme.
Így még jobban alátámasztja amit írtam. (Csak azért mert van egy brand és jól van tálalva, attól az még nem jó)A te igényeidre nem az atom van kitalálva.
Épp ezt mondom hogy az én igényeimnek megfelel az atom, ha ion-nal van karöltve, a cikkben említett formában viszont 0.
Ha ugyanolyan áron kínálnak két terméket akkor te a rosszabb tulajdonságokkal rendelkezőt veszed?
Ez attól függ...
Nyilván mérlegelni kell, de szerintem senki nem olyan balga(legfeljebb nem eléggé tájékozott, félreinformált stb.) hogy a rosszabb tulajdonságokkal rendelkezőt vegye.
még1X:Tökéletes termék nincs és nem is lesz, de ha megveszed a gagyit akkor a gyártó a kicsivel jobb terméket adhatja aránytalanul drágán és nem is kell annyit fejlesztenie... -
kokyt
senior tag
Arra, hogy lejátszd a videókat a tv-n szerintem van jobb megoldás, és az atomot nem is erre szánja az intel. Az ion-os társíthatóságról annyit, hogy vannak nagyon jó (és persze sokkal drágább) egyéb alternatívák (ulv procik). Éppen ezek miatt nem lesz olyan az új atomos platform, mint amilyet szeretnél. Azokat is el kell adniuk.
Úgy látom ezt a sorát a definíciónak nem olvastad el: A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak.
Azért ez nem a teljes mondat. Ha tovább olvasod, akkor ott van az is "vagy amire kondicionálják". Így azért kicsit más az értelme.Az eltérő igények teljesen rendben vannak, nem lehetünk egyformák. A te igényeidre nem az atom van kitalálva. Arra vannak sokkal erősebb, fejlettebb notik, persze drágábban. Nem őrölt meg egyik gyártó sem, hogy az elég erős HTPC tábort elárassza olcsó termékekkel, ha drágábbal is megteheti.
Ha ugyanolyan áron kínálnak két terméket akkor te a rosszabb tulajdonságokkal rendelkezőt veszed?
Ez attól függ, hogy nekem mi számít rosszabb tulajdonságnak. Speciel egy bizonyos szint felett nekem mindegy hány megapixel, vagy milyen a felbontás. De ha a nagyobb kijelző alkalmasint a készenléti idő rovására megy, akkor éppen az is rosszabb tulajdonság lehet. Nézőpont kérdése. -
footy
addikt
Én speciel nem kapok agyvérzést, ha valami nem tudja 3-10 inchen lejátszani a 720p-t.
Isten őrizz hogy agyvérzést kapj,de ha visszaolvasnál és értelmeznéd a hozzászólásomat akkor rájönnél, hogy nem 3-10inchen akarom nézni, hanem 37inchen .Vedd észre, hogy ez nekik az üzletről szól..
Felesleges így tálalni, ez mindenkinek az üzletről szól, merő jóindulatból nem fognak dollármilliókért fejleszteni.ha valami nem 12 megapixeles és 8 centi képátlón nem hozza az 900x1600-as felbontást, az már egy darab sz*r
Ha ugyanolyan áron kínálnak két terméket akkor te a rosszabb tulajdonságokkal rendelkezőt veszed?Elég sok konzumidióta van mostanában
Úgy látom ezt a sorát a definíciónak nem olvastad el: A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak.Ez most akkor hogy jön ide?
A röppályás példával arra utaltam hogy a számítógép alapvetően univerzális.
Nem a processzor teljesítményével van a baj, hanem hogy a cikkben említett "újításokkal" elvették annak a lehetőségét, hogy az ION mellé (ami chip szinten jobb választás) illeszthető legyen.Egy ingyenbölcsességgel én is szolgálhatok:
Különböző emberek különböző igényekkel rendelkeznek -
kokyt
senior tag
vagy szerinted olyan gyártók mint a Apple, vagy Cowon vagy Meizu csak magunknak gyártanak PMP-ket?
Nem. Én speciel nem kapok agyvérzést, ha valami nem tudja 3-10 inchen lejátszani a 720p-t. Vedd észre, hogy ez nekik az üzletről szól, és sajnos manapság ha valami nem 12 megapixeles és 8 centi képátlón nem hozza az 900x1600-as felbontást, az már egy darab sz*r. Elég sok konzumidióta van mostanában. Az életképes, használható funkciókkal (amik nem parasztvakítások) viszont semmi bajom.Ilyen hozzáállással a számítógép még mindig csak a rakéták röppályáját számolná.
Ez most akkor hogy jön ide?Én arról beszélek, hogy egy alacsony fogyasztású procitól ne várj csodákat, pláne ha a portfólióban ez van legalul.
A bölcsességem pedig ingyen van. Béke.
CPT.Pirk: A jelenlegi sebességek mellett letölteni divx-ben lassan gyorsabb, mint 4 gigát átmásolni.
-
footy
addikt
A bélyeg-HD egy vicc
Szerintem az a vicc hogy te ezt mondod, vagy szerinted olyan gyártók mint a Apple, vagy Cowon vagy Meizu csak magunknak gyártanak PMP-ket?
Mondtam már: mindent a helyén kell kezelni.
Köszönjük, hogy megosztottad ezt a nagy bölcsességet velünk.
Ilyen hozzáállással a számítógép még mindig csak a rakéták röppályáját számolná.Kérlek mellőzd ezt a rengeteg smiley-t, mert így nehéz komolyan venni amit írsz
flimo
Erre akartam kilyukadnitcp
Nincs itt semmi álmodozás, a technológia adott. Tökéletes termék valóban nincs, de ha megveszed a sz@rt akkor a gyártónak nem kell fejlesztenie. -
nkmedve
őstag
Milyen drágák ezek a Z atomok, főleg az 550
Kétlem, hogy olyan nagy különbség lenne az N-ekhez képest felépitésben, de igy ezek már nem olyan veszélyesek a Pentiumokra.
Az viszont durva, hogy déli hiddal együtt szinte ingyen adják az N szériát s igy is a végső termék ára vetekszik azzal amennyiért én a Latitude-omat vettem (jó, refurbrished volt, de vadonat új benne minden, egy karcolás nincs rajta). Hiába, a hordozhatóságot meg kell fizetni. Na de majd jönnek AMD ultrahordozható cuccai -
azbest
félisten
amennyire tudom nem a gyártás maga a drága, hanem a tervezés / fejelsztés, az üzem / gyártósor beállítása és a szilicium szeletek.
- Egy i7 -et megtervezni sokkal nagyobb feladat, mint egy sokkel egyszerűbb atom chipet.
- Hasonló technológiával gyártják őket azt hiszem (45).
- Nagy méretű chip estén nagyobb a selejt aránya (i7ből még nem nagyon hallottam kasztrált verziókról, ahol eladhatnák a kisebb cache vagy kevesebb magos változatot, ez részben ellensúlyozná ezt).
- A tesztelésről nem tudom pontosan a különbségeket, feltételezem hogy nagyobb, összetettebb chipet tesztelni is nehezebb / drágább.
- szilicium ostlya: 10x nagyobb az i7 mint az Atom mag, tehát ugyanabból az ostyából 10x annyi atom készülhet, mint i7 (a kihozatal is jobb, szóval akár még nagyobb lehet a különbség)Nemrég keresgéltem árakat, itt annyiban nem teljesen jó a táblázat, hogy mobil atom chipet hasonlítottam asztali procikhoz (bár, azt hiszem csak a tokozás más, egyébként az asztali és mobil atom kb ugyanaz)
Igaz azóta kiderült, csomagban olcsóbban adják a gyártókan a másik fajta 1.6-os atomot. (25$), de még ígyis versenyképesnek tűnik az olcsóbb core2-vel szemben, amiket veszélyeztet.
Abu véleményére én is kíváncsi vagyok, neki jobb rálátása van az ilyesmire.
-
tcp
tag
autód van? gondolom ott is elvárod, hogy legyen szép sportos kinézetű, férjen el benne 9 ember, és képes legyen elvinni 1.5 tonna árut legalább 3 köbméter helyen, miközben 2 litert fogyaszt, és befér egy smart parkolóhelyére, és mindemellett ugye a beugró kategória (kb suzuki stift) árában fusson, a problémák pedig nem érdekelnek, hisen te csak megvenni akarod. Na kb ugyanez a helyzet a mindent tudó, asztali pc-t, media centert, sőt lassan talán szervert is kiváltó hordozható eszköz vágyakkal. Ilyet nem lehet építeni, mindig lesz valamilyen kompromisszum, egy asztali CPU mindig erősebb tud lenni, mint egy mobil, elég ha csak azt nézem, hogy egy asztali CPU-ra akkora hűtőt lehet szerelni, mint egy mobil eszköz önmaga, innentől kezdve a fenét sem érdekel a hőleadás, had szóljon!
de továbbra is azt mondom, hogy nem kell megvenni azt a terméket, ami nem jó és pont. Álmodozni lehet, én olyan mobiltelefont szeretnék, amiben űrhajó van, meg olyan nettopot, ami egy komplett mozit kivált, sőt a karórámat szeretném rákötni egy fullHD tv-re, és igenis játsza le nekem a tartalmat, az ébresztője meg nyomja a dollbyt
-
fifi_addict
tag
ha nem lehet normálisan netezni, mert a flash leveri a gépet, akkor mitől netbook? az intel nem alátervezett, hanem beijedt a kategória sikerétől. azóta fagyasztja a szegmenst... mióta van 2 magos atom. no persze, erre az ms is belejátszott egy kicsit, asszem. szóval, addig nem lesz jó, míg valami noname kinai cégecske nem rúgja fel ezeket a lemutyizott korlátokat. akkor is csak annak lesz normális gépecskéje, aki a Józsefvárosi piacon veszi
. egy darabig.
-
z00li
senior tag
A HD az tényleg túlzott elvárás a netbook kategóriában, de pl. kollégám első generációs eee-je (Atom procis) még a youtube-bal sem boldogul akadásmentesen. Ezek már kiküszöbölik ezt a problémát? Ja, és vajon AMD-s gépek lesznek valamikor?
Szerintem jót tenne a kategóriának egy kis verseny!
-
nkmedve
őstag
Puszta szilicium-méretekkel nem biztos hogy jó számolni. Valószinű, hogy 10 Atomot legyártani, tesztelni, csomagolni stb sokkal többe jön ki nekik mint ugyanabban a szilicium-mennyiségben i7 vagy core2 procit. De ezt mi nem tudhatjuk biztosra, esetleg ha Abu hozzászól akkor okosabbak leszünk.
Az biztos hogy zavarja őket, hogy más termékek eladását negativan befojásolja a cucc, ezért is nem akarják tovább fejleszteni, lehet ezért épitenek bele grafikus magot is, igy ellehetetlenitve az ION-t és a hozzá hasonló próbálkozásokat. -
azbest
félisten
Értem én, hogy neki jobban megéri, ha a drága cuccait veszik, de akkor meg minek árulja?
Csak azért árulja, hogy nehogy egy konkurens megoldás elterjedjen?
Ráadásul a csomaggal együtt olcsóbban adja, mintha csak a procit vennék tőle.
Egyébként is ahogy múltkor kiszámoltam az atom proci a kis magméretnek köszönhetően majdhogynem olyan jó bevételt hoz, mint az i7. (legalábbis a szilicium méretének arányában)
Szóval egyáltalán nem rossz üzlet az intelnek az atom. És az árazással sakkban tartja a gyártókat, hogy nehogy a konkurenciát válasszák. A szilicium méretet figyelembe véve szinte mindegy az intelnek, hogy 10 atomot vagy 1 i7-et ad el. (szerintem)
Ha a kisebb, olcsóbb procikhoz nézzük, akkor jobb üzlet atomot árulni, mint celeron vagy dual core procikat.
-
nkmedve
őstag
Az ION veszélyes dolog, ha tömegesen megjelennek az ION-nal kombinált Atomok akkor még több drágább termék marad a gyártókon (és ez nem csak Intelre veszélyes hanem AMD-re is).
Senki se várhatja el egy cégtől, hogy saját magát csődbe vigye, csak azért mert a felhasználók a kisujja után az egész karját követelik. (ezt mondom úgy, hogy frászom van az Intel húzásaitól)
Az a 2-3szoros ár pedig nem az Intelhez megy, hanem a gyártókhoz akik rájöttek hogy adhatják drágábban is, úgy is fogy. -
kokyt
senior tag
És szerinted erre nincs megoldás a piacon?
Értem én a problémád. Vegyél egy atomos netbookot, meg egy normális htpc-t (ami nem atom alapú), csinálj még egy hálózatot, és már kész is.
Ha neked mindez egy gépben kell akkor még inkább felejtsd el az atomot. Igaz, akkor többe is kerül majd a gép mint egy netbook, de te is tudod, erre épül az egész. Ha neked több kell, fizess többet.
Telefon ilyen képességekkel? A bélyeg-HD egy vicc
Mégis mi az a plussz amit a HD ad neked egy 480x800-as max 4 inches kijelzőn szemben egy normális divx-es kódolással (amit mellesleg minden komolyabb mai modell tud)? Azt akarod kötni a tévére meg az 5.1-es hangcuccra?
Mondtam már: mindent a helyén kell kezelni. A HD mozizást és az atomos netbookokat és nettopokat egy helyen említeni is balgaságNem arra vannak kitalálva.
azbest: Azért nem kevés lépcső van a 320x240 és a HD között. Gondolom a VCD után nem a BR volt a következő favorizált médiád.
-
azbest
félisten
"de ki a fene akar egy 8"-os lejátszón HD tartalmat nézni"
ha van rajta megfelelő videókimenet mindjárt más a helyzet...
másrészt az akarhat hd tartalmat nézni rajta, aki nem akarja átkonvertálni a videót, ha valamiért magával vinné megnézni a filmet útravalónak.A film trailereket is inkább (kisebb) hd formátumokban nézem meg a gépemen (1024x768 felbontású monitorral), mintsem 320x240-es egérmozis, nagyítva homályos minőségben.
" HD tartalmat nézni " : a hangsúly nem a HD-n hanem a nézni szón van. Le tudja játszani vagy sem. Ezért nem mindegy az a fránya cpu/gpu.
#62 nkmedve : ezt mond az nvidiának, aki az intel árképzése miatt pofára lett ejtve az ion-nal (ami le tudná játszani atom procival is a hd-t) egyébként is szépen kiderült, hogy az olcsó netbook (aminek kezdetben szánták) túlságosan is hozzá passzolt a felhasználók igényeihez, éppezért rendesen fel is nyomták 2-3x-osára az árat.
(#64) kokyt : nem arra lett kitalálva? a youtube és a flash netoldalak is döglenek az atomon
Akkor mire jó? szövegszerkesztésre? arra meg kicsi és kényelmetlen.
-
nkmedve
őstag
Nem az Atom az ami ezeket lehetővé teszi, nem erre van kitalálva. Vannak ULV Core 2 procik azokon csinálhatsz amit akarsz, és elég keveset is esznek, egy 12-es notival pedig a hordozhatóság is kitűnő.
Én is szeretnék 2 W TDP-s 3 GHz-es Core 2 Quad-ot a notebookomba ami ráadásul 50 dolcsi alatt van, de ez nem fog megtörténni egyelőre. -
footy
addikt
tcp+kokyt
Mondom a konkrét helyzetemet hogy világos legyen:
Otthon LCD-tv+Házimozi+AsusXonar. Az ideális az lenne hogy a noti ami nálam van napközben max 13" legyen és a lehető legkönyebb, ha hazaérek akkor pedig meg tudom nézni a HD filmeimet. (A legjobb eset az lenne ha ezt a telefon tudná)
Szóval a lényeg az volna, hogy a teljesítmény, mobilitás és az összekapcsolhatóság meglegyen benne.
A készenléti időről meg annyit hogy oldja meg a gyártó, az én dolgom hogy megvegyem. -
SzVSz egy erősebb flash vagy egy közepes erőforrásigényű vírusirtó, egy 5-10megánál nagyobb zip ki-betömörítése már feladhatja a leckét.
Nem mondom, hogy GTX 280M SLI videókari és QX9300 proci tomboljon bennük, 8giga RAM-mal és 2x250GB SSD-vel, de sajnos a napi minimum officemunkának, netezésnek is megvan az erőforrásigénye, ami picit túlmutat az 1.6GHz-es procin (persze, ha core lenne legalább...) és a piacon kapható leggyengébb videovezérlőn
. amúgy kíváncsi lennék, ha összehasonlítanánk egy 1.6Ghz-es atom rendszert egy 1+GHz-es qualcomm snapdragonra épülővel...
-
kokyt
senior tag
Értem amire gondolsz, de kérdem én: mi értelme egy netbookon HD filmeket nézni? Főleg a jelenlegi monitor felhozatal (és azok felbontásának) fényében. Vagy mi értelme egy nettopon? Nem erre vannak kitalálva, és kész.
Az oké, hogy vannak akik akarnak, de könyörgöm, celeront sem használnak komolyabb szerverben, éppen úgy mint i7-et sem beágyazott rendszerben. Aszerint ítéljétek meg amire kitalálták.
A tegrát és az ion-t is ismerem, de ezek éppen olyan dolgok, aminek nem sok értelmét látom. Főleg az ionnak nem. Még ha elég erős is HD tartalmakhoz, akkor is ott a kijelző probléma, meg az atom ereje. Ha a kijelzőt is nagyobbra cseréljük akkor meg kapunk egy gyenge notebookot (a nagyobb kijelző miatt még a készenléti idő is csökken), ami HD-n kívül nem sok mindenre jó, de legalább atom, és az most olyan "menő".
A tegra sorsát meg eldönti az idő. Eddig nem igazán állnak érte sorba. -
nkmedve
őstag
Az Atom túl erősre és túl energiaéhesre sikeredett már eredetileg is az vele a baj. Oda ahova szánták (MID-ek, OLPC laptop) nem kell ilyen teljesitmény és a fogyasztás is lehetne még kissebb. Éppen ez a nagy teljesitmény az ami már majdnem teljes értékű procivá teszi és ezért kapott rá mindenki (piaci igények). A gyártók pedig csak vakarják a fejüket hogy mit csináljanak vele, mert a fölötte levő kategóriák termékeinek piacát is felzabálja.
-
kokyt
senior tag
Mégis ti mire akarjátok ezt használni? Játékra? Két mag kell? Minek? Arra van nem is kevés típus egy kategóriával feljebb. Néha gondolkodhatnátok mielőtt postoltok.
Ha már netbook/top kategóriába tervezték, akkor ahhoz mérten is nézzétek. Nem rossz eredmény ez a csökkenés sem, legalább nem csak ülnek a babérjaikon. Igaz ami igaz, jobb lenne még kisebb TDPSebaj, legalább van még mit fejleszteni
-
azbest
félisten
válasz
#95904256 #47 üzenetére
valahol régebben olvastam erről... a progamot alkotó utasítások fizikailag több helyet foglalnak mint 32 bites változatban és a változók / regiszterek használatakor is 64bittel kell betölteni, nem pedig 32 bitet. (assemblyben lehet ez nem jönne ki ennyire, de ma már nem jellemző, hogy gépközeli kódban írjanak valamit)
mivel nem találtam hirtelenjében a cikket amiben ilyesmiről volt szó, így megnéztem egy telepített progi 32bites és 64bites futtatható állományait... a 64bites exe és dll fájlok lényegesen több helyet foglalnak (nem kétszeres a méret, de így nem is biztos kijönne, mert a bináris fájlok is lehetnek tömörítettek)
-
törölt tag
-
Alchemist
addikt
Amire az Atomot szánták, arra bőven elég ez a teljesítmény... inkább a fogyasztást érdemes tovább faragni (4-5 W alá rendszerszinten), mert hordozható eszközbe így egyre könnyebb (aksi) és tovább működő kivitelben lehet alkalmazni. Olcsó irodai géphez is remek lenne, csökkentené a villanyszámlát (globálisan is).
64 bit..? hááát... ha az alapvető progikhoz elég a teljesítménye, akkor a több RAM csak növeli a fogyasztást... ráadásul a 64 bitnek eleve nagyobb a memória sávszél igénye. -
tcp
tag
egyrészt, honnan tudjátok, hogy mit tudna kihozni belőle (ugye az elsődleges szempont itt a TDP, és nem a teljesítmény, hiszen ez utóbbira ott van a C2D meg az i5/7). Márpedig azt nem hiszem, hogy bárki tudná, hogy sorozatgyártott terméknél mit képes kihozni az egészből. Ha elengedné a TDP-t akkor persze lenne jó kis penge, gyors atom 2009-es top sebességgel, csak sokat fogyasztana... Jah? Hogy az már gyakorlatilag most is létezik termék ebben a szegmensben, csak C2D-nek hívják?
Másrészt, az Intel stratégiáját elég fényesen igazolják az atom és az atom alapú netbook értékesítések. Az emberek viszik mint a cukrot, mert amire kell nekik, arra egyáltalán nem lassú (még akkor sem, ha egy C2D felől nézve annak tűnik, de ez kb hasonló gondolat, mint amikor a későbi P4-esekre közlik emberek, hogy semmire sem használható, miközben egy átlag böngészős/levelezős/filmnézős gépen észre sem veszi az ember, hogy P4-es vagy C2D van benne, mindkettő gyorsan elvégzi a feladatot). Aki többre vágyik alacsony fogyasztás mellett, annak pedig nem az atom féle belépő szinten, hanem az ULV procik között kell keresgélni (a desktop procikat sem szoktuk azért szapulni, hogy nem Xeonok).
-
devast
addikt
Nem az a bajom/bajunk, hogy a krájzisz 8 nem fog fullon menni, szimplán annyi, hogy az intel mesterségesen visszatartja a platform fejlődését, ennél sokkal sokkal többet ki tudott volna hozni belőle, csak mint mások írták azzal belső konkurenciát csinált volna a drágább chipjeinek. Sikerült egy cca 5 éves technológiát továbbfejleszteniük egy 4 évesre, grat. Mindemellett nem mondom, hogy sz*r és semmire se való, csak ennél azért többet vártam volna.
-
tcp
tag
ahham, csak éppen egyáltalán nem mindegy, hogy az a 2.8W csökenés miből jön le, mert ha egy 150W-os rendszert csökkentesz ennyivel, az még 2% csökkentés sincs, valószínűleg nem nagy mérnöki bravúr, ha pedig egy alig 10W-osat, akkor az egy durva közel 30%-os csökkentés, ami igen jónak tűnik annak ellenére, hogy számszerűen jobban hangzana, ha a 150W-osat csökkentenéd 15W-al (10%, csak még mindig a harmada annak, amit kritizálsz).
tanuljunk már meg úgy gondolkozni, hogy a %-os értéket nézzük egy ilyen esetben, és nem a konkrét számot, mert látszik, hogy ez utóbbi szinte semmit nem jelent.
-
Ez még mindig harmatgyenge.
Talán a 2 magos.
-
nkmedve
őstag
Mostmár csak az a kérdés, hogy ha ebben integrálva van a grafika akkor Intel tata hogy ad túl a még esetlegesen visszamaradt különálló ipari hulladékokon (GMA950)? Vagy amig ez jön addig van még ideje elpasszolni?
-
footy
addikt
Itt csak nekem nem szúrja ki a szemem az az info hogy minek örül a Rob Crooke ?
Nem látom azt a hűde nagy fejlődést
A gma500 a hulladéktól egy fokkal jobb max, semmi több sajna
Az ION-nak így nem nagyon lesz versenytársa, talán házon belül a Tegra -
Móci
addikt
Ismét egy felesleges dolog, az új videóvezérlő meg... lol kategória.
-
venember83
nagyúr
Jövő év közepéig? Nem sietnek.
-
Devid_81
félisten
Ezt majdnem felesleges volt megtervezni
-
WilliamGhost
tag
Ne végre!! Erre vártam... valami gyenge ION konkurencia, de legalább olcsó lesz, ha Intel
-
szuper-t
őstag
Atom gyenge mint a harmat:S
tuningolni kéne fsb800 l1 62kb l2 2M -
törölt tag
válasz
shabbarulez #27 üzenetére
Hm... elég baj az hogy a 64 bites utasításkészletet a legtöbb helyen még mindig a 4GB-os memória limittel kötik össze. A 64 bites kódok terjedésére így csak az ad reményt hogy mihamarabb beköszönt a 4GB+os korszak...
szerk.: Akkor végre muszáj lesz 64 bites kódot írni.
-
shabbarulez
őstag
válasz
#95904256 #26 üzenetére
Én úgy emléxem hogy a nettop változatokba szántakban van engedélyezve az EM64T, a netbook és mid piacra pozícionált termékekben deaktivált. De attól még a prociban benne vagy hisz fizikailag egyetlen féle cpu létezik. Az már csupán üzletpolitika kérdése hova mit aktiválnak a meglévő funkciókból. Az idő előrehaladtával ez a kör csak szélesedni fog hisz a Winből is most már egyre több 64bites változatot fognak értékesíteni és a memória modulok méretének növekedésével is egyre könnyebb lesz a 4GB-ot elérni, bár az szinte garantálható hogy ez még a 2. generációs Atom konfigok esetén sem lesz célja a gyártóknak.
-
törölt tag
válasz
shabbarulez #21 üzenetére
Megjegyzés: A jelenlegi tízféle Atom processzorból kettőben van EM64T.
-
shabbarulez
őstag
Azért kíváncsi leszek majd az első hivatalos Intel bejelentésre, az talán már valós adatokat tartalmaz majd. Olyan sokféle találgatás volt már IGP fronton a 2. generációnál hogy gyakorlatilag az összes létező Intel variációt felsorolták már.
Szerintem az Intel a második generációnál rossz irányba fog elmenni, bár már az első generációnál sem igazán értettem mi értelme volt két elkülönülő platformra szeparálni az Atomot. Bőven elég lenne a kisebb, a mostani Menlow platform netbook és nettopba is.
IGP-nél Pineview esetén nem túl esélyes a GMA500, az szerintem meg fog maradni a Moorestown platform sajátja, ahogy most a Menlow esetén is így van. A Pineview szerintem tovább fogja vinni a GMA950-et vagy jobb esetben talán beleraknak egy GMA4500-at. Ez a 133Mhz-ről 200-ra nő az IGP órajel, ami már anno fél évvel ezelőtti találgatásoknál is elhangzott alapjaiban zárja ki a GMA500-at, hisz az már alapból 200Mhz-en nyitott egy éve a Menlowban. 133Mhz-es órajele a legkisebb GMA950-nek van ami a 945GSE chipsetben lehet. A korábbi marad a GMA950 találgatást is nagy valószínűséggel az infó motiválhatta.
A GMA500-nak már azért sincs túl nagy valószínűsége hisz a jelenlegi Menlow platform cpu+hub párosa 2+2.3W TDP-vel bír. Ha a hub-ból átpakolnák az memória vezérlőt és az igp-t az miért is növelvé 7W-ra a cpu TDP-t, ez elég kizárt lehetőség.
-
evone
őstag
válasz
shabbarulez #21 üzenetére
Raadasul 2 mag + HT, meg jobb VGA, komolyn nem ertem mit sirnak itt egyesek, azt varjatok hogy majd GAMER PCT kaptok 80 ezer forintert 10"ban vagy mi a f*szom? Rohadt unalmas mar ez az allando rinyalas...
-
Puma K
nagyúr
A következő Atom meg akkora lesz mint Rob Crooke jobb/bal felső 1-es metszőfoga
-
shabbarulez
őstag
A 64 bites utasításkészletet már a első generációs Atom is tartalmazta, bár sok gyakorlati haszna nincs hisz nem igazán 4GB feletti memóriával rendelkező rendszerekkel rakják párba a procit. Szóval annak az esélye hogy a 2. generációban nem lesz 64 bites utasításkészlet gyakorlatilag nulla. Már csak azért is mert az idő előrehaladtával és a memória modulok méretének növekedésének köszönhetően egyre esélyesebb a 4GB-os limit közelébe érni. Ráadásul a jővőben a 64 bites OP rendszerek térnyerése is nagyobb lesz így aztán még inkább nincs értelme kihagyni.
-
vPhis
tag
Na azért ez már szép.
Amúgymeg gondolkozzatok már... Egy netbookon alig számít a grafikai teljesítmény. Feldobsz egy XP-t(vagy W7-et aero nélk(vagy mi a neve)) meg egy Operát oszt jóvan.
Emberek ez netbookokba való nem játékgépekbe -
DirectX 10.1-gyel már megkapja a Windows 7 Premium plecsnit? Kiváncsi lennék a sebességére, hogy vinné az ablakokat. Nálam konkrétan az van (ez ugyebár csak SM 2.0), hogy ha visszaveszi az órajeleket a vga, akkor kicsit szaggat már az aero. Órajelek konkrétan (GPU/MEM@64bit) 480/750 illetve 209/375, és 4 pixelshader van (mint a GMA500-ban). De a memória órajelére valahogy érzékenyebb, mert ha csak azt veszem vissza ugyanúgy szaggat az aero. Nagy lenne a felbontás?
(1280x800)
Ja meg többet is fogyaszt a mem a gpu-nál. -
.mf
veterán
Annyira azért nem vagyok elragadtatva tőle.
A régi Atom N270 + 945GSE + ICH7M max TDP-je papíron 2.5 + 6 + 3.3 = 11.8W
Ez 7W + a déli híd Tiger Point M legyen mondjuk alacsonyabb, 2W --> 9W. Kemény 2.8W csökkenés, ahol a grafikai alrendszert még alaposan le is butították.
Ezzel szemben ott volt a Z530 + US15W, ami ugyanúgy 1.6G Atom és GMA500, de valahogy az egész 4.3W-tal beérte... -
azbest
félisten
gondolom így is ugyanazt hozza mint 3 chipes változatban (telejsítmény és fogyasztás is), viszont így nem kell attól tartani, hogy valamelyik gyártó esetleg nvidia chipsettel használná a procit. (ha volt olyan hülye hogy 3x-os áron arra épített az atomhulladék helyett)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az lesz benne ... elvileg. Bár sok értelme nem nagyon van.
Egyébként teljesen világos, hogy szándékosan ilyen gyenge. A mostani Atom tönkretette a Celeron piacát, és kóstolgatja a Pentium Dual-Core szegmenst is. Az Intel elszámolta magát ebből a szempontból, gyengébbre kellett volna tervezni a mostani Atom-ot.
-
D.Orion
veterán
Hát ez megint olyan gyenge, mint az ázott kutyakeksz!
-
nkmedve
őstag
Bármennyire is nem lenne megeröltető erősebbre csinálni, nem fogják, igy is elég veszélyes konkurencia a gyártó többi termékének. 64 bit viszont nem ártana már bele.
-
.mf
veterán
"GMA500 [...] 4 darab shader processzort használ 200 MHz-es magórajel mellett"
"megegyeznek a mostani Atom egységek tulajdonságaival, azaz továbbra is 1,66 GHz-es órajelen fognak forgalomba kerülni, 667 MHz-es rendszerbusz és 512 KB-os gyorsítótár használatával, emellett támogatják a Hyper-Threading technológiát."mintha direkt rontanák el...
1.) nem mintha erősebb int. graffal (mint GN40-ben) lehetne vele néhány éves játékokat futtatni, de ez még régiekhez is kevés.
2.) 1.66 helyett 2G kb +0.4W, egy kétmagos chip pedig +2W max fogyasztás lenne -- cserébe sokkal használhatóbb lenne az egész.Remélem az IMC sokat javít a teljesítményen az előző kiépítéshez képest, mert ha nem, akkor ez nem valami nagy előrelépés. Max annyiban, hogy már nem csak a MID-ekbe adják jó drágán az igazán energiatakarékos (Atom Z + Poulsbo) változatot.
-
Killing
addikt
Ezt még egy Sony Ericcson Satioban is el tudnám képzelni,olyan gyenge.
-
Alex91
félisten
Na, lassan megerik a helyzet, hogy az Apple is betegye a labat az Atomos piacra
!
-
^Clown
addikt
És a netbookokba miért nem raknak már végre dupla magos atomot?
-
DarkByte
addikt
Egy beépített DC-DC tápos ITX lapon értelmes árazással tudna tetszeni. Sajna az olcsó árban az első generációs Atom óta nem hiszek.
-
törölt tag
Remélem nem feledkeznek a DVI / HDMI támogatásról...
-
FRENK1988
veterán
Az kemény az N450-be mem és videóvezérlő @ 7W-ért cserébe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Macbook White 13" unibody
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest