- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoshaJosh
csendes tag
Nem érted a lényeget. Az ilyen megfoglamazások ugyanolyanok, mint a tolerancia. toleráld a másságot, de a másság szarik rád, neked kuss van.
Itt is erről van szó. ne parancsolgatni akarj a gépnek, hanem csináld amiot a gép parancsolt. És hogy mit parancsol? Amit a kitalálói beleprogramoznak, AI ide vagy oda. A lényeg, hogy az emberi kreativitás és döntésképesség semmilyen szerepet ne játszon. Így legkönnyebb embernyuvasztó árut, tömegpusztító fegyvert, mérgező ételt gyártani. A gépet nem érdekli hányan halnak meg csak a hatékonyság.
-
redgreg
tag
HeLa sejtek és a humán sejtvonalak korlátlan osztódóképessége. Ami nem igaz, de mivel kisérletek támasztották alá, mindenki elfogadta. Hogy aztán valaki észrevegye, h valami nem oké. Ezért is hív a tudomány szinte mindent elméletnek. Még akkor is, ha amúgy a valóságban nyugodtan hívhatnád ténynek is.
-
Kékes525
félisten
Lehet. Ez ugyanaz a probléma, mint az, hogy az Ember építhet e nálánál fejlettebb intelligenciával rendelkező gépet. A válaszom igen, ha az önfejlődésű. Így lehet egy evolúcióra képes intelligencia fejlettebb az őt szimuláló intelligenciánál.
Amúgy meg nem ez a kérdés, hanem a fordítottja. A szimuláló intelligencia ettől még sokkal fejlettebb lehet (én ezt állítottam), ha elfogadom is az állításodat. Ezt azért írom, mert úgy éreztem, hogy ezzel [link] mintha ellentmondanál az ez előtti állításomnak. Persze, lehet, hogy ez csak egy megjegyzés volt a részedről."mindkét nézőpontból a másik sci-fi-nek tekinthető"
Erről beszélgetünk. Az egész szimuláció Sci-Fi.
-
haxiboy
veterán
Ha 1:1 megegyeznek a szabályok(fizika stb.) akkor sem tud egy szimuláció az alapvalóságnál fejlettebb lenni hiszen bármilyen új technológia ami egy szimulációban keletkezik rendelkezésre áll nekik így az elérhető maximum megegyezik az ő technológiai szintjükkel.
Ha nem egyeznek meg a szabályok, felesleges összehasonlítgatni a két technológiát, mindkét nézőpontból a másik sci-fi-nek tekinthető.
-
Kékes525
félisten
A szimuláció oka nagyon sokféle lehet. Például: megérteni a világegyetem (élet, értelem) fejlődését, lehet játék, szórakozás, lehet menekülés a valóságuk elől és még sok minden.
"feltételezhető hogy a legmagasabb elérhető technológiai szint megegyezik az alapvalóság technológiai szintjével"
Ezt nem egészen értem.
-
Kékes525
félisten
Ne a mai technológiából indulj ki. Habár tudom másból elég nehéz, de nem lehetetlen. Egy sokkal idősebb intelligens faj technológiája egészen, alapjaiban más lehet mint a miénk. Nekünk az övék varázslásnak tűnne, mint ahogy egy kőkorszakinak is a mostani technológia. Ha megkérdeznél egy kőkorszakbeli embert, hogy milyen eszközök lesznek a jövőben, milyen fegyvereket fognak használni, akkor valószínűleg azt mondaná, hogy egy nagyon éles, pillekönnyű balta. Az atombombát nem hiszem, hogy eltudná képzelni.
-
haxiboy
veterán
Ahhoz túl nagy erőforrás kéne, nincs szükség pixelekre mivel az agy elektromos jeleket fejt meg, a renderelést elvégzi az. Illetve szimulálni elegendő annyit amennyit éppen megfigyelsz.
Ráadásul ha belegondolsz hogy manapság a procerurálisan generált világok mekkorák lehetnek, és milyen változatosak, elegendő egy nagy asset adatbázis, meg egy nagyon bonyolult egyenlet ami tartalmazza az adott szimuláció szabályait, és elegendő a felhasználó(k) interakcióit/módosításait tárolni. Minél kevesebb a felhasználó annál kissebb erőforrás szükséges a hiteles szimulációhoz.Maga a szimulációs elmélet elég sok anomáliára magyarázatot ad, elég csak az idődilatációra, illetve a gravitáció miatti időeltolódásra gondolni.
-
Kékes525
félisten
"Hát ha változhat, akkor mégsem tény, igaz? "
Ez szemantika.
A tény nem az, ami minden körülmények között ugyanaz, állandó és változtathatatlan. Nem az egyes politikusok alternatív valóságára gondolok.
A tény egy megalapozott állítás, a valóságot tükröző, igaznak tekintett, és általánosan elfogadott megegyezés, ahogy a dolgok megtörténtek, vagy ahogy a dolgokat megfigyelték – ellentétben egy feltételezéssel vagy véleménnyel. Ez a meghatározás megengedi azt, hogy idővel megváltozzon. Nem beszélve arról, hogy a mikrovilágban egyes múltbeli eseményeket a jövő megváltoztathatja. [link] , [link] , [link] -
dabadab
titán
"Tény a tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott, és a tudományos közösség által elfogadott adat, ami persze változhat."
Hát ha változhat, akkor mégsem tény, igaz?
Ami a szilárdabb rész, azok a megfigyelések, amiket a mérési hiba terhel, meg az elméletek, amiket bizonyítani soha nem lehet, legfeljebb cáfolni. A (természet)tudomány mindig csak azt tudja elmondani, hogy a legjobb tudásunk szerint mi van, nem azt, hogy valójában mi van. Persze a kettő nem független egymástól, ahogy mondani szokták, a tudomány a valóság felé konvergál -
Kékes525
félisten
"(figyeld meg, hogy itt nem szerepel olyan, hogy "tény", mert az ismeretelmélet okokból nem is szerepelhet ebben a felsorolásban)."
Ezt nem egészen értem. Tény a tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott, és a tudományos közösség által elfogadott adat, ami persze változhat. Például pontosítják.
-
dabadab
titán
válasz
Tigerclaw #75 üzenetére
"Vagy nem fogalmaztam jól vagy nem értetted. Amikor azt gondolták hogy lapos a föld, vagy hogy a föld az univerzum közepe, komolyan azt hitték..."
Amikor ilyeneket mondtak, akkor a modern értelemben vett tudomány nem is létezett (egyébként meg a laposföldes elképzelés már az ókori görögök óta nem igazán mainstream az európai kultúrkörben). Egyébként a legnagyobb gond a hozzászólásoddal az, hogy eleve azt nem érted, hogy mi is az a tudomány: nem mindenféle "tények" összessége, hanem elsősorban módszertan, másodsorban meg felhalmozott mérési eredmények és elméletek tömege (figyeld meg, hogy itt nem szerepel olyan, hogy "tény", mert az ismeretelmélet okokból nem is szerepelhet ebben a felsorolásban). -
Kékes525
félisten
válasz
Tigerclaw #69 üzenetére
"Hasznos jellemzően, de korlátozza is a fantáziát és a kreaitivást is."
Ez egy elterjedt téves közhiedelem. Lexikális tudás nélkül nincs kreativitás, sőt fantázia sem. Az indokokat már előzőekben leírtam. Nézd meg a tudósok döntő többségét. Szinte mindegyiknek hatalmas lexikális tudása volt. Még Szentgyörgyinek is. Mit csinálsz, ha sav kerül a szemedbe? Megnézed az interneten, vagy egy lexikonban? Szentgyörgyi után szabadon.
-
dabadab
titán
"Tavaly láttam elsőnek, de igen én is kötelezővé tenném hogy az emberek legyenek tudatosabbak hogy müködik jelenleg ez a világ."
Az első lépés tulajdonképpen az lenne, ha sikerülne megkülönböztetni a propagandát a valós informálódástól. Moore művei pl. mind az előbbi kategóriába tartoznak.
És ha már informálódás: játékelmélet alapfogalmak. -
Tigerclaw
nagyúr
Vagy nem fogalmaztam jól vagy nem értetted. Amikor azt gondolták hogy lapos a föld, vagy hogy a föld az univerzum közepe, komolyan azt hitték... de sorolhatnék rengeteg tévedést mindenféle tudományágból. A múltban azokat tényként kezelték és arra építettek.
Arrogánsnak és butának kell ahhoz lenni, hogy azt gondolja az ember, ma már nincsenek ilyen tévedések. Ha tudnák példát mondani, akkor nem lenne tévedés, ráadásul ahogy a múltban most se fogadja sok tudós jól, ha valaki meg akarja cáfolni az elméletét...sőt sok tudós képes meghamisítani a kísérletet, vagy annak eredményét hogy az jöjjön ki amit ő akar látni.
Ezért kétélű fegyver a lexikális tudás. Ha igaz, akkor előbbre léphetsz, ha tévedés akkor zsákutcába vihet. Ezért célszerű néha azt feltételezni, hogy nem feltétlenűl helyes minden tétel, amit belesulykoltak az emberbe.
-
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #71 üzenetére
Én is épp a tudásom bővitgettem mikor a youtubon egyszer rákerestem hogy kapitalizmus, és kidobta a filmet! Tavaly láttam elsőnek, de igen én is kötelezővé tenném hogy az emberek legyenek tudatosabbak hogy müködik jelenleg ez a világ.
Sajnos pont ez az hogy Pewdipie értelmetlen visitására 100 millió ember iratkozott fel. De mikor valaki tálcán kinálja a szin tiszta valóságit azt bezzeg senkit sem érdekel. -
Tigerclaw
nagyúr
A lexikális tudás kétélű fegyver. Hasznos jellemzően, de korlátozza is a fantáziát és a kreaitivást is.
Ma sok tudományos területnél hasznos ha el tudsz vonatkoztatni mindentől amit korábban tényként tártak eléd. Erre elég kevesen képesek, mert alap nélkül nehéz építeni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lassan indítani kellene egy második Internetet vagy felvenni pármillió embert arra hogy törölgesse az álhíreket, alapot nélkülöző konteókat, áltudományos cikkeket, valódi kutatás nélküli kutatásokat, megrendelésre készült kutatásokat. Lassan egyszerre lesz fennt minden és annak az ellenkezője is. Adatból van bőven csak ennek nagy része nem hasznos információ.
-
haxiboy
veterán
A szoftverfejlesztők általában lusták és leleményesek így a lehető legkevesebb erőfeszítésből szeretnénk megoldani a problémát, legalábbis ha magamból indulok ki
(#54) Depression : Napi 7 óra 40 perc olvasás 20 perc gépelés, nagyjából ez az arány megy egy futó projektnél, persze van hogy néha elkap a gépszíj, vagy megvannak az alapok és csak a megvalósítás hiányzik, de sokszor el lehet pöcsölni olyan kis dolgokon akár naphosszat mint pl két string összefűzése úgy ahogy nekem kell
-
Kékes525
félisten
Nem azt írtam, hogy be kell mindent magolni. De hogy akarod egy autó, TV, számítógép stb. működését optimalizálni, vagy egy egészen más alapút létrehozni, ha a régit sem ismered? Megmondom, sehogy. Új összefüggésekre sem jöhetsz rá, ha nem ismered azt, ami között az összefüggést kellene keresni. Például Maxwell hogy alkothatta volna meg a Maxwell-egyenletek, ha nem ismeri az elektromosságot és/vagy a mágnesességet? Watson és Crick hogy alkotta volna meg a DNS-modellt, ha nem ismeri Wilkins röntgendiffrakciós képeit (amit igazából Rosalind Franklin csinált, aki eléggé el nem ítélhető módon nem kapott érte Nobell díjat)?
-
Ribi
nagyúr
Szerintem kicsit más a nézőpont.
Egyetemen is voltak olyanok, akik kb bemagoltak mindent, de attól még rohadtul nem értették, hogy igazából az mire is jó és hogyan is kell használni.
Más meg értette, hogy miről is van szó, de rohadtul nem tudta megjegyezni az összes képletet és ábrát és miegymást. Nyilván kell lexikális tudás, de magában a lexikális tudás egy kupac betű/szám (sarkítva). -
-
Kékes525
félisten
-
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #44 üzenetére
Persze kapitalizmus, gazdasági kizsákmányolás a felső fokon. Mert ahol megjelennek ezek a multik eljátszák milyen joságosak hogy adnak Lőnek munkát. Valójában dollár milliárdokat kaszálnak a kis embereken, de hát erről már nem szokás beszélni.
Vagy ki alakúl majd egy új egyensúly, vagy a szegény 90%-k, nekimegy gazdag 10%-nak. Ha ez beindul valahol, akkor láncreakciót indíthat el."
Hát szerintem ennek valóban be kéne következnie, mert átlag ember feljebb nem jut.Egyik kedvenc dokumentum filmem a témában, elég szép részleteket mutat be a világról és a történéseiről. "Kapitalizmus: Szeretem!"
Szerintem jelenleg vagyok ott hogy végre kéne az a változás, mert az egyik épp hogy életben marad, a másik meg uszkál a pénzbe. És a szegény polgár termeli ki a gazdag profitját. -
flexxx2
őstag
Pontosan. És lehet erről vitázni, hogy stackoverflow-s programozók, meg nem azok, de sokszor sokkal gyorsabb (és sokszor gyorsan kell) így megoldani a dolgokat. Persze azzal tisztában kell lenni, hogy amit bemásolsz onnan hogyan működik. Ehhez kell egy biztos alap tudás. Megj.: Persze egy program alapjait nem stackoverflowról másolgatod össze.
(#54) Depression : Ha a gépelést ha kiváltod gondolatolvasással, már gyorsabb leszel. Persze pont nem egy programozás problémánál számít, ahol keveset gépelsz és sokat olvasol eset van.
-
Depression
veterán
Nem minden van fent a neten, de pl. az, hogy lapos a Föld, az igen.
Az sem mindegy, hogy mit fejlesztesz. Egyébként igazad van, csak nem hiszem, hogy a guglit az agyadba ültetve érdemben gyorsabb leszel, mint egy telefonnal.
Persze ez engem már nem érint, még koncepció sincs, hogy ez hogyan működne, nincs működő gondalatolvasó sem, nem hogy azt befolyásoló valami. Szóval én nyugodtam leshetem majd az igazi naplemetét nyugdíjasan. -
flexxx2
őstag
Szerintem a kreativitás és a tudás nem összefüggő dolog.
Egy alap tudás kell, ez igaz. De a lexikális tudás egyre kisebb értéket jelent. Hiszen nem a tudás fontos, hanem, hogy milyen gyorsan keresed meg a neten, és milyen gyorsan dolgozod fel, alkalmazod. Saját szakmámban (fejlesztő) ez már nagyon komolyan megvan. -
Kékes525
félisten
Ez nem bullshit, ez a jövő. Én eltudnám képzelni, hogy egy 1 szempillantás alatt bármilyen információhoz hozzáférek az internetről, akárhol vagyok. Így az interneten fellelhető információ olyan lesz, mintha bemagoltam volna a teljes internetet, amit bármikor azonnal reprodukálhatom. Ezzel a lexikális tudásom bármelyik mai emberénél nagyobb lenne. Ez viszont sokkal nagyobb kreativitást is adhat. A kreativitás egyik alapja a lexikális tudás.
-
Ghoosty
őstag
válasz
Tigerclaw #44 üzenetére
Az amit írsz, az mikro szint. Ott valóban annyi történik, hogy kirúgnak egy csomó embert és ugyanannyit termelnek, kicsivel olcsóbban.
Viszont teljesen kihagyod a képből a tovagyűrűző hatást a makro szintet.
-azt a gépet elő kell állítani, az előállítása egy "új" iparág, új munkahelyeket jelent
-az aki marad a cégnél, az magasabb hozzáadott értékű munkát fog végezni, így magasabb lesz a fizetése. A magasabb fizetés azt jelenti, hogy többet fog költeni
-a gépesítés következtében olcsóbb lesz a termelés, ez jelenthet olcsóbb terméket és/vagy nagyobb profitot is a cégnek
-az olcsóbb termék azt jelenti, hogy aki ezt veszi, az másból többet tud vásárolni
-a magasabb profit azt jelenti, hogy a tulajdonosnak több pénze lesz vásárolni
-a fenti keresletnövekedést a kínálat be fogja tölteni. Nagyobb kínálathoz több munkaerő kellAki azt mondja, hogy a robotizálás több munkakört teremt, az azért mondja, mert úgy gondolja, hogy a fentiek összességében azt fogják okozni, hogy több munkaerő kell. Persze ezek csak becslések és összességében lehet, hogy nem lesz több, de alapvetően nem hülyeségek és nem fotelből cáfolható gondolatok.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez nem a magyar gondolkodás, ez a kapitalista gondolkodás. Jöhetnek a robotok, automatizált gyártósorok, HA az jobban megéri. Ez a matek pedig jellemzően úgy jön ki, hogy sok-sok biorobotot el kell küldeni. Persze keletkeznek új munkakörök, magasabb szintűek, de gondolom 10 elküldött alkalmazottra jut majd 1 felvett alkalmazott. Abban nem érdekelt a kapitalista, hogy jöjjenek a robotok és maradjanak az emberek is.
Az meg majd középtávon, vagy még később derül ki, hogy a több munkanélküli mennyivel csökkenti a fizetőképes keresletet, vagy a kormányok mennyi új extra adót kénytelenek kivetni
a talpon maradó cégekre, hogy kitermeljék a megemelkedett szociális költségeket. A hab a tortán a népesség növekedése, meg hogy folyamatosan tovább akarják emelni a nyugdíjas korhatárt.Vagy ki alakúl majd egy új egyensúly, vagy a szegény 90%-k, nekimegy gazdag 10%-nak. Ha ez beindul valahol, akkor láncreakciót indíthat el.
-
válasz
Juhaszatti #14 üzenetére
+1, az egy nagyon jó film
-
Depression
veterán
A főcímen kívűl én nem találom a cikkben azt, amit írsz.
Én csak ennyit látok: megszűnik a porszívógyártás, a hűtő, fagyasztóládák nagy részénekb a gyártása, csomó mindent kiszerveznek, és elküldenek 800 embert Jászberényben.Azután teljesen külön írnak arról, hogy a fennmaradó helyeken, gyárakban elköltenek egy vagyont robotizációra, és valószínűleg lesz még leépítés. Csak itt már szó sincs létszámól.
De hát a bulvárcím azért mégis csak kellett... -
carl18
addikt
"Szerintem a távoli jövő, legalábbis az a része, hogy tömegesen küldjenek el embereket robotok miatt"
Lehet felétek más a helyzet de itt szolnok megyébe pár hete küldtek el 800 embert.
A robotizáció jegyében küldenek el 800 embert a jászberényi ElectroluxbólAzért nem távoli jövő sajnos az elkövetkező 5-10 évben egyre többször fog ez bekövetkezni.
-
Akula
őstag
Akkor már értem, hogy miért az intel procikat tolják.
-
flexxx2
őstag
-
flexxx2
őstag
-
Depression
veterán
Amikor a beépített chipes nő, aki éppen egy robotot vezérel, éppen arra gondol, hogy mit csinálna a szomszédjával, mert annak hosszabb a szemöldöke, a robot meg megoldja...
Amikor már most a facebook dönti el a választásokat, de az majd az agyadra lesz kötve...
Amikor azért nem vesznek fel dolgozni, mert nincs chiped, vagy nem vállalod a beültetést...
Amikor azért rúgnak ki, mert otthon elmerted mondani, hogy mennyire nem csipázod a főnököd, vagy csak szimplán gondoltál rá...
Amikor kiderül a chip sérthetősége, de csak a legújabb modellekre van patch...
Wow, szép kis jövő! -
válasz
Tigerclaw #31 üzenetére
Ez ilyen begyepesedett magyar gondolkodás. Igen érdeke a cégnek mert magasabb értékű lesz a hozzáadott munka, persze a cég csak akkor fog képezni ha kevés az ember adott feladatra és igen, nem mindenkiből lesz technikus, sajnos ez van. Nem lehet megtartani egy munkakört pusztán szociális alapon de ez még szerintem a távoli jövő, legalábbis az a része, hogy tömegesen küldjenek el embereket robotok miatt. Egyébként a magyar Audinál és Mercinél is képez a cég embereket ha jól tudom.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azon is csak mosolygok, mikor levezeti valaki, hogy a "robotizálás" nem hogy elvenné a munkahelyeket, de inkább több munkakört teremt. Igen, a cégek abban érdekeltek hogy kidobjanak tíz/százmilliókat új gépekre/robotokra, majd a segédmunkást átképezzék szervíztechnikusnak és többet fizessenek neki.
-
Astroboy
őstag
-
törölt tag
Automatikusan fogja nyomni a chip, hogy
"érdekel" / "megvan még?" -
Ghoosty
őstag
Nekem is szokott járni az agyam, de a munkakörülményeim és a fizetésem megfelelő, mégsem szükséges az agyam megerőltetni. Váltani Pareto-hatékonyan nem tudnék, így marad a magánélet. Ott meg a fizikai megvalósításhoz szükséges idő a szűk keresztmetszet. Szóval jelenleg egyedül egy olyan 'upgrade' érdekelne, ami segít az agynak pihenni, így egészségkárosodás nélkül lehetne megfelezni az alvásszükségletet.
-
macilaci78
nagyúr
Azért ez nem annyira új keletű, ma is van képzés programozóknak, programtervezőknek, hogy átlássák azoknak a programoknak, gépeknek a működését, amivel dolgoznak.
Természetes, ha egy munkakörnyezetbe új folyamat kerül, arra betanítják az embert.
És vannak implantátumok, amivel például művégtagot irányít a viselője.Nem szánják ezt rossznak, majd azzá teszik.
-
Ghoosty
őstag
válasz
Tiszteletes #20 üzenetére
Ahogy én látom, az egyik típusú szubjektív faktort egy másik típusúra cserélnénk ezzel. Annyit javítana a dolgon, hogy azonos pozícióban azonos mérőszámok mentén lenne mindenki értékelve, viszont az hogy az elvégzett munka mennyit ér az elkövetett hiba mennyiben rontsa a mérőszámot, továbbra is szubjektív marad. Rengeteg munka nem számszerűsíthető. Ráadásul a munkakörök sem feltétlenül objektíven összehasonlítható. Megnézünk egy konyhát, lesz főétellel foglalkozó és lesz desszertel foglalkozó. Mindegyik főz/süt, de totál mást csinál.
-
Nem hiszem, hogy bárhol említettem volna, hogy spyware-t akarok rajta futtatni
(#17) Ghoosty: én számos dologra tudnám használni adattárolás / feldolgozás / elemzés körben - munkában is, privát életben is. Rengeteget agyalok dolgokon off-időkben (utazás, rövid szünetek két meeting között, várakozás boltban / iskola előtt / orvosnál, stb.), ezeket baromi jó lenne tárolni és előfeldolgozottan elérni.
(#20) Tiszteletes: fenét. Megtanulnák, hogyan kell az AI seggét kinyalni
-
Tiszteletes
aktív tag
"Nem szubjektív faktor dönt majd az előmenetelről, fizetésemelésről, karrierekről."
Nekem ez a rész tetszett a legjobban. Szép is volna... És akkor mit kezdenének magukkal azok asztár-ön-menedzserek,akiknek már most akkora nyelvük van, hogy a derekuk köré is háromszor kell tekerni, hogy ne lógjon a porba a vége?!
Meg is van a megoldás: Felakaszthatnák magukat vele.A HR-t meg kompletten be is csukhatnák. Bár sok olyan hely van most is, ahol a cikkben prognosztizált rendszerek megléte nélkül, már a tény önmaghában is konjunktúrát eredményezne...
-
Ghoosty
őstag
Nekem sincs különösebb kifogásom ellene, de nem hiszem, hogy megélem ennek az időszaknak az eljövetelét.
Mondjuk az is tény, hogy jelenlegi életemben semmi szükségem nincs rá, bőven van még benne tartalék. Talán egy beépített naptár jól jönne, de ott meg nincs arányban a kockázat és a nyereség. -
gabor7th
addikt
Akkor majd az agyhoz is minden hónapban jöhet a biztonsági update. És erről a szolgáltatásról nem iratkozhatsz le egykönnyen.
-
Juhaszatti
addikt
Valamiért az Upgrade című film jutott eszembe. A napokban lehet hogy újra is nézem.
-
Apollyon
Korrektor
"...az ember is vegye figyelembe, hogy egy robottal dolgozik. Emiatt a jövőben az AI-szoftverek használatára fogják tréningezni az embereket. Át kell alakítani a gondolkodásmódot, abban az irányba, hogy a géppel együtt kell dolgozni, és nem a gépnek parancsolni."
👍Skynet likeolja ezt. -
MeszesKPT
őstag
Azért még kicsit odébb van, hogy Johnny Mnemonicként rohangáljak a világban.
Mondjuk az agyam már most vesztett a kapacitásából, hogy ezt a sok okosságot elolvastam.
-
Whysperer
addikt
Implantat. csontot fémre stb. jöhet. 8) Pont azt a fikciót kérdeztem meg mindenkitől ,hog ymi van ,ha egyszer lefekszel aludni és valaki képes lenne arra ,hogy altatásban tartva kicserélné az összes csontodat fém szerkezetté. ami mondjuk a szénszálas technológia miatt még nehéz sem lenne,de mikro felébrednél az altatásból max a altatás miatti kóma érzékeled. nem réeznéd ,hogy a csontod helyett fém van. teljesen ugyan azt éreznéd mikro megfogod a kávét vagy stb. Senki sem mondaná el neked,hogy mi van . Mi lehet nem érjük ,meg ,de a mi nagyszüleinknek ,ha azt mondod 30 évvel ezelőtt ,hogy Te majd egy kis készülékkel filmet nézel szinesen meg a füledbe dugod a kábel nélküli fejhallgatót vagy,hogy a kocsid beparkol magától vagy ,hogy valaki úgy műt több kilométerről ,hogy robot karokkal. Biztos Néztek volna nagyokat.
-
törölt tag
"a Dell kutatást végzett a topmenedzserek körében"
Eddig volt érdekes -
Predatorr
őstag
Valakik nagyon szeretnének totális ellenőrzést gyakorolni az egyének fölött. Nagyon retteghetnek attól a pár %-tól, akik intelligensebbek egy birkánál, pedig a gyakorlat határozottan cáfolja e félelmek megalapozottságát.
-
sztanozs
veterán
Ettől a sok bullshittől nekem is égnek állna a hajam
-
Balázs Z.
tag
Mennyire röhejes már ez az izzadtságszagú erőlködés, ahogy teljesen felesleges "újításokat" próbálnak rátukmálni az emberekre...
-
Ribi
nagyúr
" Emiatt a jövőben az AI-szoftverek használatára fogják tréningezni az embereket. Át kell alakítani a gondolkodásmódot, abban az irányba, hogy a géppel együtt kell dolgozni, és nem a gépnek parancsolni."
Ez eléggé vicces rész. Sokan emberekkel sem képesek kommunikálni és akkor ezeknek akar valaki AI-val való komunikálást tanítani? -
snecy20
nagyúr
Gondolom abban egyetértés van, hogy nem akarunk agyba épített chip-et. -.-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest