- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Ha nem érte meg, akkor valamit rosszul csinálsz.
Nem tudom mire használod a pc-t, de ha pl játékra, akkor csak lekötött, szórakoztatott, gondolkodásra késztetett; ha filmnézésre, akkor megspóroltad a mozijegy árát; ha munkára, akkor meg magáért beszél.Van akinek az új stuff beszerelése is öröm. Nem látok abban rosszat, ha ezért elkölti a nehezen/könnyen megszerezett kevés/sok pénzmagját. De egyébként értem mire gondolsz, de te is értsd meg, hogy van akinek ez fontos.
Én ha összeszámolnám mennyit ittam el, sírva fakadnék, de összességében úgy érzem még ez is megérte.
-
aleister
veterán
A táp miért is kuka? Csak nem a C6/C7-es tévhitre gondolsz?
Kőkemény 1db házhűtő ventivel megoldható a probléma...ha esetleg nem tudná a tápod.Az alaplap+cpu meg nem kuka, hanem a szó, amit keresel hardverapró.
Az ilyen "nem termelő eszköz" dolgot meg szerintem felejtsd el egy kockákat tömörítő oldalon. Vagy írd be pl a modding topicba, csak előtte szólj, mert akkor viszek pattogatott kukoricát.
-
aleister
veterán
Már miért sok?
Gianninál 52.5 egy i5-4750, árgépen a legolcsóbb i5-3750 50k. Ennyivel pedig simán jobb a Haswell. 1-2 hónap múlva -az újdonság-faktor múltával- pedig olcsóbb lesz simán az Ivy-knél.
No meg miért kidobni való?
Ha neki ez a fontos, ez okoz neki örömöt, akkor nem nevezném kidobott pénznek. Vagy ha épp nem fontos, csak kütyübuziság, de megteheti, mert dúskál a pénzben, akkor meg hagy döntse már el, hogy mire költ.Jaj, de imádom, amikor más pénzügyeivel foglalkoznak egyesek.
-
fermacht1994
aktív tag
Az a baj h nincs kidobni való, 18 éves vagyok és ez a hobbim. De ez csak addig lessz a hobbim amég "anyuci" eltart
ÉS amit melóval keresek pénzt szórakozásra tudom költeni. Jelenleg i5 3570k, és maximus v gene-t hajtok, de még várok 1 hónapot tesztek, alaplapok stb, mert ha csak elméleti szinten lessz gyorsabb és gyakorlatban semmi hasznát nem veszem akkor marad
-
Sinesol
veterán
Akkor rosszul emlékeztem...annyi gyarto operal mar iylen letiltott reszegységekkel nehez fejben tartani mindet..
Akkor számomra marad a Steamroller...ha igaz hogy a cpu-ra gyurnak erösen akkor annak egy energiatakarekos verzioja lesz olyan jo mint ez a mostani 8350 kb
Az amd trendet elnézve az is lesz vagy 80-90w de az mar vallalhato ugyis hogy nekem fö szempont hogy egy pc legyen erös, csendes es ne fogyasszon sokat. -
P.H.
senior tag
A SIMD integer (egész számos) feldolgozást tradicionálisan FPU-műveletnek szokás nevezni, mivel az egész az x87 80 bites regisztereinek 64 bites részén működve indult (az MMX, 3DNow! utasítások MM0-MM7 regisztereken dolgoztak, amik a 8 db FPU-regiszter alsó 64 bitje), mégha időközben már rendelkezésre áll is külön 128, majd 256 bites regiszterkészlet számukra (SSEx esetén XMM0-XMM7 - 64 bit esetén XMM0-XMM15 - és AVX-nek YMM0-YMM15, utóbbiak alsó 128 bitje a számozásnak megfelelő XMM regiszter). Ezért kellett most egy Windows 7 OS-patch, hogy task-váltáskor a teljes 256 bites AVX-regiszterek tartalma mentődjön, anno is kellett a Win98-cal ilyen patch az SSE-regiszterekhez; tehát ez eddig kétszer történt meg ~30 év alatt, ezért nem közismert.
Az AMD ezt a részt - megintcsak tradicionálisan - el is különíti a felépítésben FPU néven, náluk még mindig körül is rajzolható az a CPU-terület, amely a lebegőpontos és az összes SIMD-integer feldolgozást végrehajtja, az Intel viszont ugyanazon végrehajtó egységeken hajtja végre a SISD és SIMD egész számos műveleteket (mostmár a Haswell-lel 256 bites az integer ALU, a képeken 'SSE integer ALU').
Az AVX2 azért fontos, mert a legtöbb esetben a video-, kép- és hangfeldolgozó programok egész adatokon dolgoznak, és a pontosság megtartása végett sokszor egy trükköt alkalmaznak: a feldolgozás elején eggyel nagyobb méretre konvertálják (8 bit byte -> 16 bit word vagy 16 bit word -> 32 bit doubleword) a bemeneti adatokat, majd megszorozzák 8-cal vagy 16-tal: így lebegőpontos helyett fixpontos módon, de 0.125 vagy 0.075 pontossággal számolnak. Ennek jelentősége, hogy Intel-nél egy vektoros integer összeadás/kivonás időigénye SIMD esetben is 1 órajel, addig egy lebegőpontosé 3; vagy egy vektoros lebegőpontos szorzásé 5, míg egy egész számosé 3; a 8/16-tal szorzása és 'visszaosztása' pedig az egész algoritmus elején és a végén 1-1 órajel SSE4.1 utasításokat alkalmazva.
Az már az Intel üzletpolitikáján múlik, hogy az AVX2-vel is megcsinálják-e azt, amit az AVX-szel, hogy kimarad a kisebb (Pnetium/Celeron) CPU-kból. A korábbi integer SSE2 és 4.1 ereje abból adódik, hogy a leglassabb Celeron is ismerte a Pentium 4-es időkben, kár lenne ezt az AVX2-vel kihagyni (főleg annak tekintetében, hogy a Jaguar tud AVX-et, a low-end laptopokban megszokott SB/IB Pentium pedig nem).
-
uvlight
csendes tag
Amiről szerintem te beszélsz (pl. ALU végrehajtó egységek száma), az is nőt, 3-ról 4-re.
Én az alábbi cikk összefoglaló képén is látható VALU/VMUL/Vstb. egységek 128->256-as kiszélesítésére gondoltam:
http://www.realworldtech.com/haswell-cpu/6/
A bull magokból 8-at is belerak az AMD elérhető dekstop CPU-kba is, így be tudja hozni a kevesebb végrehajtó egységből adódó hátrányát. Legalábbis SSE integeren, mert ott nem osztozik két mag a végrehajtókon és az Ivy-ig az AVX is csak FP-re van kiterjesztve. Viszont a Haswell-en kb 80%-al megugrott a SIMD integer, erre akartam rámutatni itt:
http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-4770k-haswell-review,3521-12.html
A "Multimedia" nevezetű benchmark táblázattal. -
Klikodesh
senior tag
Ebben a negyedevben szallitja az intel.
A konzol az meg mindig nem mobilproci, es en nem lattam az amdnek a roadmapjen procit amit a ps4-ben kinal.De ha mar igy emlegeted akkor erdemes megnezni mennyit is jelent ez az amdnek, 3 milliard dollarra becsulik amit az xbox one hoz az amdnek a generacio alatt, ezt tedd oda az intel negyedeves eredmenye melle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest