- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Nem. Az teljesen más szitu. Annál maga az alkalmazás végzi a saját mentését, a FB csak a tárhelyet adja hozzá. Mint korábban írtam, a probléma az, hogy ez opcionális és egyedi. Nem kötelező a fejlesztőknek beépíteni a mentést és az is rájuk van bízva, hogy hova és hogyan mentenek. Jelen esetben ez a FB. Sok más alkalmazás használja a felhasználói tárhelyen az Android/data útvonalon a saját könyvtárát. Vagy, a Gdrive -ot (pl. Whatsapp). Minden telepített alkalmazásnál külön kell megcsinálni (már ha lehet), aztán a mentést átvinni, stb. Ráadásul a függőségekre is gondolni kell. Átvihetem a launcher mentését, de az új telón csak akkor tudom visszaállítani, ha a használt ikonokat is ugyanarra az elérési útra másolom át, amin ahol a régi telón is volt, mivel a mentés ott fogja "keresni". Totál káosz az egész, egyszerűen nevetséges és méltatlan egy 10. verziós OS -től.
-
Somatom
veterán
Nem ez a megoldás. Kellene egy egységes, rendszer szintű utasítás, amire minden alkalmazás kötelezően elvégezné a saját mentését/visszaállítását. Aztán a Google (vagy az adott alkalmazásbót üzemeltetője) kihírdetné az ultimátumot a fejlesztőknek, hogy x türelmi idő után nem frissíthető alkalmazás úgy, hogy a frissítés nem tartalmazza ezt a ficsőrt.
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #224 üzenetére
"A googlenak viszont nem érdeke, hogy könnyen váltsanak apple-re az emberek és viszont úgy az applenek sem."
Ez a felhasználóknak lenne jó, ezek meg a felhasználókból élnek. Pont a piac többszereplőssé válása ösztönzi őket a pocsolyáikból kimozdulásra. Ha a kínai telók között egyszerű lenne a mentés/visszaállítás (nem csak a játékoké, hanem az összes, áruházas alkalmazásé), az már komoly motiváció lehet a telóválasztásnál.
-
Somatom
veterán
válasz
7Heads Drago #222 üzenetére
Én erre reagáltam:
"Persze ez nem a google vagy az apple hibája."
Mégis kié? Az egyik a Google, a másik meg az Apple rendszere. Akkor kiknek kellene létrehozniuk azt a megoldást, amiben a felhasználók használhatják a másik rendszeren történt mentéseiket? Elég gáz, ha technikailag a FB képes ezt megoldani, az Apple és a Google viszont nem.
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #220 üzenetére
Sztem ez egyértelműen a Google és az Apple sara. Nem tudom, hogy IOS -en hogy megy. Androidon az account egy Gmail -es cím. Olyat IOS -en is lehet használni. A többi már csak a Guglin, meg az Almán múlik. Létrehoznak API -t a hozzáféréshez és a fejlesztők számára kötelezővé teszik a használatát. Ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #217 üzenetére
Nem kell saját nevedben csinálnod. Kreálj egy virtuális identitást! Játék mentéshez az is elég.
-
Somatom
veterán
válasz
pecccccccca #213 üzenetére
IOS? Én már annak is örülnék, ha egy droidról, droidra költözés nem lenne napokig tartó stressz. Pont az a probléma, hogy jelenleg ez opcionális, az alkalmazás fejlesztőjén múlik. Ez óriási hiba. Ennek orvoslására tökéletesen alkalmas lenne egy másik alkalmazásbolt és keretrendszer. Bár, gyanítom, hogy ezt a kínaiak is ugyanúgy el fogják kúrni, mint a Google.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #197 üzenetére
A vágólaphoz való hozzáférés korlátozása a háttérfolyamatokra vonatkozik. Előtérben bármelyik app hozzáférhet, így a billentyűzetek is (nem csak a Gboard). Mondjuk, azt nem tudom, hogy mi lenne, ha vki írna egy olyan vágólapkezelőt, ami egy megjelenített felület nélküli, virtuális billentyűzet (mint az External Keyboard Helper). Az mindíg előtérben lehetne, hiszen úgysem látszik.
Egyébként az Anysoft -nak is van vágólapkezelős felülete.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #195 üzenetére
Lásd: Miracast. 4.x -nél bevezette, majd jött a Chromecast és 6.0 -tól inkompatibilitási problémákra hivatkozva letiltotta a Miracastot. Javaslat: használjunk Chromecastot. Csakhogy a CC nem kiváltó módszer, mert a Miracast -tal ellentétben, net és Google szolgáltatások nélkül nem müxik.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #179 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Google nem enged ilyen többes értékesítési módot. Tehát vagy Google, vagy más út.
-
Somatom
veterán
válasz
Bazi.Joe #166 üzenetére
Van akváriumod? Ha nincs, akkor
buzi vagytámogatod a kínai rezsimet. -
Somatom
veterán
Ez azért nem egészen ilyen. Az elején hazai fejlesztő nem tölthetett fel fizetős appot a Play -re. Több olyan alkalmazásom van, amit a fejlesztőnek fizettem ki, majd elküldte a feloldást.
Legutóbb fél éve fizettem így egy Play -ről kitiltott alkalmazásért. Símán, appon belül működött egy PayPal fizetéssel, de volt közvetlen bankkártyás opció is. Hidd el, nem olyan nagy kunszt ilyesmivel megkerülni a Guglit. Főleg akkor, ha ezt egy Huawei szintű cég egységes mederbe tereli. -
Somatom
veterán
válasz
#88470784 #152 üzenetére
Nem vagy egyedül. Nekem is zavaros.
Az USA hivatalosan nem ismeri el a Kínai Köztársaságot, csak a Kínai Népköztársaságot.
A Kínai Népköztársaság saját területének és belügyének tekinti Taiwan -t.
Az USA fegyvereket ad el Taiwan -nak.
Tulképp akkor kinek is adja el azokat a fegyvereket? -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #140 üzenetére
Miért tűnt el, ha visszatérhet? Tán meglepetésként érte a Google -t az EU lépése? A fejlesztéshez három dolog kell. Pénz, szakértelem, jogosultság. Vajon, a Google -nél melyikből volt hiány, hogy nem sikerült időben reagálni az EU lépésére?
-
Somatom
veterán
A hívásrögzítésre gondolsz? Lehetne azt úgy is csinálni, hogy fedezve legyen a se..e, de a lehetőség is megmaradjon. Sőt! Az EU tulképp nem is tiltja a hívásrögzítést, csak feltételekhez köti. Miért ne közölhetném automatikusan a másik féllel, hogy rögzítem a hívást? Azért, mert Androidon aktív hanghívásba nem lehet médiahangot beadni. Vagy, nézzük a VOIP -ot, ami ugyanúgy verbális kommunikáció, az Android szerint viszont nem hanghívás, hanem médialejszás?
Vagy, ott van a backup. Nem az EU tiltja, hogy a 10. Androidverzióban sincs még egy használható mentés/visszaállítás. Mi az, hogy a fejlesztők számára ez csupán opcionális? Amikor a saját érdekeiről van szó (pl. rögzítés a Youtube -ról), akkor nagyon határozottan a sarkára tud állni a Google (kitiltotta a Play -ről az összes ilyen alkalmazást). A felhasználók érdekében miért nem tud ugyanilyen kemény lenni? Vagy, beszélgessünk az Androidos funkciók folyamatos betiltogatásáról?
Egyszerűen pofátlanság, amit a Google művel. -
Somatom
veterán
válasz
janeszgol #101 üzenetére
Igen, ez is egy érdekes megközelítés. Én azon gondolkodtam, hogy 50 elmúltam, Kínától többezer Kilóméterre, egy másik kontinensen élek és magamtól eszem ágában sincs odamenni. Még túristaként sem. Milyen hátrányom származhat abból, ha kínai teló vásárlásával és kínai szoftverkörnyezet használatával "támogatom" a kínai elnyomó rezsimet?
-
Somatom
veterán
Azért ez nem egészen így történt. Eleinte a Google a meleg szarig benyalt a rezsimnek. Csak otthon a fejére koppintottak. Mivel ezután már nem tudott megfelelni a kínai szabályoknak, ezért ki kellett vonulnia, amit úgy kommunikált, mintha a saját erkölcsi normáival lenne összeegyeztethetetlen (deszépszó
) a kínai jelenlét ára. Szokásos Google képmutatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Asustor NAS
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest