- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #242 üzenetére
A privacy itt úgy jön képbe, hogy előzetes hozzájárulásom nélkül nem az az alkalmazás végzi egyes appok frissítését amelyiket én megbíztam. Mindezt úgy, hogy az általam megbízott alkalmazásban lehet szabályozni a frissítések mikéntjét, itt meg nem.
Ok, a Google Play-es alkalmazások között is lehet potenciálisan veszélyesek, de a Cambridge Analitica, és hasonló hírek hallatán én nem bízom annyira a Facebook-ban, hogy elhiggyem azt, hogy esetleges érdekegyüttállás esetén nem rak valamit az általa managelt alkalmazásokba.
Az ilyen jellegű bizalomvesztés is az oka, hogy nem akarom a játékosprofilom a Facebooknál tartani.
Ha nem lenne hátsó szándék, akkor megcsinálnák úgy, mint a Fortnite. Van egy Fortnite app installer, és az majd telepít. De azt te rakod fel, szándékosan.
Gondolom érted a különbséget.. -
Ricardo
titán
válasz
aprokaroka87 #241 üzenetére
Nem arra írtam, hogy köze van hozzá, hanem hogy az is ebbe az irányba halad.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#33253120 #238 üzenetére
A google semmivel sincs előrébb mint a face adatbiztonsági szempontból.
Aface annyit tud amennyit megadsz neki. Ha játékra használod és másra nem mi a francot tud még rólad pl? Semmit se tud csinálni engedélyek nélkül. És engem pl nem is érdekel mire kér engedélyt, mert nem kap. [link] Nálam le van tiltva az update.
Ellenben a google látja az emailjaidat az összes keresést, minden netes tevékenységedet. Ez az info halmaz lényegesen több és veszélyesebb is rád nézve.
Persze sokan szinte a teljes életüket a facen élik. De az legyen az ő bajuk. -
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem a facebook app manager app-hoz semmi köze nincs a Google play-nek.
Persze lehetnek kivételek.De nekem redmi note 7-en pl 3 facebook "rendszer" app van.
Facebook app installer.
Facebook app manager.
Facebook Services.Ami viszont számomra furcsa hogy a Facebook app installer esetében nincs lehetőségem vissza vonni az engedélyt arra vonatkozóan hogy hozzáférjen a mobil nethez és a wifi-hez, másik kettőnél igen.
Na most a miui az ki tudja irni hogy mi a frissités forrása, pl csomagkezelő, play áruház
Itt viszont a facebook app installer végzi el a feladatot.
Mármint hogy frissiti ezt a 3 facebook "rendszer" appot.Az viszont tény hogy gázos hogy erről nincs értesités
-
Ricardo
titán
válasz
#33253120 #238 üzenetére
"úgyhogy azt a háttérben az én megkérdezése nélkül csinálja meg. Jellemzően nálam az az alapbeállítása készülékek, hogy értesítést kérek a frissítésekről. Viszont az előbb említett Facebook app menedzser az nem ad értesítést hanem a háttérben önhatalmúlag elkezd frissíteni és ez nekem nem privacy kompatibilis."
Érdemes elolvasni. [link]
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #227 üzenetére
Nem félünk, arról van szó hogy ha egyszerűen szeretném egy ilyen cégnél tartani az adataim, akkor nem sikerül. Mondjuk amikor letöltesz valamit a Google Play-ből akkor egy idő után nem a Google playből frissül hanem a Facebook app manager fogja frissíteni. Nagyon jó példa erre az Instagram és én nem vagyok alumínium sisakos Privacy Huszár, de én nem a Facebooknak adtam jogot az alkalmazásmanagnentnek, hanem a google playnek. Szeretnék a saját adataimról valamennyire magam dönteni. Azokat a lehetőségek enyhe szintjén biztonságban tartani. Ezért ha én egy alkalmazást a Google playből töltök le és a Google playben megbízok a Facebookba meg nem, akkor nem érzem úgy hogy a Facebook app manager megfelelő lenne az én alkalmazásaim frissítésére úgyhogy azt a háttérben az én megkérdezése nélkül csinálja meg. Jellemzően nálam az az alapbeállítása készülékek, hogy értesítést kérek a frissítésekről. Viszont az előbb említett Facebook app menedzser az nem ad értesítést hanem a háttérben önhatalmúlag elkezd frissíteni és ez nekem nem privacy kompatibilis.
-
Somatom
veterán
Nem. Az teljesen más szitu. Annál maga az alkalmazás végzi a saját mentését, a FB csak a tárhelyet adja hozzá. Mint korábban írtam, a probléma az, hogy ez opcionális és egyedi. Nem kötelező a fejlesztőknek beépíteni a mentést és az is rájuk van bízva, hogy hova és hogyan mentenek. Jelen esetben ez a FB. Sok más alkalmazás használja a felhasználói tárhelyen az Android/data útvonalon a saját könyvtárát. Vagy, a Gdrive -ot (pl. Whatsapp). Minden telepített alkalmazásnál külön kell megcsinálni (már ha lehet), aztán a mentést átvinni, stb. Ráadásul a függőségekre is gondolni kell. Átvihetem a launcher mentését, de az új telón csak akkor tudom visszaállítani, ha a használt ikonokat is ugyanarra az elérési útra másolom át, amin ahol a régi telón is volt, mivel a mentés ott fogja "keresni". Totál káosz az egész, egyszerűen nevetséges és méltatlan egy 10. verziós OS -től.
-
Somatom
veterán
Nem ez a megoldás. Kellene egy egységes, rendszer szintű utasítás, amire minden alkalmazás kötelezően elvégezné a saját mentését/visszaállítását. Aztán a Google (vagy az adott alkalmazásbót üzemeltetője) kihírdetné az ultimátumot a fejlesztőknek, hogy x türelmi idő után nem frissíthető alkalmazás úgy, hogy a frissítés nem tartalmazza ezt a ficsőrt.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pecccccccca #228 üzenetére
Ezzel sztem nincs is semmi gond.
Nekem van facem meg használom is a messenger illetve a játékok miatt. De ennyinél kb vége is van nálam. -
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #227 üzenetére
Szerintem azért ez az egész dolog nem ilyen egyszerű. Nem lehet csak a félelemmel magyarázni.
Én személy szerint úgy vagyok vele, ha már a google-t nem tudom kikerülni, -mert eleve google-s mail címre épült fel a jelenlegi életem-, de egy felületet ki tudok iktatni ami kíváncsiskodik akkor kiiktatom. Így is rengeteg olyan hirdetés jön a mail címemre ami elég zavaró. Nem kell még egy gond a hátamra.
Nem kellenek a hétvégi szalonnasütögetés közben beszélgetett kerti medencével kapcsolatos hirdetések, sem a haverral kávézás közben megbeszélt udvar térkövezéssel kapcsolatos zavaró levelek. Egyértelműen büntetendő lenne ez a cselekedet. És azt sem fogadom el válasznak, hogy a telefon megvásárlásával én mondjuk beleegyeztem volna abba, hogy lehallgathassák a beszélgetéseimet. Vagy bármibe beleegyeztem volna ami a személyes szférámhoz hozzáférést engedélyez. Szeretik félremagyarázni sokan ezeket a dolgokat. Itt most nem rólad beszélek. Általánosan terhelik az embert az embertársai ilyen faszságokkal, hogy fogadd el, a világ így működik. Ami igaz is hisz látom, de ettől én ezt még nem fogadom el. Sosem fogom elfogadni. Egyszer talán felébrednek az emberek azelőtt mielőtt azt veszik észre, hogy nincs saját életük. Bár sajnálattal látom, hogy egyre több a birka aki nagy élvezettel lubickol ebben “kényelmes” világban. -
7Heads Drago
veterán
válasz
#33253120 #226 üzenetére
Nem értem mitől féltek ennyire....
Ha csak csinálsz egy googles keresést egy adott termékre, máris egy rakat infót adsz ki magadról. És akkor még ez mellett ott van a gmail, drive, képtár stb.
A Facen elég részletesen be lehet állítani az engedélyeket. Illetve ha játék accountként hozzuk csak létre fel se kell rá lépni egyszer se.
Ha ennyire félnék eleve már az okos telefontól is tartozkodnék. Csak kp-ban fizetnék mindent és nagyon ritkán lakot helyre költöznék. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #218 üzenetére
Hja, én meg kapom tőlük a játékfelkéréseket, mert vagy nem tudja mit csinál, vagy tudja, csak nem érdekli, vagy micimackószindrómás, és azt hiszi, hogy ha neki tetszik valami 22. farmville klón, akkor az nekem is, de neki mindegy, mert nem használja....
Nekem meg csak van, de nem vagyok rajta aktív, és szeretném minimalizálni a rajta folyó tevékenységem, ezért az utolsó amit rábízok, az a játékállásaim.... -
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #224 üzenetére
"A googlenak viszont nem érdeke, hogy könnyen váltsanak apple-re az emberek és viszont úgy az applenek sem."
Ez a felhasználóknak lenne jó, ezek meg a felhasználókból élnek. Pont a piac többszereplőssé válása ösztönzi őket a pocsolyáikból kimozdulásra. Ha a kínai telók között egyszerű lenne a mentés/visszaállítás (nem csak a játékoké, hanem az összes, áruházas alkalmazásé), az már komoly motiváció lehet a telóválasztásnál.
-
pecccccccca
őstag
“Elég gáz, ha technikailag a FB képes ezt megoldani, az Apple és a Google viszont nem.”
Az apple és a google készülékgyártó is illetve érdekeltek a saját OS-ük függetlensége irányában. A facebook pedig csak lavíroz az adat kánaánban amit a különböző készülékgyártók különböző rendszereiken biztosít neki. Más dolga az FB-nek nincs csak lefölözni egyes “rivális” gyártók miatt kihagyott atjárási lehetőségek réseit és ezen keresztül előnyt szerezni magának. Persze, hogy megoldja, mert érdeke.
A googlenak viszont nem érdeke, hogy könnyen váltsanak apple-re az emberek és viszont úgy az applenek sem.
Asszem ennyi a magyarázat.
Szerencsére egy két játék teljesen függetlenedett ettől a mizériától és saját felületet biztosít a mentéseknek. -
Somatom
veterán
válasz
7Heads Drago #222 üzenetére
Én erre reagáltam:
"Persze ez nem a google vagy az apple hibája."
Mégis kié? Az egyik a Google, a másik meg az Apple rendszere. Akkor kiknek kellene létrehozniuk azt a megoldást, amiben a felhasználók használhatják a másik rendszeren történt mentéseiket? Elég gáz, ha technikailag a FB képes ezt megoldani, az Apple és a Google viszont nem.
-
7Heads Drago
veterán
Droidon Play Center-be jelentkezel be a gmail-os címeddel, Ios-on meg a Game centerbe az Apple-nél létrehozott nickeddel. Ez két teljesen más applikáció más cégektől. Nem látom hol látsz te ezen hozzáférési rést. És nyilván 1 rendszeren bőven elég egy ilyen szolgáltatás ami a saját rendszerükhöz van amúgy is optimalizálva.
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #220 üzenetére
Sztem ez egyértelműen a Google és az Apple sara. Nem tudom, hogy IOS -en hogy megy. Androidon az account egy Gmail -es cím. Olyat IOS -en is lehet használni. A többi már csak a Guglin, meg az Almán múlik. Létrehoznak API -t a hozzáféréshez és a fejlesztők számára kötelezővé teszik a használatát. Ennyi.
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #218 üzenetére
Nézd. Nem sírtam egyáltalán.
Az, hogy egy olyan játékot kezdtem újra amiben országos ranglista 19. voltam meg pont azt bizonyítja, hogy leszarom az egészet. Egy játék elvesztése nálam nem vágja ki a biztosítékot.
Egyszerűen csak reagáltam arra, hogy megoldott az átjárás google play és game center közt. Csak alternatív átjárás lehetséges köztük. Persze ez nem a google vagy az apple hibája. Így lehet megoldani. Elfogadtam.A facebook accountal kapcsolatban pedig már kifejtettem a véleményem egy másik topikban. Eléggé off téma. A lényeg, hogy semmiképp semmilyen formában nem csinálok fb accountot. Evvan. 😊
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #217 üzenetére
Nem kell saját nevedben csinálnod. Kreálj egy virtuális identitást! Játék mentéshez az is elég.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pecccccccca #217 üzenetére
Ez kicsit olyan mintha casco nélkül autóznál és amikor összetörd a kocsit neki állsz sírni hogy miért nem fizetnek. Sokan egyáltalán nem aktívok a face alatt, kizárólag a játék mentés miatt van egy account-juk. Telefon cserekor létrehozza az account-ot a telon és kész.
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #216 üzenetére
Részemről annyi a gond vele, hogy nincs.
És nem, nem csinálok csak emiatt facebookot.-Azért írtam le, mert mindenhol megkapom, hogy csinálni kell egyet, gondoltam elébe megyek ezeknek a köröknek. 😊
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pecccccccca #213 üzenetére
Mi a gond a facebook mentéssel?
Érdekes. 6-7 okostelom volt eddig meg 2 ipad kb. Minden játékkal hosszú ideig játszottam. Sose volt probléma vele. Shakes and fidget, Empires and puzzles, Clash of clans hirtelen amire emlékszem és a droidos költözés is sima volt, meg az ios-os bejelentkezés is. Játék fórumon sok mindenre van megoldás, illetve levél a supportra. -
törölt tag
válasz
+1Ez a hatalmas bajom a HMS-el is. A legtöbb játékom Google Play Games alatt ment, nem használom erre a Facebookot.
Maga a telefonról-telefonra költözés kb csak egy másolásnyi idő nálam, mióta van Smart Switch, de a játékállások sosem mennek át.No meg, ha volt fizetős játékod, azt meg kell venned még egyszer IOS alatt....
-
Somatom
veterán
válasz
IOS? Én már annak is örülnék, ha egy droidról, droidra költözés nem lenne napokig tartó stressz. Pont az a probléma, hogy jelenleg ez opcionális, az alkalmazás fejlesztőjén múlik. Ez óriási hiba. Ennek orvoslására tökéletesen alkalmas lenne egy másik alkalmazásbolt és keretrendszer. Bár, gyanítom, hogy ezt a kínaiak is ugyanúgy el fogják kúrni, mint a Google.
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #212 üzenetére
“Jelenleg is megoldott Ios-ból androidba, vagy vissza az accont átvitele a legtöbb játéknál. Kizárólag a játék fejlesztőin múlik az egész.”
4 hónapja váltottam andoidról iOS-re. 5-6 játékkal játszom felváltva illetve amik kb érdekelnek is és megmaradtak unaloműzőnek. Egyik játék mentésemet sem tudtam iOS-re átvinni. Kezdhettem mindegyiket előröl. Az egyik játékban országos ranglista 19. helyen voltam.
Annyit tudnak tenni a játékfejlesztők, hogy elérhetővé teszik mindkét OS alatt a faszbúk mentést és akkor át lehet vinni. A másik, hogy külön regisztrációhoz köti a mentést aminek semmi köze sem az androidhoz sem az iOS-hez.Tehát még mindig egyáltalán nem megoldott az android és az iOS közt a mentések átvitele.
-
7Heads Drago
veterán
A szolgáltatások harca magával rántja az OPrendszert is.
Én erről nem tudok. Vagy hol olvastad?
Ha Google kilép a bandából, és viszi a playt, akkor megint nagy seggre ülés lenne.
Ez se igaz. Jelenleg is megoldott Ios-ból androidba, vagy vissza az accont átvitele a legtöbb játéknál. Kizárólag a játék fejlesztőin múlik az egész. És a tetejében nem is egy másik op rendszer, hanem ugyanaz csak gs nélkül. Gondolom ez pl a teljesen kínai teloknál már régen megoldott, mivel ott eleve soha nem is volt gs.
Kár itt egyből dramatizálni, az általad vázolt képtől nagyon messze vagyunk. -
csongi
veterán
Ok, hogy nyílt a forráskód. Mert jelenleg ezt megengedik. Ettől még a Google dominál a droidban.
Ha Google kilép a bandából, és viszi a playt, akkor megint nagy seggre ülés lenne.
Persze a droid menni fog tovább, csak akkor lesz egy újabb konkurens cég (goole saját rendszere), csak hogy az áruháza tovább termelje a pénzt.Vagy a szolgáltatásokat elérhetővé teszi más rendszerek számára. Vagy bármi, ezt előre látni nagyon nem lehet.
Persze ez már üzletileg is egy harakiri lehet
Szerintem jól szemlélteti, hogy egy szolgáltatás korlátozása is mekkora szelet tud kavarni a bilibe.Nnem tudom a részvényesek mennyire örülnek a Trampli baromságinak?
Persze ez az egész cirkusz máris egy folyamatot indított el a szolgáltatások és oprendszer irányából.
Minél több oprendszer lesz piacon annál komplikáltabb az adatszerzés. Illetve a gyártók versenye is alakulni fog. A hardveres tudás mellé még erősebb lesz a szoftveres oldal. . Kinek a terméke, hol tárolódnak az adatok? Kína, Usa, Eu?
A szolgáltatások harca magával rántja az OPrendszert is.
Kína egyértelmű "fenyegetés" a nyugat, USA irányába. Mi a szarnak döntötték meg az ottani rendszert, és szabadították fel a felhalmozott tőkét?
Fel lett ébresztve a nagymacska. Kellett a pénzük? Annak ára van, nem fogják picsipacsira odadni.
Gondolom már van annyi információ, hogy ha akarnák a törvényhozók, lefektethetnének egy törvényi keretrendszert, minek kell megfelelni egy operációs rendszernek?
Aztán ha ezeknek a kritériumoknak eleget tenne kikerülhetne a piacra? Vagy kötelező lenne biztosítani az operációs rendszer szabadon választását?
Az biztos, valami lassan megmozdult az elmúlt 10 éves "állóvízben" -
csongi
veterán
Inkabb az a durva, hogy egy ceg akkora hatalommal bir, ha holnap megvonna a tamogatast vilaggazdasagi valsag robbana ki.
Ez sem normalis dolog. Ehhez persze aszisztaltak a gyartok. A fejleszteshez a kodokat nem veletlen nem adjak ki vagy csinaljak meg. Ezzel lassitva gatolva mas rendszerek fejleszteset. Pl Firefox, linux....stb.
Nem mondom, hogy pfuj android, de megy itt is az iranyitas rendesen. -
törölt tag
válasz
#33253120 #201 üzenetére
"Szerk.:Ide még írni akartam valamit, csak elvonták a figyelmem, és fókuszt vesztettem."
Megvan.
A huawei a GDSA része, de még nem láttam nyilatkozatot arra, hogy a HMS is a GDSA tagság szerint fog működni... És ez nem jó. Azt vetíti előre, hogy lehet ugyanazért az appon belüli szolgáltatásért akár háromszor is lehet fizetni.... -
törölt tag
Elolvastam a cikket.
Nekem, mint felhasználónak miért jó ha olyan készüléket vásárolok ami csak GDSA alapú alkalmazásletöltést tesz lehetővé?
Vannak kétségeim.
Így is eléggé szétszabdalt a piac.
-Google Play
-Galaxy Apps
-HMS
-GDSA
-Mi Store
-Lenovo App Explorer
-Amazon App Store is volt régen, velük most nem tudom mi a helyzet.
-Stb....Sok esetben eddig az önálló alkalmazásboltok párhuzamosan voltak a user telefonján a Google Play mellett. Ez egyrészt jó volt, mert a különböző fizetős appok vásárlása esetén körbe lehetett nézni, hogy hol olcsóbb, és pár esetben pl ha a Galaxy Apps-ban vásároltál valamit, akkor az megjelent a Google Play-ben is, ha fent volt. (Ez esetben vásárlásnak tekintjük a 0Forintos terméket is.)
Ez lehetett jó is, mert például a Galaxy Apps-ból akkor is le lehetett tölteni a maga idejében népszerű Tubemate nevű Youtube letöltőt amikor a Play-ből el lett távolítva adatvédelmi okokból.
De ez lehetett rossz is user szempontból, mert készülékváltásnál ha gyártót is váltott, akkor sok esetben nem jutott hozzá az előző készülék gyártói alkalmazásboltjából általa már megvásárolt alkalmazásokhoz. Lehetett megvásárolni még egyszer.
És ez nem jó. Erre szerintem jó megoldás lesz a GDSA, mint gyártói tömörülés.
Ami viszont mindenképpen jó volt, hogy az alternatív áruházban vásárolt játékba is be lehetett jelentkezni Google profillal, így sok esetben lehetett gyúrni a google play games féle játékosprofilhoz rendelt mentésre, acsikra, stb. Erre viszont nem lesz jó a GDSA. Én pl kifejezetten kerülöm a Facebook logint a játékoknál, ha lehet, akkor Google Play Games, vagy alkalmazáson belüli logint szeretek használni, facebook logint csak akkor, ha tényleg valami durva, felhypeolt játék van, így gyakorlatilag az általam használt játékok mentésének a 85-95%-át buknám, és számomra nem biztonságosnak érzett módon kellene autentikálni, ha játszani akarok.
És tudom, megy a fillérb**ás, de ha az egyik alkalmazásboltban vett játékban loginolva vásárolsz, és fizetsz, akkor ezt nem akarod megtenni a következő boltban is. Egyszerű példa. Szókirakó, a reklámmentesség 400Ft. Telefont vált az ember, az új store is ingyen adja. De a reklámmentesség újra 400Ft. Erre megint jó lehet a GDSA, hogy csak egyszer kelljen másodjára kifizetni az összeget, ha átjöttem a Google-tól, és GDSA-n belül váltok készüléket. Viszont én olyan játékokkal is játszom, (szerencsére még nem annyira durva szinten) ahol elvárt a mondjuk klán részéről a havi XX$ IAP. Ilyen esetben, ha nem lehet GDSA alá migrálni a profilt, akkor a játékos szemszögéből halott platform....
Szerk.:Ide még írni akartam valamit, csak elvonták a figyelmem, és fókuszt vesztettem.Írtam, hogy vannak kétségeim, de megpróbáltam leírni a szerintem negatív, és pozitív dolgokat is, valamennyire tárgyilagosan.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
aprokaroka87 #197 üzenetére
Igen, android 10-et használok SwiftKey-el.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #197 üzenetére
A vágólaphoz való hozzáférés korlátozása a háttérfolyamatokra vonatkozik. Előtérben bármelyik app hozzáférhet, így a billentyűzetek is (nem csak a Gboard). Mondjuk, azt nem tudom, hogy mi lenne, ha vki írna egy olyan vágólapkezelőt, ami egy megjelenített felület nélküli, virtuális billentyűzet (mint az External Keyboard Helper). Az mindíg előtérben lehetne, hiszen úgysem látszik.
Egyébként az Anysoft -nak is van vágólapkezelős felülete.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #195 üzenetére
Lásd: Miracast. 4.x -nél bevezette, majd jött a Chromecast és 6.0 -tól inkompatibilitási problémákra hivatkozva letiltotta a Miracastot. Javaslat: használjunk Chromecastot. Csakhogy a CC nem kiváltó módszer, mert a Miracast -tal ellentétben, net és Google szolgáltatások nélkül nem müxik.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Juhaszatti #196 üzenetére
Android 10 esetében is?
mert ott változtak a dolgok.Nekem még 9-es droid van, így nem érint.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
aprokaroka87 #195 üzenetére
Nem hiszem hogy a Gboardra kényszerítés lenne a cél, ezt a SwiftKey is tudja.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #193 üzenetére
A Gboard tud vágólap kezelést, de nem úgy, mint egy külön erre való alkalmazás. A beillesztés ikont ha megnyomod, akkor elő is jön.
-
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #186 üzenetére
Arra várnak hogy történjen valami konkrétum. Előre minek csökkentse pl. a Google a 30%-os developer fee-t, ha egyszer nem is biztos, hogy ez szükséges. Majd ha már látják, hogy milyen stratégiát választ a kínai gyártók konföderációja (tudom hogy nem éppen ezt jelenti a fogalom, de tetszik a csengése
), akkor megtehetik ők is a szükséges lépéseket.
A Microsoft azért nem volt éppen abban a helyzetben mint a Google jelenleg. A 2000-es évek windows mobiljai felhasználói élmény tekintetében nehézkesek és suták voltak a kapacitív kijelzős, multi-touchos androidos és iOS-es vetélytársaikhoz képest, ezért alulmaradtak a versenyben. De a kínai gyártók megoldása egyelőre nem ígér semmi forradalmi változást, csak egy alternatívát a GMS-nek.
-
Giovan!
addikt
válasz
aprokaroka87 #184 üzenetére
Sőt, ha te magad vagy a fejlesztő, akkor a te készülékeden ingyen és legálisan figyelhet ott az app
-
7Heads Drago
veterán
reagálni fognak amint lesz is valami kézzel fogható, amire reagálhatnak
Azzal hogy a Huawei le van tiltva a GS-ről máris bukott a Google. Lassan 1 éve megy a huzavona, és elkezdtek szervezkedni is a kínai gyártók. Mire várnak? Hogy megnyíljon az új store? Tényleg nem értem őket. Ne hogy úgy járjanak mint a Microsoft a telojaival. Mert én részükről csak a sajnálkozást látom, tetteket nem.
Persze sok még a "ha" az ügyben. És az is nyilvánvaló amit írtál, hogy nem dobják a gyártók a GS-t máról holnapra. Csak ezzel a hozzáállással garantáltan bukni fognak. Csak idő kérdése az egész. -
aprokaroka87
nagyúr
-
Giovan!
addikt
Off a téma, másik topikban ki lett tárgyalva.
Tévedés, nem én kevertem ide a warezt, hanem az aki mindenféle nemhivatalos apk boltokat ajánlgatott valódi alternatívaként (olvass bele a p40 pro topikba, volt ilyen kolléga). Az olyan playes appnál, ahol a fejlesztő nem implementálta a közvetlen neki, a play megkerülésével történő fizetést, ott bizony máshogy nem lehet fizetni, csak a playből megvéve, márpedig ilyen appok is szoktak szerepelni ezen nemhivatalos boltok kínálatában, ingyenesként feltüntetve. Ha egy fizetős apphoz ingyen jutsz hozzá, az warez.
De még egyszer mondom, itt nem a hivatalos gyártói store-okról volt szó, hanem a már jóideje létező szürke apk store-okról.
-
válasz
aprokaroka87 #179 üzenetére
Elméletben olcsóbb, ha gugli szerződésük engedi playen kívül is árulni az appot.
-
Bazi.Joe
tag
A Samsung legalább példát mutatott azzal hogy az összes gyárát bezárta Kínában!
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #179 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Google nem enged ilyen többes értékesítési módot. Tehát vagy Google, vagy más út.
-
Bazi.Joe
tag
válasz
#88470784 #167 üzenetére
IBM:2005-ben a cég eladta személyi számítógép-üzletágát a kínai Lenovo-nak!
A rezsim kikényszerítette!
Olyankor hol van (volt) az elv amikor nyugati cégek a rezsim hazájában gyárakat létesítenek?
Ilyen alapon ezek a cégek is Kína barátok és támogatják a rezsimet!
És nini még az igaz amerikai Apple is kínát pénzeli! [link] -
Tévedés, csak azok appok esnek ki amit csak és kizárólag a play-en lehet kifizetni. Azok így jártak, ahogy csökken a play áruházat használók száma (modhatjuk úgy is, hogy növekszik a kitiltottak száma), úgy fog csökkenni a bevételük. Hacsak elérhetővé nem tesznek más fizetési lehetőséget, ami egyébként elég sok appnál megoldott.
A warezt sokadszor próbálod idekeverni, miközben senki nem arról beszél, hogy fizetős appokat fizetés nélkül fog használni. -
Somatom
veterán
válasz
Bazi.Joe #166 üzenetére
Van akváriumod? Ha nincs, akkor
buzi vagytámogatod a kínai rezsimet. -
Giovan!
addikt
Mint írtam, senki sem intett be a googlenek a huaweien kívűl, a többi gyártó most is fontos partnerként kezeli, ugyanis senki sem említette egy szóval sem, hogy szolidaritásból ők is dobják a GMS-t. Kérlek ne kezeld a feltételezéseidet tényekként
Pontosan tudja mindenki, hogy nyugaton kell a google. Szerinted a huawei melletti kiállásból minden kínai gyártó rögtön egy bétás megoldásra vált mindenhol?
Majd idővel esetleg megtörténhet a szakítás (látod én használom a feltételes módot ha feltételezek), de addig nem fogják dobni a google-t, míg biztosak nem lesznek benne, hogy ez nem jár negatív következményekkel az eladási mutatókra, vagy amíg külső okok miatt rá nem lesznek kényszerítve erre (mint a huawei).
-
Somatom
veterán
Ez azért nem egészen ilyen. Az elején hazai fejlesztő nem tölthetett fel fizetős appot a Play -re. Több olyan alkalmazásom van, amit a fejlesztőnek fizettem ki, majd elküldte a feloldást.
Legutóbb fél éve fizettem így egy Play -ről kitiltott alkalmazásért. Símán, appon belül működött egy PayPal fizetéssel, de volt közvetlen bankkártyás opció is. Hidd el, nem olyan nagy kunszt ilyesmivel megkerülni a Guglit. Főleg akkor, ha ezt egy Huawei szintű cég egységes mederbe tereli. -
törölt tag
A közös kínai store már létezik, az oldalukon hasznos infók találhatóak az apk feltöltéséről leírásról stb.
Azon se lennék meglepődve, ha lenne vmi automatikus mechanizmus ami egy az egyben lemásolja a playből a leírásokat, képeket és feltölti a GDSA-ba.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #155 üzenetére
Ha külsős apk store-ozik valaki, akkor a fizetős appok startból kiesnek (mert ellenkező esetben warezről beszélnénk, ami meg tilos a fórumon), kiesik a szinkronizáció (ha csak nincs a fejlesztőnek erre saját szolgáltatása), kiesik az IAP. Így kb. most ennyi jutott eszembe.
A másik kérdésedre, ami sajnos elkerülte a figyelmemet: reagálni fognak amint lesz is valami kézzel fogható, amire reagálhatnak. Mert jelenleg csak koncepicó szintjén létezik a közös kínai store, amint ténylegesen megjelenik és fenyegetni kezdi a google services androidos egyeduralmát, arra egészen biztosan lépni fog valamit a google is.
Az utolsó mondatoddal maradakéktalanul egyetértek
#160) aprokaroka87:
Ott voltál abban a topikban (a P40-es szériához kapcsolódóban), tudod miről beszélek. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
7Heads Drago #155 üzenetére
Lehet nem érti, de valamilyen szinten az is apk amit a play áruházból letöltünk, csak nem úgy látszik az user fele.
De maga a play áruház is apk ként szerepel a rendszerben, sőt maga a rendszer elég fontos alkotóelemei építenek az apk ra.:)
-
Somatom
veterán
válasz
#88470784 #152 üzenetére
Nem vagy egyedül. Nekem is zavaros.
Az USA hivatalosan nem ismeri el a Kínai Köztársaságot, csak a Kínai Népköztársaságot.
A Kínai Népköztársaság saját területének és belügyének tekinti Taiwan -t.
Az USA fegyvereket ad el Taiwan -nak.
Tulképp akkor kinek is adja el azokat a fegyvereket? -
7Heads Drago
veterán
Ezt elmagyarázhatnád hogy érted: Milyen hátrány ér egy usert ha apk-ból rak fel valamit és nem a store-ból?
Mellesleg a 95 hsz-ben is feltettem egy kérdést amire te se válaszoltál.
Az tény és való hogyha azonos áron van két telo és a tulajdonságaikat tekintve hasonlóak márka fan-nak kell lennie, vagy alapból rühelli a googlet ha a GS mentest választja. -
janeszgol
félisten
válasz
#88470784 #152 üzenetére
Hát nem tudom Ha már jön egy házigazda, aki ilyeneket ír (meg a többibe is aktív lett így vasárnap délelőtt), jobb itt hagyni az egészet.
Elmegyek a boltba. Természetesen csak olyan szalámit fogok venni, ami nemkínai (mondjuk ez alap), és csak olyat, amit nem kínából származó géppel vágtak fel. Lehet beugrom majd a húsos pult mögé, és megnézem a gép címkéjét.
Aztán veszek valami üccsit. De elsőnek megnézem, hol gyártották a palackot hozz, a békát, amivel kitolták, illetve a rekeszt amiben benne van. Ha bármelyik is méjd is csájna, már hagyom is ott.
Én nem támogatom a rezsimet (de sajna fizetni kell). -
A kínaiak biztosan csak unalmukban kezdték el ezt a gdsa dolgot. És az is csak konteó, hogy a gugli ellen van ez az egész. Az meg pusztán a véletlen műve, hogy éppen mostanában, éppen a gms szolgáltatásokhoz hasonló valamin szöszmögnek. De nyugalom, semmi komoly. Ez csak pár jelentéktelen kínai márka ázsiai hobbija
-
törölt tag
-
Bazi.Joe
tag
-
janeszgol
félisten
válasz
dreampage #144 üzenetére
Köszönjük szépen. Azt ugye tudod, hogy mindent ott szerelnek össze? De nyilván azzal építi ki a befolyását Kína, ha valaki megvesz egy Xiaomit, és véletlenül sem azzal, hogy az Apple, BB stb, gyakorlatilag mindenki oda vitte a gyártást, továbbá jó nevű európai vállalatokat adtak el nekik.
És hát természetesen a megfigyelés is úgy alakul ki, hogy letesznek ide a routert....
Amelyik országban lesz ilyen, ott a helyi politika is támogatja. És az már belpolitika. Egy éve is leírtam ezt, nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz megérteni... -
dreampage
aktív tag
Véleményem szerint egyetlen kínai telefont sem szabad megvenni. Kína ezzel (is) építi ki a nyugati társadalmak megfigyelését és a teljes befolyását. Az 5G-be sem lenne szabad beengedni ezt a mindenkit elnyomó mocskos diktatúrát. Elég volt az erőszakos kínai nyomulásból.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Giovan!
addikt
válasz
#88470784 #139 üzenetére
Öhm, ha nekem akarsz válaszolni, nyugodtan kattints a válasz gombra legközelebb, azért van
Az írtam fő piaca. Mindegy hol jelenhet (ugye feltételes módban) még meg kísérleti jelleggel Kínán kívül, elsősorban ott fog tudni terjeszkedni, mivel ott nincs komoly konkurenciája.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #140 üzenetére
Miért tűnt el, ha visszatérhet? Tán meglepetésként érte a Google -t az EU lépése? A fejlesztéshez három dolog kell. Pénz, szakértelem, jogosultság. Vajon, a Google -nél melyikből volt hiány, hogy nem sikerült időben reagálni az EU lépésére?
-
törölt tag
A Reuters állítása szerint az új szolgáltatás először szinte csak Ázsiában fog elérhetővé válni prototípus jelleggel. Kilenc ország lehet ebben érintett első körben. Benne lehet India, Indonézia, Oroszország, Kína, Malajzia, Thaiföld, Vietnam, a Fülöp-szigetek és érdekes módon Spanyolország is.
Spanyolországon keresztül indulhat majd el a későbbiekben az európai nyitás,.Vagyis nem nem csak Kína lesz a fő piaca.
[link] -
Somatom
veterán
A hívásrögzítésre gondolsz? Lehetne azt úgy is csinálni, hogy fedezve legyen a se..e, de a lehetőség is megmaradjon. Sőt! Az EU tulképp nem is tiltja a hívásrögzítést, csak feltételekhez köti. Miért ne közölhetném automatikusan a másik féllel, hogy rögzítem a hívást? Azért, mert Androidon aktív hanghívásba nem lehet médiahangot beadni. Vagy, nézzük a VOIP -ot, ami ugyanúgy verbális kommunikáció, az Android szerint viszont nem hanghívás, hanem médialejszás?
Vagy, ott van a backup. Nem az EU tiltja, hogy a 10. Androidverzióban sincs még egy használható mentés/visszaállítás. Mi az, hogy a fejlesztők számára ez csupán opcionális? Amikor a saját érdekeiről van szó (pl. rögzítés a Youtube -ról), akkor nagyon határozottan a sarkára tud állni a Google (kitiltotta a Play -ről az összes ilyen alkalmazást). A felhasználók érdekében miért nem tud ugyanilyen kemény lenni? Vagy, beszélgessünk az Androidos funkciók folyamatos betiltogatásáról?
Egyszerűen pofátlanság, amit a Google művel. -
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem itt már rég arról van szó hogy eleve azokon az eszközökön is müködjön a dolog ahol van Google szolgáltatás rendszer, és az user dönti el hogy melyiket szeretné használni.
Az persze megint más kérdés hogy a Google ezt mennyire hagyja majd.
Persze ez még a jövő zenéje, ez sok mindenen múlik. -
Giovan!
addikt
Az egy dolog hogy a cikk tele van találgatásokkal (és kárörvendő hangulatot sugároz, ami kérdésessé teszi az objektivitását), de a szerző azt az igencsak fontos tényt is elfelejti megemlíteni, hogy a google szolgáltatásainak eddig sem volt keresnivalója Kínában az állami tiltás miatt. És mivel az új kínai store fő piaca egy ideig egészen biztosan Kína lesz, nem igazán a google-lel fog ez versenyezni.
Azt ugyanis továbbra sem mondta ki a többi kínai gyártó, hogy a huaweihez hasonlóan ők is lemondanak a google szolgáltatásairól. -
törölt tag
Szeretnék könnyíteni a lelkemen, bevallom, hogy vettem egy xiaomi telefont amit kínában gyártottak ezzel is támogattam a kínai elnyomást, érzem ahogy átjár a bűntudat, és kicsit görcsöl a hasam is, de szerintem ez nem a brokkoli miatt van amit vacsorára ettem.
-
Ricardo
titán
Egy cikk ami jól összeszedi a dolgokat. [link]
-
törölt tag
Itt már nagy a baj.
-
janeszgol
félisten
Nekem sem jön be Kína belpolitikája, legalábbis azok alapján, amit hallani, meg olvasni róla, de nekem ahhoz igazából semmi közöm. Ha a Huawei ide akar jönni, akkor neki kell kinyalni a seggünket. Na beszéljünk őszintén. De ő ezt tudja is! Már most olvasni, hogy kész áthozni a Huawei hálózati eszközök gyártását Európába.
Kína belpolitikáját meg intézzék azok, akik ott laknak. Ha nagyon nem megy, akkor egy idegen ország szabadítsa fel őket. De ezt szerintem most kevesen vállalnák be. De a cégeket lehetne függetleníteni a politikától.
-
Giovan!
addikt
A sikerességet profitban mérik, abban meg még mindig az Apple-é az első hely a mobilpiacon, szóval ez a feltételezés eléggé gyenge lábakon áll.
Az 5G-s hálózati eszközeivel viszont valóban megjelent a huawei az amerikai érdekszférában, ez pedig valódi fenyegetést jelent, amire valódi választ kellett adni. Szerintem inkább itt kell keresni az okokat. Az USA csak ajánlást tehet a szövetségeseinek, de ha az nem elég (és láthatóan nem volt elég), akkor maradt a másik lehetőség, hogy teljesen tönkreteszik a veszélyforrást jelentő céget, hogy ezzel oldják meg a problémát.
Ez persze eléggé durva reakció, amivel nyílván nem értenek egyet azok, akik amúgy szeretik a gyártó termékeit, de a nagy Richelieu bíboros óta tudjuk, hogy az államérdek mindent felülír. -
Giovan!
addikt
Szerintem maguktól is összefoghattak, elvégre mindannyiuk fölött ott lebed Damoklész kardja, nem vehetik biztosra, hogy az USA megáll majd a hálózatfejlesztő kínai cégeknél.
Hogy hasonló helyzetben mit tennének a nyugati gyártók, nos arra vonatkozóan max találgathatunk, mivel nincsenek hasonló helyzetben.
-
Aryon87
félisten
válasz
#88470784 #117 üzenetére
ja hogy pont ez lett volna az a téma. Na sebaj, kíváncsi vagyok az újabb eszmecserére miféle sületlenség jön össze a fújjkinai témából
Nem a népet védem, mert azokat én is ki nem állhatom, hanem a telefon márkáját. Csak a "lazábbak" kedvéért.
Az összefogás hírén jót derültem, várható volt hogy ezt meglépik. és erősen az az érzésem, hogy sikeres is lesz a projekt. Van ott potenciál bőségesenGiovan. Még mindig csak fedősztorinak vélem a politikai baromságot, itt a valóság a sikeresség. Cook bátyó jó puszipajtása Tramplinak, és azt is meg merem kockáztatni, hogy a Samsung góréjának a keze is benne van a sztoriban, hogy fékezzék a márka első helyre való jutását, hogy nehogy már a Samuka is lecsússzon.
Legyen az akár telefonok terén, akár az 5G terén. -
Giovan!
addikt
Én nem állítom, hogy a kínai teló vásárlása bármit elmondana a vásárlóról. Ha mindenki aki kínai telefont hasznák, Kína-párti lenne, Európában is kikiálthatnának valami népi demokratikus köztársaságot, lennének hozzá elegen
Viszont az látni kell, hogy a huawei és néhány egyébb kínai gyártó (pl. a ZTE) nehézségeit alapvetően politikai okokra kell visszavezetni, emiatt az ehhez kapcsolódó topikokban mindig megjelenik a politika is. Ez elkerülhetetlen velejárója a témának.
-
Aryon87
félisten
Még mindig nem értem, mi köze van a telefonhoz, jelen esetben Huawei mint MÁRKA, a kínai politikához, és belső hülyeségekhez amin itt megy lovaglás az összes Huawei cikk alatt, és egyre jobban csak ragozva, aminek nem látom a végét hova lehetne még fokozni.
Engem a kiváló eszköz érdekel azaz a TELEFON és nem az amit az országok művelnek. Ugyanezt elmondhatnám a Szifonról és Samuról is, de mégsem, így nem érdekelnek azok, utóbbi csak néha. Felőlem fel is akaszthatják magukat, pont letojom.Nagyon kíváncsi lennék, fordított helyzetben mi menne végbe ha a másik 2 lenne ilyen szituban... Szerintem lenne óbégatás és ovákolás.
-
Bazi.Joe
tag
válasz
Juhaszatti #47 üzenetére
Akkor ez a természetes a Google tud rólad mindent és ez rendben is van!? Mert az nyugati cég? Egy szóval sem mondtam hogy Kínának bármihez is joga van!
-
Giovan!
addikt
És szerinted a nyugati cégek hülyék? Ők is megteszik ugyanazokat a lépéseket, de a teljes automatizálás még messze van.
Nem azzal támogatod, hogy kínai terméket veszel, hanem azzal, ha a márkahűség rávesz, hogy egy fórumon komolyan vehető érvek nélkül állj ki a gyártó mellett, aminek a telefonját használod (lásd a p40 topikot, ahol megmagyarázták, hogy nem baj ha nincs app a huawei storejában, mert igazából ami nincs ott az nem is kell, meg apk-ból felrakható amúgyis). Az, ha mellette még a kínai rezsimet is megpróbálod jobb színben feltüntetni, már csak a ráadás
Ezt most nem neked írom konkrétan, hanem azoknak a kollégáknak, akik esetleg magukra ismerhetnek a leírás alapján.
-
Ricardo
titán
"Ha a kínaiak nem viszik el a gyártást, akkor hosszútávon nem fognak tudni árban versenyezni azokkal, akik megteszik ezt."
Azért attól nem félek, hogy a Samsung a kiszervezett gyártás ( lehetett olvasni bérgyártásról, indiai gyárról),miatt hirtelen olcsó lesz. A pénz amivel olcsóbb a gyártás a profitot fogja növelni, nem a fogyasztók zsebében landol.
-
Na
-Itt mindenki hülye?
-Itt? Mindenki. -
törölt tag
-
Somatom
veterán
válasz
janeszgol #101 üzenetére
Igen, ez is egy érdekes megközelítés. Én azon gondolkodtam, hogy 50 elmúltam, Kínától többezer Kilóméterre, egy másik kontinensen élek és magamtól eszem ágában sincs odamenni. Még túristaként sem. Milyen hátrányom származhat abból, ha kínai teló vásárlásával és kínai szoftverkörnyezet használatával "támogatom" a kínai elnyomó rezsimet?
-
janeszgol
félisten
"Másrészt egyik ország politikája sem érdekel senkit amikor telefont vesz."
- Ezt az egyet nem tudtam itt sokaknak beleverni a fejébe tavaly március óta."Hiába nem vesz kínai telefont, ha Kínában gyártják vagy kínai alkatrészekből legózzák össze az összeset."
- Erre szolták azt írni, hogy mivel kínai terméket veszek, őket támogatom, az ő belpolitikájukat. Én nem. A hülye USA stb cégek támogatják, akik oda tették a gyártást, aztán meg a kutatás és fejlesztést is némelyik. Meg eladta kínai befektetőknek a céget tudásbázissal, szabadalmakkal együtt. Erről én mint vásárló mit tehetek? Ha jobb áron van egy Lenovo vagy egy TCL Alcatel, mint egy bármi más (ár/értékben), akkor azt veszem meg. Természetesen többek értelmi szintjét ez is meghaladta. Mint olvashatod fentebb is.
Mostanában Giovannal jól lehet beszélgetni például. De akadnak még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged