Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsolto

őstag

válasz nuke7 #12 üzenetére

Az asztalin is megtörik, ha egyenes a gombsor. Kivéve, ha a mellkasod előtt összeszorítod a könyöködet, vagy ha 30 centi széles a vállad.

Valamiben nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha szerinted minél szélesebb a váll, annál kevésbé törik meg a csuklódnál az alkarod vonala.

• Zsolto

őstag

Örülök az íves billentyűzeteknek.

Az a baj, hogy a notebook-billentyűzeten nem párhuzamosan áll az alkarod és a csuklód, hanem az alkarjaid befelé összetartanak, a csuklód pedig kifelé fordul, vagyis nem az alkarod meghosszabbításában áll, hanem szögben megtörik. Ez tízujjas gépelésnél hosszú távon nagyon komoly ízületi problémákat okozhat, főleg a jobb kézen, a Backspace gomb gyakori nyomkodása miatt, amint én saját bőrömön tapasztaltam.

Fordító vagyok, nem kispályás mennyiséget gépelek naponta számítógépen, bő húsz éve. Valamikor a 90-es évek elején vettem az első ergonomikus billentyűzetemet, és utána kb. másfél évig tartott, mire elmúlt a csuklófájásom. Azóta sincs ilyen bajom.

Hosszú évek óta vezeték nélküli Microsoft-billentyűzeteket használok, nagyon ajánlom őket bárkinek, akár fixen telepített laptophoz is. Az asztalra tett laptop magassága sem megfelelő, a külső billentyűzetet ezért érdemes az asztal alól kihúzható tálcára tenni. Így nem foglal helyet és a magassága is pont ergonomikus lesz.

Ezeknek az új modelleknek is örülök, mert alólam átlag kétévente kiesik még a legjobb billentyűzet is, egyszerűen széthajtom őket, egy-két gomb mindig bekrepál (főleg az a és az e betű).

Új hozzászólás Aktív témák