Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Azért ennek a rendszer méretétől függően van valamekkora rugalmassága. Az erőművek pedig (a hatékonyság megtartása mellet) fajtára jellemző idő alatt tudják szabályozni a termelt energiát. Pl. egy gázturbina nagyon gyorsan rá tud kapcsolni, ha szinkron üresjáratban pörgetik (forgó tartalék). Vízerőművekkel együtt adják a gyorsreagálású hadtestet, és a termelésükkel (annak felfüggesztésével) időt adnak a lassabb erőműveknek az igazodáshoz, hatékony üzemhez.
Általában.
[Szerkesztve] -
Vamp
senior tag
Nekem erről az Égely-féle kísérletek jutnak eszembe (illetve csoportjának egy tagja), aki Teslára hivatkozva mutatott be valami gépet, amibe 100% energiát betáplálva, majd a hálózartól levéve a kimenő energia több volt mint 100%, azaz a hatásfoka nagyobb mint 100%.
Ajánlom mindenkinek a Tiltott találmányok c. filmet, bár kétségkívül elgondolkodtató, mégis szerintem csalások sorozatára épül. A modern tudomány nem ismer el semmilyen gépezetet sem ami hasonlóképp működhet, mivel az energiamegmaradás törvényét még soha senki nem döntötte meg.
Kis update, hozzátettem a joggal hiányolt üzemanyagcellát, valamint kiegészítettem a biodízelt pontot.
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
igen arra gondoltam
a tárolás a ksiebb gond nagyobb az újrafeltöltés..mert már most vannak olyan gépek..és voltak is gondoljunk csak tesla ra amik többszázkm -t mennek1 töltéssel..szerintem ez a nagytöbbségnek megfelelne..csak ki a tököm akar 10 órán át tankolni..
de szerintem ha nem lenne ekkora az olaj körüli herczehurcza már rég megoldották volna..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest