- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
amennyire tudom nem a gyártás maga a drága, hanem a tervezés / fejelsztés, az üzem / gyártósor beállítása és a szilicium szeletek.
- Egy i7 -et megtervezni sokkal nagyobb feladat, mint egy sokkel egyszerűbb atom chipet.
- Hasonló technológiával gyártják őket azt hiszem (45).
- Nagy méretű chip estén nagyobb a selejt aránya (i7ből még nem nagyon hallottam kasztrált verziókról, ahol eladhatnák a kisebb cache vagy kevesebb magos változatot, ez részben ellensúlyozná ezt).
- A tesztelésről nem tudom pontosan a különbségeket, feltételezem hogy nagyobb, összetettebb chipet tesztelni is nehezebb / drágább.
- szilicium ostlya: 10x nagyobb az i7 mint az Atom mag, tehát ugyanabból az ostyából 10x annyi atom készülhet, mint i7 (a kihozatal is jobb, szóval akár még nagyobb lehet a különbség)Nemrég keresgéltem árakat, itt annyiban nem teljesen jó a táblázat, hogy mobil atom chipet hasonlítottam asztali procikhoz (bár, azt hiszem csak a tokozás más, egyébként az asztali és mobil atom kb ugyanaz)
Igaz azóta kiderült, csomagban olcsóbban adják a gyártókan a másik fajta 1.6-os atomot. (25$), de még ígyis versenyképesnek tűnik az olcsóbb core2-vel szemben, amiket veszélyeztet.
Abu véleményére én is kíváncsi vagyok, neki jobb rálátása van az ilyesmire.
-
azbest
félisten
Értem én, hogy neki jobban megéri, ha a drága cuccait veszik, de akkor meg minek árulja?
Csak azért árulja, hogy nehogy egy konkurens megoldás elterjedjen?
Ráadásul a csomaggal együtt olcsóbban adja, mintha csak a procit vennék tőle.
Egyébként is ahogy múltkor kiszámoltam az atom proci a kis magméretnek köszönhetően majdhogynem olyan jó bevételt hoz, mint az i7. (legalábbis a szilicium méretének arányában)
Szóval egyáltalán nem rossz üzlet az intelnek az atom. És az árazással sakkban tartja a gyártókat, hogy nehogy a konkurenciát válasszák. A szilicium méretet figyelembe véve szinte mindegy az intelnek, hogy 10 atomot vagy 1 i7-et ad el. (szerintem)
Ha a kisebb, olcsóbb procikhoz nézzük, akkor jobb üzlet atomot árulni, mint celeron vagy dual core procikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest