Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz 7Heads Drago #242 üzenetére

A privacy itt úgy jön képbe, hogy előzetes hozzájárulásom nélkül nem az az alkalmazás végzi egyes appok frissítését amelyiket én megbíztam. Mindezt úgy, hogy az általam megbízott alkalmazásban lehet szabályozni a frissítések mikéntjét, itt meg nem.
    Ok, a Google Play-es alkalmazások között is lehet potenciálisan veszélyesek, de a Cambridge Analitica, és hasonló hírek hallatán én nem bízom annyira a Facebook-ban, hogy elhiggyem azt, hogy esetleges érdekegyüttállás esetén nem rak valamit az általa managelt alkalmazásokba.
    Az ilyen jellegű bizalomvesztés is az oka, hogy nem akarom a játékosprofilom a Facebooknál tartani.
    Ha nem lenne hátsó szándék, akkor megcsinálnák úgy, mint a Fortnite. Van egy Fortnite app installer, és az majd telepít. De azt te rakod fel, szándékosan.
    Gondolom érted a különbséget..

törölt tag

válasz #33253120 #238 üzenetére

A szerk lemararadt....
    És akkor ezek után bízzam rá a játékmentéseket, ahol több évnyi tevékenység, és/vagy sokezer Ft befetktetés a tét?
    Nem fogom megtenni.

törölt tag

válasz 7Heads Drago #227 üzenetére

Nem félünk, arról van szó hogy ha egyszerűen szeretném egy ilyen cégnél tartani az adataim, akkor nem sikerül. Mondjuk amikor letöltesz valamit a Google Play-ből akkor egy idő után nem a Google playből frissül hanem a Facebook app manager fogja frissíteni. Nagyon jó példa erre az Instagram és én nem vagyok alumínium sisakos Privacy Huszár, de én nem a Facebooknak adtam jogot az alkalmazásmanagnentnek, hanem a google playnek. Szeretnék a saját adataimról valamennyire magam dönteni. Azokat a lehetőségek enyhe szintjén biztonságban tartani. Ezért ha én egy alkalmazást a Google playből töltök le és a Google playben megbízok a Facebookba meg nem, akkor nem érzem úgy hogy a Facebook app manager megfelelő lenne az én alkalmazásaim frissítésére úgyhogy azt a háttérben az én megkérdezése nélkül csinálja meg. Jellemzően nálam az az alapbeállítása készülékek, hogy értesítést kérek a frissítésekről. Viszont az előbb említett Facebook app menedzser az nem ad értesítést hanem a háttérben önhatalmúlag elkezd frissíteni és ez nekem nem privacy kompatibilis.

törölt tag

válasz 7Heads Drago #218 üzenetére

Hja, én meg kapom tőlük a játékfelkéréseket, mert vagy nem tudja mit csinál, vagy tudja, csak nem érdekli, vagy micimackószindrómás, és azt hiszi, hogy ha neki tetszik valami 22. farmville klón, akkor az nekem is, de neki mindegy, mert nem használja.... :)
    Nekem meg csak van, de nem vagyok rajta aktív, és szeretném minimalizálni a rajta folyó tevékenységem, ezért az utolsó amit rábízok, az a játékállásaim....

törölt tag

válasz pecccccccca #213 üzenetére

+1Ez a hatalmas bajom a HMS-el is. A legtöbb játékom Google Play Games alatt ment, nem használom erre a Facebookot.
    Maga a telefonról-telefonra költözés kb csak egy másolásnyi idő nálam, mióta van Smart Switch, de a játékállások sosem mennek át.

No meg, ha volt fizetős játékod, azt meg kell venned még egyszer IOS alatt.... :(

törölt tag

válasz #33253120 #201 üzenetére

"Szerk.:Ide még írni akartam valamit, csak elvonták a figyelmem, és fókuszt vesztettem."
    Megvan.
    A huawei a GDSA része, de még nem láttam nyilatkozatot arra, hogy a HMS is a GDSA tagság szerint fog működni... És ez nem jó. Azt vetíti előre, hogy lehet ugyanazért az appon belüli szolgáltatásért akár háromszor is lehet fizetni....

törölt tag

Elolvastam a cikket.
    Nekem, mint felhasználónak miért jó ha olyan készüléket vásárolok ami csak GDSA alapú alkalmazásletöltést tesz lehetővé?
    Vannak kétségeim.
    Így is eléggé szétszabdalt a piac.
    -Google Play
    -Galaxy Apps
    -HMS
    -GDSA
    -Mi Store
    -Lenovo App Explorer
    -Amazon App Store is volt régen, velük most nem tudom mi a helyzet.
    -Stb....

Sok esetben eddig az önálló alkalmazásboltok párhuzamosan voltak a user telefonján a Google Play mellett. Ez egyrészt jó volt, mert a különböző fizetős appok vásárlása esetén körbe lehetett nézni, hogy hol olcsóbb, és pár esetben pl ha a Galaxy Apps-ban vásároltál valamit, akkor az megjelent a Google Play-ben is, ha fent volt. (Ez esetben vásárlásnak tekintjük a 0Forintos terméket is.)
    Ez lehetett jó is, mert például a Galaxy Apps-ból akkor is le lehetett tölteni a maga idejében népszerű Tubemate nevű Youtube letöltőt amikor a Play-ből el lett távolítva adatvédelmi okokból.
    De ez lehetett rossz is user szempontból, mert készülékváltásnál ha gyártót is váltott, akkor sok esetben nem jutott hozzá az előző készülék gyártói alkalmazásboltjából általa már megvásárolt alkalmazásokhoz. Lehetett megvásárolni még egyszer.
    És ez nem jó. Erre szerintem jó megoldás lesz a GDSA, mint gyártói tömörülés.
    Ami viszont mindenképpen jó volt, hogy az alternatív áruházban vásárolt játékba is be lehetett jelentkezni Google profillal, így sok esetben lehetett gyúrni a google play games féle játékosprofilhoz rendelt mentésre, acsikra, stb. Erre viszont nem lesz jó a GDSA. Én pl kifejezetten kerülöm a Facebook logint a játékoknál, ha lehet, akkor Google Play Games, vagy alkalmazáson belüli logint szeretek használni, facebook logint csak akkor, ha tényleg valami durva, felhypeolt játék van, így gyakorlatilag az általam használt játékok mentésének a 85-95%-át buknám, és számomra nem biztonságosnak érzett módon kellene autentikálni, ha játszani akarok.
    És tudom, megy a fillérb**ás, de ha az egyik alkalmazásboltban vett játékban loginolva vásárolsz, és fizetsz, akkor ezt nem akarod megtenni a következő boltban is. Egyszerű példa. Szókirakó, a reklámmentesség 400Ft. Telefont vált az ember, az új store is ingyen adja. De a reklámmentesség újra 400Ft. Erre megint jó lehet a GDSA, hogy csak egyszer kelljen másodjára kifizetni az összeget, ha átjöttem a Google-tól, és GDSA-n belül váltok készüléket. Viszont én olyan játékokkal is játszom, (szerencsére még nem annyira durva szinten) ahol elvárt a mondjuk klán részéről a havi XX$ IAP. Ilyen esetben, ha nem lehet GDSA alá migrálni a profilt, akkor a játékos szemszögéből halott platform....
    Szerk.:Ide még írni akartam valamit, csak elvonták a figyelmem, és fókuszt vesztettem.

Írtam, hogy vannak kétségeim, de megpróbáltam leírni a szerintem negatív, és pozitív dolgokat is, valamennyire tárgyilagosan.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés