- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
Azért ne várd, mert neki is kell a profit... Persze ettől még várhatod. Sok sikert hozzá.
"Éppen azon vagyok, hogy megfelelőt keressek, de ez nem zárja ki azt hogy legyen véleményem arról ami nem felel meg." -> Természetesen ezt senki nem vitatta, csak az a vicces, hogy folyamatosan fikázol egy rendszert ami nem rossz, csak épp neked nem megfelelő.
-
kokyt
senior tag
Így még jobban alátámasztja amit írtam. (Csak azért mert van egy brand és jól van tálalva, attól az még nem jó)
A fentiek szerint te jól kondicionált vagy az atomra, ha neked annak ellenére is kellene, hogy a platform eleve nem megoldás a problémádraNincs olyan platform, ami gagyi. Maximum éppen nem a te igényeidnek megfelelő.
-
BloodRay
veterán
Vannak(neked) megfelelő hardverek, csak fizesd meg és ne várd, hogy azokat 50-100k ért adják...
"A te igényeidre nem az atom van kitalálva.
Épp ezt mondom hogy az én igényeimnek megfelel az atom, ha ion-nal van karöltve, a cikkben említett formában viszont 0." -> Akkor vegyél olyan rendszert, ezt nem arra tervezték és valószínűleg jóval olcsóbb is lesz. -
kokyt
senior tag
Arra, hogy lejátszd a videókat a tv-n szerintem van jobb megoldás, és az atomot nem is erre szánja az intel. Az ion-os társíthatóságról annyit, hogy vannak nagyon jó (és persze sokkal drágább) egyéb alternatívák (ulv procik). Éppen ezek miatt nem lesz olyan az új atomos platform, mint amilyet szeretnél. Azokat is el kell adniuk.
Úgy látom ezt a sorát a definíciónak nem olvastad el: A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak.
Azért ez nem a teljes mondat. Ha tovább olvasod, akkor ott van az is "vagy amire kondicionálják". Így azért kicsit más az értelme.Az eltérő igények teljesen rendben vannak, nem lehetünk egyformák. A te igényeidre nem az atom van kitalálva. Arra vannak sokkal erősebb, fejlettebb notik, persze drágábban. Nem őrölt meg egyik gyártó sem, hogy az elég erős HTPC tábort elárassza olcsó termékekkel, ha drágábbal is megteheti.
Ha ugyanolyan áron kínálnak két terméket akkor te a rosszabb tulajdonságokkal rendelkezőt veszed?
Ez attól függ, hogy nekem mi számít rosszabb tulajdonságnak. Speciel egy bizonyos szint felett nekem mindegy hány megapixel, vagy milyen a felbontás. De ha a nagyobb kijelző alkalmasint a készenléti idő rovására megy, akkor éppen az is rosszabb tulajdonság lehet. Nézőpont kérdése. -
kokyt
senior tag
vagy szerinted olyan gyártók mint a Apple, vagy Cowon vagy Meizu csak magunknak gyártanak PMP-ket?
Nem. Én speciel nem kapok agyvérzést, ha valami nem tudja 3-10 inchen lejátszani a 720p-t. Vedd észre, hogy ez nekik az üzletről szól, és sajnos manapság ha valami nem 12 megapixeles és 8 centi képátlón nem hozza az 900x1600-as felbontást, az már egy darab sz*r. Elég sok konzumidióta van mostanában. Az életképes, használható funkciókkal (amik nem parasztvakítások) viszont semmi bajom.Ilyen hozzáállással a számítógép még mindig csak a rakéták röppályáját számolná.
Ez most akkor hogy jön ide?Én arról beszélek, hogy egy alacsony fogyasztású procitól ne várj csodákat, pláne ha a portfólióban ez van legalul.
A bölcsességem pedig ingyen van. Béke.
CPT.Pirk: A jelenlegi sebességek mellett letölteni divx-ben lassan gyorsabb, mint 4 gigát átmásolni.
-
tcp
tag
autód van? gondolom ott is elvárod, hogy legyen szép sportos kinézetű, férjen el benne 9 ember, és képes legyen elvinni 1.5 tonna árut legalább 3 köbméter helyen, miközben 2 litert fogyaszt, és befér egy smart parkolóhelyére, és mindemellett ugye a beugró kategória (kb suzuki stift) árában fusson, a problémák pedig nem érdekelnek, hisen te csak megvenni akarod. Na kb ugyanez a helyzet a mindent tudó, asztali pc-t, media centert, sőt lassan talán szervert is kiváltó hordozható eszköz vágyakkal. Ilyet nem lehet építeni, mindig lesz valamilyen kompromisszum, egy asztali CPU mindig erősebb tud lenni, mint egy mobil, elég ha csak azt nézem, hogy egy asztali CPU-ra akkora hűtőt lehet szerelni, mint egy mobil eszköz önmaga, innentől kezdve a fenét sem érdekel a hőleadás, had szóljon!
de továbbra is azt mondom, hogy nem kell megvenni azt a terméket, ami nem jó és pont. Álmodozni lehet, én olyan mobiltelefont szeretnék, amiben űrhajó van, meg olyan nettopot, ami egy komplett mozit kivált, sőt a karórámat szeretném rákötni egy fullHD tv-re, és igenis játsza le nekem a tartalmat, az ébresztője meg nyomja a dollbyt
-
kokyt
senior tag
És szerinted erre nincs megoldás a piacon?
Értem én a problémád. Vegyél egy atomos netbookot, meg egy normális htpc-t (ami nem atom alapú), csinálj még egy hálózatot, és már kész is.
Ha neked mindez egy gépben kell akkor még inkább felejtsd el az atomot. Igaz, akkor többe is kerül majd a gép mint egy netbook, de te is tudod, erre épül az egész. Ha neked több kell, fizess többet.
Telefon ilyen képességekkel? A bélyeg-HD egy vicc
Mégis mi az a plussz amit a HD ad neked egy 480x800-as max 4 inches kijelzőn szemben egy normális divx-es kódolással (amit mellesleg minden komolyabb mai modell tud)? Azt akarod kötni a tévére meg az 5.1-es hangcuccra?
Mondtam már: mindent a helyén kell kezelni. A HD mozizást és az atomos netbookokat és nettopokat egy helyen említeni is balgaságNem arra vannak kitalálva.
azbest: Azért nem kevés lépcső van a 320x240 és a HD között. Gondolom a VCD után nem a BR volt a következő favorizált médiád.
-
nkmedve
őstag
Nem az Atom az ami ezeket lehetővé teszi, nem erre van kitalálva. Vannak ULV Core 2 procik azokon csinálhatsz amit akarsz, és elég keveset is esznek, egy 12-es notival pedig a hordozhatóság is kitűnő.
Én is szeretnék 2 W TDP-s 3 GHz-es Core 2 Quad-ot a notebookomba ami ráadásul 50 dolcsi alatt van, de ez nem fog megtörténni egyelőre. -
kokyt
senior tag
Értem amire gondolsz, de kérdem én: mi értelme egy netbookon HD filmeket nézni? Főleg a jelenlegi monitor felhozatal (és azok felbontásának) fényében. Vagy mi értelme egy nettopon? Nem erre vannak kitalálva, és kész.
Az oké, hogy vannak akik akarnak, de könyörgöm, celeront sem használnak komolyabb szerverben, éppen úgy mint i7-et sem beágyazott rendszerben. Aszerint ítéljétek meg amire kitalálták.
A tegrát és az ion-t is ismerem, de ezek éppen olyan dolgok, aminek nem sok értelmét látom. Főleg az ionnak nem. Még ha elég erős is HD tartalmakhoz, akkor is ott a kijelző probléma, meg az atom ereje. Ha a kijelzőt is nagyobbra cseréljük akkor meg kapunk egy gyenge notebookot (a nagyobb kijelző miatt még a készenléti idő is csökken), ami HD-n kívül nem sok mindenre jó, de legalább atom, és az most olyan "menő".
A tegra sorsát meg eldönti az idő. Eddig nem igazán állnak érte sorba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest