- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Az én hasonlítom a baromság? Két hasonlóan hordozható eszközt vetettem össze, nem a kulcstartóra akasztható LED-et az autóba épített reflektorral, ahogy te tetted.
"ezt nem hordozod, ez otthon figyel a dohányzóasztalon és olvasásra használod a szabadidődben"
Otthon nincs rá szükségem, mert könyveim vannak, 14-42" kijelzőim vannak, amiken mind jobb olvasni, nem is beszélve a netezésről. Budin meg megteszi a HD2, ha nem bírom ki net nélkül.
TabletPC-t is csak a laptop helyett vennék, még egy eszköz szinte azonos funkcionalitással teljesen fölösleges.
Ha meg nagy könyv olvasó lennék (amilyen voltam mondjuk még 10-12 évvel ezelőtt is), akkor valami jobb einkes cuccot szereznék be, nem ezt a vibráló vackot. -
danaudio
aktív tag
Én az Amazon Kindle-t vinném. Arra amire való százszor jobb, megéri az árát. iPad már nem.
Egyébként az hihetetlen mennyire véded az összes létező apple terméket, totál mindegy miről van szó, és legtöbbször meg is lep, mert úgy vélem a következő beszólásra már nem tudsz értelmes érvvel feljönni de mindig kitalálsz valamit (azért számomra csak néha meggyőző, de értelmes gondolatot), ezért respect
ugyanakkor el kéne fogadnod hogy az apple sem tökéletes, és minden készülékén még számos fejleszteni való lenne, illetve nem mindig alkotnak ők se nagyot. A nevük egyszerűen már akkora hype, hogy bármiből tömegcuccot csinálnak. Bármibe lefogadom, ha evvel kijön egy bármelyik másik gyártó (legyen neves vagy no name), mindenki kiröhögné és leszarná.
Egyébként apple fan vagyok, de gondolom nem jött át : D
-
plus44
veterán
"Nekem fent van az iPhone-omon a backgrounder, de navigáción kívül soha eszembe sem jut használni. Egyszerűen nincs rá szükség."
Ezek szerint mégis van. Nem baj, hogy nem használod mindig, senki nem is kötelez rá, de pl. van eset, amikor kell és láss csodát olyankor nincs, mehet a trükközés. Te is használod, még, ha csak egy dolognál is, DE használod.
"Pár hozzászólással feljebb belinkeltem egy összehasonlítást az Amazon Kindle-vel, nos azt kizárólag olvasásra használhatod csak, mégis annyiba kerül, mint az iPad."
Egy pont ez Apple árszabásának (na nem kell hasra esni, sőt, a +130$ a 3g-s verzióért rohadt pofátlan...), de pont magadnak mondassz ellent. Nem csak olvasásra való, hanem még egy sereg más dologra. Ráadásul a többi ebook olvasóhoz képest olcsóbb, vagy egy árban van vele, épp ezért illett volna, ha nem ragadnak le itt, és nem csak erre törekszenek, de mondom, kell vmi, ami eladja a next gen-eket is.
-
plus44
veterán
"A lényeget nem érted, ezt nem hordozod, ez otthon figyel a dohányzóasztalon és olvasásra használod a szabadidődben. NEM MUNKAESZKÖZ és nem all in one tabletPC."
Aha, akkor azért jön ki rá az IWork, mennek rajta a sima iphone-ra optimalizált játékok (és később jönnek az erre optimalizáltak is), tudsz vele netezni, meg emailre válaszolni, írni, stb. Pont ide kellene a multitasking, kár, ha ezt nem látod be. Ez nem CSAK olvasásra való, de ha te ennyit kiadsz, csak, hogy olvashass...
-
törölt tag
Akkor nézz körbe a világban, van BMW, Porsche, Mercedes, stb. bicikli, magyarul a bicikli helyettesíti a nevezett márkákat.
Egy rekumbenssel pedig simán lehet helyettesíteni a BMW motorokat is akár, bizonyos szempontokból az autókat is.
multitasking: ha már nethez kötött, akkor a célpiacot elnézve minimum a folyamatos msn/megfelelő IM képesség, plusz a facebook-twitter-stb. kapcsolat, plusz a komplett böngészési élmény biztosítása egyidejűleg elvárható minimum egy efféle ketyerétől.
-
erdoke
titán
Ahhoz hasonlítom, amihez kedvem tartja, ha megbocsátasz. Márpedig én külön eszközt olvasgatásra nem hurcolásznék magammal (e-inkest se), egy jobbfajta CULV noti pedig kijön az árából.
Kétmagos Core2, valami HD-t támogató grafika, 320 GB HDD, 11,6" 1366x768 kijelző, 4-8 órás üzemidő, max. 1,6 kg súly. Töménytelen felhasználási lehetőség, sebesség, multitasking, kompatibilitás az asztali gépemmel, gyors gépelés, stb. Nálam továbbra is ugyanaz a kézitáskában hordozandó kategória, különösen ha billentyűs dokkolót és mappát is hozzáadok az iPad-hez. -
plus44
veterán
Figyelj, magyaráthatod jobbról balról, a válasz ugyanaz. Illett volna beletenni a multitasking-ot, mert könyörgöm, miért vagyok lekorlátozva? Ha már megveszem ezt, közel 200e-ért (vagy a simát olcsóbban), akkor már elvárom, hogy teljes mértékben helyettesítse a netbook-omat, mert valójába erról van szó. Elsőre hülyeségnek tűnt ez az IPad, de végiggondolva tökéletes lenne a kisebb dolgom elvégzésére, amire pl. a netbookmat is használom. Hordozható, kicsi, kényelmes használni, annyit elvárnék, hogy több programot tudjak a háttérben futtani és igen, ennek az az ára, hogy hamarabb lemerül, de kérdem én, ha benne lenne, kötelezve lenne rá bárki is, hogy kihasználja? Nem. Majd én, mint vásárló és később júzer, eldöntöm, hogy mi kell nekem: multitasking, vagy "hoszabb" (na nem 10 óra
) üzemidő.
"...,de ebből 50-100 millió fog elkelni."
Mindketten tudjuk, hogy miért kel el belőle ennyi (ha elkel...). Sokat dob azért az Apple név, legyen ez bármilyen jó cég és készítsen bármilyen jó termékeket, sokan már csak a neve alapján is megveszik majd, többek között.
-
Straw
senior tag
Lehet hogy igazad van, és lehet én vagyok maradi (bár minden új technikai cuccra vevő vagyok) ilyet még se vennék, egyszerűen nincs rá szükségem és nem tudnám mire használni, netezni jó a telefonom vagy számítógépem, újságot olvasni jó az újság.
Majd ha a legtöbb újság, létezni fog online formában is, ami ahogy írtad leglább 5-6 év de addigra lesz színes e-ink is, akkor majd hasznosnak fogom gondolni, addig csak annyi a hszna hogy valaki elindította ezt a fajta fejlődést, azt hogy az újságok akarjanak bekerülni az appstore-ba.
És ebből megint csak az Apple-nek van haszna, egyeleőre. Én nem szeretnék arról vitatkozni veled hogy az e-ink mennyivel jobb vagy nem jobb az LCD-nél, mert fogalmam sincs melyik jobb melyiknél, én még nem láttam e-inkes ezközt közelről így nincs összehasonlítási alapom, és eleget láttam a tegnapi iPad cikk topicjában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen légkondit a lakásba?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Motorola Edge 50 neo tokok 3db
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest