- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
SindaNarmo
tag
"A cikkből: "Emellett a redmondi óriáscégnek alapvetően jó lenne, ha a fejlesztők a konzolokra írt programozható bejárást nem Radeon Rays 4.0-ra portolnák"
Ebből az következik, hogy az említett programozható bejárás jelenleg nem része a Radeon Rays 4-nek. Ha része lenne, nem is kellene bele portolni."Ebből pont az következik, hogy része a Radeon Rays-nek, és pont azt jelenti hogy inkább legyen benne a DX12-ben és ne a RR4.0-t használják helyette.
-
Duck663
őstag
Mivel kezdődik a cikk? "Az elmúlt időszakban többször írtunk arról, hogy az AMD elkezdett kerülőutakat járni a sugárkövetést tekintve, hiszen a szabványos implementációkon túl kínálnak olyan megoldást, amely lehetővé teszi a programozható bejárást." Az AMD kínálja, nem a M$. Azaz erre reagált a M$. A másik: "Emellett a redmondi óriáscégnek alapvetően jó lenne, ha a fejlesztők a konzolokra írt programozható bejárást nem Radeon Rays 4.0-ra portolnák." Az AMD kényszeríti ki ezt a M$-tól, pedig elvileg ők szeretnék elérni, hogy amit konzolra fejlesztenek az PC-s is működjön. Mert azt mondják, ha nem csináljátok meg általános formában akkor mi megcsináljuk gyártóspecifikusan. Ez egyébként nagyon érdekes, és ellentmondásos dolog, mert ha a M$ a konzolos fejlesztéseket PC-n szeretné látni, akkor, az AMD miért kezd bele egy kerülőút fejlesztésébe? Csak azért, mert a M$ részéről nem látja az igyekezetet, nem?! Ők pedig nagyon sok pénzből nagyon sok idő alatt fejlesztették a hardvert olyanra amit a Sony és a M$ kért, valahol az abba beleölt pénzt viszont akarják látni.
-
Duck663
őstag
Azért kéne, mert az AMD valószínűleg nem akar folyamatosan fejlesztőket pénzelni egy gyártóspecifikus RT használatára. (ahogy a Mantle-t sem erőltették, odaadták a Khronosnak, hogy szabványt csináljanak belőle) Legyen elérhető általános formában, és azt használja mindenki. Az AMD-nek valójában nem érdeke a piac töredezése, az AMD-nek az az érdeke, hogy lehetőség szerint mindenki fejlett konzol közeli megoldásokat használjon, elvégre ők arra fejlesztettek hardvert, és az az alapja a PC-s környezetben elérhető hardvereiknek is, nekik teljesítmény szempontjából az a legjobb. De ha nincs meg a hajlandóság a szabványba emelésre, akkor muszáj egy időre "tördelni" a piacot, annak érdekében, hogy a szabványalkotók belássák, hogy ahhoz, hogy ez ne történjen meg, muszáj lépniük és megalkotniuk szabványos formában.
-
SindaNarmo
tag
Persze, csak pl kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk rá az Xbox-on használt API tartalmazza-e már a cikkben tárgyalt kiegészítést és egyéb funkciókat (amiket lehet hogy a Radeon Rays akarna lefedni), és csak a pc szabványba kerül át lassan a fejlesztés?
Persze itt felmerül az is, hogy ha már előbb utóbb bekerülnek a szabványba, akkor kifizetődő-e az R Rays-t fejleszteni.
Persze egy olyannak biztos jó, hogy megmutatni hogy hát ilyet is lehetne, meg ilyet is, (ja és konzolon/konzolokon ez már így is működik), csak hát a pc-s szabvány. -
Nem tudom hogy őszinte legyek. Vannak dolgok amiket megértek Nvidiában , pl CUDA, hatalmas pénzt tettek bele és erre épít az egész professzionális szegmensük. KB mint az AMD nek az A64 és Intelnek az X86.
A Gysnc már nehezebb dió, azért rühelltem őket. ott nagyon örültem hogy nyitottá tették a támogatást, az gáz volt.( illetve lehetett volna ez is az is)
RT meg teljesen szabvány már náluk, látod nem kell hozzá RT mag AMD nek, max gyorsít pár FPS-t
A DLSS is azért specifikus mert még nincs hozzá szabvány eljárás Dx 12 alatt, megelőzték a korukat 2 évvel, ahogy megjön támogatni fogják. A Microsoft a Direct ML-t RTX 2080 Ti vel reklámozta.
Én nagyon szeretném, ha az RT fejlődne, mindegy nekem milyen gyártó által. Intel, Amd , Nv .
De az csak akkor lehetséges, ha nincsenek külön utak és mindenki látja mire is jó, tulajdonképpen azon kívül hogy 100 FPS ről 40 re leveszi a sebességet. Nagyon nagyon szuper dolog, én már évek óta 3DS ben és hobbi szinten használom, igaz fix render képeken használom és nem is mindig van hozzá erőm energiám hogy beiktassam, de nagyon nagyon jó dolog lesz ha működni fog. -
-
Így lenne ha integrálnák, de azért nem integrálják be, mert nem ilyen a radeon rays 4.0. AZ félig zárt. Az egy gyártóspecifikus eljárás, arra hogy a konzolokon működő programozható bejárást arra hozzák át PC-n.
Két lehetőség van hogy AMD nyitottá teszi és átadja az Microsoftnak, onnantól semmi probléma nincs ezzel.Ha a Microsoft most azt nyilatkozta volna hogy a RR4.0 be lesz építve a DX 12 be akkor is örülhetnénk, mert biztos hogy elérné mindegyik gyártó, nyitott lenne.
A másik megoldás hogy ha nem adja át AMD vagy ők nem kérik el/ veszik meg - fene tudja,- akkor Microsoft készít hasonlót magának hogy a fejlesztők DXR alapon portolják át ( remélhetőleg) Pc re a konzolos eljárásokat, ne az AMD megoldását válasszák, ne legyen gyártóspecifikus a portolás. -
játékfejlesztőké? Itt a saját érdekedet nézd ne az ővékét.
Nem azért jön. Az nvidia ebből a szempontból mellékes, mert nekik a Traversal sokkal jobb mint a radeon rays... Azért jön mert a Dx 12 Raytracing így értelmét veszti ha a radeon rays szétszedi a platformot és a multiplatform címeket raytracing szempontjából Windowson és bizonyos hardvereken engedi csak futtatni az eljárást.
A #29 ben leírtam miről van szó.ha ez véletlenül bekövetkezik akkor jön az hogy Nvidia fogja magát ás megvesz bizonyos a játékokat RT szempontjából PC re és Fix funkciós hardverekre tolja rá a Raytracingot megkerülva a szabványt. Nvdia rays 4.0.ami majd menni fog Nvidán és Nvidián.
-
Egyrészt nem először ütköztetünk érvet és épp tegnap linkeltél be nekem egy tagot aki szerinted RTX 3080 kártyát kapott nvidiától 7 ezres feliratkozással tesztelésre, majd felhívtam a figyelmedet hogy nem, saját pénzen vette, erre leírtad hogy jah , te nem nézted meg. Az jó mert velem végignézettél egy 25 perces videót.. szóval igen megint úgy linkelgetsz hogy nem nézted meg mit.
A hozzászólásom végén belinkelem neked az általad betett Wiki cikk ben szereplő játékokat RX 6800 kártyán RT-t futatva...tehát jah én sem vagyok a feleséged hogy azt nézegessem és cáfolgassam neked mi az ami alapvető tévedés abban amit írsz.
AZ meg hogy szerinted külön driveres támogatás nélkül aktiválható egy játékban egy ficsőr azért nem állja meg a helyét... De csak azért hogy dolgozzak és küldj nekem egy gyémántgyűrűt azért beteszek ide pár címet a listából: amiknél unkown van és megy RX 6800 karin RT vel: [COD : Bo] [BF5] [Modern Warfare 2019 ] [Control] [Fortnite] [metro exodus] [Tomb Raider] [Watch Dogs : legion] [Minecraft] [WoW shadowland]
Szívesen. -
látod megint belinkelsz valamit amit nem nézel meg . 3 játék nem fut AMD-n amiből 2 darab Mobillatformra épül és a Quake 2 amit írtam mire már normál RT nélküli driver támogatásuk sincs , de ennyi idős játénál ez szerintem aztán nem probléma.
A Többinél az van hogy Unkown, azaz az AMD-t kérdezd miért nem hoz hozzá támogatást. Valószínűleg prózai és érthető okokból, azért mert sok idő és pénz és értelmetlen egy 1- 2 -3 éves játékhoz ,sok pénzbe és munkába kerülne driveres támogatást kiadni és nagyjából felesleges is lenne. Senki nem venné azért meg újra vagy játszaná végig a Tomb raidert.A Cyberpunk teljesen szabványos Dx 12 raytracing, időszakos exkluzivitást vett Nvidia támogatásért amit a CP és Nvidia is előre kiközölt. Hamarosan érkezik radeonokra is az RT.( 3 hónap talán)
-
Látod ezért nem szeretek veled vitázni mert sokszor meggyőződésből érvelsz és nem tényeket nézel.
Ne keverj ide Nvidia előítéleteket mert ez olyan mint mindenbe a politikát belekeverni. Tényeket nézz és a cikket miről szól, mert nagyon összeszedetten fogalmazta meg Abu....
Az összes Nvidia RT játék szabványra épült.
Ez alól kivétel a Quake ami egy techdemo és normal driveres támogatása sincs hozzá AMD nek már mert ezer éves játék, tök érthető. A másik a a Wolfi, ami meg egy nem szabványos Vulkan RT re épül.
A vulkan most november óta rendelkezi szabványos RT eléréssel,Nvídia első nap bejelentette, hogy az összes Vulkan játék,amit támogatnak szabványra fog épülni ezentúl..
AMD me azt hogy arra is hoz kerülő megodlást.elötte csak Béta volt. Az összes többi játék teljesen szabványos raytracing, bármilyen hardveren aktiválható RT, nem függ az RT magoktól.
A Radeon rays nem szabvány. Kizárólagosan AMD hardveren fut. Most pont az van hogy nem az Nv tördeli szét az RT piacot. -
Raysen623
addikt
Tudomásom szerint azXbox-ok a DX12-es megoldásait használják, míg Sony a sajátját. Ebből a szempontból akár tilthatták is volna a programozhatóságot. De lehet rosszul tudom és a boxok is programozhatók. Akkor megint saját magát rakta szopóágra drága MS.
13flexxx2: aha. NV és Intel féle DX12 port lógott ki a sorból, tehát miattuk kellett szétszabdalni a DX12-őt. Aztán a zöldek előreszaladtak RT-vel de úgy tűnik nem a legjobb módon és közben nem szóltak MS-nek hogy hát ne menjtek már a programozhatóság irányába...ez egyre szebb. Egyébként teljesen jó a meglátásod.
-
Duck663
őstag
Na látod épp ez az, hogy az M$ kérésére lett ilyen a konzolban, az nv ugyanúgy partnere a M$-nk, ők ugyanúgy tudták, hogy mi a fejlesztési irány, akkor egy miért nem terveztek programozható megoldást? (talán szándékosan?) kettő, ha megvolt a kommunikáció minden irányban (elvileg az Intel megoldása is támogatja a programozható bejárást) akkor miért kell opcionálisnak lennie? Azért mert az nv szándékosan limitálta a hardverei képességét? Hát akkor most igyák csak meg a levét. Nehezen tudom elképzelni, hogy az nv ne tudta volna arról, hogy mi a fejlesztés fő iránya, sőt az sem lehetett titok előttük, hogy a $ a PC-t és a konzolokat minél közelebb akarja hozni egymáshoz. Ez egy újabb piacmanipulációs kísérlet, ahogy a DX12 esetében is volt, és a M$ nem elég tökös ahhoz, hogy ezt meggátolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest