Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
1. ddns-es cím regosztrálása pl. no-ip.com-on és ennek beállítása a routerben vagy nas-ban, már ha folyton változó publikus ip-címed van
2. megfelelő szolgáltatások portjainak forwardolása a routerben a nas fix vagy static dhcp-s lan címére
3. szolgáltatás elérése kívülről pl fpp esetében : ftp://ddns-cím.
De ha pl a portfowradban kívülről 45626-os portot lövöd be a nas 21-es (ftp) portjára, akkor ftp://ddns-cím:45626 -on éred majd el.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Konyika #1752 üzenetére
Lehet torrentet létrehozni:
transmission-create -o nev.torrent könyvtár_vagy_fájl_neve -t tracker_announce
Esetleg nézz rá erre: http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=9373#p56069
[ Szerkesztve ]
-
-
Tonyk
veterán
válasz Konyika #1754 üzenetére
"Igen, de torrent file-t, hogyan csinálok?"
Már ne haragudj, meg de leírtam, hogy hogyan csinálod a torrentfájlt. Belépsz ssh-n és kiadod a parancsot. Erre megkapod a kért fájlt.
Egyébként meg ne a webes felületet használd, hanem az alábbit:
(#1758) ^Clown
Használd a tm-hez a Transgui -t. Abban lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #1762 üzenetére
Tévedsz.
Megcsinálod a torrent fájlt akármilyen progival (lehet utorrent is), feltöltöd a torrent oldalra a torrentet, és abban a struktúrában, ahogy a torrent fájlt megcsináltad, abban a struktúrban rajta kell lennie a NAS megfelelő könyvtárában a torrent adatnak, és a torrent oldalról letöltött torrent fájllal hashelled az általad megosztott anyagot a TM-ben, és onnantól kezdve már csak a NAS kell, hogy menjen.Ez a téma mondjuk nem feltétlenül a NAShoz kötődik, hanem sokkal inkább a torrentezéshez.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
enginev3.0
félisten
válasz Konyika #1767 üzenetére
Megcsinálod a torrentet utorrentel
Feltöltöd az oldalra
Ha fent van, letöltöd a torrent filet mint ahogy eddig is tetted
Berakod a nason TM-be seedelni, csak pontos helyet kell neki megadni hogy hol az elérési út
pl: /i-data/md0/Filmek
/i-data/md0/JátékA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Tonyk
veterán
válasz Konyika #1760 üzenetére
"Ezt viszont nem értem "Belépsz ssh-n és kiadod a parancsot. Erre megkapod a kért fájlt."
Ha van FFP telepítve a nasra, lépj be SSH-n és add ki a parancsot:
transmission-create -o nev.torrent könyvtár_vagy_fájl_neve -t tracker_announce
nev.torrent : a torrent file neve amit létre akarsz hozni
könyvtár_vagy_fájl_neve : amit bele akarsz "pakolni" a torrent fájlba
tracker_announce: a trackerhez tartozó saját announce linked.A fenti parancsra valós adatokat helyettesítve megkapod a torrent állományod, amit aztán feltölthetsz.
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #1771 üzenetére
Leírtam neked, ugyanazzal a struktúrával tedd fel a NAS-ra, mint ahogy a torrent fájlt megcsináltad.
De egyszerűbben:
Pl van D meghajtód, akkor a LINUX könyvtárban lévő linuxos telepítő rendszert szeretnéd felrakni torrentként.
Bemásolod a D gyökér könyvtárába a LINUX könyvtárat és benne az adatokat, megcsinálod a torrent fájlt, ami a LINUX mappát tallózza be. Feltöltöd a torrentet az adott oldalra, majd amit feltöltöttél, abból letöltöd az oldal torrent fájlát.Utána ezt a a LINUX könyvtárat és a benne lévő minden adattal áthelyezed a NAS abba a könyvtárába, ahova amúgy letölti a torrenteket, majd a trorrent oldalról letöltött torrent fájlt berakod a TM-be, onnantól behasheli és fogja felfelé tölteni.
-
Shokkolo
addikt
-
-
R a y
senior tag
válasz Konyika #2726 üzenetére
Az én nasomon most minden flottul megy, és majd egy cetlit az oldalára is ragasztok amire rá lesz írva, hogy Soha Soha Ne Frissítsem!!!
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #2796 üzenetére
Köszike, megrendeltem. Előre izgulok a sok össze vissza átírásokról,na de remélem kapok elég segítséget,
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #2826 üzenetére
Hát az még menni fog.
De alakulnak a dolgok: holnapután jönnek a kérdések.2 TB Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EFRX jön hozzá.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #2900 üzenetére
Szia!
Gondolom azért, mert a lényeget kihagytad, mégpedig a roterben a portforwardot. De ha megy a seed nélküle is, akkor nem érdemes piszkálni.
Milyen dlna szerver van a nason? A minidlna tud olyat, h megadhatod a mappákat, hogy hol szkenneljen. Ehhez kell FFP és az uwsiteloader.(részletek a blogomban)
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Anonymus23
veterán
-
taip
senior tag
válasz Konyika #3281 üzenetére
Nem maga a tv tudja, hanem egy ilyen EzCast nevű okosító van bedugva. De akkor ezek szerint nem a NAS-ról kell "nyomni" a tv-re, hanem a tv-n kell rákeresni a NAS-ra.
Köszi, kipróbálom.Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
taip
senior tag
válasz Konyika #3313 üzenetére
Lehet, hogy ezt értelmeztem rosszul, mindenesetre az még mindig nem világos, hogy hogyan működik ez a "látja a tv". Én úgy értelmeztem, hogy a tv-n tudod listázni a NAS-on lévő filmeket és rábökni, hogy melyiket szeretnéd lejátszani. De valószínűleg (lehet, hogy) nem így van, hanem kell egy 3. eszköz. De akkor az én értelmezésem szerint ez a bizonyos 3. eszköz látja a NAS-t, nem a tv. A tv csak lejátssza az információt, amit kap.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
taip
senior tag
válasz Konyika #3322 üzenetére
Akkor valószínűleg onnan jött a félreértésem, hogy én egy utólag "okosított" megoldást ismerek, ahol a tv szoftvere nem tudja "átvenni" a stick tudását és ezért kell valami külső cucc, ami ezt lekezeli (pl. egy androidos teló).
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #3526 üzenetére
Való színű, hogy azért mert egy zárt szekrény polcán van és nem sok szabad hely van mellette.1-1 cm felett meg 8cm, most is letöltés nélkül 44 fokos.2% használat mellett. Majd elpakolok mellőle és lecsekkolom.
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #3526 üzenetére
na kirámoltam mellőle, kihoztam, szabad még az elejét is levettem de a hőmérséklet nem ment lejjebb 43 fok. A tied-tietek mennyi?
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #3535 üzenetére
Most is ez a helyzet:
CPU hőmérséklet 42.00°C (107.60°F) -fúl létöltésnél ment fel 56°C-ra.
Ventilátor sebesség 1200 RPM
ház leghűvösebb részén van, a kamrában és szabadon - nekem meg a szobába egy szekrény polcán ahol zárt a hátulja. Amint rákerestem a alul van a kimeneti nyillás és nam nagyon magas a talpa elég szűk a rés az eltávozáshoz. megnézem, hogy levett eőlappal mit produkál és esetlef az elő lapokon fúrok apró lyukakt a jobb szellőzés véget. tanács?
Rákerestem a a proci leírásának, mindent megtaláltam kivétel az üzemi hőmérsékletet.
Ha "win alapú" akkor ez jó szerintem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #3546 üzenetére
Mid kettőtöknek köszi, fent van de elfelejtettem ránézni.
disk1 32 °C Good jbod WD2TB WD20EFRX-68EUZN0 82.0 1.82 TB
disk2 24 °C Good jbod Samsung SAMSUNG HD250HJ FH10 232.89 GB
Ui: Úgy látszik mid1, hogy le van véve az elő lap mert csak -1 fok.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #3642 üzenetére
Most komolyan egy merőben más platformot hasonlítasz egy NAS-ban lévő technikához?
Mások eredményei alapján 12-14MB körül van a NAS vége torrent oldalról (gondolom beállításoktól is függ).Nem erre van kitalálva, azt, hogy ezt is tudja egy fícsör, de nem ezzel reklámozzák, szóval ahhoz képest (ára) elég sokat tud, de vannak korlátai.
Én mondjuk azt vettem észre, hogy nagy fájlműveletek képesek megfogni, pl amikor egy 40GB-os fájlt indítasz letöltésre, akkor amíg lefoglalja a területet és közben letölt, akkor egy ideig képes elérhetetlen lenni, de a 60 Mbites nettel full le és feltöltésnél is elérhető és használható marad.
-
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #3647 üzenetére
Pedig a kapcsolatokkal, mivel az határozza meg, hogy mennyit dolgozik a proci és mennyit seekel a vinyó is.
Próbáld ki, hogy leveszed 1-re a globális partnerkorlátot
Minél több a partner, annál több a csomagkérelem, annál több helyről kell adatot beolvasnia/továbbítania a winchesterről.Lehet 10000 torrent is benne, 16 TB-on, de ha csak 10 aktív kapcsolatod van, akkor mininális az igény, de ha beteszel 500 kapcsolatot, akkor vége a dalnak...
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #3651 üzenetére
Ha globálisan akarsz sokat feltölteni, akkor ebből a szempontból mindegy, hogy ezt 50 kliens felé teljesíted, vagy 500 felé. Kevesebb partnerrel nagyobb sebességgel fogsz kevesebbnek feltölteni, vica verse.
Egyébként ott tudod állítani, ahol a sávszél korlátozást is be tudod állítani (Webgui-n látom most)
Beállítások - Korlátozás ablakban.(#3650) Tonyk
Nekem is csak 60/5, így felesleges kísérleteznem, hogy mikor adja a legjobban, de most meglestem, 200/60-ra van állítva nekem, mos is csak 4-5 torrent aktív.[ Szerkesztve ]
-
Kronk
őstag
válasz Konyika #3655 üzenetére
Az első láttam, a második érdekelt volna
Ha minden igaz érkezik a digi, tudom, hogy a teljes szávszél kihasználáshoz épített nas kéne, de nekem bőven elég ha csak annyival jön az anyag amit a mostani nas tud (325v2), vagy esetleg cserélek 326-ra, ha megéri a felárat.http://totesz.myminicity.com/
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #3661 üzenetére
Ha a zyxel megy akkor a syno is menni fog. Sőt!
Nagyon 1xű benne minden, direkt azért ajánlottam. De meggyőződhetsz róla magad is, ha felrakod Virtualboxba. Illetve ha van kérdésed vele kapcsolatban, akkor itt a PH!-n is van topikja természetesen nagy rajongótáborral.
A vasat nem én írtam, hanem @Tonyk kollega, de azt merem állítani, h fog menni. A dlna nem hardver, hanem sw függő. Ha az OS ad rá lehetőséget, akkor nincs akadálya.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #3663 üzenetére
A virtualbox egy program (van windowsra is), amivel operációs rendszereket tudsz virtuálisan (emulálni) betölteni. Jó cucc pont az ilyen tesztelésekre.
Na ennyi a tudásom...
Semmi probléma, nem szégyen a kérdés! Illetve ha valamit nem tudsz, akkor a Google is segíthet.
Ui.: lásd az aláirásom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hálózati / IP kamera