Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz dezz #66 üzenetére

Lehet, hogy csak nekem furcsa - de talán azért is, mert nem szokták ebben a formában használni.

"A TDP Intelnél nem a maximális fogyasztás!"

Nagyon szigorúan véve másnál se. De lazábban értelmezve annak szokták venni.

Az AMD (amennyire tudom) inkább az ACP-t szereti megadni, mint a TDP-t (mert az kisebb szám), már csak amiatt is, mert az Intel másképp értelmezi a TDP-t. Ennek ellenére az Intel processzorral szerelt gépek (azonos órajelen) kevesebbet szoktak (volt) fogyasztani (legalábbis a számítógép teljes fogyasztását figyelembe véve - azt mondjuk nem tudom, hogy az alaplapok fogyasztása között mekkora különbség van).

Igen, TDP osztályokat szoktak megadni, pl. 35, 45, 65, 95, 130 W. Az szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy 2 eltérő órajelfrekvenciájú processzor nem ugyanannyit fog fogyasztani, hiába ugyanabba az osztályba tartoznak. A fogyasztás (TDP) szerintem egész jó ötlet.

Példa: Az E5200 (2,5 GHz, 800-as FSB) és az E8400 (3 GHz, 1333-as FSB) is a 65 W-os TDP-osztályba tartozik, de nyilván van eltérés a fogyasztásukban.

"LCD monitor... SMS üzenet... A logikád szerint ilyeneket sem szabadna leírni."

Na ez végképp nem igaz. Szabad, csak nincs értelme :P. Abban szerintem egyetérthetünk azért, hogy ezek nem csak az én lodikám szerint helytelenek. Attól még, mert elterjedten használnak bizonyos kifejezéseket (mint pl. a La Manche csatorna, meg sok más dolog még), lehetnek nyelvtanilag helytelenek (még akkor is, ha a köznyelvben elfogadottá váltak). Az SMS üzenet helyett javaslom simán az SMS, esetleg a szöveges üzenet használatát. Az LCD monitor is helytelen szigorúan véve, bár azt én is úgy szoktam mondani :DDD.

• bteebi

veterán

válasz dezz #63 üzenetére

Válasz részben priviben is megy.

Az órajelfrekvenciával végülis igazad van, de így egyben írva - legalábbis nekem - mindenképp hülyén hangzik. Úgy még elviselhető, hogy a processzor órajelének frekvenciája, de egyben írva nagyon furcsa. Legalábbis nekem.

A TDP fogyasztás viszont mindenképp hülyeség. Ugyan konkrétan a TDP-ben (thermal design power) nem szerepel a fogyasztás szó (consumption), de mivel a TDP amúgy a (gyári) maximális fogyasztást adja meg, ezért elég hülyén hangzana az szerintem, hogy maximális fogyasztás fogyasztás. Szóval vagy azt kellene írni, hogy maximális fogyasztás, vagy azt, hogy TDP. Amúgy szerintem elég kevesen nem tudják, hogy mi az a TDP. De ha már gondot jelent ennyi angol, akkor beszélhetnénk központi vezérlőegységről, merevlemezes meghajtóról, kompakt lemezekről meg tollmeghajtókról is (stbstb.), de nem lenne értelme. Aki meg nem tudja, hogy mijaza TDP, az tanulja meg :P ;).

• bteebi

veterán

válasz Bluegene #60 üzenetére

Szerintem is így praktikus. Notebook-ot fejleszteni nem olyan egyszerű, és drágább mulatság is, és azért mindig is jóval kisebb teljesítményűek lesznek az asztali gépeknél (persze ez érthető, sőt alapvetően így is van rendjén), és a tuning is jóval macerásabb.

Forest: A pazar és luxus igen erős túlzás. 100-150 ezer körül (inkább utóbbi :) ) már egész jó, munkára (meg netezésre, filmnézésre) bőven megfelelő notikat lehet kapni. 150-200 ezerért (monitor nélkül - de az meg úgyis van az előző asztali gép maradványaként :D ) pedig elég jó asztali gépet lehet venni, ami tuninggal azért viszonylag sokáig elég lehet. Ez a laptopról nem igazán mondható el. Azt effektíve csak egyben tudod eladni (jó, azért nem egészen), és ráadásul egy igazán komoly teljesítményű (ami még mindig gyengébb, mint egy közepes teljesítményű asztali gép), kiváló minőségű laptop árából vehetsz egy asztali gépet is, meg egy középszerű laptopot. Szerintem.

• bteebi

veterán

válasz t72killer #47 üzenetére

Azért 4 magot még nagyon kevés program használ ki, és azt feltételezve, hogy egy notit a neki szánt célra - munkára (esetleg filmnézésre) -, netezésre használnak, és nem renderelésre, filmkódolásra vagy játékra, akkor bőven felesleges egy ilyen processzor. Még egy 1080p-s HD video lejátszásához se kell 4 mag... A mostani 2 magos procikkal szerelt laptopok teljesítménye szerintem bőven megfelelő, és egy 4 magos, alacsonyabb órajelű processzor többnyire nem hogy javít, hanem inkább ront a teljesítményen, de cserébe jóval többet fogyaszt... ami laptopnál pláne neveztehő hátránynak.

Normál irodai használathoz meg (remélem) soha nem lesz szükség 4 mag erejére :). Előbb-utóbb eljön majd az az idő is, amikor már majd a netbookok-ban is 6-8 magos procik lesznek ;].

#52: Akkor te egyike vagy a kevés kivételnek, ráadásul még értelmes célra is használnád a plusz 2 magot :D. Bár még mindig nem értem, hogy miért laptopon kellene videot szerkeszteni (okés, szélsőséges helyzetben lehet rá szükség, de nem máskor).

• bteebi

veterán

válasz WilliamGhost #42 üzenetére

Nevetséges... notiba 4 magos procit... :P Biztos jobban fut majd rajta az oOo meg az Adobe Reader. :U

Gamer notiba is hülyeség, akkor már inkább egy nagyobb órajelű 2 magos, feleekkora fogyasztással. Renderelni meg nem laptopon szoktak. Még ha valami 4 magos ULV lenne... akkor se lenne túl sok értelme, de legalább nem fogyasztana ennyit. A 22 nm-es gyártástechnológia eljövetele előtt szerintem nincs értelme egy 4 magos mobil procinak, több okból se (amikre most nem térnék ki) - bár később se lesz sokkal több ráció bennük, esetleg nagyon fejlett energiagazdálkodás mellett.

Lassan már majd a laptopoknál is előtérbe fog kerülni a tuning, és majd lehet arra élvezkedni, hogy a 2 db 6 magos szarrá tuningolt, szilárd hélium hűtéses procin hány óráig fut hiba nélkül az Orthos :W

• bteebi

veterán

Nem hiszem el... órajelfrekvencia, TDP fogyasztás :W :W

Figyeljetek oda jobban srácok, azért ez mégis csak egy szakmai fórum... :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés