- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
Ugye nem a meglévő 10.5.8-ra frissítettél rá a 10.6-al?
A problémák amik előjönnek azok 99%-ban ettől vannak, 1%-ban meg a régebbi alkalmazások inkompatibilitásából.
Nálam pár Safari-s plugin nem ment csak elsőre (új verzió letöltése és a Safari 32 bites módba való visszakapcsolása megoldotta ezt is), meg pár apró segédprogrammal volt gond, de azokból időközben kijött a SL kompatibilis változat.
Hálózatkezeléssel nekem nem volt gondom, a Windows és a többi OSX-es gép is látszik alóla.1,5 hete használom napi szinten (ráadásul nem is Apple gépen), de semmi komoly problémám nem volt vele (igaz a 10.5.8-al sem).
-
Ulkesh
őstag
"az, hogy valaki nem válaszol a "130%-kal gyorsabb" dolgaidra, az nem azt jelenti, hogy igazad van, csak már belefáradt, hogy szélmalomharcot vívjon egy fanatikus hívővel."
Értem, cáfolni nem tudsz, mert a tények azért makacs dolgok, így inkább én vagyok a fanatikus és nem te
-
Ulkesh
őstag
"Szerintem már számtalanszor fel lett hozva számtalan értelmes érv csak te átnézel mindenen és mindenkin és ugyanúgy rendületlenül folyatod tovább a vakert."
Azért továbbra is kíváncsian várom az "értelmes" érveket amellett, hogy miért jobb az, ha egy alkalmazás lassabb a Windows-on, tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezt a sok Windows fanboy hogy fogja megmagyarázni
"Éppen ha a szifonról van szó akkor furcsa mód a te ismerősi körödben megvan az összes konkurens teljes termékskálája A-tól Z-ig"
Sorry, de nem tehetek róla, hogy több száz készüléket teszteltem már és az iPhone az első, amit hosszabb távon megtartottam, mert elégedett vagyok vele.
Az iPhone előtt egy készüléket 2-3 hónapig tartottam meg és jött a következő, iPhone-om meg már 2 éve hűségesen szolgál (persze ez idő alatt is folyamatosan használok más készüléket is, de mindennapi használatra egyik sem kell, mert mindegyiknek van valami ostoba hibája, ami a napi használatot bosszúsággá változtatja)."Az a helyzet hogy veled egyszerűen nem lehet kulturáltan vitázni."
Lehet, hogy meg sem próbáltad? Mármint a kulturáltat?
Itt is egy Mac-es topic, ahol elmondtam az általam tapasztaltakat (tényszerű adatokkal alá tudom támasztani), erre jön pár Windows-os vérpistike és elküld a csodába. Ez tényleg a kulturált vita magasiskolája, de ugyanezt szoktam tapasztalni iPhone esetében is.
A Windows usereket egyszerűen frusztrálja, ha valaki kétségbe vonja a rendszerüket, mert ugyebár a Windows a domináns a piacon, hogy jön bárki is ahhoz, hogy megkérdőjelezze a jóságát.
Persze más szakmai fórumokon meg oldal tízezreken folyik a panaszáradat ugyanerről a "tökéletes" rendszerről, persze csodák-csodája, ha az ilyen panaszkodó user Mac-es topicba kerül, azonnal hibátlanná válik a gépe, a Windows-a, soha semmi problémára nem emlékszik stb.
Ez a képmutató magatartás számomra nevetséges.Munkám során mindkét rendszert használom (MS platform-ot már vagy 15 éve, Apple gépeket meg 7 éve), mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is, de a napi munkámat az OSX kevésbé hátráltatja. Az meg, hogy adott hardveren gyorsabb az meg tény, aki ebben kételkedik az rakja fel a Windows 7-et, meg az OSX-et egy gyengébb hardverre, mondjuk egy atomos MSI Wind-re, aztán ha megkereste az állát, akkor ismét lesz értelme "kulturáltan" vitatkozni. Addig amíg 0 tapasztalatod van a kérdésben, addig az én nézőpontomból csak egy kötekedő emberke vagy aki sportot űz a flame-elésből.
Én ugyanis az esetek nagy részében úgy mondok véleményt, hogy mindkét oldalt ismerem és használom, Te is? -
Ulkesh
őstag
Köszi a címet, de értékelném, ha hülyézés helyett valaki értelmes érveket hozna fel.
Tényekről beszélek amit bármikor be tudok mutatni, Te és pár okostojás meg csak jelzőkkel vagdalkozik ismeret és tapasztalat nélkül.
Én állítottam valamit, amit konkrét adatokkal, screenshoot-okkal tudok bizonyítani.
Te mit tudsz felhozni azon kívül, hogy óvodás módon hülyézel?
Elvileg ez egy szakmai fórum, jelzők helyett szakmai érveket és magyarázatot várnék.
Sőt a személyeskedésed után igazából elvárnék.Mert anélkül, már ne is haragudj, csak magadat minősíted, engem nem.
-
Ulkesh
őstag
Abból, hogy te az egész csomagból csak a PS-t használod arra engedsz következtetni, hogy vagy hobbi célokra használod csak, vagy web-re dolgozol vele.
Ebben az esetben nem csodálom, hogy nincs ilyen gondod, csak tudod én sokszor A4-es, A3-as képeken dolgozom 300, vagy 600 DPI-vel és nem ritkán 40-50 layer-en, ilyenkor egy egy munkaállomány lazán megvan 6-800 mega, vagy akár 1,5 giga is. Szóval örülök a véleményednek, csak az a gond, hogy én naponta több órát használom mindkét rendszert és mindkét rendszeren azonos programokkal dolgozom, így igencsak mókásnak tartom az ellenvéleményét annak, aki szerint a CS2 használható megoldás Vistán úgy, hogy a programcsomag több mint fele el sem indul azon a rendszeren -
Ulkesh
őstag
Mit kell ahhoz "hozzáérteni", hogy ugyanazon a gépen a két különböző rendszeren futtatott azonos alkalmazás esetén gyorsabb az OSX-en futó?
Esetleg ahhoz, hogy megmagyarázd, hogy nem számít a Photoshopban a filterenkénti 5-6 másodperc különbség, hisz egy komplex munka esetén mi az a 5-10 perc amit elvesztesz a Windows használata miatt.
Ugyancsak Photoshop alatti munka esetén biztos van rá okos magyarázat, hogy egy nagyobb munka miért terheli le az egész rendszert, hogy taszk váltás esetén csak a homokórát, meg a képernyőn elemenként kirajzolódó alkalmazás lássam, és a winyó őrült tekerését hallgassam, míg ugyanaz a verziójú Photoshop OSX-en nem produkál ilyesmit, és a rendszer minden esetben azonnal reagál, nincs Not Responding felirat, mert voltam olyan "hozzánemértő", hogy meg akartam nyitni egy mappát és a rendszer úgy gondolta, hogy tojik rám, neki éppen fontosabb dolga van.Vagy egy Maya, vagy Cinema4D rendering esetén képkockánként majd fél perc különbség, mit számít.
Esetleg az is tök laikus hozzáállás, hogy esetleg rossz szemmel nézem, hogy a Handbreak ugyanazt a DVD-t, amit OSX-en 8 perc alatt renderel Mpeg4-be, azt Windows alatt 16 perc alatt teszi meg.
Az olyan szintetikus tesztről, mint a GeekBench ne is beszéljünk, ahol a két rendszer közötti különbség egy CoreDuo-s gép teljesítménye.
De egész biztos, hogy én nem értek hozzá, ezért nem tudom megmagyarázni és hű MS alkalmazott módjára elfogadni ezeket a dolgokat.
-
Ulkesh
őstag
"ahham, hasonlítsunk össze a legdrágább kiadás, legdrágább konstrukcióját a legolcsóbb gagyival."
Ezt elmagyarázhatnád.
A két operációs rendszer teljes értékű, dobozos változatát hasonlítottam össze.
A Home Prémium a teljes csomag egy butított változata, ha nem haragszol, mivel OSX-ből ilyen nincs, nem ezzel fogom összehasonlítani, főleg nem OEM verzióval, mert az OSX esetén nincs OEM termékDe, hogy boldog légy, itt a Home Premium ára is:
[link]Ebből ugyancsak kijön egy komplett Mini, igaz már csak használtan
"abban viszont van igazság, h intel óta sokkal reálisabb lett a mac ára. de ettől egy használható pc még mindig olcsóbb marad."
Már ha boltból te legózod össze, de akkor a brand PC-knél is olcsóbb vagy, amik viszont nagyjából azonos áron mozognak az Apple termékeivel.
-
Ulkesh
őstag
Köszönöm kedves szavaid, tőled ez elismerés, mivel tőled eddig csak szép kövér csúsztatásokat olvashattam, ha az OSX-ről volt szó.
De látom nagyon elevenedre tapintottam.
Szeretettel várom a magyarázatodat már a múltkori hozzászólás óta, mikor is elég egyértelmű eredményeket mutattam a két rendszer közötti sebességkülönbségre.
Persze akkor is szépen kikerülted a választ, néhány keresetlen szóval.Mindenesetre jókat mosolygok az ilyen vakbuzgó Windows hívőn, aki képes a kézzel fogható tényeken is szemet hunyni, és vérig sértődni, ha azt valaki felhozza.
8-10 különböző alkalmazást néztem meg a két rendszeren ugyanazon a vason.
Amikor először teszteltem, akkor kényelmesen elütötted a dolgot azzal, hogy a Windows 7 még béta és azzal nem példálózzak, kár, hogy a végleges 7-es még rosszabb eredményeket produkált. De persze ez nem számít, hisz a lényeg a Windows elterjedtsége, no meg ugyebár 100 millió légy nem tévedhet -
Ulkesh
őstag
válasz
fordfairlane #60 üzenetére
"Én szinte semmi változást nem láttam a screenshotokon."
Pedig van. Új lett a Stack és az Exposé is, a dokk is kapott pár új funkciót, meg van egy csomó dolog aminél használat közben derül ki, hogy más lett pár apróságban.
Viszont ami rögtön szembetűnik az a sebesség, eddig sem volt lassú a rendszer, de most még gyorsabb. -
Ulkesh
őstag
"Pont az a meglepo benne, hogy elso ranezesre nem nagy szam, de egyszeruen minden kezreall."
"Macem is volt kb. egy honapig, en nem birtam"
A kettő nekem kicsit ellentmondás, mert a Seven azért lett kezesebb, mert jó pár dolgot átvettek az OSX-ből. Sajnos az erőforrás kezelés még mindig ratyi benne, de ezt Windows-on talán majd 20-30 év múlva fogják megoldani (azok az alkalmazások, amik több procimagot is használnak OSX-en 10-15%-al gyorsabbak azonos vas esetén, Cinebench-ben meg egy komplett CoreDuo-s gépnyi különbség van a két rendszer között).
Mondjuk nem értem mit nem bírhattál, erről írhatnál bővebben.
-
Ulkesh
őstag
válasz
fordfairlane #57 üzenetére
"A Win 7 tartalmaz szembetűnő újításokat, a SL nem igazán"
A dokk szerű tálcára, vagy az automatikus ablakméretezésre gondolsz?
Ilyen méretű újítások azért a SL-ban is vannak
A lényeges dolgok területén meg azért a SL többet fejlődött, mint a Win7. De ezt mondjuk te is leírtad. -
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #48 üzenetére
"tudtommal azok még nem robbannak fel mint a telefonjaik.."
Azok sem robbannak fel.
Legalábbis egyetlen hiteles esetet sem találtak a francia fogyasztóvédők és az Apple vizsgálóbizottság emberei sem.
Sőt több esetben a "sértett" nem volt hajlandó átadni az ominózus készüléket bevizsgálásra. A többi esetben meg egyértelműen külső behatásra ment tönkre a kijelző, az elektronika és az aksi sértetlen és működőképes volt.- vagy simán bepróbálkoztak egy törött iPhone-al, hogy gariban cseréltessék és a sajtó ebből szenzációt csinált
- vagy egy bizonyos európai konkurens mobilcég így próbálja lejáratni őket (érdekes, hogy kizárólag Európában robbannak fel iPhone-ok, pont ott, ahol ez a bizonyos cég nem szeretné, hogy az Apple teret nyerjen vele szemben, no meg ennek a mobilgyártónak van igencsak komoly előélete felrobbant és kigyulladt mobilkészülékek terén is
)
-
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #46 üzenetére
" A javított vista -t windows 7 néven megkapom teljes árú operációs rendszer -ként, ezt a mac os -t pedig 9000 ft -ért. "
Te valamit nagyon félreértettél.
A Snow Leo-t akkor kapod csak meg 9000-ért, ha upgrade-ként veszed meg, mert rendelkezel Leopard-dal, vagy a gépedet nem sokkal a megjelenése előtt vetted.
Egyébként teljes áron kell megvásárolnod.
"Én csak annyit mondtam, hogy többnek hiszik ezt, mint amennyit valójában ér."
Akkor vajon mi lehet a véleményed egy Windows 7 Ultimate-ről, a maga kedves 170 ezer forintos árával
----
Egyébként szerintem az árazás egy pofon az Apple részéről a Microsoft-nak, mert ugyebár az Apple termékek túlárazottak a MS szerint.
De akkor vajon egy Windows7 mi, ha nem túlárazott termék? Mégpedig nem is kicsit túlárazott. -
-
Ulkesh
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #40 üzenetére
"A tévhitekkel ellentétben hiába van 64 bites OS-ed ha a 32 bites programok csak 2 GB fizikai memóriát képesek használni."
Kár, hogy ez csak a Windows-ra igaz.
A Photoshop 32 bites verziója 64 bites OSX-en azért picivel többet tud kezelni 2 GB-nál (Windows-nál valóban 2 GB a határ):
"Nekem pont 4 GB RAM-om van és mégis 32 bites Vista-t használok mert semmi különbség nem lenne."
A semmi pont 1 GB kihasználatlan memória az esetedben.
"Többféle kiadás meg azért jó, mert nem mindenkinek kell Ultimate, nekem a Home Premium is bőven elég, úgysem használnám pl. a BitLocker-t."
Ennél azért jóval több a különbség.
-
Ulkesh
őstag
válasz
attila9988 #28 üzenetére
"Például most hatalmas előrelépésként fogják elkönyvelni az új macos -t, holott alig történt valami..."
Khhmmm..
Maradjunk annyiban, hogy több dolog történt a háttérben, mint a Vista - Windows 7 váltásnál.
Szóval most még a vérfun PC-sek is jobb, ha csendben maradnak(Új MacOS meg már vagy kilenc éve nincs, a rendszer neve OSX
)
-
Ulkesh
őstag
"Gondolom, mert a Windowsnak kicsit többféle hardveren kell megfelelően futnia, mint az OSX-nek."
És ennek mi köze a rendszer felépítésének ostobaságához?
A többféle hardverhez többféle driver kell, ennyi.
A Snow Leopard egyébként gond nélkül, hibátlanul fut a core i7-es PC-s konfigomon is---
Az OSX már 8 éve képes 4 GB-nál jóval több memóriát kezelni, a Windows vajon miért nem? Az OSX egyetlen kernel flag változtatásával, vagy indításnál billentyűzetkombináció lenyomása után 32, vagy 64 bites kernellel indulni, a Windows miért nem? Az OSX 32 bites kernel mellett is gond nélkül futtat 64 bites alkalmazásokat, a Windows miért nem?
-
Ulkesh
őstag
" Bár ha azt vesszük hogy Windows -hoz ingyen jönnek a service pack -ok."
A Leopard - Snow Leopard és a Vista - Windows 7 hasonló fejlődési lépcsőfok.
Külsőben minimális változás, a motorház alatt viszont gyakorlatilag teljesen más rendszer.
Messze nem service pack (azok itt az alverzióknak felelnek meg, pl. a Leopard-hoz 8 jelent meg).Csak azt nem értem, hogy a Microsoft miért nem volt képes egyetlen rendszert kiadni, mint az Apple, minek kell külön 32 és 64 bites Windows7 (a különböző lebutított verziókról nem is beszélve)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest