- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
A Nokia hajlítható telefonos topicjában ezt írtad
"Respekt Nokia "
Most "Ez a technológia arra jó lesz, hogy 30k-val megnyomja a teló árát.."
Csak én érzek kettős mércét
Szerintem jó dolog.Nagyobb fantáziát látok benne mint a 3D mobilokba erőltetésében. Nem lesz törhetetlen, de jóval ellenálóbb lesz a behatásokkal szemben, mint a mai megjelenítők.
Anno voltak akik a színes kijelzőt is feleslegesnek találták, mert alig látszik a napon, kicsi a betekintési szöge...st. Aztán hova fejlődött.Itt is a többség annyit lát hogy hajlítható, de minek. Én a hajlíthatóságot másodlagosnak gondolom. Fontosabbak számomra a vele járó pluszok. Ellenálóbbak, vékonyabbak...stb
Lehet hogy lesz egy sor olyan előnyük is amibe bele sem gondolunk. nem ismerjük a pontos tecnhológiát, így nem tudjuk milyen a fogyasztása, a z élessége, láthatósága napon, színteltség.......
talán lehetőség nyílik olyan megoldásokra amik eddig szóba sem jöhettek. kihajtható / feltekerhető kijelző, ami lehetővé teszi nagy kijelzők kicsi házba pakolását, így nem feltétlenül jár majd együtt a nagy megjelenítő a tepsi fogalmával, és még számos előnye lehet.
Ha nem lesz jó nem veszik. Ennyi.A piac hamar eldönti mi kell neki. Temetni látatlanban viszont nem érdemes.[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Itt lenne az ideje, hogy bevezessék.
PS4
-
=Mentor=
őstag
Ez a technológia arra jó lesz, hogy 30k-val megnyomja a teló árát...
-
-
Robertoq
őstag
www.telefonguru.hu/hir/Samsung_Galay_Skin-_gyonyoru_es_hajlekony_koncepcio_2011-7-28
-
Rickazoid
addikt
válasz CoolBoy323 #19 üzenetére
Nem rugalmas, hajlékony. Rugalmas akkor lenne, ha szét lehetne húzni és össze lehetne nyomni. De ha beteszed egy merev készülékbe egy merev plexihez rögzítve (muszáj, mivel egy ilyen szerkezetű anyag ma még nem lehet karcálló), ha pont a sarkára ejted, könnyen megsérülhet az elektronika, az eltörő plexi meg ki tudja milyen károkat okoz magában a kijelzőben. Meg ki tudja a kijelző is milyen károkat szenved, ha egy nála sokkal nagyobb súllyal csapódik a betonnak. Szerintem lehet sérülékenyebb, mint amilyennek gondolnánk. De majd meglátjuk a végterméket, ne legyen igazam.
(#16) Horsee:
Szép dolog, hogy rávágnak gumikalapáccsal és látszólag nem lesz baja - de azt ugye nem tudjuk, hogy nem-e sérül meg mégis, nem keletkeznek-e pixelhibák, nem károsodnak-e az áramkörök, amiknek a hatása nem jelentkezik azonnal, stb. Persze hogy nem törik szét, az egy jó tulajdonság, ez tény, de azért ha lenne ilyenem, nem csapkodnám semmivel.
Egy felhasználási lehetőséget mondjuk el tudnék képzelni: vegyünk egy 13 centi hosszú telefont, ami rendes okostelefon normál kijelzővel, de vastagabb, mert a belsejében fel van csévélve egy ilyen kijelző, ami 19,2x12 centis és 1920x1200-as felbontással bír. Ez ugye ~22,64 centi (~8,91") átmérőjű, 16:10 képaránnyal. Egy olyanra azt mondanám van értelme, telefon, ha telefon kell és tablet, ha netezni, játszani vagy filmet nézni akarsz. Remélem valami ilyesmi születik belőle (még ergonómiailag is ideális lenne) és nem valami néphülyítő, értelmetlen baromság, amivel csak a milliméter-háborút folytatnák (hisz ez a kijelző elvileg vékonyabb).[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
ddekany
veterán
Ezt a hajlításos vezérlést nem értem... Ahhoz két kéz kell, nem? Azért az egy mobilnál elég nagy hátrány.
-
brutte
aktív tag
fejlesztésnek jó ,meg erőtitoktatásnak, de hétköznapokban sok értelem nem lenne.
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz kiskaktusz #17 üzenetére
A végén az emberek is "prés" alá kerülnek, hogy jobban idomuljanak
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
kiskaktusz
addikt
-
Horsee
csendes tag
Ez a haszna: [link]
-
törölt tag
Ez már durva,ez nem földi cucc.
-
kiskaktusz
addikt
én várom -de főleg azt, hogy pár év múlva mi lesz belőle...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Rickazoid
addikt
válasz CoolBoy323 #1 üzenetére
Ha az élére esik nem biztos, hogy nem törik el. A hajlíthatóság nem törésállóságot és nem is ütésállóságot jelent, ha a sarkán megütődik vagy meghajlik, lehet az egész kijelző használhatatlanná válik, vagy legalább nyoma marad az ütésnek (nem hajlik vissza, elszíneződik, becsíkosodik, stb., stb., nyilván nem véletlenül a közepén hajlítgatják óvatosan a videókon ezeket és nem a sarkokat/széleket hajlítják meg éles szögben). Ez csak az első lépcső a kevésbé törékeny kijelzők felé, valódi haszna most még nincs, megint az fog történni jövőre, hogy eladják hatalmas reklámmal a dolgot, de nem kapsz semmi pluszt cserébe. Pont mint a sztereoszkóp kijelzők esetén, azokat is csak a reklám és a nagyzolási vágy adja el. Ráadásul sokra mész a hajlékony kijelzővel, ha összetörik a burkolat és megsérül az elektronika.
A Nokia féle Morph koncepcióval válik értelmessé a hajlékony kijelző, addig maximum csak különálló vezeték nélküli kijelzőként lehetne jelentősége, bár ahhoz is kéne normális kapacitású hajlékony akku, WLAN modul és burkolat. Esetleg ruhába építve céleszközként, amire szintén láttunk koncepciókat, még katonai jellegűeket is (megjegyzem a US katonaságnak előbb lesz megfelelő minőségű hajlékony kijelzője a megfelelő eszközben, mint nekünk).[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
DemonDani
addikt
válasz PowerBuldog #8 üzenetére
5500...
azontúl gondoljunk a felbontásra is, olyan kellene, ami 5-6 méterről nem pixeles hű az mekkora lenne 10 méteres képen 5-10 méterről, kb olyan kéne mint az iPhoneban, több gigapixel felbontás kéne[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Xirtam
veterán
válasz PowerBuldog #8 üzenetére
De basszus, így is megtermeli. És én fizetnék azért ha jobb lenne a minőség. Mert ősszinten a mostani egy kalap kaki. És inkább várok fél évet de megnézem 1080p-ben a filmet. Olyan hangzással ahol a mély és a magas egyforma arányban van.
De befejeztem az offolást!
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Ugye tudod, hogy egy moziban a filmet egy vászonra vetítik? a büdös életben senkinek nem fog eszébejutni egy 10mes hajlítható amoledet rakni egy vászon helyett.
Azért van még mindig vászon, mert olcsóbb. Kijelző lenne, akkor nem 1500 lenne egy jegy, hanem 5500, mocsok drága lenne előállítani.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
DemonDani
addikt
ezeknek akkor lesz értelme, mikor majd fogom és feltekerem a kezemre mint oly sok jövővillogásban...
de hol van még az mire minden hajékony lesz... a kijelző meghajlítása kis mértékben már most is működik, >> Google telefonok. ennél jobban meg nem kell.
(#4) Xirtam
ez teljesen más már amiről te beszélsz.
ahhoz meg kellene nyúlnia meg vezérelt helyen, mértékben, nem is igazán a hajlás a lényeg..., és a mozi amúgy sem kijelző.
De ezt már vászonnal el lehetne érni most is, de milyen kamera tudna folyamatosan jó helyre vetíteni
Ezt az ötleted valami filmbe írd bele, aztán majd az utókor megcsinálja 70 év múlva[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ügyesek ezek a koreaiak.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Xirtam
veterán
Én látok benne fantáziát. Képzeljetek el egy mozit. Ahol egy motor a vászont folyamatosan a terepnek megfelelőre hajlít. Így még térhatásúbb lehetne az egész.
-
Egy telefonba ha belerakják azt úgy sem tudják hajlítgatni max ha a telefon hátulját is jól megcsavarják aminek a Samsung műanyag telefonja, és egyéb telefonok sem igazán örülnének. Plusz a telefon belseje sem díjazná szerintem.
Az meg hogy nem törik, hát arra meg ott van a Gorilla Glass, Ha úgy ejted le a telefont hogy "nézd már milyen jól hajlik a kijelzője" akkorra a többi része úgy is darabokba lesz, akkor meg mit ér hogy a kijelző megmaradt? Ha meg nem ejted le vagy csak kicsit koppan azt meg kibírja a Gorilla g. is
Nem hülyeség ez, de telefonba, Tv-be, tabletbe nem hiszem hogy van értelme.
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
DemonDani
addikt
szeretem az ilyen technológiákat, ez is olyan mint az átlátszóság...
milliárdok mennek el rá de semmi haszna, mjuk az átlátszóság még egy fokkal rosszabb
-
CoolBoy323
nagyúr
nem semmi technológia
ezzel a törésállóság is nőhet effektíve, hisz nem lesz olyan merev a kijelző, és nem törik majd el ha a telefon élére esik (lsd GorillaGlass )
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Yettel topik
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest