- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
"röviden a 10.6 egy fostalicska" -> sajnos egyet kell hogy ertsek.
Vadonat uj "late 2009" Mac Mini (2.2 GHz C2D, nVIDIA 9400M, 2GB RAM), alapbol Snow Leopard-dal telepitve (10.6.2 update-tel).
Minden muvelet, ami animacoval jar (spaces, exposé, show desktop, applications stack) iszonyatosan akadozva, kb 5-10 fps-el jelenik meg.A neten korulnezve ismert bugnak tunik, sok usernel jelentkezik a dolog. (Latszolag bizonyos MacBook/MacBook Pro modelleket is erinti)
Par ezzel foglalkozo tema:
Snow Leopard benchmarks faster, but not OpenGL
Graphics Driver Improvement in Snow Leopard?
Snow Leopard made my spaces slow/glitchy.
Slow OpenGL performance in Snow Leopard, Anyone else having this issue?
Slow and choppy SpacesIdeiglenes megoldaskent "szereznem" kellett egy 10.5.6-os telepitot, es sima Leopardot kellett installalnom (annak ellenere hogy elvileg a Mac-ekre a gyarilag adott OS-nel regebbi nem telepitheto). Az animaciok sebessege sokat javult, de meg mindig nem tokeletes (sokszors csak pl 4-5. egymas utan ellott exposé effekt utan lesz az animacio teljesen folyamatos)
Mas is tapasztalt esetleg hasonlo problemat?
-
Ulkesh
őstag
Ugye nem a meglévő 10.5.8-ra frissítettél rá a 10.6-al?
A problémák amik előjönnek azok 99%-ban ettől vannak, 1%-ban meg a régebbi alkalmazások inkompatibilitásából.
Nálam pár Safari-s plugin nem ment csak elsőre (új verzió letöltése és a Safari 32 bites módba való visszakapcsolása megoldotta ezt is), meg pár apró segédprogrammal volt gond, de azokból időközben kijött a SL kompatibilis változat.
Hálózatkezeléssel nekem nem volt gondom, a Windows és a többi OSX-es gép is látszik alóla.1,5 hete használom napi szinten (ráadásul nem is Apple gépen), de semmi komoly problémám nem volt vele (igaz a 10.5.8-al sem).
-
sityak
tag
csak hogy a témához is szóljak
a hétvégén egy hét küszködés után visszakerült a gépre a 10.5
röviden a 10.6 egy fostalicska, kb. olyan állapotban került kiadásra, mint anno a Vista
másfél hét alatt én még annyit nem öltem meg gépet (még win alatt sem) mint most
a Finder hálózatkezelése kritikán aluli, a töménytelen inkomaptibilis programról már nem is beszélek (persze ez nem az apple hibája)és hogy miért szeretem a mac-et?
15 éve foglalkozom informatikával, mostanra mint alkalmazott és mint saját cégtulajdonos is 1000 feletti gépszám adminisztrációjával és felügyeletével
én konkrétan leszarom a szintetikus teszteket, meg hogy 50 layer alatt a PS 0.3 tized másodperc alatt végez gyorsabban az egyik rendszer alatt mint a másikon
viszont azt tudom, hogy ha leülök a gépe elé, akkor arra számíthatok és tudok rajta dolgozni, úgy hogy a rendszer segíti a munkámat és nem hátráltat az allürjeivel
és mondom mindezt úgy, hogy amíg tisztán csak windows-t használtam addig sem voltak hatalmas problémáim a rendszerrel, de itt még annyi sincs -
Ulkesh
őstag
"az, hogy valaki nem válaszol a "130%-kal gyorsabb" dolgaidra, az nem azt jelenti, hogy igazad van, csak már belefáradt, hogy szélmalomharcot vívjon egy fanatikus hívővel."
Értem, cáfolni nem tudsz, mert a tények azért makacs dolgok, így inkább én vagyok a fanatikus és nem te
-
moonman
titán
az, hogy valaki nem válaszol a "130%-kal gyorsabb" dolgaidra, az nem azt jelenti, hogy igazad van, csak már belefáradt, hogy szélmalomharcot vívjon egy fanatikus hívővel.
törődj bele és térj vissza a mac-oltárod elé windows telepítőlemezt áldozni. ja és ne felejtsd el naponta kétszer meglocsolni és verset olvasni neki.
-
Ulkesh
őstag
"Szerintem már számtalanszor fel lett hozva számtalan értelmes érv csak te átnézel mindenen és mindenkin és ugyanúgy rendületlenül folyatod tovább a vakert."
Azért továbbra is kíváncsian várom az "értelmes" érveket amellett, hogy miért jobb az, ha egy alkalmazás lassabb a Windows-on, tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezt a sok Windows fanboy hogy fogja megmagyarázni
"Éppen ha a szifonról van szó akkor furcsa mód a te ismerősi körödben megvan az összes konkurens teljes termékskálája A-tól Z-ig"
Sorry, de nem tehetek róla, hogy több száz készüléket teszteltem már és az iPhone az első, amit hosszabb távon megtartottam, mert elégedett vagyok vele.
Az iPhone előtt egy készüléket 2-3 hónapig tartottam meg és jött a következő, iPhone-om meg már 2 éve hűségesen szolgál (persze ez idő alatt is folyamatosan használok más készüléket is, de mindennapi használatra egyik sem kell, mert mindegyiknek van valami ostoba hibája, ami a napi használatot bosszúsággá változtatja)."Az a helyzet hogy veled egyszerűen nem lehet kulturáltan vitázni."
Lehet, hogy meg sem próbáltad? Mármint a kulturáltat?
Itt is egy Mac-es topic, ahol elmondtam az általam tapasztaltakat (tényszerű adatokkal alá tudom támasztani), erre jön pár Windows-os vérpistike és elküld a csodába. Ez tényleg a kulturált vita magasiskolája, de ugyanezt szoktam tapasztalni iPhone esetében is.
A Windows usereket egyszerűen frusztrálja, ha valaki kétségbe vonja a rendszerüket, mert ugyebár a Windows a domináns a piacon, hogy jön bárki is ahhoz, hogy megkérdőjelezze a jóságát.
Persze más szakmai fórumokon meg oldal tízezreken folyik a panaszáradat ugyanerről a "tökéletes" rendszerről, persze csodák-csodája, ha az ilyen panaszkodó user Mac-es topicba kerül, azonnal hibátlanná válik a gépe, a Windows-a, soha semmi problémára nem emlékszik stb.
Ez a képmutató magatartás számomra nevetséges.Munkám során mindkét rendszert használom (MS platform-ot már vagy 15 éve, Apple gépeket meg 7 éve), mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is, de a napi munkámat az OSX kevésbé hátráltatja. Az meg, hogy adott hardveren gyorsabb az meg tény, aki ebben kételkedik az rakja fel a Windows 7-et, meg az OSX-et egy gyengébb hardverre, mondjuk egy atomos MSI Wind-re, aztán ha megkereste az állát, akkor ismét lesz értelme "kulturáltan" vitatkozni. Addig amíg 0 tapasztalatod van a kérdésben, addig az én nézőpontomból csak egy kötekedő emberke vagy aki sportot űz a flame-elésből.
Én ugyanis az esetek nagy részében úgy mondok véleményt, hogy mindkét oldalt ismerem és használom, Te is? -
Oliverda
titán
Szerintem már számtalanszor fel lett hozva számtalan értelmes érv csak te átnézel mindenen és mindenkin és ugyanúgy rendületlenül folyatod tovább a vakert.
Éppen ha a szifonról van szó akkor furcsa mód a te ismerősi körödben megvan az összes konkurens teljes termékskálája A-tól Z-ig, és mindegyikkel volt már valami baj (meg elromlott többször is) csak a szifonnal nem. Ugyanez fennáll az összes többi apple termék esetében is. Furcsa mód... micsoda véletlen. Persze ezek tények ezekkel nem lehet vitázni...
Az a helyzet hogy veled egyszerűen nem lehet kulturáltan vitázni. Teljesen alkalmatlan vagy erre és ezért szerintem ne is csodálkozz ha sok embernél betelik a pohár.
-
Ulkesh
őstag
Köszi a címet, de értékelném, ha hülyézés helyett valaki értelmes érveket hozna fel.
Tényekről beszélek amit bármikor be tudok mutatni, Te és pár okostojás meg csak jelzőkkel vagdalkozik ismeret és tapasztalat nélkül.
Én állítottam valamit, amit konkrét adatokkal, screenshoot-okkal tudok bizonyítani.
Te mit tudsz felhozni azon kívül, hogy óvodás módon hülyézel?
Elvileg ez egy szakmai fórum, jelzők helyett szakmai érveket és magyarázatot várnék.
Sőt a személyeskedésed után igazából elvárnék.Mert anélkül, már ne is haragudj, csak magadat minősíted, engem nem.
-
Ulkesh
őstag
Abból, hogy te az egész csomagból csak a PS-t használod arra engedsz következtetni, hogy vagy hobbi célokra használod csak, vagy web-re dolgozol vele.
Ebben az esetben nem csodálom, hogy nincs ilyen gondod, csak tudod én sokszor A4-es, A3-as képeken dolgozom 300, vagy 600 DPI-vel és nem ritkán 40-50 layer-en, ilyenkor egy egy munkaállomány lazán megvan 6-800 mega, vagy akár 1,5 giga is. Szóval örülök a véleményednek, csak az a gond, hogy én naponta több órát használom mindkét rendszert és mindkét rendszeren azonos programokkal dolgozom, így igencsak mókásnak tartom az ellenvéleményét annak, aki szerint a CS2 használható megoldás Vistán úgy, hogy a programcsomag több mint fele el sem indul azon a rendszeren -
Ulkesh
őstag
Mit kell ahhoz "hozzáérteni", hogy ugyanazon a gépen a két különböző rendszeren futtatott azonos alkalmazás esetén gyorsabb az OSX-en futó?
Esetleg ahhoz, hogy megmagyarázd, hogy nem számít a Photoshopban a filterenkénti 5-6 másodperc különbség, hisz egy komplex munka esetén mi az a 5-10 perc amit elvesztesz a Windows használata miatt.
Ugyancsak Photoshop alatti munka esetén biztos van rá okos magyarázat, hogy egy nagyobb munka miért terheli le az egész rendszert, hogy taszk váltás esetén csak a homokórát, meg a képernyőn elemenként kirajzolódó alkalmazás lássam, és a winyó őrült tekerését hallgassam, míg ugyanaz a verziójú Photoshop OSX-en nem produkál ilyesmit, és a rendszer minden esetben azonnal reagál, nincs Not Responding felirat, mert voltam olyan "hozzánemértő", hogy meg akartam nyitni egy mappát és a rendszer úgy gondolta, hogy tojik rám, neki éppen fontosabb dolga van.Vagy egy Maya, vagy Cinema4D rendering esetén képkockánként majd fél perc különbség, mit számít.
Esetleg az is tök laikus hozzáállás, hogy esetleg rossz szemmel nézem, hogy a Handbreak ugyanazt a DVD-t, amit OSX-en 8 perc alatt renderel Mpeg4-be, azt Windows alatt 16 perc alatt teszi meg.
Az olyan szintetikus tesztről, mint a GeekBench ne is beszéljünk, ahol a két rendszer közötti különbség egy CoreDuo-s gép teljesítménye.
De egész biztos, hogy én nem értek hozzá, ezért nem tudom megmagyarázni és hű MS alkalmazott módjára elfogadni ezeket a dolgokat.
-
Ulkesh
őstag
"ahham, hasonlítsunk össze a legdrágább kiadás, legdrágább konstrukcióját a legolcsóbb gagyival."
Ezt elmagyarázhatnád.
A két operációs rendszer teljes értékű, dobozos változatát hasonlítottam össze.
A Home Prémium a teljes csomag egy butított változata, ha nem haragszol, mivel OSX-ből ilyen nincs, nem ezzel fogom összehasonlítani, főleg nem OEM verzióval, mert az OSX esetén nincs OEM termékDe, hogy boldog légy, itt a Home Premium ára is:
[link]Ebből ugyancsak kijön egy komplett Mini, igaz már csak használtan
"abban viszont van igazság, h intel óta sokkal reálisabb lett a mac ára. de ettől egy használható pc még mindig olcsóbb marad."
Már ha boltból te legózod össze, de akkor a brand PC-knél is olcsóbb vagy, amik viszont nagyjából azonos áron mozognak az Apple termékeivel.
-
Ulkesh
őstag
Köszönöm kedves szavaid, tőled ez elismerés, mivel tőled eddig csak szép kövér csúsztatásokat olvashattam, ha az OSX-ről volt szó.
De látom nagyon elevenedre tapintottam.
Szeretettel várom a magyarázatodat már a múltkori hozzászólás óta, mikor is elég egyértelmű eredményeket mutattam a két rendszer közötti sebességkülönbségre.
Persze akkor is szépen kikerülted a választ, néhány keresetlen szóval.Mindenesetre jókat mosolygok az ilyen vakbuzgó Windows hívőn, aki képes a kézzel fogható tényeken is szemet hunyni, és vérig sértődni, ha azt valaki felhozza.
8-10 különböző alkalmazást néztem meg a két rendszeren ugyanazon a vason.
Amikor először teszteltem, akkor kényelmesen elütötted a dolgot azzal, hogy a Windows 7 még béta és azzal nem példálózzak, kár, hogy a végleges 7-es még rosszabb eredményeket produkált. De persze ez nem számít, hisz a lényeg a Windows elterjedtsége, no meg ugyebár 100 millió légy nem tévedhet -
Lortech
addikt
Az OSX már 8 éve képes 4 GB-nál jóval több memóriát kezelni, a Windows vajon miért nem?
2001-ben Melyik OSX verzió, milyen processzorral?
Amúgy Windows 2000 datacenter edition (2000-es release) képes 4G+-t (16 v. 32GB azt hiszem) használni 32 bites (36 bit PAE) processzorral. -
tiv83us
veterán
Mindenhol utaljak a Mac-eseket?
Akkor most zarkozzak be itthon es ne merjem kidugni a pofam? Vagy a bongeszot is bezarjam, hogy a virtualis pofamat se verjek ossze a neten?Attol fuggetlenul, hogy ugy gondolod, hogy nincs igaza, talan kicsit finomabban is lehetne fogalmazni /a sznob duma meg mar rohadtul lecsengett/unalmas/nem trendi/.
ps: Ha mar ilyen szep hosszu hsz-t szultel, akkor legalabb kifejthetned szakmailag is a velemenyed, nem csak a mocskoldasod. /Abszolut nem basztatas, csak en is kivancsi vagyok ra/.
-
FTeR
addikt
ahham, hasonlítsunk össze a legdrágább kiadás, legdrágább konstrukcióját a legolcsóbb gagyival. még véletlenül sem a hozzá párban jobban illő oem home premium-ot vegyük, ami még a rossz forint ellenére is 30ehuf körül alakul (2 éve 25 volt).
abban viszont van igazság, h intel óta sokkal reálisabb lett a mac ára. de ettől egy használható pc még mindig olcsóbb marad.
-
FTeR
addikt
meglepő volt számomra, de a nemzetközi sajtóban is csak rövid párhuzamot húztak a superbar és a dock között, pedig jobban adja magát, mint a vistában a kis fekete háromszög, amin annyit lovagoltak.
ennek mondjuk az az oka, h csak képen hasonlítanak minimálisan és annyi közös van bennük, h egy balkatt lehet indítás és ablakváltás is. itt ki is hal a hasonlóság, mert a superbar inkább a quicklunch és a taskbar összegyógyítása rakat extra fícsörrel, semmint a dock koppintása.
winre eddig is voltak a dock-os desktop addonok, de egyik sem jött be nekem, míg a superbar egyből kézreállt és mostmár rohadtúl tud hiányozni.érdekes, h míg a vista új fícsöreit pcworld meg hasonló lapok 5-10 oldalon keresztül sorolták, addig w7 bemutatásából 2 lap sem jön ki, mégis kevesen érezték úgy, h a xp-hez képest vista nagy előrelépés lenne, míg w7-től majdnem mindneki hasra van esve.
mindig csodálattal figyelem a meggyőződéses mac usereket. félelmetes a felsőbbrendűségi érzés (tisztelet a kivételnek). ezt valszeg sosem fogom megérteni, mert túlnyomó többségben a legkisebb rossz alapján választok és bármilyen jó is egy sw, mindig hiányoznak apróságok, ami másik összeségében rosszabb sw tud.
irigy is vagyok azok leki boldogságára, akik örömöt vagy szórakozást találnak egy olyan termékben, ami számomra nem tud több lenni, mint egy eszköz a valódi cél eléréséhez.
sajnos még a sors is olyan izléssel áldott meg, ami nem teszi számomra lehetővé, h az apple termékeiben legeltethessem szemeimet (gyk: hányigerem van az apple designtól). -
moonman
titán
"a Seven azért lett kezesebb, mert jó pár dolgot átvettek az OSX-ből. Sajnos az erőforrás kezelés még mindig ratyi benne, de ezt Windows-on talán majd 20-30 év múlva fogják megoldani "
hónapok óta először szólok hozzá, büszke lehetsz rá, hogy csak és kizárólag miattad, de most elpattant a húr.
jöhet a ban.
[ Módosította: Racecam ]
-
törölt tag
akkor miért is Hackintosht használsz?
és itt akkor nyilván az is előjön, hogy legálisan csak macen használhatod.
az ultimate-ben pedig egy sor olyan funkció van, ami otthoni környezetben teljesen felesleges, így nincs benne, viszont emiatt sokkal olcsóbb is.
de vannak még más érdekes megközelítési szempontok is az m$-nél, az biztos! -
Ulkesh
őstag
válasz
fordfairlane #60 üzenetére
"Én szinte semmi változást nem láttam a screenshotokon."
Pedig van. Új lett a Stack és az Exposé is, a dokk is kapott pár új funkciót, meg van egy csomó dolog aminél használat közben derül ki, hogy más lett pár apróságban.
Viszont ami rögtön szembetűnik az a sebesség, eddig sem volt lassú a rendszer, de most még gyorsabb. -
Ulkesh
őstag
"Pont az a meglepo benne, hogy elso ranezesre nem nagy szam, de egyszeruen minden kezreall."
"Macem is volt kb. egy honapig, en nem birtam"
A kettő nekem kicsit ellentmondás, mert a Seven azért lett kezesebb, mert jó pár dolgot átvettek az OSX-ből. Sajnos az erőforrás kezelés még mindig ratyi benne, de ezt Windows-on talán majd 20-30 év múlva fogják megoldani (azok az alkalmazások, amik több procimagot is használnak OSX-en 10-15%-al gyorsabbak azonos vas esetén, Cinebench-ben meg egy komplett CoreDuo-s gépnyi különbség van a két rendszer között).
Mondjuk nem értem mit nem bírhattál, erről írhatnál bővebben.
-
A Win7 UI azert igencsak jora sikerult. Pont az a meglepo benne, hogy elso ranezesre nem nagy szam, de egyszeruen minden kezreall.
Evekig Linuxom volt, megneztem a 7 betat, azota az van (marmint 7, mostmar a vegleges). Macem is volt kb. egy honapig, en nem birtam. De jol nez ki az is..
-
Ulkesh
őstag
válasz
fordfairlane #57 üzenetére
"A Win 7 tartalmaz szembetűnő újításokat, a SL nem igazán"
A dokk szerű tálcára, vagy az automatikus ablakméretezésre gondolsz?
Ilyen méretű újítások azért a SL-ban is vannak
A lényeges dolgok területén meg azért a SL többet fejlődött, mint a Win7. De ezt mondjuk te is leírtad. -
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #52 üzenetére
"Például most hatalmas előrelépésként fogják elkönyvelni az új macos -t, holott alig történt valami..."
Hmm ez ismerős valahonnan... honnan is? Jah igen, Vista -> Win7 váltásnál ugyanez a helyzetNem egészen ugyanaz a helyzet, mint Vista -> Win 7 esetében. A Win 7 tartalmaz szembetűnő újításokat, a SL nem igazán, leszámítva az Exchange illesztést, ugyanakkor az architektúrát tekintve a Win 7 inkább csak csiszolgatása a meglevő Vista API-nak, miközben az SL kapott 64 bites kernelt, kiszedték a PowerPC támogatást, Grand Central Dispatch , Quicktime X stb...
-
bambano
titán
válasz
vehement69 #55 üzenetére
Ezzel most jó kis flamét fogsz indítani, mindenki a saját szemszögéből fog kommeltelni ezerrel... így például én is:
nekem a pc debiannal megfelel. ehhez képest az apple se nem olcsó számomra, se nem praktikus számomra. -
vehement69
senior tag
még annyit fűznék a témához, hogy ha veszel egy akármilyen Apple számítógépet, azon alapból rajta van az iLife nevezetű szoftvercsomag. szóval alapfelszereltségben egy Mac lényegében 100%-ig alkalmas multimédiás célokra.
ha a túlárazásról beszélünk: nem tudom, ki hallott róla, de az Apple kínál egy bizonyos 'Mac Box Set' nevű terméket. Erről annyit kell tudni, hogy egy felhasználós licensz esetében 54k, 5 felhasználós licensz esetében 73k (XMS.hu) magyar pénzért megkapod az éppen legfrisebb operációs rendszert, iLife-ot és iWork-ot (MS Office-szerű irodai szoftvercsomag, helyenként még produktívabb is).. Pont, hogy csóró márka az Apple, nem sznob.
figyelembe véve, hogy a mostani OS frissítés is évekkel növeli meg teljesítmény szempontjából a régebbi konfigurációk használhatóságát, hosszú távon is jobban jár vele az ember. garis témáktól eltekintve meg ki a frász fog turkálni egy jól összerakott konfigban?
-
bambano
titán
Ezzel szemben ha alapértelmezetten telepített debianban beírod a neved meg a szerver címét, már olvashatod is a leveleidet, nézheted a naptáradat meg elérheted a közös címtárat.
Elfogadom, ha valaki nem next next finish rendszerben telepít debiant, ott lehet, hogy nem ez a végeredmény. Bár kétségtelen tény, hogy a debian hátrányban van az apple termékeivel szemben, mert a fireworks nálam csak egy képernyővédő, nem 3d-s alkalmazás...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #28 üzenetére
"Azt szeretem a mac felhasználókban, hogy tegyen a cég akármit is, ők mindíg meg tudják magyarázni hogy az nekik miért is jó.."
Ha belegondolsz ez a boldog élet titka, hisz így biztos elégedett leszel a megvett termékkel"Például most hatalmas előrelépésként fogják elkönyvelni az új macos -t, holott alig történt valami..."
Hmm ez ismerős valahonnan... honnan is? Jah igen, Vista -> Win7 váltásnál ugyanez a helyzet -
attila9988
őstag
Legalábbis egyetlen hiteles esetet sem találtak a francia fogyasztóvédők és az Apple vizsgálóbizottság emberei sem.
Szerintem volt hiteles eset, és ennek kapcsán vérszemet kapott pár felhasználó, aki hazudott, és míg az első(ket) "elintézték" úgy hogy ne legyen túl nagy sajtóvízhang, a többit már nem lehetett.
Az is lehet, hogy a kamu felhasználókat meg pont az apple fizette, hogy ezzel az összes ügyet nevetségessé tegye, így helyreállítva megtépázott presztízsét.. -
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #48 üzenetére
"tudtommal azok még nem robbannak fel mint a telefonjaik.."
Azok sem robbannak fel.
Legalábbis egyetlen hiteles esetet sem találtak a francia fogyasztóvédők és az Apple vizsgálóbizottság emberei sem.
Sőt több esetben a "sértett" nem volt hajlandó átadni az ominózus készüléket bevizsgálásra. A többi esetben meg egyértelműen külső behatásra ment tönkre a kijelző, az elektronika és az aksi sértetlen és működőképes volt.- vagy simán bepróbálkoztak egy törött iPhone-al, hogy gariban cseréltessék és a sajtó ebből szenzációt csinált
- vagy egy bizonyos európai konkurens mobilcég így próbálja lejáratni őket (érdekes, hogy kizárólag Európában robbannak fel iPhone-ok, pont ott, ahol ez a bizonyos cég nem szeretné, hogy az Apple teret nyerjen vele szemben, no meg ennek a mobilgyártónak van igencsak komoly előélete felrobbant és kigyulladt mobilkészülékek terén is
)
-
attila9988
őstag
az Apple termékek túlárazottak a MS szerint.
Ezen sokat gondolkodtam én is. Ha nincs warez, tehát pl céges környezetben, akkor a funkcionalitást is figyelembe véve, nem feltétlenül drágább egy macbook mint egy akármelyik premium kategóriás notebook, amire vista -t pakolnak. Én is örülnék egynek, tudtommal azok még nem robbannak fel mint a telefonjaik..
-
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #46 üzenetére
" A javított vista -t windows 7 néven megkapom teljes árú operációs rendszer -ként, ezt a mac os -t pedig 9000 ft -ért. "
Te valamit nagyon félreértettél.
A Snow Leo-t akkor kapod csak meg 9000-ért, ha upgrade-ként veszed meg, mert rendelkezel Leopard-dal, vagy a gépedet nem sokkal a megjelenése előtt vetted.
Egyébként teljes áron kell megvásárolnod.
"Én csak annyit mondtam, hogy többnek hiszik ezt, mint amennyit valójában ér."
Akkor vajon mi lehet a véleményed egy Windows 7 Ultimate-ről, a maga kedves 170 ezer forintos árával
----
Egyébként szerintem az árazás egy pofon az Apple részéről a Microsoft-nak, mert ugyebár az Apple termékek túlárazottak a MS szerint.
De akkor vajon egy Windows7 mi, ha nem túlárazott termék? Mégpedig nem is kicsit túlárazott. -
attila9988
őstag
Maradjunk annyiban, hogy több dolog történt a háttérben, mint a Vista - Windows 7 váltásnál.
Ebben lehet hogy igazad van. De még ha nincs is, az anyagiak magukért beszélnek. A javított vista -t windows 7 néven megkapom teljes árú operációs rendszer -ként, ezt a mac os -t pedig 9000 ft -ért. Ennyit végülis megér. Én csak annyit mondtam, hogy többnek hiszik ezt, mint amennyit valójában ér.
-
sghc_toma
senior tag
OSX-et futtato gepek kozott is vannak 32 bites procisok (CoreDuo-s MacBook, pl.).. OSX titka az altaluk Unibin-nek nevezett dolog, ami kb annyit jelent, hogy egy file-ba bele lehet pakolni tobb architekturara forditott binaris.. aztan majd az fut, ami tud..
meg ha mar szoba jott ez a 32bit-2GB dolog: Windows-on minden processznek van egy 4GB-os cimtere, de ebbol 2GB a kernele, ezert hasznalhat csak 2-ot a progi.. OSX-en a 32 bites kernelnek, illetve a 32 bites processzeknek sajat 4GB-os cimteruk van..
-
marcee
addikt
Igen, csakhogy a windows-t futtató gépek egy részében (nem tudom mekkora hányad), nem 64bit kompatibilis a processzor.
Amúgy szerintem a windows egyik rákfenéje a visszamenőleges kompatibilitásban keresendő, legyen az hardver vagy szoftver. Ezzel szemben az apple már a harmadik platformot nyúzza az elmúlt 15(20?) évben. Ha jól rémlik, intel-re váltáskor négy év előkészítőmunkáról volt szó (persze tévedhetek). Ez pedig elég arra, hogy az alapoktól felépítsenek egy teljesen új koncepciót és kikerüljék például a konkurencia ismert hiányosságait/hátrányait. -
-
Ulkesh
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #40 üzenetére
"A tévhitekkel ellentétben hiába van 64 bites OS-ed ha a 32 bites programok csak 2 GB fizikai memóriát képesek használni."
Kár, hogy ez csak a Windows-ra igaz.
A Photoshop 32 bites verziója 64 bites OSX-en azért picivel többet tud kezelni 2 GB-nál (Windows-nál valóban 2 GB a határ):
"Nekem pont 4 GB RAM-om van és mégis 32 bites Vista-t használok mert semmi különbség nem lenne."
A semmi pont 1 GB kihasználatlan memória az esetedben.
"Többféle kiadás meg azért jó, mert nem mindenkinek kell Ultimate, nekem a Home Premium is bőven elég, úgysem használnám pl. a BitLocker-t."
Ennél azért jóval több a különbség.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Talán azért mert ha az emberenek még 4 GB-nál is kevesebb RAM-ja van és zömében alig van 64 bites program akkor marhára fölösleges, sőt. A tévhitekkel ellentétben hiába van 64 bites OS-ed ha a 32 bites programok csak 2 GB fizikai memóriát képesek használni.
Nekem pont 4 GB RAM-om van és mégis 32 bites Vista-t használok mert semmi különbség nem lenne.
Többféle kiadás meg azért jó, mert nem mindenkinek kell Ultimate, nekem a Home Premium is bőven elég, úgysem használnám pl. a BitLocker-t.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Hagyjuk már ezt a hülyeséget! Az apple-nek csak a saját maguk által forgalmazott - ráadásul nem is valami változatos hardveres felépítésű (pl. Intel, GTS250 ...) - gépeire kell megírni az oprendszert, Windows-nak a létező összes gépen kell tudnia futni és fut is. Régebbi driverekkel lehet gond azért a gyártót kell fenéken billenteni, mint amikor a Vista-hoz is rohadt volt a Creative írni driver-t. Ilyen már nincs Win 7-hez, mert vista driverei futnak jórészt, meg hatalmas hype van körülötte és már az RC (!)-hez is megvolt majd' minden népszerű pragram és driververzió.
Én is kipróbálnám 1x, de nem fog menni, mert az általam összerakott gépre nem megy fel.
-
Max0607
csendes tag
Hi
Ja én is kipróbálom full Inteles a Notim!
-
tiv83us
veterán
$29-et meg az idiotaknak is meger. Ha masert nem, mar azert is, mert fele annyi helyet foglal es ez a szereny 80GB-s MacBook-omon igen jol fog jonni
-
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #28 üzenetére
"Például most hatalmas előrelépésként fogják elkönyvelni az új macos -t, holott alig történt valami..."
Khhmmm..
Maradjunk annyiban, hogy több dolog történt a háttérben, mint a Vista - Windows 7 váltásnál.
Szóval most még a vérfun PC-sek is jobb, ha csendben maradnak(Új MacOS meg már vagy kilenc éve nincs, a rendszer neve OSX
)
-
Ulkesh
őstag
"Gondolom, mert a Windowsnak kicsit többféle hardveren kell megfelelően futnia, mint az OSX-nek."
És ennek mi köze a rendszer felépítésének ostobaságához?
A többféle hardverhez többféle driver kell, ennyi.
A Snow Leopard egyébként gond nélkül, hibátlanul fut a core i7-es PC-s konfigomon is---
Az OSX már 8 éve képes 4 GB-nál jóval több memóriát kezelni, a Windows vajon miért nem? Az OSX egyetlen kernel flag változtatásával, vagy indításnál billentyűzetkombináció lenyomása után 32, vagy 64 bites kernellel indulni, a Windows miért nem? Az OSX 32 bites kernel mellett is gond nélkül futtat 64 bites alkalmazásokat, a Windows miért nem?
-
sghc_toma
senior tag
OCL tenyleg orvendetes.. CUDA nem fog veszni egyhamar, szerintem (sok celspecifikus CUDA szoftver van, vettek ala gepet -> tokmindegy, hogy platformfuggetlen-e a megoldas).. OpenCL azert jo, mert igy talan mindennapi hasznalatban jobban el tud terjedni a GPU-s gyorsitas..
btw (figyelem, reklam kovetkezik), keszulok Logout-ra egy OpenCL bemutatoval, szerintem holnap feltoltom..
-
Devid_81
félisten
Jóféle, majd kipróbálom már
-
fatal`
titán
Nem más volt a cikk címe pár napja?
-
Konflikt
addikt
hasznal vki (maganszemely, kkv, akarki) mac osx servert?
-
attila9988
őstag
Azt szeretem a mac felhasználókban, hogy tegyen a cég akármit is, ők mindíg meg tudják magyarázni hogy az nekik miért is jó..
Például most hatalmas előrelépésként fogják elkönyvelni az új macos -t, holott alig történt valami... -
viszta99
tag
Jó kis OS!
-
bambano
titán
"merthogy Exchange-integrációt az Office csomag használata nélkül más operációs rendszer nem biztosít gyárilag": most ide vagy azt akartad írni, hogy korábbi osx oprendszer nem támogat gyárilag, vagy ha tényleg globálisan értetted az oprendszert, akkor ez nem igaz.
Minden oprendszer támogatja az exchange-t, amelyikben van evolution, ezen felül az opensuse-hez van exchange kompatibilis szerver is.
-
törölt tag
pedig lenne miről.
eszembe jutott egy csan-buddhista kung-an (japánul zen és koan)
"Vang tanácsos úr egy napon meglátogatta a Mestert (Lin-csi-t). Amikor megálltak a szerzetesek csarnoka előtt, és benéztek oda, Vang úr megkérdezte:
- A szerzetesek, ugyebár, ebben a csarnokban olvasgatják a szútrákat?
A Mester azt mondta:
- Nem olvasgatják azok a szútrákat!
A tanácsos úr azt kérdezte:
- Akkor hát a Csanban, az elmélkedésben gyakorolják magukat?
A Mester válasza:
- Nem gyakorolják azok biz' az elmélkedést.
A tanácsos úr azt kérdezte:
- Hát ha nem olvassák a szútrákat, nem gyakorolják az elmélkedést, akkor, végre is, mit csinálnak?
A Mester így felelt:
- Semmi egyebet, csak egyre azon vannak, hogy buddhákká és patriarchákká váljanak.
A tanácsos úr erre így szólt:
- Az aranynak egyetlen porszeme is igen értékes, de ha a szemedbe esik, ugyan bajt okoz..."(#20) emvy:
hát a színfalak mögött folyó vita kb. ennyi:
megbeszélés Cupertinoban:
a fejlesztésről tanácskozók egyike:
- de hát szerintem azt kéne...
Steve Jobs:
- kuss, úgy lesz, ahogy mondtam! -
DeltaPower
addikt
szép cica
-
-
DraXoN
addikt
Grat az új verzióhoz, az OpenCL támogatás meg örvendetes
vesszen a CUDA
Ezt nem értem, valahogy ennél az oprendszernél sosincs akkora vita mint esetleg pár másik "híres" vagy "hírhedt" (ahogy tetszik) típusúnál... ez ennyire nem érdekelne senkit? vagy a Snow Leopard hűvössége már csírájában eloltotta a lángot?
-
cousin333
addikt
"Csak azt nem értem, hogy a Microsoft miért nem volt képes egyetlen rendszert kiadni, mint az Apple, minek kell külön 32 és 64 bites Windows7 (a különböző lebutított verziókról nem is beszélve)?"
Talán mert a Windows rengeteg hardveren el kell, hogy fusson, a (Snow) Leopard meg csak a Apple saját gépein. Meg így jobban lehet differenciálni (árban, funkciókban).
Jut eszembe, ebből van valamiféle tesztelhető verzió?
-
Ulkesh
őstag
" Bár ha azt vesszük hogy Windows -hoz ingyen jönnek a service pack -ok."
A Leopard - Snow Leopard és a Vista - Windows 7 hasonló fejlődési lépcsőfok.
Külsőben minimális változás, a motorház alatt viszont gyakorlatilag teljesen más rendszer.
Messze nem service pack (azok itt az alverzióknak felelnek meg, pl. a Leopard-hoz 8 jelent meg).Csak azt nem értem, hogy a Microsoft miért nem volt képes egyetlen rendszert kiadni, mint az Apple, minek kell külön 32 és 64 bites Windows7 (a különböző lebutított verziókról nem is beszélve)?
-
Ha ki tudnám zongorázni a különbséget,hogy mennyivel jobb mint a windows,akkor a zeneakadémián oktatnék
-
DarkByte
addikt
Munkatársam ma délután veszi. Biztos megint hetekig hallgathatom hogy miért is döntött olyan jól
Egyébként ha ilyen frissítési árak mellett működne a Windows, az nagyon jó lenne. Durván a feléért postázzák majd ki a Win7 upgrade -met a notihoz ha majd igényelni fogom és a kedves Lenovo készít végre normális 64bites drivereket a laposomhoz.
Bár ha azt vesszük hogy Windows -hoz ingyen jönnek a service pack -ok.
-
plus44
veterán
Korrekt az ára a frissítésnek.
-
sityak
tag
milyen mai nap?
és akkor 28.-án miért álltak sorba? -
Tikakukac
titán
A linux to OSX és Vista to OSX mennyibe kerül? Úgy lehet kipróbálnám
-
Sweet Lou 6
addikt
Azért ha megnézzük a Win Vista és Win 7 közötti változásokat, azzal a szemlélettel ezt is egy új op.rendszernek lehet hívni. Persze ha nem akarunk hazudni amgunknak, akkor mindkettő közelebb áll egy szervizcsomaghoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged