- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #242 üzenetére
A privacy itt úgy jön képbe, hogy előzetes hozzájárulásom nélkül nem az az alkalmazás végzi egyes appok frissítését amelyiket én megbíztam. Mindezt úgy, hogy az általam megbízott alkalmazásban lehet szabályozni a frissítések mikéntjét, itt meg nem.
Ok, a Google Play-es alkalmazások között is lehet potenciálisan veszélyesek, de a Cambridge Analitica, és hasonló hírek hallatán én nem bízom annyira a Facebook-ban, hogy elhiggyem azt, hogy esetleges érdekegyüttállás esetén nem rak valamit az általa managelt alkalmazásokba.
Az ilyen jellegű bizalomvesztés is az oka, hogy nem akarom a játékosprofilom a Facebooknál tartani.
Ha nem lenne hátsó szándék, akkor megcsinálnák úgy, mint a Fortnite. Van egy Fortnite app installer, és az majd telepít. De azt te rakod fel, szándékosan.
Gondolom érted a különbséget.. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #227 üzenetére
Nem félünk, arról van szó hogy ha egyszerűen szeretném egy ilyen cégnél tartani az adataim, akkor nem sikerül. Mondjuk amikor letöltesz valamit a Google Play-ből akkor egy idő után nem a Google playből frissül hanem a Facebook app manager fogja frissíteni. Nagyon jó példa erre az Instagram és én nem vagyok alumínium sisakos Privacy Huszár, de én nem a Facebooknak adtam jogot az alkalmazásmanagnentnek, hanem a google playnek. Szeretnék a saját adataimról valamennyire magam dönteni. Azokat a lehetőségek enyhe szintjén biztonságban tartani. Ezért ha én egy alkalmazást a Google playből töltök le és a Google playben megbízok a Facebookba meg nem, akkor nem érzem úgy hogy a Facebook app manager megfelelő lenne az én alkalmazásaim frissítésére úgyhogy azt a háttérben az én megkérdezése nélkül csinálja meg. Jellemzően nálam az az alapbeállítása készülékek, hogy értesítést kérek a frissítésekről. Viszont az előbb említett Facebook app menedzser az nem ad értesítést hanem a háttérben önhatalmúlag elkezd frissíteni és ez nekem nem privacy kompatibilis.
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #227 üzenetére
Szerintem azért ez az egész dolog nem ilyen egyszerű. Nem lehet csak a félelemmel magyarázni.
Én személy szerint úgy vagyok vele, ha már a google-t nem tudom kikerülni, -mert eleve google-s mail címre épült fel a jelenlegi életem-, de egy felületet ki tudok iktatni ami kíváncsiskodik akkor kiiktatom. Így is rengeteg olyan hirdetés jön a mail címemre ami elég zavaró. Nem kell még egy gond a hátamra.
Nem kellenek a hétvégi szalonnasütögetés közben beszélgetett kerti medencével kapcsolatos hirdetések, sem a haverral kávézás közben megbeszélt udvar térkövezéssel kapcsolatos zavaró levelek. Egyértelműen büntetendő lenne ez a cselekedet. És azt sem fogadom el válasznak, hogy a telefon megvásárlásával én mondjuk beleegyeztem volna abba, hogy lehallgathassák a beszélgetéseimet. Vagy bármibe beleegyeztem volna ami a személyes szférámhoz hozzáférést engedélyez. Szeretik félremagyarázni sokan ezeket a dolgokat. Itt most nem rólad beszélek. Általánosan terhelik az embert az embertársai ilyen faszságokkal, hogy fogadd el, a világ így működik. Ami igaz is hisz látom, de ettől én ezt még nem fogadom el. Sosem fogom elfogadni. Egyszer talán felébrednek az emberek azelőtt mielőtt azt veszik észre, hogy nincs saját életük. Bár sajnálattal látom, hogy egyre több a birka aki nagy élvezettel lubickol ebben “kényelmes” világban. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #218 üzenetére
Hja, én meg kapom tőlük a játékfelkéréseket, mert vagy nem tudja mit csinál, vagy tudja, csak nem érdekli, vagy micimackószindrómás, és azt hiszi, hogy ha neki tetszik valami 22. farmville klón, akkor az nekem is, de neki mindegy, mert nem használja....
Nekem meg csak van, de nem vagyok rajta aktív, és szeretném minimalizálni a rajta folyó tevékenységem, ezért az utolsó amit rábízok, az a játékállásaim.... -
Somatom
veterán
válasz
7Heads Drago #222 üzenetére
Én erre reagáltam:
"Persze ez nem a google vagy az apple hibája."
Mégis kié? Az egyik a Google, a másik meg az Apple rendszere. Akkor kiknek kellene létrehozniuk azt a megoldást, amiben a felhasználók használhatják a másik rendszeren történt mentéseiket? Elég gáz, ha technikailag a FB képes ezt megoldani, az Apple és a Google viszont nem.
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #218 üzenetére
Nézd. Nem sírtam egyáltalán.
Az, hogy egy olyan játékot kezdtem újra amiben országos ranglista 19. voltam meg pont azt bizonyítja, hogy leszarom az egészet. Egy játék elvesztése nálam nem vágja ki a biztosítékot.
Egyszerűen csak reagáltam arra, hogy megoldott az átjárás google play és game center közt. Csak alternatív átjárás lehetséges köztük. Persze ez nem a google vagy az apple hibája. Így lehet megoldani. Elfogadtam.A facebook accountal kapcsolatban pedig már kifejtettem a véleményem egy másik topikban. Eléggé off téma. A lényeg, hogy semmiképp semmilyen formában nem csinálok fb accountot. Evvan. 😊
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #216 üzenetére
Részemről annyi a gond vele, hogy nincs.
És nem, nem csinálok csak emiatt facebookot.-Azért írtam le, mert mindenhol megkapom, hogy csinálni kell egyet, gondoltam elébe megyek ezeknek a köröknek. 😊
-
pecccccccca
őstag
válasz
7Heads Drago #212 üzenetére
“Jelenleg is megoldott Ios-ból androidba, vagy vissza az accont átvitele a legtöbb játéknál. Kizárólag a játék fejlesztőin múlik az egész.”
4 hónapja váltottam andoidról iOS-re. 5-6 játékkal játszom felváltva illetve amik kb érdekelnek is és megmaradtak unaloműzőnek. Egyik játék mentésemet sem tudtam iOS-re átvinni. Kezdhettem mindegyiket előröl. Az egyik játékban országos ranglista 19. helyen voltam.
Annyit tudnak tenni a játékfejlesztők, hogy elérhetővé teszik mindkét OS alatt a faszbúk mentést és akkor át lehet vinni. A másik, hogy külön regisztrációhoz köti a mentést aminek semmi köze sem az androidhoz sem az iOS-hez.Tehát még mindig egyáltalán nem megoldott az android és az iOS közt a mentések átvitele.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #186 üzenetére
Arra várnak hogy történjen valami konkrétum. Előre minek csökkentse pl. a Google a 30%-os developer fee-t, ha egyszer nem is biztos, hogy ez szükséges. Majd ha már látják, hogy milyen stratégiát választ a kínai gyártók konföderációja (tudom hogy nem éppen ezt jelenti a fogalom, de tetszik a csengése
), akkor megtehetik ők is a szükséges lépéseket.
A Microsoft azért nem volt éppen abban a helyzetben mint a Google jelenleg. A 2000-es évek windows mobiljai felhasználói élmény tekintetében nehézkesek és suták voltak a kapacitív kijelzős, multi-touchos androidos és iOS-es vetélytársaikhoz képest, ezért alulmaradtak a versenyben. De a kínai gyártók megoldása egyelőre nem ígér semmi forradalmi változást, csak egy alternatívát a GMS-nek.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #155 üzenetére
Ha külsős apk store-ozik valaki, akkor a fizetős appok startból kiesnek (mert ellenkező esetben warezről beszélnénk, ami meg tilos a fórumon), kiesik a szinkronizáció (ha csak nincs a fejlesztőnek erre saját szolgáltatása), kiesik az IAP. Így kb. most ennyi jutott eszembe.
A másik kérdésedre, ami sajnos elkerülte a figyelmemet: reagálni fognak amint lesz is valami kézzel fogható, amire reagálhatnak. Mert jelenleg csak koncepicó szintjén létezik a közös kínai store, amint ténylegesen megjelenik és fenyegetni kezdi a google services androidos egyeduralmát, arra egészen biztosan lépni fog valamit a google is.
Az utolsó mondatoddal maradakéktalanul egyetértek
#160) aprokaroka87:
Ott voltál abban a topikban (a P40-es szériához kapcsolódóban), tudod miről beszélek. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
7Heads Drago #155 üzenetére
Lehet nem érti, de valamilyen szinten az is apk amit a play áruházból letöltünk, csak nem úgy látszik az user fele.
De maga a play áruház is apk ként szerepel a rendszerben, sőt maga a rendszer elég fontos alkotóelemei építenek az apk ra.:)
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #95 üzenetére
Be fogják vállalni, de jelenleg pontosan milyen érv is szól mellette? Mert az most kimaradt a hozzászólásodból sajnos
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #92 üzenetére
A mai demokráciát nem sok választja el a diktatúrától.
Ezt fejtsd ki kissé jobban, mert most eléggé a levegőben lóg ez a kijelentés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Sorozatok
- Medence topik
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Crucial 240GB SSD eladó
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest