- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timber
csendes tag
Lanyom iskolajaban van is ilyen jellegu propaganda. Egy egeszseges tudo kepe + egy dohanyos tudo kepe. Megis rengeteg gyereket latok a megalloban koporsoszeggel a szajaban. (Igen a cigaretta ellen vagyok en is ... hiszen az rendesen roncsolja az emberi szervezetet ... meg akkor is ha csak melletted teszik.)
-
Wolverine
félisten
Igen, kellene. Mo-n jelenleg nem nagyon megy (reméljük, még...)...
dabadabbal tökéletesen egyetértek.
mod: #174-re eszembe jutott még pár dolog: a csokoládéra írják rá, hogy ''Túlzott fogyasztása függőséghez, elhízáshoz és korai halálhoz vezet'', a maunikasó előtt meg legyen egy 10 másodperces monoszkóp, miszerint ''A túlzásba vitt tévénézés káros az Ön egészségére - álljon már föl és menjen ki a levegőre, maga szerencsétlen!'''
Lenne bármelyiknek bármilyen visszatartó hatása szerinted?
mod2: megjelent alul a Google hirdetések között a yóóó öreg ''Cheap WoW gold for you!''Legalább ezt szűrhetnék valahogy, ha lehet...
[Szerkesztve] -
Wolverine
félisten
Az agy bármilyen életfolyamat közben peptideket termel, mert ez a normális működés része (szerves vegyész vagyok, vagy mi a szösz...)
Az tény, hogy bizonyos tevékenységek bizonyos peptidek termelését serkentik/indítják be, nyilván erre akartál volna utalni a példáddal (ti. azonos peptidek termelődését muatták ki) - na de ha valakinek pl. vásárlási szenvedélye van, tiltsuk ki a boltokból? Ha tévéfüggő, tiltsuk el a doboztól? Ezek is ugyanolyan fizikai függőséget okozhatnak...
-
-conrad-
addikt
A drogot ne vedd egy kalap alá a WoW-al.
Ott a szülőnek van lehetősége eldönteni, hogy megveszi-e illetve nem, utána pedig, hogy mennyit engedi játszani a géppel a gyereket.
A drogos példádnál sem a gyerek a hibás, hanem a dealer, aki eladja neki a cuccot. Erre írtam azt, hogy ha az emberek 100%-a úgy gondolkodna, hogy pl drog=rossz, (ne, kérem ne támadjon le az aki most tekeri a jointjátmert az vitatott dolog, maradjunk a heroinnál vagy a kokainnál) akkor senkinek nem jutna eszébe árulni, vagy a fogyasztására bíztatni másokat.
De azt ugye te sem gondolod, hogy a blizz azért ír meg szórakoztatóra egy játékot, hogy ezzel aztán függőségbe dönti a népet?
Legalábbis én még nem láttam blizzeseket iskolák előtt, de jön a BC, szóval ha van ilyen akkor szóljatok, és megkeresem a prizmás hátitáskámat, a hónom alá csapok egy Gőgös Gúnár Gedeont, hátha bejön(<- poén volt, vedd annak)
Szóval az online játékok azok alapjában véve a szórakozást hivatottak szolgálni, koordinálhatóak, de a jóságuk magában hordozza a veszélyt is, hogy egyesekben, akik gyengébb akarattal rendelkeznek, függőséget alakíthat ki.
Megoldás kiskorúaknál a szülői felügyelet, ami szerintem teljesen egyértelmű dolog. (ugye ha gyerekem van akkor foglalkozok vele nem csak elnézem, hogy a gép előtt ül, addig is van időm magamra)
Megoldás felnőtteknél a reális gondolkodás. -
Timber
csendes tag
''Online játékok előtt is volt élet, jól megvoltunk nélkülük.'' LOL. Sot a meleg futott lakasok, a fott etel vagy akar a tuz hasznalata elott is volt elet. Kedves Ollie, megtenned azt a szivesseget az emberisegnek, hogy a sajat gondolatvonalad kovetve elkoltoznel valami barlang melyere bogyokat enni ... bar a barlanban lakas elott is volt elet......
-
Peat;)
veterán
Annyit hozzátennék, hogy nem egy orvosi tanulmány született meg arról hogy a játék közben az agy milyen cuccokat termel. A játékok ha tetszik ha nem dorgok, a tesben kiváltó reakciók miatt fizikailag is. Ezt valahogy minden játákfejlesztő cég eltitkolja, kb olyan mintha a füves cigi legális lenne és semmi figyelmeztető címke nem lenne a dobozon, kemény hasonlat, de a hatás mértékétől eltekintve és a vizsgálatok alapján igaz.
Van aki mértékkel él vele viszont van akinek kevesebb az önuralma, akik meg itt bizonygatják hogy napi 3-4 óra játékkal minden remek..no ez az első lépés a leépülés felé, az hogy továbbfajul meg embere válogatja...online szarokat korlátozni kéne ennyi, szerintem be is fog következni rövid időn belül mindenhol. -
Pooka
újonc
Valóban nem azok, Ollie... Bár utolsó görények, mert olyan terméket árulnak, ami nyílvánvalóan káros, akár egyszeri használat után is (amit ugye nem mondhatunk el a WoW-ról, bár erről neked saját bevallásod szerint nincs tapasztalatod), Mindazonáltal én még egyel sem találkoztam, mert nem vagyok drogfüggő (még füves cigit sem próbáltam soha, bármennyire trendi), ha én nem keresem őket, és nem veszek drogot, aligha tudnak velem mit kezdeni. Szóval igen... az ember a hibés.
De ha jól értelmezem a szavaidat, minden Blizzardos játékfeljesztőt, nagy-, és kiskereskedőt lakat alá kellene verni, mert ''addiktív'' terméket készítenek, forgalmaznak.Mint ahogy illegálissá kellene tenni a számítógépet, tévét, alkolholt, internetet, szexet, játékautomatákat, testépítést, sprotot, könyveket... bármi, ami függővé tehet. Gratulálok, Ollie... szerencse, hogy nem te írtad az élet forgatókönyvét
Ezúttal Face-nek igaza van és jól szólt. Egyetértünk.
De nem akarok eltérni a témától. Remélem, Neck megtalálja a maga útját és igazát. Bízok benne. hogy mérsékletességet tanult (ennyire legalább jó volt a WoW). Szintén remélem, hogy elfeledi a ''mit adott nekem'' frázist... mert minden, amivel foglalkozol, ami érdekel, ami szerzett néhány jó pillanatot (még ha nem is materiális javakat), már adott valamit. -
Timber
csendes tag
Tenyleg. Elvegtere is csaladom van, imadom a 2 lanyom, van rendes munkam ami meg jol is fizet, majdnem minden evben eljutok kulfoldre, van hobbim amit csinalok es emellett meg estenkent vegigszorakozom par orat a barati korommel csevegve ha epp nem filmet nezunk a parommal. Ellenben nem jarok kocsmazni, 17 eve nem ittam alkoholt es sosem dohanyoztam. Valoban nincs eletem.
Nem tudnal esetleg tanacsot adni arra, hogy mikepp kezdhetnek el elni? -
-conrad-
addikt
a 2. pont szerintem úgy butaság ahogy van.
Szinte minden dolog okozhat függőséget, ha nem figyel magára az ember, illetve ha nem figyelnek rá. Lehet fiatalkorú is alkoholista, láncdohányos, kórosan elhízott, stb.
Akkor ezekkel mi legyen? Tiltsuk be az evést?
Mindent lehetne, és semmit nem kellene tiltani, ha mértéktartóak lennének az emberek. Drogok sem kellene, hogy tiltva legyenek, ha mindeki tisztában lenne azzal, hogy miért rossz. De nem annak a növénykivonatnak a hibája, hogy tönkretesz egy életet, hanem azé a szerencsétlené, aki felszippantja/belövi magának. -
Face8814
őstag
betíltjuk azon dolgoka,t melyek függést okoznak
Nagyon sokminden tud függőséget okozni, akár a jelen esetben említett WOW is. Szerintem nem lenne jó megoldás ennek betiltása, mert azon userek akik játszanak, egy kissebségtől eltekintve nem feltétlen függők.
Inkább a minél több információ átadása, és kommunikálása lehet megoldás az ''online függőség'' megakadályozására. Be kellene mutatni ezen játékok káros és hasznos hatásait az emberre, objektíven foglalkozni az adott játékkal, és nem mindenféle elferdítő ''tényfeltáró'' szenzációhajhász filmet készíteni róla! ( itt gondolom tudod miről beszélek)
-
Neck
veterán
Igen. Mellesleg nálam nem az a Hardcore raider, aki 3-4 órát játszik, hanem aki délelőttől délutánig farmol, hogy legyen poti a raidre, aztán hattól éjfélig raidel.
Nem attól lesz valaki HC hogy szépen halad progressben, hanem attól hogy mennyit játszik.
Példa kedvéért: Ha valakinek van sok szabadideje a munkája mellett, naponta rá tud szánni 3-4 órát hogy bejöjjön raidelni, és van potija meg skillje, és leveri mondjuk a 4 lovast, akkor az átlag player. Miért? Mert napi 4 óra az még simán belefér a nagy átlagba, a tömegbe.
Más kérdés hogy általában azért az éppen aktuális utolsó bossok levágásához sok potit kell farmolni, sok időt kell tölteni, és emiatt a hardcore progressmániások kitaszítják maguk közül azokat akik kevesebb időt szánnak a dologra...
Azonban, lehet hogy valaki csak MCben jár, de napi 8-10-12 órát wowozik, nálam az akkor is Hardcore player, mivel mindent feláldoz a WoWért...
Tehát elsősorban a játékidő definiálja, hogy valaki HC vagy sem, nem pedig az hogy hol tart a guild progress, bár aki nagyon elöl jár az általában sokat játszik.
Csak hát ugyebár Gyugyunak az a HC playa aki Naxxba tolja, mer aza' menő, oszt' csá.
Az nem HC aki csak alszik meg WoWozik, még ha MCn a két első Molten Gianton wipe-ol is.
Na megyek megpróbálok aludni mostmár
[Szerkesztve] -
Hugo85
aktív tag
De biztos megoldás lenne, de így csak ül ott a sarokban és kussol. Ha meg felálítod a gép elől nem tud mit kezdeni magával és agresszív is lesz.
Igazából azt se tudom, hogy vannak e barátai vagy mi a franc. Nemtom úgy érzem nem az én feladatom nevelni hanem a szülőké, de azért szar nézni öcsit, ahogy elbassza minden napját.
Bár én mostanában meg fórumfüggök meg rákaptam az UT2004re, meg e-mail függő lettemszal lehet inkább a saját házam táján kéne szétnéznem előbb.
-
-conrad-
addikt
Eeegen. Én még oda sem engedett ha nekem kellett volna a gép. Komolyan nem értettem, hogy mit képes ennyit kártyázni. Aztán fejlesztett, mert vesztemre rákattintott egy egy ikonra, ami egy Tyrian nevű űrhajós játéké volt.
Végtelenül egyszerű volt az is, felülről kellett rángatni jobbra-balra egy űrhajót fix pályán de ott lehetett fegyvert venni rá stb.
Szintén hatalmas gépidőt foglalt el előlem ezzel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kés topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest