Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Eeeeertem.
Szoval a csuklod parhuzamos az alkaroddal.Valahogy igy:
Jol latszik, ahogy benyomorgattam a kisujjaimat a tenyereim ala.
Mig ivelt billzeten maradhatnak nyujtva a kisujjak, mert a gombok 12 fokkal el vannak forgatva:
Az iveles miatt az É (nalam ; ) gomb helye a J sikjahoz kepest 13mm-mel feljebb van, mint egy egyenes billzeten:
Natural feature pluszban, hogy a billzet felulete sem sik, hanem a gombok elrendezese koveti az ujjak hosszusagat, igy a csuklot a tengelye korul sem kell csavarni:
Nyilvan az Arc Keyboard nincs ennyire ivelve.
Sorry, osszesen ket kez jutott a telefon kezelesere, plusz a billzetre...
-
nuke7
veterán
válasz
NathanCullen #32 üzenetére
ma este rakok fel kepet
nem tudok jobbat...
-
Füleske
addikt
" mibe kerülne 2 hétig magyar szitázással használni a gyárósort?
"
Egyrészt nem gazdaságos előre legyártani nagyobb mennyiséget olyan termékből ami esetleg évek alatt fogy csak el és csak áll benne a gyártó pénze , mert itt csak az "ócsó" cuccot veszik meg. Másrészt utána a többi nemzet is követelné a saját szitázását. Aztán persze ha netán elfogyna valamikor akkor újra kellene párszáz darab ebből-abból-amabból. Nem éri meg ilyennel vesződni a gyártóknak.
-
NathanCullen
senior tag
párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...
Párhuzamos: Egymástól minden pontjukon azonos távolságban lévő vonalak vagy síkok.
Ha a billentyűzetre szabályosan teszed az ujjaidat, akkor nem lehet semmi képpen sem párhuzamos az alkarod, főleg nem akkor, ha a könyöködet még jobban szét teszed. De, lehet párhuzamos szabályos gépelés közben az alkarod csukló hajlítás nélkül, akkor ha (mint írták is) 30cm széles a vállad vagy ha a billentyűzeted 1m-es. Ha ezek közül valamelyik, akkor nem szóltam...
-
misx
senior tag
Ez a külön numerikus pad jó 5let. Lehet számológépnek használni kézbe véve is, miközben a képernyőn ott virít a Windows Calc.
-
nyunyu
félisten
kezeim nyilvan nem parhuzamosak, ha tavol vannak a könyökeim egymástòl... párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...
Ezt meg mindig nem ertjuk.
Ha parhuzamos a ket alkarod, es a konyokod egymastol 50 centire van, akkor ket fel billzetet hasznalsz egymastol 50 centire elhelyezve?
Vagy nekem nem erossegem az elemi geometria?
-
nuke7
veterán
válasz
NathanCullen #25 üzenetére
NathanCullen: a kezeim nyilvan nem parhuzamosak, ha tavol vannak a könyökeim egymástòl... párhuzamos max az alkarom kulso- es belso oldal vonalanak a meghosszabitasa es a csuklom...
-
NathanCullen
senior tag
Szerintem ő nem tartja az ujjait egyenesen a billentyűzeten, hanem féloldalasan, oldalról éri el a gombokat vagy nem tudom... Azt írja, minél jobban szétrakod a könyöködet, annál kevésbé kell kifelé hajlítani a csuklót, hát tényleg nem tudom mit gondoljak.
Eleve azt írta, hogy neki már nagyjából párhuzamosan vannak a karjai gépelés közben, most vagy nem tudja mit jelent a "párhuzam", vagy rosszul tudja...
-
dabadab
titán
Tulajdonképpen a MS egész jó hardvereket gyárt, nem értem, mért erőltetik a szoftveres üzletágat
Nálam is MS egér meg bill van, mert miután végignyomogattam vagy százat és ezek voltak a legszimpatikusabbak.
-
Zsolto
őstag
Az asztalin is megtörik, ha egyenes a gombsor. Kivéve, ha a mellkasod előtt összeszorítod a könyöködet, vagy ha 30 centi széles a vállad.
Valamiben nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha szerinted minél szélesebb a váll, annál kevésbé törik meg a csuklódnál az alkarod vonala.
-
Integra
titán
az a lehúzás csúcsa, ezt csinálták a naturalnál is, rányomtak egy magyar kiosztás matricát. pofám leszakad, ezzel a fogyasztóvédelemhez is lehetne menni vásárló megtévesztéssért. láttam a matricázását, még arra sem vették a fáradtságot, hogy minőségi matricák legyenek, nem ferdén felragasztva..
-
Foo
tag
a bluetooth kapcsolat egyáltalán nem ideális beviteli eszközök esetén. kb. 2m után elfogy a kráft a jelből és "lagolnak" az eszközök... szal htpc-hez nem túl ideális.
-
nuke7
veterán
válasz
NathanCullen #14 üzenetére
tanultam, 4est kaptam
ezért mertem írni,amit írtam... lehet h nekem van csak kis kezem..?ööö..tipp:
próbáltad már kicsit széjjelebb rakni a könyöködet? ugyanis ugy nem törik meg a csuklódnál annyira, gépírásnál se, tapasztalatbol mondom.
-
NathanCullen
senior tag
ez nem igaz... max. netbook-on. Nekem a 13,3-as gépen is már nagyjából párhuzamosak, nem törnek jobban mint az asztali billentyűzetnél.
Szerintem meg nagyon is igaz. Aki tanult gépírást, és úgy gépel, ahogy szabályos, akkor a két mutató ujja az f és j billentyűkön állnak, a többi pedig melléjük sorakozik. Ehhez a csuklóidat meg kell hajlítani egy kicsit. Ha neked ilyen "ujjtartásban" a karjaid párhuzamosan állnak, nem hogy egy normális méretű billentyűzeten, hanem egy 13,3-as gépen is, akkor elég furcsa egy testfelépítésed lehet... Mutató ujjal pötyögősök lehet, hogy nem hajlítják be a csuklójukat, de gépelés közben emberi lénynek még akkor sem állnak párhuzamosan a karjai, akárhogyan is gépel.
Tehát még véletlenül sem a dizájn miatt hajlítják meg a klaviatúrát, hanem azért, hogy kényelmesebb legyen. Egy átlag felhasználónak nem tűnik fel, de aki rengeteget gépel, annak igencsak kényelmetlen egy idő után a hagyományos, "egyenes" billentyűzet.
-
nuke7
veterán
mi értelme van ezeknek? design..?
Zsolto: "hogy a notebook-billentyűzeten nem párhuzamosan áll az alkarod és a csuklód, hanem az alkarjaid befelé összetartanak, a csuklód pedig kifelé fordul, vagyis nem az alkarod meghosszabbításában áll, hanem szögben megtörik" ez nem igaz... max. netbook-on. Nekem a 13,3-as gépen is már nagyjából párhuzamosak, nem törnek jobban mint az asztali billentyűzetnél.
-
baliii
senior tag
Én a billentyüzetet (numpad nélkülit a 3. oldalon) nyúzom már pár hónapja, nagyon szép és kényelmes, pont elegendő extra gombbal, szerintem szinte tökéletes, még a kis 4 irányú gomb sem annyira zavaró pár nap után, kézbe véve pedig kifejezettek kényelmes (mondjuk ha vmi HTPC-hez szeretné, akkor hüvelykujjal vezérelheti). Mióta megvan, (pontosan nem tudom, de kb 3 hónapja) megy ugyanazzal az elemmel, szóval elég takarékos is. Csak ajánlani tudom
-
Füleske
addikt
-
tisvol
aktív tag
A numpad-ért a 9000 HUF nevetséges. Mondjuk nem csak a Microsoft-é ilyen drága.
-
Zsolto
őstag
Örülök az íves billentyűzeteknek.
Az a baj, hogy a notebook-billentyűzeten nem párhuzamosan áll az alkarod és a csuklód, hanem az alkarjaid befelé összetartanak, a csuklód pedig kifelé fordul, vagyis nem az alkarod meghosszabbításában áll, hanem szögben megtörik. Ez tízujjas gépelésnél hosszú távon nagyon komoly ízületi problémákat okozhat, főleg a jobb kézen, a Backspace gomb gyakori nyomkodása miatt, amint én saját bőrömön tapasztaltam.
Fordító vagyok, nem kispályás mennyiséget gépelek naponta számítógépen, bő húsz éve. Valamikor a 90-es évek elején vettem az első ergonomikus billentyűzetemet, és utána kb. másfél évig tartott, mire elmúlt a csuklófájásom. Azóta sincs ilyen bajom.
Hosszú évek óta vezeték nélküli Microsoft-billentyűzeteket használok, nagyon ajánlom őket bárkinek, akár fixen telepített laptophoz is. Az asztalra tett laptop magassága sem megfelelő, a külső billentyűzetet ezért érdemes az asztal alól kihúzható tálcára tenni. Így nem foglal helyet és a magassága is pont ergonomikus lesz.
Ezeknek az új modelleknek is örülök, mert alólam átlag kétévente kiesik még a legjobb billentyűzet is, egyszerűen széthajtom őket, egy-két gomb mindig bekrepál (főleg az a és az e betű).
-
Integra
titán
illetve vajon lesz e magyar fizikai kiosztás belőle vagy sem..
az ms natural 4000-rel is ez a baj, itthon nincsen belőle magyar kiosztású, csak angol.. pedig németeknek van, ami meg ugyanaz a kiosztás mint a magyar, ezt magyarázza már meg nekem az ms magyar képviselete... -
alamuszi
senior tag
Megint alkotott a Microsoft. Nem baj legalább tartós, minőségi perifériákat terveznek. Csak mire ide elér, és megfizethető is lesz...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy biztos, attól a kurzortól Én falnak mennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces videók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Béta iOS-t használók topikja
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged