- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Szerintem az elvárásaid előzik meg a jelen kort itt Magyarországon, vagy máshol kellene élned, ahol az igényeidnek megfelelő net és hálózati sebesség rendelkezésre áll (mmondjuk itt MO-on, ahol Digi 1 Gbps elérés van minden helyen ahol megfordulsz), vagy várni még jó pár évet, mire a technika itt is felnő ezekhez az igényekhez.
Kicsit utópisztikusak a jelen elvárásaid 2016-ban Magyarországon általálsnosságban.
Az, hogy ezek miért a "NAS kütyüknek" a hibája, azt nem értem, mert ha ez hiba, akkor is inkább a net szolgáltatók "hibája". Nem az egyébként.Kicsit belegondoltam, hogy az én gyerekkoromban még az volt sok helyen a "színes" TV, hogy egy színes üveglap volt a TV elé téve. Igazi színes TV-t sok év múlva láttam nagybátyámék, és emlékszem, hogy rácsodálkoztam, hogy a focimeccsen zöld a fű
Arra várni kellet 1 percet, hogy bemelegedjen a TV.
Az első számítógép, amivel kapcsolatba kerültem azok a Primo-k és HT-k voltak, akkor még azt se tudtuk mi az az internet... De még ma is eszembe jut mennyit toltuk a C64-essel... Vonalas telefonunk sem volt, nem hogy mobil, meg azon netezni -
M_AND_Ms
veterán
"csak úgy jön le a cucc normálisan, ha az adott netsebesség is jó"
Ez minden hálózatra kötött cuccnál így van, tehát ez nem a NAS hibája."ha állandó lenne a távoli elérés, úgy értem, hogy szeretnék egy olyan helyen lenni, pld. meló, ahol van internetkapcsolat."
Ez megint nem a NAS hiányossága.Tehát, te nem azért nem veszel NAS-t, mert "vannak hibái a NAS kütyüknek úgy általában".
-
Mr Dini
addikt
Szia!
1. Ha egy otthoni hálón lévő gépet osztassz meg teamvieweren, akkor eléri és be tudja (ha tudja
) állítani. De szerintem nem nay feladat és rengeteg részletes leírás van itt (is) hozzá. Ha meg csak fájlmegosztás a cél, akkor csak a winyót kell megformázni, azt ennyi.
2. Arra, amire ki van találva, elég annyi ram. A PC, az egészen más, mert ott pl böngészel stb, aminek bizony kell a ram.
3. Minek?
4. Amennyit elbír, ezt nem tudom. 25 embert biztosan elbír, de lehet, h többet is.
5. Belső hálózaton, kábellel gyors a másolás. A külső hálón függ az interneted sebességétől. LAN-on, csak a router (gigabites v.nem), a kábel (minimum cat 5e gigabit esetén) és a gép hálókártyájától függ.
6. Dlna szervernek, torrentnek, letöltésvezérlőnek (nem a torrentre gondolok), elvileg YT videók feltöltésére, nemsokára GDrivera stb...
-
_Smooth
senior tag
Mi a célod az eszközzel? Mire akarod használni?
Ha csak adatot akarsz tárolni rajta, meg azt hálózaton elérni, akkor elég pár alapvető lépés:
- Routeren fix IP-t állítani a NASnak.
- kikapcsolt állapotban berakni a merevlemez(eke)t, majd bekapcsolni.
- a hozzá kapott lemez segítségével számítógépről fel tudod ismertetni vele a lemezet (talán NAS seeker, vagy valami ilyesmi gomb a képe alatt - de vigyázz, mert mindenképp formázni kell a lemezeket, minden - esetlegesen ezeken tárolt - adatod el fog veszni), be tudsz állítani egy jelszót a belépéshez és hozzá tudsz férni a kezelőfelülethez.
- ezek után az IP címre hivatkozva be tudod tallózni a kötetet/mappákat egy hálózati meghajtó gyanánt, és akkor így már tudsz rá mentegetni is.Amennyiben ezt a helyi hálózatodon kívül is szeretnéd elérni, úgy szükséged lehet egy külső fix IP-re, vagy egy dinamikus domainnévre, illetve az egyes portok megnyitására a routeren.
Ha ennél többet szeretnél, azt vagy kicsit egyszerűbben, ezen a grafikus felületen való kattintgatással, vagy kicsit "bonyolultabban", de hatékonyabban ffp segítségével teheted meg.
FTP-vel pl nem volt gondom, de a gyárilag elérhető letöltés funkció (torrent kliens) nem volt túl meggyőző. ffp alatt telepíthető transmission tényleg jobbnak bizonyult, még ha akadt is vele némi problémám eleinte.
DLNA szolgáltatásnak még egyelőre nem álltam neki, de itt is egy ffp-s verzió az ajánlás a gyári helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Léghűtés topik
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ford topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tomato firmware
- Villanyszerelés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest