- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Lehet. Ez ugyanaz a probléma, mint az, hogy az Ember építhet e nálánál fejlettebb intelligenciával rendelkező gépet. A válaszom igen, ha az önfejlődésű. Így lehet egy evolúcióra képes intelligencia fejlettebb az őt szimuláló intelligenciánál.
Amúgy meg nem ez a kérdés, hanem a fordítottja. A szimuláló intelligencia ettől még sokkal fejlettebb lehet (én ezt állítottam), ha elfogadom is az állításodat. Ezt azért írom, mert úgy éreztem, hogy ezzel [link] mintha ellentmondanál az ez előtti állításomnak. Persze, lehet, hogy ez csak egy megjegyzés volt a részedről."mindkét nézőpontból a másik sci-fi-nek tekinthető"
Erről beszélgetünk. Az egész szimuláció Sci-Fi.
-
Kékes525
félisten
A szimuláció oka nagyon sokféle lehet. Például: megérteni a világegyetem (élet, értelem) fejlődését, lehet játék, szórakozás, lehet menekülés a valóságuk elől és még sok minden.
"feltételezhető hogy a legmagasabb elérhető technológiai szint megegyezik az alapvalóság technológiai szintjével"
Ezt nem egészen értem.
-
Kékes525
félisten
Ne a mai technológiából indulj ki. Habár tudom másból elég nehéz, de nem lehetetlen. Egy sokkal idősebb intelligens faj technológiája egészen, alapjaiban más lehet mint a miénk. Nekünk az övék varázslásnak tűnne, mint ahogy egy kőkorszakinak is a mostani technológia. Ha megkérdeznél egy kőkorszakbeli embert, hogy milyen eszközök lesznek a jövőben, milyen fegyvereket fognak használni, akkor valószínűleg azt mondaná, hogy egy nagyon éles, pillekönnyű balta. Az atombombát nem hiszem, hogy eltudná képzelni.
-
flexxx2
őstag
Pontosan. És lehet erről vitázni, hogy stackoverflow-s programozók, meg nem azok, de sokszor sokkal gyorsabb (és sokszor gyorsan kell) így megoldani a dolgokat. Persze azzal tisztában kell lenni, hogy amit bemásolsz onnan hogyan működik. Ehhez kell egy biztos alap tudás. Megj.: Persze egy program alapjait nem stackoverflowról másolgatod össze.
(#54) Depression : Ha a gépelést ha kiváltod gondolatolvasással, már gyorsabb leszel. Persze pont nem egy programozás problémánál számít, ahol keveset gépelsz és sokat olvasol eset van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest